Alex-V Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις Thu Jul 26 2018 στις 8:55 ΠΜ, TopicStrarter είπε Μαγειρική σόδα, Θρυμματισμένο 100% κακάο χωρίς ζάχαρη (πχ σκόνη κακάο ΙΟΝ) και κάτι για να κρατιέται παχύρρευστο πχ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Έχω ακουστά ότι και η Ξυλιτόλη κάνει καλό (υποκατάστατο ζάχαρης) αλλά βάλε πολύ λίγο γιατί σου αλλάζει και την γεύση σε μεγάλες ποσότητες όπως πχ αν φας σοκολάτα και μετά πας να πιεις κοκακόλα και η κοκακόλα έχει διαφορετική γεύση μετά ) βάλε προαιρετικά αν θες. βαλε λάδι και σόδα σε ισες ποσότητες βάλε την μισή ποσότητα των προηγουμένων σε σκόνη κακάο και πρόσθεσε και λίγο ξυλιτόλη αν θες (πχ για κάθε κουτάλι της σούπας σόδα βάλε μισό κουταλάκι του γλυκού ξυλιτόλη) Αν βαζεις καθε μερα μαγειρικη σοδα στα δοντια σου, θα χρειαστεις εμφυτευση δοντιων. Στις Fri Jul 20 2018 στις 10:44 ΠΜ, someone- είπε πριν δυο τρεις μερες μου εφερε ενας φιλος απο το χωριο σαπουνι που κανουν οι ιδιοι στο χωριο απο λαδι και απ οτι μου πε μεσα εχει ποτάσα κανει αυτο να μπει κεφαλι; το εχω δει σα συστατικό σε καποια σαιτ που λενε πως να φτιαξεις σαπουνι απλα βλεπω πως το αρκαδι δεν το περιεχει. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ σαπουνι χωρις ποτασσα. ΟΤι σαπουνι βλεπεις εχει φτιαχτει με ποτασσα. Ειναι η ουσια που δημιουργει το σαπουνι. Να μην φοβασαι για κατι. Εχεις ακουσει που οταν φτιαχνουν ενα σαπουνι το αφηνουν να ωριμασει? Ε, γιαυτο. Για να εξαφανιστει η ποτασσα απο μεσα ετσι ωστε το τελικο αποτελεσμα να ειναι σαπονωποιημενο λαδι. Δεν το γραφουν στα συστατικα διοτι ειναι η αρχικη υλη για να γινει το σαπουνι. Ισως σε καποια σαπουνια να το γραφουν...sodium hydroxide. Νομιζω στου παπουτσανη το πρςσινο το γραφει. Νομιζω δεν ειμαι σιγουρος Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από Alex-V 1 1
NiaUu Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Στις 27/7/2018 στις 2:48 ΠΜ, someone- είπε @NiaUu οταν λεμε πρασινο σαπουνι εννοούμε το αρκαδι η το αντιατοιχο του παπουτσανη, οχι απλα ενα πρασινο σαπουνι π.χ. fa. το απλο πρασινο σαπουνι π.χ. αρκαδι δε παιζει να δημιουργει φαγουρα και ολα αυτα που λες, τι να πω τοσο ευαίσθητη; εχω φιλους με παιδακια και οι γιατροι τους εχουν πει μονο πρασινο σαπουνι και για μπανιο αλλα και για πλυσιμο των ρουχων. για εμενα προσωπικά θα μιλησω εκανα παντα μπανιο απο το προηγουμενο βραδυ γιατι αν εκανα την επομενη μερα λιγο πριν βγω ειχα ξηροδερμια και στο κουτελο και στο κεφαλι λες και εχεις πιτυρίδα με το πρασινο σαπούνι σταματησε. και ειδικα τωρα το καλοκαίρι που κάνω δυο-τρεις φορες τη μερα μπανιο/ντουζ εχω βρει την υγεια μου. Μπραβο παπουτσανη, αρκαδι, ενα αλλον που λεγε για λεσβιακ ενα, ενα του κορρε ολα τα χουμε δοκιμασει τετοιου τυπου γιατι ειχε απελπιστει η μανα μου και πηραμε ομαδικως διαφορα πρασινα σαπουνια. Μου κανει εντυπωση γιατι δεν ειμαστε μονο εγω και η μανα μου που εχουμε προβλημα, ειναι και αλλοι οπως θειοι θειες ξαδερφια φιλες γιατι παει λιγο τυπου το αναφερει ο ενας στον αλλον και τα περνουμε ομαδικως να τα δοκιμασουμε. Ολοι λεγαμε για ξηροτητα στο δερμα τους που προμαλει φαγουρα, για το μαλλι δεν εχω ακουσει ουτε μια κοπελα που να της αρεσε. Μαυρο χαλι. Οσο για το νερο, δεν εχω πλυθει μονο σπιτι μου μ αυτο.. επειδη μας εχουν μεινει τοσα, τα παιρνουμε σε διακοπες και τετοια κυριως ειδικα επειδη ξεπλενεται πολυ ευκολα και μπορεις να πλυθεις χωρις να κανεις μπανιο απο τη μεση και πανω που το καλοκαιρι ιδρωνεις πολυ, γιατι οπως ειπα και πριν ξεπλενεται πολυ ευκολα το πρασινο σαπουνι. εχω πλυθει σε ποσα διαφορετικα σπιτια κι εχω ακριβως το ιδιο αποτελεσμα.. δε γινεται ολα τα σπιτια να χουν ακαταλληλο για το σαπουνι νερο. Τα ρουχα δε σας βρωμανε? Παλι σε διακοπες για συντομια επειδη παιρνω λιγοτερα τα πλενα με πρασινο σαπουνι και ενω στεγνα ηταν οκ λιγο να ιδρωνα καο να βρεχοταν το υφασμα ερχοταν απαισια μυρωδια. Δε ξερω ρε παιδια. Ο παπους μου κ η γιαγια μου που πλενοταν απο μικρα με πρασινο σαπουνι εχους αραιωσει και καραφλιασει απο νεοι οταν τους πηγαμε τα σαμπουαν αυτα μας ανεφεραν απο μονοι τους οτι δεν τους πεφτει πλεον μαλλι οπως τους επεφτε. Στον παππου μου λογο ξηροδερμιας και μυκητων του ειπαν να σταματησει να πλενεται με πρασινο σαπουνι και στο σωμα και στο προσωπο (δυο δερματολογοι) για 2 λογους ενα οτι ξηραινει με τα σαπουνια να ειναι τα πιο ξηρα σε συγκριση με οτιδηποτε αλλο (πιχι εμπορικα αφρολουτρα της πλακας) και 2 επειδη δεν καθαριζουν αρκετα καλα. Δε ξερω τι να πω. Και σ ενα ξαδερφακι μου γυρω στα 13 του ειπαν να μην πλενεται με σαπουνια ειτε πρασινα ειτε οχι. Οσοι ξερω συμβουλευουν φυτικα αφρολουτρα, δε ξερω τι να πω
lek88 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Στις 26/7/2018 στις 11:20 ΠΜ, billdanos είπε Σταματήστε τα πειράματα στο σπίτι και πατε να αγοράσετε κανένα έτοιμο αφρόλουτρο/σαπούνι/οδοντόκρεμα από το super market... Πρώτα για το δικό σας καλό το λέω... 😛 Αν καραφλιασει το μισό forum δεν φταίω εγώ που άνοιξα το θέμα! Να το ξέρεις! 😂 1
mindreader Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Σε forum τριχοπτωσης παντως, προτεινουν πλυσιμο με πρασινο σαπουνι....αν αυτο σας λεει κατι. Αγνο, καθαρο, διχως αλλες χημικες προσμιξεις. 1
TopicStrarter Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Στις 29/7/2018 στις 10:10 ΠΜ, Alex-V είπε Αν βαζεις καθε μερα μαγειρικη σοδα στα δοντια σου, θα χρειαστεις εμφυτευση δοντιων. τοτε μην πλένεις τα δόντια σου με Colgate και τις περισσότερες αν όχι όλες τις οδοντόπαστες του εμπορίου...
someone- Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NiaUu είπε Μπραβο παπουτσανη, αρκαδι, ενα αλλον που λεγε για λεσβιακ ενα, ενα του κορρε ολα τα χουμε δοκιμασει τετοιου τυπου γιατι ειχε απελπιστει η μανα μου και πηραμε ομαδικως διαφορα πρασινα σαπουνια. Μου κανει εντυπωση γιατι δεν ειμαστε μονο εγω και η μανα μου που εχουμε προβλημα, ειναι και αλλοι οπως θειοι θειες ξαδερφια φιλες γιατι παει λιγο τυπου το αναφερει ο ενας στον αλλον και τα περνουμε ομαδικως να τα δοκιμασουμε. Ολοι λεγαμε για ξηροτητα στο δερμα τους που προμαλει φαγουρα, για το μαλλι δεν εχω ακουσει ουτε μια κοπελα που να της αρεσε. Μαυρο χαλι. Οσο για το νερο, δεν εχω πλυθει μονο σπιτι μου μ αυτο.. επειδη μας εχουν μεινει τοσα, τα παιρνουμε σε διακοπες και τετοια κυριως ειδικα επειδη ξεπλενεται πολυ ευκολα και μπορεις να πλυθεις χωρις να κανεις μπανιο απο τη μεση και πανω που το καλοκαιρι ιδρωνεις πολυ, γιατι οπως ειπα και πριν ξεπλενεται πολυ ευκολα το πρασινο σαπουνι. εχω πλυθει σε ποσα διαφορετικα σπιτια κι εχω ακριβως το ιδιο αποτελεσμα.. δε γινεται ολα τα σπιτια να χουν ακαταλληλο για το σαπουνι νερο. Τα ρουχα δε σας βρωμανε? Παλι σε διακοπες για συντομια επειδη παιρνω λιγοτερα τα πλενα με πρασινο σαπουνι και ενω στεγνα ηταν οκ λιγο να ιδρωνα καο να βρεχοταν το υφασμα ερχοταν απαισια μυρωδια. Δε ξερω ρε παιδια. Ο παπους μου κ η γιαγια μου που πλενοταν απο μικρα με πρασινο σαπουνι εχους αραιωσει και καραφλιασει απο νεοι οταν τους πηγαμε τα σαμπουαν αυτα μας ανεφεραν απο μονοι τους οτι δεν τους πεφτει πλεον μαλλι οπως τους επεφτε. Στον παππου μου λογο ξηροδερμιας και μυκητων του ειπαν να σταματησει να πλενεται με πρασινο σαπουνι και στο σωμα και στο προσωπο (δυο δερματολογοι) για 2 λογους ενα οτι ξηραινει με τα σαπουνια να ειναι τα πιο ξηρα σε συγκριση με οτιδηποτε αλλο (πιχι εμπορικα αφρολουτρα της πλακας) και 2 επειδη δεν καθαριζουν αρκετα καλα. Δε ξερω τι να πω. Και σ ενα ξαδερφακι μου γυρω στα 13 του ειπαν να μην πλενεται με σαπουνια ειτε πρασινα ειτε οχι. Οσοι ξερω συμβουλευουν φυτικα αφρολουτρα, δε ξερω τι να πω ο παππούς αυτου του φιλου μου που πηρα το σαπούνι εφυγε 80 φευγα χρόνων με μαλλια και οχι λευκα και υποστήριζε οτι ηταν λογω σαπουνιου. τι να πω ρε παιδια ο καθενας εχει τη γνωμη του και τα παραδειγματα του. σημερα παλι ήμουν για καφε με φιλο και μιλαγαμε για το θεμα και τους είπε ο παιδιατρος πρασινο σαπουνι και για το μωρο και για τα ρουχα του γιατί βγαινει και σε τριμμα και υγρό για τα ρούχα. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από someone- 1
lek88 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 36 λεπτά πριν, someone- είπε ο παππούς αυτου του φιλου μου που πηρα το σαπούνι εφυγε 80 φευγα χρόνων με μαλλια και οχι λευκα και υποστήριζε οτι ηταν λογω σαπουνιου. τι να πω ρε παιδια ο καθενας εχει τη γνωμη του και τα παραδειγματα του. σημερα παλι ήμουν για καφε με φιλο και μιλαγαμε για το θεμα και τους είπε ο παιδιατρος πρασινο σαπουνι και για το μωρο και για τα ρουχα του γιατί βγαινει και σε τριμμα και υγρό για τα ρούχα. Το υγρό πράσινο σαπούνι για τα ρούχα είναι όντως φοβερό! Για το πλυντήριο και για πλύσιμο στο χέρι. Πουλάνε στα σούπερ μάρκετ. 1
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) εγώ πρσωπικά δηλώνω φαν του παπουτσάνη του ταμπάκ ΑΛΛΑ: 3 ώρες πριν, NiaUu είπε Μπραβο παπουτσανη, αρκαδι, ενα αλλον που λεγε για λεσβιακ ενα, ενα του κορρε ολα τα χουμε δοκιμασει τετοιου τυπου γιατι ειχε απελπιστει η μανα μου και πηραμε ομαδικως διαφορα πρασινα σαπουνια. αυτό φαίνεται να αξίζει, λογικά συνδυάζει και αφρόλουτρο και οφθαλμόλουτρο 🤔 Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από le vent nous porterAAAA
Dynamics Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, mindreader είπε Σε forum τριχοπτωσης παντως, προτεινουν πλυσιμο με πρασινο σαπουνι....αν αυτο σας λεει κατι. Αγνο, καθαρο, διχως αλλες χημικες προσμιξεις. σε ποιο φόρουμ ακριβώς το λένε?αν έχεις προδιάθεση να γίνεις σαν τον τζολε...δεν σε σώζει τπτ.... το μονο που ειχαμε απορια στο hairloss ηταν πως αμα δεν τα πλεναμε σχεδον καθολου ισως μερικοι να ημασταν σε καλυτερη κατασταση...τι θελω να πω?εχεις δει πολλους γυφτους με καραφλα?τωρα ισως ειναι το γονιδια ετσι τι να σου πω?το ειχαμε κανει μεγαλη συζ...σκεφτομαι και εγω για απλο σαπουνι στο μαλλι...ας ελεγε ο μπαρμπας τα δικα του βεβαια αν ειχε αα θα ειχε γινει καμπριο..πρασινο οποιο να ειναι η καποιο συγκεκριμενο?
Alex-V Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, TopicStrarter είπε τοτε μην πλένεις τα δόντια σου με Colgate και τις περισσότερες αν όχι όλες τις οδοντόπαστες του εμπορίου... Εχουν σοδα οι παστες? Δεν νομιζω. Η σοδα κανει καλο στα δοντια, αλλα 1 φορα την βδομαδα, διοτι καταστρεφει την αδαμαντινη των δοντιων. Τελος παντων, βγηκαμε πολυ off topic. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από Alex-V
TopicStrarter Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, Alex-V είπε Εχουν σοδα οι παστες? Δεν νομιζω. Η σοδα κανει καλο στα δοντια, αλλα 1 φορα την βδομαδα, διοτι καταστρεφει την αδαμαντινη των δοντιων. Τελος παντων, βγηκαμε πολυ off topic. https://www.mydelibox.com/products/colgate-toothpaste-ml-75-baking-soda πήγαινε στην φωτό που δείχνει τα γράμματα βάλε το ποντίκι πάνω της να κάνει μόνο του zoom και πήγαινε στα συστατικά εκει θα δεις να γράφει sodium bicarbonate = διττανθρακική σόδα = σόδα μαγειρικής Αυτό ειναι η δραστική ουσία αν δεν είχαν αυτό θα ήταν άχρηστες.... τα άλλα τα έχουν για φρουφρου και marketing.
Alex-V Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 14 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε https://www.mydelibox.com/products/colgate-toothpaste-ml-75-baking-soda πήγαινε στην φωτό που δείχνει τα γράμματα βάλε το ποντίκι πάνω της να κάνει μόνο του zoom και πήγαινε στα συστατικά εκει θα δεις να γράφει sodium bicarbonate = διττανθρακική σόδα = σόδα μαγειρικής Αυτό ειναι η δραστική ουσία αν δεν είχαν αυτό θα ήταν άχρηστες.... τα άλλα τα έχουν για φρουφρου και marketing. Μονο η συγκεκριμενη ειναι με σοδα. Η δραστικη ουσια ειναι το φθοριο, μαζι με την ξυλιτολη και την σορβιτολη και το sodium lauryl sulfate στις οδοντοκρεμες...ξεφευγουμε..ξαναλεω, καλη η σοδα, αλλα για 1 φορα την βδομαδα γιατι κανει λευκανση. Η συχνη χρηση της φθηρει το σμαλτο και σου σκοτινιαζει τα δοντια. Ψαξε να δεις σοβαρες επιστημονικες ερευνες. 1
TopicStrarter Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Alex-V είπε Μονο η συγκεκριμενη ειναι με σοδα. Η δραστικη ουσια ειναι το φθοριο, μαζι με την ξυλιτολη και την σορβιτολη και το sodium lauryl sulfate στις οδοντοκρεμες...ξεφευγουμε..ξαναλεω, καλη η σοδα, αλλα για 1 φορα την βδομαδα γιατι κανει λευκανση. Η συχνη χρηση της φθηρει το σμαλτο και σου σκοτινιαζει τα δοντια. Ψαξε να δεις σοβαρες επιστημονικες ερευνες. Πολές ειδικά "παλιές" αυτό έχουν για βασικό συστατικό. να μια κλασική κολυνός που δεν γράφει "σόδα" απο έξω... Το φθόριο που έχουν ειναι πολύ πολύ πιο επικίνδυνο (αν και σε μικρές ποσότητες) και είναι ένας λόγος να κάνεις δική σου κρέμα ή να παίρνεις παραδοσιακές που πάλι έχουν αλλά σε ακόμη μικρότερη ποσότητα . Επίσης αυτό με την σόδα ότι κάνει κακό ειναι μύθος βασίζεται στο επειδή ειναι σκόνη άρα "τρίβει" άρα διαβρώνει το εξωτερικo των δοντιών αλλά πρακτικά δεν ισχύει καταρχήν έχει δείκτη RDA 7 που ειναι μικρός δηλαδή και επίσης δεν παίρνεις ξερή την σκόνη σαν πέτρα και την τρίβεις αλλά απλά μια ποσότητα μέσα σε μια ρευστή κρέμα με νερό και καθαρίζεις φυσιολογικά τα δόντια σου Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2018 από TopicStrarter 1
mindreader Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, Dynamics είπε σε ποιο φόρουμ ακριβώς το λένε?αν έχεις προδιάθεση να γίνεις σαν τον τζολε...δεν σε σώζει τπτ.... το μονο που ειχαμε απορια στο hairloss ηταν πως αμα δεν τα πλεναμε σχεδον καθολου ισως μερικοι να ημασταν σε καλυτερη κατασταση...τι θελω να πω?εχεις δει πολλους γυφτους με καραφλα?τωρα ισως ειναι το γονιδια ετσι τι να σου πω?το ειχαμε κανει μεγαλη συζ...σκεφτομαι και εγω για απλο σαπουνι στο μαλλι...ας ελεγε ο μπαρμπας τα δικα του βεβαια αν ειχε αα θα ειχε γινει καμπριο..πρασινο οποιο να ειναι η καποιο συγκεκριμενο? To hairlosssgr.com....αρα σιγουρα τα εχουμε πει κι εκει. Συμφωνω περι αραιου λουσιματος, αλλα πρεπει να βοηθουν κι οι καταστασεις. Μου το ελεγε παλια δερματολογος ειδικος στην τριχοπτωση στην Βασ.Σοφιας.... α, και προταση για ζελεδακι, κανει καλο στα μαλλια, κερατινινη της τριχας. Θα θελα να λουζομαι πχ ανα 2η μερα, αλλα δυσκολο. Ιδρωτας, σκονη, αυτα που βαζουμε στα μαλλια...δεν γινεται. Το οτι δεν υπαρχει καραφλος γυφτος, πρεπει να προβληματισει, γιατι αυτοι δεν χρησιμοποιουν ολα τα χημικα σκευασματα. Αρα κανουν κακο στα μαλλια μαλλον... γι'αυτο, πρασινο σαπουνι.
mp123 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, mindreader είπε Το οτι δεν υπαρχει καραφλος γυφτος, πρεπει να προβληματισει, γιατι αυτοι δεν χρησιμοποιουν ολα τα χημικα σκευασματα. Αρα κανουν κακο στα μαλλια μαλλον... γι'αυτο, πρασινο σαπουνι. Τι να προβληματισει ? εχεις δει ποτε γυφτο να λουζετε ? γιαυτο δεν τους πεφτουν τα μαλλια. γιαυτο τους λενε γυφτους. μεινε και εσυ αλουστος οπως οι γυφτοι να μην προβληματιζεσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις