Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. 

Έχω στην κατοχή μου την taichi ultimate. 

Θέλω να αγοράσω ράμ. Συγκεκριμένα θέλω 2 dimmakia από 16 gb σύνολο 32 gb ράμ. 

Στο skroutz τις ποιο φτηνές που βρήκα στα 3200 mhz είναι αυτές στην φωτογραφία. Το ερώτημα είναι απλό. 

Είναι συμβετες με την μητρική μου; έψαξα στο support list αλλά δεν έβγαλα άκρη. 

Επισεις υπάρχει τρόπος να της πάρω από αλλού ποιο φτηνά; 

Ή μήπως εσείς έχετε να μου προτείνετε αντίστοιχες ποιο φτηνές; άσχετος μάρκας. 

Screenshot_2018-06-24-16-01-16-023_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

cpu ?

Cpu έχω σκοπό να αγοράσω 2700x ή 1700x ανάλογα τα λεφτά αλλά μάλλον 2700x απλά θεωρώ ποιο σημαντικό τις ράμ για αυτό σκέφτομαι να αγοράσω πρώτα αυτές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, abarth είπε

Άλλο είναι το support list για 1st gen ryzen και άλλο για 2nd

Το ξέρω. Της δεύτερης γενιάς είδα εγώ. 

Κάνουν τελικά αυτές οι μνήμες; 

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.

Άμα δεν βάλεις 1080ti και δεν την  θέλεις για 1080p οθόνη με 1000 Hz , βάλε όποιες θέλεις ( 3200 cl16 , 3200 cl14 κτλ )

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, IoaZ είπε

Άμα δεν βάλεις 1080ti και δεν την  θέλεις για 1080p οθόνη με 1000 Hz , βάλε όποιες θέλεις ( 3200 cl16 , 3200 cl14 κτλ )

Το αυτό. Αν δεν έχεις high refresh monitor/βαρβάτη κάρτα πάρε hynix 3200 απλά σιγουρέψου ότι είναι στο QVL της μητρικής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, IoaZ είπε

Καλημέρα παιδιά.

1)Μισό λεπτό γιατί με μπερδέψατε. Αν είχα καλή οθόνη θα έπρεπε να βάλω ακόμα καλύτερη ράμ από αυτές που έδειξα; και γιατί; τι σχέση έχουν; 

2)Το διό ερώτημα και για την κάρτα γραφικών. Πληροφορίακα θα αγοράσω rx 580 8gb. Και αυτό γιατί μέχρι 300 320 ευρώ προτιμο την rx 580 από μια 1060. Budget για καλύτερη κάρτα δεν υπάρχει.. 😁

12 ώρες πριν, ilos είπε

Το αυτό. Αν δεν έχεις high refresh monitor/βαρβάτη κάρτα πάρε hynix 3200 απλά σιγουρέψου ότι είναι στο QVL της μητρικής.

Αυτό ήταν το αρχικό ερώτημα. Αν είναι συμβατές. Γιατί δεν τις βρήκα στο qvl. 

Μόνο ότι έχει στο qvl αρχείο μπορώ να αγοράσω; 

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχες 144ρα οθόνη και ήθελες να την αξιοποιήσεις, δηλαδή να παίζεις παιχνίδια κοντά στο refresh rate της, θα χρειαζόσουν καταρχάς μια βαρβάτη κάρτα γραφικών (τουλάχιστον μια 1070 για 1080p) και έναν cpu με καλό single thread performance κυρίως (αλλά να είναι τουλάχιστον 4/8 ή 6/6-6/12 για να είσαι εξασφαλισμένος και για παιχνίδια που ζητάνε threads). Στους intel λίγο πολύ από 8400 και πάνω είσαι jet, δε χρειάζεται να σκαλίσεις τίποτα. Στους ryzen απαιτείται overclocking (ειδικά στα non x models) και b-die samsung μνήμες + σφίξιμο στα timing τους. Ο 2600x να φανταστείς από αντίστοιχο ή και υποδεέστερο performance του 8400 με σφίξιμο στα bdies του ρίχνει ένα 10%+ και πλησιάζει stock 8600k performance.

Από τη στιγμή που δεν έχεις high refresh monitor και ούτε τόσο δυνατή κάρτα όλα αυτά τα παραβλέπεις. Και οι hynix μια χαρά θα αποδώσουν. Σκέψου ότι όταν εγώ ήμουν με τον 1600 και hynix 3000 MFR (υποδέστερες μνήμες) δεν έπεφτα από το 75ρι σε 1440p με την 1080.

Αν δεν είναι στο QVL της μητρικής σημαίνει ότι δεν έχουν δοκιμαστεί και δεν έχει γίνει έλεγχος με το συγκεκριμένο kit. Σε αυτές τις περιπτώσεις ψάχνεις να βρεις στο QVL αν υπάρχουν κάποιες αντίστοιχες που να έχουν δοκιμαστεί. Hynix AFR 3200 και 16-18-18-38-2N timings. Αν υπάρχουν το πιο πιθανό είναι να δουλέψουν κανονικά, στα 3200 αλλά ίσως χρειαστεί να τα κουμπώσεις manual όλα στο bios αν δε πάρει το XMP. Αν μπορείς βέβαια να βρεις φτηνά άλλες αντίστοιχες μνήμες που να είναι στο QVL ακόμα καλύτερα.

Εγώ στο ryzen pc τελικά διάλεξα μητρική με βάση τα qvl στις μνήμες (rofl) γιατί τότε το συγκεκριμένο kit ήταν σε τιμή χώμα ~130 σε σχέση με τα 180-200ρια hynix και από 240-250ρια Bdies που πάιζαν. Τραγικές καταστάσεις αλλά ευτυχώς ανοίγουν οι Κινέζοι τα πρόστιμα στο καρτέλ και έπεται συνέχεια και από τους υπόλοιπους.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ilos είπε

Αν είχες 144ρα οθόνη και ήθελες να την αξιοποιήσεις, δηλαδή να παίζεις παιχνίδια κοντά στο refresh rate της θα χρειαζόσουν καταρχάς μια βαρβάτη κάρτα γραφικών (τουλάχιστον μια 1070 για 1080p) και έναν cpu με καλό single thread performance κυρίως (αλλά να είναι τουλάχιστον 4/8 ή 6/6-6/12 για να είσαι εξασφαλισμένος και για παιχνίδια που ζητάνε threads). Στους intel λίγο πολύ από 8400 και πάνω είσαι jet δε χρειάζεται να σκαλίσεις τίποτα. Στους ryzen απαιτείται overclocking (ειδικά στα non x models) και b-die samsung μνήμες καθώς και σφίξιμο στα timing τους. Ο 2600x να φανταστείς από αντίστοιχο ή και υποδεέστερο performance του 8400 με σφίξιμο στα bdies του ρίχνει ένα 10%+ και πλησιάζει stock 8600k performance.

Από τη στιγμή που δεν έχεις high refresh monitor και ούτε τόσο δυνατή κάρτα όλα αυτά τα παραβλέπεις. Και οι hynix μια χαρά θα αποδώσουν. Σκέψου ότι όταν εγώ ήμουν με τον 1600 και hynix 3000 MFR (υποδέστερες μνήμες) δεν έπεφτα από το 75ρι σε 1440p με την 1080.

Αυτό για την οθόνη και τον επεξεργαστή φίλε μου το λες με βάσει το gaming; 

Εγώ όμως δεν παίζω παιχνίδια. Μόνο κάνα championship manager στην καλύτερη. 

Χρειάζομαι το pc gia επεξεργασία ήχου, εικόνας, βίντεο, autocad, WordPress ktl. 

Λογικά ότι μόνιτορ και να πάρω και ότι ράμ και να πάρω δε θα έχω πρόβλημα σωστά; 

Και κάρτα γραφικών όσο καλύτερη τόσο το καλύτερο. 

16 λεπτά πριν, ilos είπε

Αν δεν είναι στο QVL της μητρικής σημαίνει ότι δεν έχουν δοκιμαστεί και δεν έχει γίνει έλεγχος με το συγκεκριμένο kit. Σε αυτές τις περιπτώσεις ψάχνεις να βρεις στο QVL αν υπάρχουν κάποιες αντίστοιχες που να έχουν δοκιμαστεί. Hynix AFR 3200 και 16-18-18-38-2N timings. Αν υπάρχουν το πιο πιθανό είναι να δουλέψουν κανονικά, στα 3200 αλλά ίσως χρειαστεί να τα κουμπώσεις manual όλα στο bios αν δε πάρει το XMP.

Αυτό πως το έλεγχο; πως γίνεται; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δε παίζεις games τι το σκαλίζουμε😃. Υπάρχουν βέβαια διαφορές και στα άλλα προγράμματα με bdies αλλά όχι σε τόσο βαθμό που να σε απασχολούν γιατί είναι πιο multithreaded καταστάσεις (συνήθως). Στο qvl της taichi x470 ultimate έχει αυτές:

https://www.skroutz.gr/s/7730124/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZB.html

Που είναι πανομοιότυπες με τις ripjaws V (ακόμα και ίδια πλακέτα) με άλλη ψήκτρα. Απλά τις αναφέρει στα 2933. Με latest bios πιστεύω θα παίξουν 3066/3200 εδώ παίζουν στις b350/x370.

Για επεξεργασία video Κλπ και μια 1050ti είναι αρκετή πόσο μάλλον η 580 που λες να αγοράσεις.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ilos είπε

Αν δε παίζεις games τι το σκαλίζουμε😃. Υπάρχουν βέβαια διαφορές και στα άλλα προγράμματα με bdies αλλά όχι σε τόσο βαθμό που να σε απασχολούν γιατί είναι πιο multithreaded καταστάσεις (συνήθως). Στο qvl της taichi x470 ultimate έχει αυτές:

https://www.skroutz.gr/s/7730124/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZB.html

Που είναι πανομοιότυπες με τις ripjaws V (ακόμα και ίδια πλακέτα) με άλλη ψήκτρα. Απλά τις αναφέρει στα 2933. Με latest bios πιστεύω θα παίξουν 3066/3200 εδώ παίζουν στις b350/x370.

Για επεξεργασία video Κλπ και μια 1050ti είναι αρκετή πόσο μάλλον η 580 που λες να αγοράσεις.

Φίλε μου αυτές που έδειξες είναι 16 gb όμως. Εγώ θέλω 32gb. Αν πάρω τις ίδιες σε 32 gb το ίδιο δεν είναι; παράδειγμα αυτές στην φωτογραφία. 

Όσον αφορά την οθόνη για αυτά που θέλω να κάνω Χρειάζεται να είναι 4k;

Εγω νομίζω και μια FHD 27 ΙΝΤΣΕΣ φτάνει. Κάνω λάθος; η πρέπει να έχει μεγαλύτερη ανάλυση; 

Screenshot_2018-06-24-16-01-27-477_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι 32 (2x16) να ξέρεις είναι dual sided/dual rank δηλαδή έχουν τσιπάκια και στις 2 πλευρές του pcb, οπότε και ζορίζουν ακόμα περισσότερο τον imc. Αν οι single πάνε μέχρι 3066/3200 oi dual θα πάνε πιθανότατα ένα τακ κάτω μέχρι και τα 2933 δηλαδή. Το να γεμίσεις επίσης 4 slot με single ranks (για να έχεις την ίδια ποσότητα) είναι ακόμα χειρότερο για τον imc από ότι τα 2 dual ranks. Τέλος πάντων σε αυτές τις τιμές τι να λέμε τώρα. Αφού θα δώσεις που θα δώσεις 300+ ευρώ πάρε τουλάχιστον αυτές που είναι στο QVL στα 2933:

https://www.skroutz.gr/s/10077767/G-Skill-Trident-Z-32GB-DDR4-3333MHz-F4-3333C16D-32GTZ.html

Οθόνη για rendering/photoshop κλπ πάλι εξαρτάται από τι κάνεις. Αν δουλεύεις με 4k χρειάζεσαι όσο το δυνατόν περισσότερη ανάλυση και real estate. Εξίσου σημαντικό να είναι ips panel με κάλο sRGB coverage.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Οι 32 (2x16) να ξέρεις είναι dual sided/dual rank δηλαδή έχουν τσιπάκια και στις 2 πλευρές του pcb, οπότε και ζορίζουν ακόμα περισσότερο τον imc. Αν οι single πάνε μέχρι 3066/3200 oi dual θα πάνε πιθανότατα ένα τακ κάτω μέχρι και τα 2933 δηλαδή. Το να γεμίσεις επίσης 4 slot με single ranks (για να έχεις την ίδια ποσότητα) είναι ακόμα χειρότερο για τον imc από ότι τα 2 dual ranks. Τέλος πάντων σε αυτές τις τιμές τι να λέμε τώρα. Αφού θα δώσεις που θα δώσεις 300+ ευρώ πάρε τουλάχιστον αυτές που είναι στο QVL στα 2933:

https://www.skroutz.gr/s/10077767/G-Skill-Trident-Z-32GB-DDR4-3333MHz-F4-3333C16D-32GTZ.html

Οθόνη για rendering/photoshop κλπ πάλι εξαρτάται από τι κάνεις. Αν δουλεύεις με 4k χρειάζεσαι όσο το δυνατόν περισσότερη ανάλυση και real estate. Εξίσου σημαντικό να είναι ips panel με κάλο sRGB coverage.

Καταλαβα φίλε μου. 

Μία τελευταία ερώτηση. 

Υπάρχει κάποιο site η κάποιος τρόπος που μπορώ να μάθω πχ για την τάδε ram αν έχει δοκιμαστεί και δεν την γράφει στο QVL;ελπίζω να καταλαβαίνεις τι ρωτάω γιατί τα έγραψα λίγο μπερδεμένα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...