ilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Το θέμα είναι ότι ο OP στα workloads του περιγράφει και για video rendering. Αν έχεις μεγάλα projects τα 32 GB είναι απαραίτητα. Δηλαδή καλύτερα να έχεις λίγο πιο αργές μνήμες και χειρότερο STP παρά να φάς ήττα στο premiere γιατί έχεις μόνο 16 GB και το disk swaping να πηγαίνει αβέρτα κουβέρτα.
blackm76 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 57 λεπτά πριν, Diinekis21 είπε Εννοείται με τη μεγαλύτερη συχνότητα εκτός και αν υπάρχει σενάριο που θα χρησιμοποιήσεις πάνω από 16GB(χλωμό). Εγώ είχα την εντύπωση ότι όσο μεγαλύτερη ράμ σε χωρητικότητα τόσο καλύτερα. Δεν ήξερα. Και το Cas οσο μικρότερο τόσο καλύτερα;
ilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, blackm76 είπε Εγώ είχα την εντύπωση ότι όσο μεγαλύτερη ράμ σε χωρητικότητα τόσο καλύτερα. Δεν ήξερα. Και το Cas οσο μικρότερο τόσο καλύτερα; 28 λεπτά πριν, ilos είπε Το θέμα είναι ότι ο OP στα workloads του περιγράφει και για video rendering. Αν έχεις μεγάλα projects τα 32 GB είναι απαραίτητα. Δηλαδή καλύτερα να έχεις λίγο πιο αργές μνήμες και χειρότερο STP παρά να φάς ήττα στο premiere γιατί έχεις μόνο 16 GB και το disk swaping να πηγαίνει αβέρτα κουβέρτα. Τα χρειάζεσαι όντως τα 32 GB? Θα κάνεις επεξεργασία video σε μεγάλα projects (διάρκεια και ανάλυση)? Αν ναι με τα 16 GB θα τρως disk swap στο timeline επειδή θα έχεις τεζάρει την RAM και θα χρησιμοποιείται το swap file (ο SSD) που είναι ΑΙΩΝΕΣ πιο αργός. Με λίγα λόγια θα σου σπάσει τα νεύρα επειδή θα κολλάει για να διαβάζει από τον δίσκο κάθε φορά που θα πηδάς στο timeline. Αν όχι επειδή έχεις μικρά projects <16 GB αυτό δε θα συμβαίνει και τη βγάζεις καθαρή με τα single ranks που θα σηκώνουν καλύτερη συχνότητα και timings.
Diinekis21 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, blackm76 είπε Εγώ είχα την εντύπωση ότι όσο μεγαλύτερη ράμ σε χωρητικότητα τόσο καλύτερα. Δεν ήξερα. Και το Cas οσο μικρότερο τόσο καλύτερα; Πρόσεξε! Μεγαλύτερη χωρητικότητα σε ram σημαίνει ότι μπορείς να τρέχεις πιο βαριά (σε απαιτήσεις μνήμης) προγράμματα και πιο πολλά και να έχεις πχ και 2000*10^5 ανοιχτά tabs στον browser σου ταυτόχρονα. Μεγαλύτερη συχνότητα και μικρότερα cas σημαίνει ταχύτερες μνήμες. Με ταχύτερες μνήμες θα κάνεις rendering και ό,τι άλλο θέλεις ταχύτερα μέχρι το σημείο που θα τιγκάρει η χωρητικότητα της. Οπότε πρέπει να σκεφτείς αν θα υπάρχει σενάριο που στη δουλειά για την οποία το θέλεις θα χρησιμοποιήσεις ή φτάσεις τα 16 gb.
blackm76 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Τα κατάλαβα αυτά που λέτε παιδιά. Και σας ευχαριστώ πολύ. Μόνο Μία τελευταία ερώτηση. 2 ώρες πριν, Diinekis21 είπε Πρόσεξε! Μεγαλύτερη χωρητικότητα σε ram σημαίνει ότι μπορείς να τρέχεις πιο βαριά (σε απαιτήσεις μνήμης) προγράμματα και πιο πολλά και να έχεις πχ και 2000*10^5 ανοιχτά tabs στον browser σου ταυτόχρονα. Μεγαλύτερη συχνότητα και μικρότερα cas σημαίνει ταχύτερες μνήμες. Με ταχύτερες μνήμες θα κάνεις rendering και ό,τι άλλο θέλεις ταχύτερα μέχρι το σημείο που θα τιγκάρει η χωρητικότητα της. Οπότε πρέπει να σκεφτείς αν θα υπάρχει σενάριο που στη δουλειά για την οποία το θέλεις θα χρησιμοποιήσεις ή φτάσεις τα 16 gb. Λες φίλε μου θα κάνει τη δουλειά ποιο γρήγορα. Πόσο διαφορά μπορεί να έχει μια μνήμη 2400 mhz με μια 3200; Έχει τεράστια διαφορά; δηλαδή πόσο ποιο γρήγορα μπορεί να τελειώνει τη δουλειά; 2 με 3 λεπτά ή κάνα μισάωρο παράδειγμα;
ilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, blackm76 είπε Τα κατάλαβα αυτά που λέτε παιδιά. Και σας ευχαριστώ πολύ. Μόνο Μία τελευταία ερώτηση. Λες φίλε μου θα κάνει τη δουλειά ποιο γρήγορα. Πόσο διαφορά μπορεί να έχει μια μνήμη 2400 mhz με μια 3200; Έχει τεράστια διαφορά; δηλαδή πόσο ποιο γρήγορα μπορεί να τελειώνει τη δουλειά; 2 με 3 λεπτά ή κάνα μισάωρο παράδειγμα; Όλα εξαρτώνται από την εφαρμογή. Δες αυτό: Αν και με grain of salt γιατί ο linus είναι λίγο ιντελάκιας. Αυτό που θα πρεπε να σε απασχολεί πιο πολύ είναι αν όντως χρειάζεσαι 32 GB και όχι τόσο η ταχύτητα.
blackm76 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, ilos είπε Όλα εξαρτώνται από την εφαρμογή. Δες αυτό: Αν και με grain of salt γιατί ο linus είναι λίγο ιντελάκιας. Αυτό που θα πρεπε να σε απασχολεί πιο πολύ είναι αν όντως χρειάζεσαι 32 GB και όχι τόσο η ταχύτητα. Καταλαβα φίλε μου. Πρώτα αποφασίζω πόση χωρητικότητα χρειάζομαι και μετά τι ταχύτητα που θα παίζουν. Το θέμα είναι αν είναι συμβατές... Δηλαδή αυτές τις 32 gb στην φωτογραφία δεν τις έχει στο QVL. Όμως οι ίδιες με 16 gb που πάλι δεν υπάρχουν στο QVL, στα σχόλια στο skroutz λένε ότι είναι συμβατές. Λογικά δε θα ειναι και οι 32 gb; η έχουν διαφορές; Ιδίως οι flare x αν και δεν είναι στο QVL γράφουν επάνω πως είναι συμβατές με AMD. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από blackm76
blackm76 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, ilos είπε ακριβώς 😁 Δες το μήνυμα μου φίλε. Δε πρόλαβα να το γράψω και απάντησες. 😁
ilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Όλες αυτές είναι hynix και dual rank. Κανένας δε μπορεί να σου εγγυηθεί μέχρι που θα φτάσουν αν δεν είναι στο qvl. Είναι play and pray φάση. Το πιο πιθανό οι rip 5 να πάνε μέχρι τα 2933 με σκάλισμα. Οι συγκεκριμένες flareX δε νομίζω να φτάσουν εκεί. Όπως σου έγραψα στη 1η σελίδα μπορείς να πάρεις αυτές που είναι στο qvl στα 2933. https://www.skroutz.gr/s/10077767/G-Skill-Trident-Z-32GB-DDR4-3333MHz-F4-3333C16D-32GTZ.html Θα κουμπώσεις το xmp και θα παίξουν σίγουρα εκεί. Αν από εκεί και πέρα θες να τις σκαλίσεις παραπάνω δικαίωμά σου.🤩
blackm76 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, ilos είπε Όλες αυτές είναι hynix και dual rank. Κανένας δε μπορεί να σου εγγυηθεί μέχρι που θα φτάσουν αν δεν είναι στο qvl. Είναι play and pray φάση. Το πιο πιθανό οι rip 5 να πάνε μέχρι τα 2933 με σκάλισμα. Οι συγκεκριμένες flareX δε νομίζω να φτάσουν εκεί. Όπως σου έγραψα στη 1η σελίδα μπορείς να πάρεις αυτές που είναι στο qvl στα 2933. https://www.skroutz.gr/s/10077767/G-Skill-Trident-Z-32GB-DDR4-3333MHz-F4-3333C16D-32GTZ.html Θα κουμπώσεις το xmp και θα παίξουν σίγουρα εκεί. Αν από εκεί και πέρα θες να τις σκαλίσεις παραπάνω δικαίωμά σου.🤩 Αυτές που προτείνεις φίλε μου δεν είναι διαθέσιμες. Δες την φωτογραφία. Αυτές που σίγουρα είναι στο QVL me Cas 13 μάλιστα αλλά στα 2666 einai oi predator αλλά είναι πανάκριβες. Τώρα όσον αφορά τις ταχύτητες νομίζω είναι μια καλή μέση λύση. Τώρα όσον αφορά το σκάλισμα.. Στα specs της x470 taichi ultimate λέει ότι οι ram που σηκώνουν oc είναι μόνο οι 3200 kai 3466. Μπορείς να κάνεις oc και σε μνήμες 2400 mhz παράδειγμα;
ilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αδερφέ αν θες 2933+ εγγυημένα πάρε ή kits που αναγράφονται στο qvl σε αυτή τη ταχύτητα ή σκαστά χοντρά για bdies και ας μη τα έχει στο qvl. https://www.skroutz.gr/s/8435945/G-Skill-TridentZ-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-32GTZ.html Αλλιώς βολέψου και με τις flarex στα 2400 που είναι στο qvl. Όλες οι μνήμες σηκώνουν oc σε όλα τα chipset της amd ακόμα και το ταπεινό A320. Το να κάνεις oc μια μνήμη όσο θες δε σημαίνει όμως ότι θα είναι και stable και δε θα πετά blue screens στα windows. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από ilos
blackm76 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ilos είπε Αδερφέ αν θες 2933+ εγγυημένα πάρε ή kits που αναγράφονται στο qvl σε αυτή τη ταχύτητα ή σκαστά χοντρά για bdies και ας μη τα έχει στο qvl. https://www.skroutz.gr/s/8435945/G-Skill-TridentZ-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-32GTZ.html Αλλιώς βολέψου και με τις flarex στα 2400 που είναι στο qvl. Ποιες ράμ είναι bdies; αυτές που έστειλες στο λινκ και άσχετος μεγέθους δηλαδή είτε 16 είτε 32 gb; Και ποιες άλλες μάρκες έχει bdies και πως τις καταλαβαίνω αν ειναι bdies η όχι; Flare x στα 2400 εννοείς αυτές που έστειλα νωρίτερα στη φωτογραφία; (την ξανά έβαλα και σε αυτό το μήνυμα.) Σας έχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό ρωτάω. Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω μάθει πολλά από την κουβέντα. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από blackm76
ilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 3200c14 είναι bdies όπως και 3466/3600 κλπ με αντίστοιχα χαμηλά timings. Οι συγκεκριμένες είναι από τα πιο φτηνά bdies κιόλας. Ναι αφού είπες είναι στο qvl θα παίξουν στα 2400 λογικά.
blackm76 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, ilos είπε 3200c14 είναι bdies όπως και 3466/3600 κλπ με αντίστοιχα χαμηλά timings. Οι συγκεκριμένες είναι από τα πιο φτηνά bdies κιόλας. Ναι αφού είπες είναι στο qvl θα παίξουν στα 2400 λογικά. Με μπέρδεψες φίλε μου.. Πολλές πληροφορίες μαζεμένες... Χαχαχα Bdies εννοείς οποιαδήποτε ράμ apo 3200 mhz και πάνω; Ναι οι flare x υπάρχουν στο qvl. Όλες νομίζω. Oc σε ράμ μπορείς να κάνεις σε όλες τις ράμ η μόνο σε αυτές που επιτρέπει η μητρική;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα