Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@blackm76 Όπως στα λέει ο φίλος @ilos είναι.

4 ώρες πριν, blackm76 είπε

Σας έχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό ρωτάω.

Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω μάθει πολλά από την κουβέντα. 

Δε ζαλίζεις ρε συ, γι'αυτό είμαστε εδώ για να τα λέμε! Γίνεται ένας χαμός με τις Ram και να ξέρεις θέλει ψάξιμο.

https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/

Εδώ βάζεις τις παραμέτρους που επιθυμείς σου βγάζει b-die. Μετά τα ψάχνεις στο skroutz ή όπου αλλού επιθυμείς.

Εγώ έχω πάρει την Χ470 Taichi (όχι την ultimate) και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα να πάρω αυτές F4-3200C14D-16GTZRX 

Το qvl της Asrock δεν ήταν και το πιο ευανάγνωστο και από εδώ http://gskill.com/en/configurator  κατέληξα σε αυτές.

Προφανώς, βέβαια θα σου βγάλει μόνο GSKILL μνήμες.

Παραδόξως βγάζει λιγότερες επιλογές για την Ultimate που βεβαίως κατά 99.9999...% πρόκειται για παράλειψη.

8 ώρες πριν, blackm76 είπε

Λες φίλε μου θα κάνει τη δουλειά ποιο γρήγορα. Πόσο διαφορά μπορεί να έχει μια μνήμη 2400 mhz με μια 3200; 

Έχει τεράστια διαφορά; δηλαδή πόσο ποιο γρήγορα μπορεί να τελειώνει τη δουλειά; 2 με 3 λεπτά ή κάνα μισάωρο παράδειγμα; 

Τεράστια διαφορά όχι αλλά είναι βελτίωση, ~5-10% υπολόγισε (ο Linus έδειχνε και λιγότερη). Τι προγράμματα χρησιμοποιείς; Αυτή τη βελτίωση την πληρώνουμε premium βέβαια.

Ο καθένας μας αποφασίζει αν αξίζει για την περίπτωση του ή όχι.

Σόρυ δεν βρήκα 2400vs3200 παρά μόνο για gaming.

https://tekeverything.com/ryzen-ram-test-2400mhz-vs-3000mhz/

OC μπορείς να κάνεις παντού, το πόσο επιτυχημένο θα είναι εξαρτάται από τη μητρική σου (Taichi ενδείκνυται για αυτό) και την ποιότητα του chip σου (αυτό είναι καθαρή τύχη).

Θα έλεγα να αφήσεις στην άκρη το OC και να μη βασιστείς σε αυτό δλδ μην περιμένεις να πάρεις μια μνήμη 2133Mhz να τη πας στο Θεό και να μη τρως μπλε οθόνες!

Οπότε αποφάσισε σε πρώτη φάση πόση ram θα χρειαστείς (εάν υπάρχει περίπτωση να γεμίζεις 16, μη το συζητάς πήγαινε για 32)  και βλέπουμε τι επιλογές υπάρχουν!

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

@blackm76 Όπως στα λέει ο φίλος @ilos είναι.

Δε ζαλίζεις ρε συ, γι'αυτό είμαστε εδώ για να τα λέμε! Γίνεται ένας χαμός με τις Ram και να ξέρεις θέλει ψάξιμο.

https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/

Εδώ βάζεις τις παραμέτρους που επιθυμείς σου βγάζει b-die. Μετά τα ψάχνεις στο skroutz ή όπου αλλού επιθυμείς.

Εγώ έχω πάρει την Χ470 Taichi (όχι την ultimate) και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα να πάρω αυτές F4-3200C14D-16GTZRX 

Το qvl της Asrock δεν ήταν και το πιο ευανάγνωστο και από εδώ http://gskill.com/en/configurator  κατέληξα σε αυτές.

Προφανώς, βέβαια θα σου βγάλει μόνο GSKILL μνήμες.

Παραδόξως βγάζει λιγότερες επιλογές για την Ultimate που βεβαίως κατά 99.9999...% πρόκειται για παράλειψη.

Τεράστια διαφορά όχι αλλά είναι βελτίωση, ~5-10% υπολόγισε (ο Linus έδειχνε και λιγότερη). Τι προγράμματα χρησιμοποιείς; Αυτή τη βελτίωση την πληρώνουμε premium βέβαια.

Ο καθένας μας αποφασίζει αν αξίζει για την περίπτωση του ή όχι.

Σόρυ δεν βρήκα 2400vs3200 παρά μόνο για gaming.

https://tekeverything.com/ryzen-ram-test-2400mhz-vs-3000mhz/

OC μπορείς να κάνεις παντού, το πόσο επιτυχημένο θα είναι εξαρτάται από τη μητρική σου (Taichi ενδείκνυται για αυτό) και την ποιότητα του chip σου (αυτό είναι καθαρή τύχη).

Θα έλεγα να αφήσεις στην άκρη το OC και να μη βασιστείς σε αυτό δλδ μην περιμένεις να πάρεις μια μνήμη 2133Mhz να τη πας στο Θεό και να μη τρως μπλε οθόνες!

Οπότε αποφάσισε σε πρώτη φάση πόση ram θα χρειαστείς (εάν υπάρχει περίπτωση να γεμίζεις 16, μη το συζητάς πήγαινε για 32)  και βλέπουμε τι επιλογές υπάρχουν!

Λοιπόν φίλε μου μου είχαν λυθεί οι περισσότερες απορίες και αυτό που έστειλες είναι όλες οι υπόλοιπες που είχα. 

Λοιπόν αφού δεν έχει τεράστια διαφορά από 2400 σε 3200 και επειδή όλες γίνονται oc (πράγμα που δε το έχω σαν προτεραιότητα) νομίζω ότι δεν αξίζει να δώσω πάνω από 300 ευρώ για 2 dimmakia των 16 gb. Σύνολο 32 gb. 

Πόσο μάλλον εγώ που δε παίζω παιχνίδια. 

Επισεις από ότι είδα στο search που έστειλες για bdies οι περισσότερες 3200 mhz ειναι μέχρι 16 gb. Είναι πολύ λίγες οι 32 gb και αυτές είναι πανάκριβες. 

Οπότε καταλήγω πάλι στην φωτογραφία. Flare x 2400 mhz bdies 32 gb.Ή στην ripjawsv στα 2800. Νομίζω η καλύτερη μέση λύση. 

Μόνο εξήγησε μου κάτι σε παρακαλώ. Τι είναι το bdie; 

Εγώ κατάλαβα ότι είναι chipset της Samsung που χρησιμοποιουν οι διαφορές εταιρείες ράμ και είναι απόλυτα συμβατές με ryzen και x470 μητρικές.

Σωστά κατάλαβα; 

Screenshot_2018-06-26-17-32-25-533_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Screenshot_2018-06-27-09-30-15-845_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/77lbx9/what_is_samsung_bdie_ram/

Όλες οι ram είναι συμβατές με το κάθε σύστημα αρκεί να παίζεις στο σωστό DDR(DDR1-2-3-4κ.α.) Απλά οι B-Die πιάνουν εγγυημένα μεγαλύτερες συχνότητες.

Οι ryzen αποζητούν μεγαλύτερες συχνότητες, οπότε γι'αυτό και όλος ο χαμός.

Δημοσ.
Στις 27/6/2018 στις 1:19 ΠΜ, blackm76 είπε

Λοιπόν φίλε μου μου είχαν λυθεί οι περισσότερες απορίες και αυτό που έστειλες είναι όλες οι υπόλοιπες που είχα. 

Λοιπόν αφού δεν έχει τεράστια διαφορά από 2400 σε 3200 και επειδή όλες γίνονται oc (πράγμα που δε το έχω σαν προτεραιότητα) νομίζω ότι δεν αξίζει να δώσω πάνω από 300 ευρώ για 2 dimmakia των 16 gb. Σύνολο 32 gb. 

Πόσο μάλλον εγώ που δε παίζω παιχνίδια. 

Επισεις από ότι είδα στο search που έστειλες για bdies οι περισσότερες 3200 mhz ειναι μέχρι 16 gb. Είναι πολύ λίγες οι 32 gb και αυτές είναι πανάκριβες. 

Οπότε καταλήγω πάλι στην φωτογραφία. Flare x 2400 mhz bdies 32 gb.Ή στην ripjawsv στα 2800. Νομίζω η καλύτερη μέση λύση. 

Μόνο εξήγησε μου κάτι σε παρακαλώ. Τι είναι το bdie; 

Εγώ κατάλαβα ότι είναι chipset της Samsung που χρησιμοποιουν οι διαφορές εταιρείες ράμ και είναι απόλυτα συμβατές με ryzen και x470 μητρικές.

Σωστά κατάλαβα; 

Screenshot_2018-06-26-17-32-25-533_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

flare x 2400 δεν είναι  bdie αλλά είναι hynix 

https://www.pic-upload.de/view-33133015/F4-2400C15D-32GFX.png.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/77lbx9/what_is_samsung_bdie_ram/

Όλες οι ram είναι συμβατές με το κάθε σύστημα αρκεί να παίζεις στο σωστό DDR(DDR1-2-3-4κ.α.) Απλά οι B-Die πιάνουν εγγυημένα μεγαλύτερες συχνότητες.

Οι ryzen αποζητούν μεγαλύτερες συχνότητες, οπότε γι'αυτό και όλος ο χαμός.

Καταλαβα φίλε μου. Μόνο κάτι τελευταίο. 

Στο link που έστειλες με το ποιες ράμ ειναι bdie λέει ότι η ράμ στην φωτογραφία σε αυτό το μήνυμα μου είναι bdie; 

Στο skroutz όμως στα σχόλια ένας λέει ότι δεν είναι dbie αλλά δουλεύουν άψογα. Τελικά είναι η δεν είναι bdie; πως μπορώ να είμαι σίγουρος; μήπως οι bdie είναι από 3200 mhz και πάνω; 

Επισεις δείτε και αυτήν. Έχει 30 ευρώ διαφορά με την ripjawsv. Αυτή είναι bdie; βασικά όπως ρώτησα και παραπάνω. Bdie είναι μόνο οι ram με ταχύτητα 3200 mhz και πάνω; ασχετος χωρητικοτητας; 

Screenshot_2018-06-28-10-10-49-172_com.ksmobile.cb.png

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.

Θέλω την συμμετοχή σας στο να διαλέξω ραμ για ένα φίλο που θα παίξει με την παραπάνω μητρική, με τον 2700x και με μια 1080ti. 

Screenshot_20180628_104934.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, galanakop1974 είπε

Θέλω την συμμετοχή σας στο να διαλέξω ραμ για ένα φίλο που θα παίξει με την παραπάνω μητρική, με τον 2700x και με μια 1080ti. 

Screenshot_20180628_104934.jpg

Flarex 3200cl14

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, blackm76 είπε

Καταλαβα φίλε μου. Μόνο κάτι τελευταίο. 

Στο link που έστειλες με το ποιες ράμ ειναι bdie λέει ότι η ράμ στην φωτογραφία σε αυτό το μήνυμα μου είναι bdie; 

Στο skroutz όμως στα σχόλια ένας λέει ότι δεν είναι dbie αλλά δουλεύουν άψογα. Τελικά είναι η δεν είναι bdie; πως μπορώ να είμαι σίγουρος; μήπως οι bdie είναι από 3200 mhz και πάνω; 

Επισεις δείτε και αυτήν. Έχει 30 ευρώ διαφορά με την ripjawsv. Αυτή είναι bdie; βασικά όπως ρώτησα και παραπάνω. Bdie είναι μόνο οι ram με ταχύτητα 3200 mhz και πάνω; ασχετος χωρητικοτητας; 

Screenshot_2018-06-28-10-10-49-172_com.ksmobile.cb.png

Μόνο σε αυτό απαντήστε παιδιά και δεν έχω να ρωτήσω κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Και γενικά πείτε μου... Οι bdie είναι όλες πάνω από 3200; αν είναι κάτω από 3200 δεν είναι bdie; και αν δεν είναι bdie είναι τόσο κακό; 

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Αν αυτό είναι για μένα να σας ενημερώσω ότι με τα αγγλικά δε τα πάω και τόσο καλά.... 😁 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Αν αυτό είναι για μένα να σας ενημερώσω ότι με τα αγγλικά δε τα πάω και τόσο καλά.... 😁 

Α κατάλαβα δεν το άνοιξες .... 

Το πρώτο είναι στα Γερμανικά 

Είσαι αδιάβαστος και προσπαθείς να δικαιολογηθείς.......... :(  

Επεξ/σία από IoaZ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Α κατάλαβα που το άνοιξες .... 

Το πρώτο είναι στα Γερμανικά 

Είσαι αδιάβαστος και προσπαθείς να δικαιολογηθείς.......... :(  

Τα άνοιξα.

Γιάτι ξέρω Γερμανίκα; ... Χαχαχα 

Εννοείται πως δε ξέρω. Αν ήξερα δε θα ρωτούσα. Δε δικαιολογουμε απλά λέω την αλήθεια. Δε ξέρω ξένες γλώσσες γενικά. Μερικά αγγλικά χωριάτικα μόνο... Χαχαχα 

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Τα άνοιξα.

Γιάτι ξέρω Γερμανίκα; ... Χαχαχα 

Ελληνικά ξέρεις ? 

Άμα ξέρεις μπορείς να κάνεις και μετάφραση με το google ... 

Έχεις μία μικρή βοήθεια για τα γερμανικά 

ja = ναι 

nein = όχι 

Έχει έναν τεράστιο πίνακα με όλες τις μνήμες που γράφει άμα είναι bdie  με ja και nein 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Ελληνικά ξέρεις ? 

Άμα ξέρεις μπορείς να κάνεις και μετάφραση με το google ... 

Έχεις μία μικρή βοήθεια για τα γερμανικά 

ja = ναι 

nein = όχι 

Έχει έναν τεράστιο πίνακα με όλες τις μνήμες που γράφει άμα είναι bdie  με ja και nein 

Τιτάνοτεραστιε φίλε μου δε χρειάζεται Google translate. Μόνο με το ja kai to nein καταλαβαίνω. 

Μόνο 2 μικρές παρατηρήσεις. 

Υπάρχουν μνήμες που δεν λένε ούτε ja oute nein. Αυτές είναι η δεν είναι bdie; 

Δεν έχει στη λίστα όλες τις flare x. Έχει μόνο 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...