nammo Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα. Είχα προ καιρό καθώς ενημερωνόμουν για τις διαδικτυακές αγορές ένα άρθρο που συνόψιζε μια συγκριτική μελέτη σχετικά με τις εταιρείες που μεσολαβούν και στην ουσία παραλαμβάνουν εκείνοι ενώ στη συνέχεια στο προωθούν στη χώρα σου. Για παράδειγμα, παραγγέλνουμε εμείς απο Η.Π.Α. και τους δίνουμε δ/νση του διαμεσολαβητή (την αποθήκη τους) στη Γερμανία οπότε πάει εκείνος να παραλάβει/η πάει ο Κούριερ σε αυτούς και στη συνέχεια μας το προωθεί χωρίς περιορισμούς με τα οφέλη της Ε.Ε.. Χρησιμεύει ακόμη, διότι εταιρείες όπως η BOSE για παράδειγμα δεν αποστέλλουν ηλεκτρονικές παραγγελίες στην Ελλάδα! Ασφαλώς και πληρώνουμε κατιτίς αλλά αυτός είναι και ο στόχος της μεσολάβησης: να αποκτήσουν ζήτηση και να ενσωματώσουν στο κύκλο τους τα έξοδα εκτελωνισμού η οτιδήποτε άλλο. Δε μπορώ να θυμηθώ όμως που τα είχα σημειώσει γιατί έως εκείνη τη στιγμή δεν είχα καθιερώσει το OneNote... Μήπως τις έχετε υπόψη σας; EDIT: Είμαι πολύ κοντά στο αποτέλεσμα της αναζήτησης: Οι υπηρεσίες αυτές ονομάζονται Package Forwarding
Moderators Inuyasha Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Κάνε μια καλύτερη έρευνα γιατί αν φέρεις κάτι από Αμερική στο γερμανική διεύθυνση πάλι παίζει τελωνείο (οι περισσότερες τέτοιες υπηρεσίες νομίζω ότι γράφουν κιόλας ότι δεν ασχολούνται με θέματα τελωνείου) Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από Inuyasha 1
nammo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 26/6/2018 στις 12:52 ΜΜ, Inuyasha είπε Κάνε μια καλύτερη έρευνα γιατί αν φέρεις κάτι από Αμερική στο γερμανική διεύθυνση πάλι παίζει τελωνείο (οι περισσότερες τέτοιες υπηρεσίες νομίζω ότι γράφουν κιόλας ότι δεν ασχολούνται με θέματα τελωνείου) Αυτό ακριβώς φοβόμουν δηλαδή ότι δεν θα είναι ολοκληρωμένη υπηρεσία διότι πολλές φορές τα τελωνειακά έξοδα είναι απρόβλεπτα οπότε δεν θα ρισκάρει κανείς να αναλάβει τον κίνδυνο να ενσωματώσει τέτοια έξοδα στον κύκλο εργασιών του ακόμη κι αν η τελική τιμή δεν είναι fixed. Παρατήρησα ότι οι υπηρεσίες Package Forwarding στην ουσία κάνουν το εξής: Μπορούν είτε να παραγγείλουν, είτε να παραλάβουν στην αποθήκη τους πολλά δέματα και να τα επανασυσκευάσουν και τέλος να τα αποστείλουν με ότι αυτό συνεπάγεται, π.χ. τελωνειακά έξοδα κτλ. αν και η Shipito έχει αποθήκη και στην Αυστρία αλλά δεν έχω δεί ακόμη λεπτομέρειες συγκριτικά με τις άλλες που έχουν εγκαταστάσεις μόνο στις ΗΠΑ. Στις 25/6/2018 στις 11:48 ΜΜ, paparovic είπε USendHome ShopAndShip Shipito Σε ευχαριστώ πολύ, όλες αυτές που γράφεις ήταν μέσα στα αποτελέσματα που βρήκα! Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2018 από nammo προσθήκη λεπτομερειών για shipito 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Τέτοιες υπηρεσίες είναι καθαρά για να μπορέσεις να δηλώσεις άλλη διεύθυνση πχ παλιότερα η oneplus δεν έστελνε απευθείας Ελλάδα οπότε βρίσκαμε τέτοια υπηρεσία Γερμανία βάζαμε εκεί παράδοση και αυτή το έστελναν σε εμάς Υπηρεσία που θέλεις εσύ αν κατάλαβα καλά να πάρεις κάτι από Αμερική να το στείλεις πχ Γερμανία σε κάποια αποθήκη και αυτοί σε εσένα δεν γίνεται από όσο ξέρω 1
georgerov Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχουν οφέλη στην διαδικασία που περιγράφεις γιατί θα σου ζητήσει ο μεσολαβητής να πληρώσεις το τελωνείο πριν παραλάβει το δέμα. Το μόνο που έχεις να κερδίζεις είναι να θες να αγοράσεις κάτι ακριβό από χώρα εκτός ΕΕ που δεν στέλνεις στην Ελλάδα. Όπως είπες και εσύ πιο πάνω, κανείς δεν θα βάλει τον εκτελωνισμό στον κύκλο εργασιών του γιατί εσύ μπορεί να παραγγέλνεις δέματα των $1000+ για μια υπηρεσία που κοστίζει 30-40 ευρώ. Αυτοί πως θα βγάλουν κέρδος όταν το τελωνείο σου είναι πιο ακριβό της αμοιβής τους; Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2018 από georgerov 1
paparovic Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Για όσους λένε για το τελωνείο, η Aramex τα φέρνει από Dubai σε Αγγλία και δεν σου έρχεται να πληρώσεις τίποτε (πέραν από τα μεταφορικά). To shopandship που έγραψα παραπάνω είναι της Aramex. Το USendHome επίσης έχει επιλογή να στείλεις με Aramex. Όταν παραγγέλνω από Αμερική, βλέπω στο τράκιν Jamaica -> Dubai -> London -> Greece. 1 1
Hapatingo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Πόσες φορές έχεις παραγγείλει? Εμένα όλες οι αποστολές πέρασαν από τελωνείο άσχετα εάν δεν σταμάτησαν το πακέτο. Μονο μια φορά πέρασε με τον τρόπο που λες. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2018 από Hapatingo
paparovic Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 33 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Πόσες φορές έχεις παραγγείλει? Εμένα όλες οι αποστολές πέρασαν από τελωνείο άσχετα εάν δεν σταμάτησαν το πακέτο. Μονο μια φορά πέρασε με τον τρόπο που λες. Πολλές, πριν από 2 βδομάδες η πιο πρόσφατη παραλαβή και η πιο πρόσφατη παραγγελία μου χτες (οπότε θύμισε μου σε 2 βδομάδες να σου πω τι έγινε και με αυτή). Οι αποστολές που λες ήταν με Aramex?
Hapatingo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 1 minute ago, paparovic said: Πολλές, πριν από 2 βδομάδες η πιο πρόσφατη παραλαβή και η πιο πρόσφατη παραγγελία μου χτες (οπότε θύμισε μου σε 2 βδομάδες να σου πω τι έγινε και με αυτή). Οι αποστολές που λες ήταν με Aramex? Ναι με Aramex. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση στη διαδρομή του πακέτο ανέγραφε οτι μπήκε στα τοπικά τελωνεία και το οποίο ξεκόλλησε μετά από μια μέρα. Κάτι ηλιακά πάνελ πάλι πέρασαν με την ίδια αναγραφή, όπως και ένα tablet μεταχειρισμένο από ebay. Ένα iPhone πέρασε με τον τρόπο που λες. 1
paparovic Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 17 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Ναι με Aramex. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση στη διαδρομή του πακέτο ανέγραφε οτι μπήκε στα τοπικά τελωνεία και το οποίο ξεκόλλησε μετά από μια μέρα. Κάτι ηλιακά πάνελ πάλι πέρασαν με την ίδια αναγραφή, όπως και ένα tablet μεταχειρισμένο από ebay. Ένα iPhone πέρασε με τον τρόπο που λες. Φαίνεται ξέρει πολλά κόλπα η Aramex, για μας δουλεύει
nammo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Inuyasha είπε Τέτοιες υπηρεσίες είναι καθαρά για να μπορέσεις να δηλώσεις άλλη διεύθυνση πχ παλιότερα η oneplus δεν έστελνε απευθείας Ελλάδα οπότε βρίσκαμε τέτοια υπηρεσία Γερμανία βάζαμε εκεί παράδοση και αυτή το έστελναν σε εμάς Υπηρεσία που θέλεις εσύ αν κατάλαβα καλά να πάρεις κάτι από Αμερική να το στείλεις πχ Γερμανία σε κάποια αποθήκη και αυτοί σε εσένα δεν γίνεται από όσο ξέρω Απο ότι βλέπω η shipito αυτό ακριβώς κάνει. Μπορεί να παραδώσει στην αποθήκη της στη Αυστρία. Αλλά δεν έχω διαπιστώσει ακόμη τι βρίσκεται πίσω απο τις λέξεις. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από nammo
Hapatingo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 14 hours ago, paparovic said: Φαίνεται ξέρει πολλά κόλπα η Aramex, για μας δουλεύει Μια χαρά τελωνείο περνούν τα προϊόντα όπως γράφουν και χρήστες στο Twitter, απλά στην Ελλάδα χρησιμοποιούν τα κρατικά τελωνεία που είναι εντελώς τυχαία η εξέλιξη.
g_kor06 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα , Ποιες απο τις παραπάνω υπηρεσίες προτείνετε ως προς την αξιοπιστία αλλά & το οικονομικο κόστος ?? Είμαι ανάμεσα στην ShopAndShip & στην Shipito...
nammo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Στις 2/11/2018 στις 9:58 ΜΜ, g_kor06 είπε Καλησπέρα , Ποιες απο τις παραπάνω υπηρεσίες προτείνετε ως προς την αξιοπιστία αλλά & το οικονομικο κόστος ?? Είμαι ανάμεσα στην ShopAndShip & στην Shipito... Εγώ ακόμη δεν έχω υποβάλλει παραγγελίες αλλά θα το κάνω μέχρι το τέλος του μήνα με μια απο τις εταιρείες που αναφέρεις. Οι προλαλήσαντες απ" ότι φαίνεται είναι έμπειροι. Ελπίζω να μας δώσουν κάποια στοιχεία ακόμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα