froyd Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Στην Ελλάδα θεωρούμε πρωινό την τυρόπιτα και τη μπουγάτσα, δύο κακές τροφές που δεν προσφέρουν κάτι. Προσωπικά δεν τρώω το βράδυ, οπότε το πρωί πεινάω πολύ. Και τρώω φαγητό, μαγειρευτό, μακαρόνια, αυγά, φασολάκια, ότι έχω. Και κάνει εντύπωση στους συναδέλφους που τρώω τροφή αντί για τις λιπαρές αηδίες που πουλάνε στο κυλικείο. ΤΙΠ: Το καλύτερο πρωινό: δύο σουβλάκια με πίτα αγορασμένα το προηγούμενο βράδυ. Πλήρης τροφή, με κρατάει σχεδόν όλη την ημέρα. 3 1
dfokas21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, froyd είπε Στην Ελλάδα θεωρούμε πρωινό την τυρόπιτα και τη μπουγάτσα, δύο κακές τροφές που δεν προσφέρουν κάτι. Προσωπικά δεν τρώω το βράδυ, οπότε το πρωί πεινάω πολύ. Και τρώω φαγητό, μαγειρευτό, μακαρόνια, αυγά, φασολάκια, ότι έχω. Και κάνει εντύπωση στους συναδέλφους που τρώω τροφή αντί για τις λιπαρές αηδίες που πουλάνε στο κυλικείο. ΤΙΠ: Το καλύτερο πρωινό: δύο σουβλάκια με πίτα αγορασμένα το προηγούμενο βράδυ. Πλήρης τροφή, με κρατάει σχεδόν όλη την ημέρα. Τι ωρα ξυπνας το πρωι ? Στις 15:00 ? Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από dfokas21 1
froyd Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μια από τα ίδια κι εσύ. Τα κυλικεία στο σχολείο έκαναν μεγάλη ζημιά. Το να τρώω για πρωινό δημητριακά γεμάτα ζάχαρη, ψημμένα άρα χωρίς βιταμίνες, σου φαίνεται φυσιολογικό. Να τρώω τυρόπιτα με καμένα λίπη και λάδια επίσης σου φαίνεται φυσιολογικό. Να τρώω μακαρόνια με κιμα πχ στις 9 το πρωί σου κάνει εντύπωση... Exactly my point... 2 1 1
dfokas21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Δηλαδη , για να σε καταλαβω, υπαρχει ή τυροπιτα με καμμενα λιπη ή δημητριακα χωρις βιταμινες οποτε πας σε μακαρονια με κιμα ή μουσακα στις 9 η ωρα το πρωι ? Εχεις ακουσει κατι για τοστ γαλοπουλα/τυρι , αυγουλακια , γιαουρτακι με βρωμη και μελι , φρυγανιτσες με βουτυρο/μελι/μαρμελαδα....Μαλλον οχι μαλλον Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από dfokas21
mindreader Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Τοστάκι με ψωμι σικαλεως απο το σπιτι, με ταχινι και μαρμελαδα ή μελι. Υγιεινο, οικονομικο, δυναμωτικο. 1
Stamer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Ασχέτως αν οι περισσότεροι τρώμε για πρωινό ενα γιαούρτι ή μία τυρόπιτα ή ένα τοστ ή τίποτα απολύτως, δεν σημαίνει οτι αυτό είναι το σωστό. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα που σημαίνει επίσης οτι κανονικά πρέπει να περιλαμβάνει και πολλές θερμίδες. Το να φας 2 σουβλάκια είναι σίγουρα μακραν καλύτερο από το να φας τυρόπιτα ή τυποποιημένα δημητριακά. Άντε να εξαιρέσουμε τις πίτες που σίγουρα δεν είναι οτι καλύτερο αλλά σε σχέση με τυρόπιτα είναι fit! Μία τυρόπιτα μπορεί να έχει 500 θερμίδες, 2 σουβλάκια μπορεί να έχουν... 500 θερμίδες πάλι! Και έχουν και πρωτεϊνη που είναι απαραίτητη. Οπότε do the math. Το βέλτιστο φυσικά είναι το πρωινό να περιλάμβανε γιαούρτι με κανα σωστό ξυροκάρπι (π.χ. καρύδια), κανα ψωμάκι ολικής, καμια γαλοπούλα, αβγά κ.λ.π. 1
theo93 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Παλιότερα τοστάκια και καμια μπανάνα στην δουλειά Τώρα πρωινό(γάλα και δημητριακά ή ψωμί με φυστικοβούτηρο) Μπανάνα κατα τις 11 Τάπερ με ότι φαγητό έχω φτιάξει(πολλές φορές φτιάχνω πάνω απο μία μερίες και τις χωρίζω) ή με ότι έχει περισέψει απο κανα ντελίβερι. Με το που γυρνάω κατα τις 6 και τσιμπάω κάτι και μετά τρώω κάτι ελαφρύ 1
talibanakos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 17 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Ψέμματα και υπερβολές λέει, για αυτό και το σχόλιό μου, αν ήθελε θα μπορούσε να έγραφε οτι στην επαρχία επιστρέφεις στο σπίτι συντομότερα σε σχέση με την μεγαλούπολη. Είτε δουλεύεις στην δουλειά του μπαμπά και σε αφήνει να επιστρέφεις στο σπίτι νωρίτερα, είτε μένεις με γονείς και δουλεύεις με ημιαπασχόληση, είτε είσαι δημόσιος υπάλληλος. Κατά τα άλλα, δουλειά μισθωτού που να επιστρέφεις στις 3 χωρίς να έχεις άλλη βάρδια δεν υπάρχει, οτιδήποτε δουλειά και να έχεις είτε σε πόλη είτε σε χωριό δεν βγαίνεις με τέτοιο ωράριο. Εγω παντως οταν δουλευω 7-3 συνηθως 3.30 ειμαι σπιτι και μενω και σχετικα μακρια.
aris1986 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Βραστή γαλοπούλα, ψωμί του τοστ ή λευκό ή σκούρο, απαχο τυρί. x2 Καμία φορά μπαγκέτα με όλα αυτά συν μαρούλι και ντομάτα. Που και που μαζί ένα κρουασάν. 1
talibanakos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 9 ώρες πριν, gregory22 είπε Απλά υπάρχει ζωή κι εκτός απο αυτήν... Αν και ο Βασιλης συνηθιζει να γραφει με παρομοιο ενοχλητικο τροπο και να γενικευει τα παντα,θελω να πιστευω οτι ξερει ποια ειναι η αληθεια. Γενικοτερα ατομα εντος Αθηνων τεινουν να γενικευουν οταν μιλανε για την επαρχια αφηνοντας να εννοηθει πως οτιδηποτε εκτος των 2 μεγαλων πολεων ειναι χωριο,και γενικα να την απαξιωνουν. Που να ηξεραν ποσο ποιοτικη ειναι η ζωη στην επαρχια.. Αλλα ας μην παμε εκει το θεμα,ακομα και το ιδιο το θεμα που ειχε ανοιχτει καποτε για ζωη στην επαρχια κλειδωσε μετα απο διαφορες εξτρεμιστικες δηλωσεις
aris1986 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Τα σφολιατοειδη τα έκοψα τυρόπιτες, ζαμπονοτυροπιτες κτλπ. Μου έπεφταν βαριά στο στομάχι και πεινούσα πάλι μετά από 2-3 ώρες. Ειναι σαν να τρως χαρτόνι από κούτα διατροφικά. Δεν ειναι ότι κάνω διατροφή τόσο, όσο τα υλικά που τρως και το τι πρωτεϊνη έχουν ώστε να σε κρατάνε και να μην σε φουσκώνουν. Εναλλακτικά κανένα Πανίνι αν αγοράσω απ' έξω και κοιτάω να μην έχουν μέσα πολλές μαγιονέζες και σάλτσες. Στην χειρότερη από τα beat κοτόπουλο πανέ λέγεται με πιτα αραβικη με κομμάτια κοτόπουλου,αγγούρι, μαρούλι και σως. 1,60€ και με κρατάει αν δεν έχω πάρει τίποτα. 1
talibanakos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, froyd είπε Μια από τα ίδια κι εσύ. Τα κυλικεία στο σχολείο έκαναν μεγάλη ζημιά. Το να τρώω για πρωινό δημητριακά γεμάτα ζάχαρη, ψημμένα άρα χωρίς βιταμίνες, σου φαίνεται φυσιολογικό. Να τρώω τυρόπιτα με καμένα λίπη και λάδια επίσης σου φαίνεται φυσιολογικό. Να τρώω μακαρόνια με κιμα πχ στις 9 το πρωί σου κάνει εντύπωση... Exactly my point... Εδω εσενα σου φαινεται φυσιολογικο να τρως πιτα με σουβλακι για πρωινο και να κανεις και κηρυγμα..
BritGreek Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ έτρωγα σκουπίδια. Με ωράριο 7ήμερο 9.00 με 23.00 χωρίς διάλειμμα, και με μια ζωή μέσα στη δουλειά ή μέσα σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, καταλήγω να τρώω ότι σφολιατοειδές πουλάει ο φούρνος της γειτονιάς, σουβλάκια (ντομάτα, πατάτα, κρέας, για να μην μυρίζει η ανάσα) και πίτσες. Βάλτε και τα freddo που πίνω 2-3 την ημέρα μέτρια, και υπολογίστε πόσες κουταλιές της σούπας ζάχαρη καταναλώνω. Συν του ότι οτιδήποτε παίρνουμε απ' έξω είναι τίγκα στο αλάτι. Μέγιστο λάθος μου, το οποίο προσπαθώ να μειώσω τρέχοντας καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα στις 6 το πρωί. Όλα πάνε καλά, μέχρι που αρχίζεις να μεγαλώνεις λίγο, κάνεις και μια γενική αίματος, και διαπιστώνεις ότι οι βλακείες αρχίζουν να σου χτυπούν το καμπανάκι. Παχύς βέβαια δεν είμαι, γιατί δυσκολεύομαι από μικρό παιδί να πάρω βάρος. Όσο για το σουβλάκι, ναι μεν είναι καλό και πολύ ωραίο, αλλά ο γιατρός μου μου είπε να αποφεύγω να τρώω φαγητά ψημένα στα κάρβουνα, λόγω των καρκινογόνων ουσιών που αναπτύσσονται στο κρέας. Κι επειδή το συζήτησα και με άλλους γιατρούς-φίλους, το επιβεβαίωσαν. Εδώ και μερικές εβδομάδες έχω αρχίσει διατροφή, έκοψα τα πολλά αλάτια και τις ζάχαρες και τρώω δύο φορές την εβδομάδα μόνο κρέας. Να δω πόσο θα αντέξω. Και για όσους, όπως κι εγώ, θεωρούν ότι το φαγητό είναι μόνο κρέας ή takeaway. Κάντε αντίσταση στον παραδοσιακό τρόπο που μαγειρεύουμε εδώ τα λαδερά (που είναι λιωμένα και κολυμπούν στο λάδι) και τα όσπρια, και δοκιμάστε πανεύκολες συνταγές πιο ψαγμένες, όπως αυτές του Caruso, πχ τα φασολάκια του. Θα πάθετε πλάκα. Δεν σας αρέσουν τα φασόλια, οι φακές ή τα υπόλοιπα όσπρια; Βάλτε τα σε σαλάτα. Ούτε θα καταλάβετε ότι τα τρώτε, και θα παίρνετε τα οφέλη τους. Εγώ πλέον τέτοια παίρνω μαζί μου στη δουλειά. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από BritGreek 1
Pa0ki Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Όταν έχω φαγητό σπίτι, παίρνω τάπερ, διαφορετικά σαντουιτσάκι πάλι από το σπίτι. Εναλλακτικά παίρνω κάτι από έξω, συνήθως sushi Αυτά για το διάλειμμα, έχω πάντα μαζί μου μπανάνες και σνακ(μπάρες δημητριακών, τσουρέκι κ.λπ) για τη λιγούρα κατά τη διάρκεια της μέρας Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από Pa0ki 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα