Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίρνω μαζί μου απ το σπίτι ότι έχει, δυστυχώς  δεν γίνεται να παραγγείλω στην δουλεία αλλιώς κάθε μέρα θα έτρωγα πίτες και πίτσες😀

• Like 1
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, gregory22 είπε

Αν έχεις επιχείρηση που δουλεύει ώρες 08:00-15:00 και 17:30-20:30. αναλόγως με τους όρους εμπορικου συλλόγου δηλαδή, γίνεται και σχύει και για τα αφεντικά και τους υπαλλήλους σε αυτήν.  Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή- Σαββάτο μόνο πρωί ανοιχτά 08:30-14:30 . Τρίτη και Πέμπτη ανοικτά και απόγευμα 17:30-20:30 

Δεν εφαρμόζεται στις μεγαλουπόλεις γιατί ΔΕΝ υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν και το κάνουν μια κι έξω. Αλλά αν κάποις θέλει να το εφαρμόσει, οι υπάλληλοι τρώνε εκεί και συνεχίζουν το απόγευμα δίχως να επιστρέφουν το μεσημέρι στο σπίτι.

Επειδή δεν μένουμε στην Αθήνα δεν σημαίνει οτι ζουμε στους γονείς ή δουλεύουμε στην επιχείρηση του μπαμπά....οκ? Απλά υπάρχει ζωή κι εκτός απο αυτήν...

Επειδή δεν μένουμε στην Αθήνα δεν σημαίνει οτι ζουμε στους γονείς ή δουλεύουμε στην επιχείρηση του μπαμπά....οκ? Απλά υπάρχει ζωή κι εκτός απο αυτήν...

Πρώτον, τα σπαστά ωράρια και τις βάρδιες τις ανέφερα και εγώ, υπάρχουν και στην Αθήνα τέτοιες δουλειές.

Δεύτερον, εγώ δεν έγραψα πουθενά οτι δεν υπάρχει ζωή εκτός πόλης, εσύ αντίθετα γενικεύεις με τις κλασσικές ελληναράδικες καραμέλες περί επιστροφής 2 ωρών από την δουλειά (που κανένας από όσους ξέρω δεν κάνει τόσο πολύ να πάει σπίτι του) και νομίζεις οτι δεν υπάρχει ζωή εντός πόλης. Αν έγραφες αυτό που είπες τώρα ποιο πριν και εγώ δεν θα απαντούσα αναλόγως. 

Δουλειά που να εργάζεσαι νόμιμα στον ιδιωτικό τομέα με μόνιμο ωράριο 8:00 - 15:00 πάνω από 400 - 500ευρώ με το ζόρι δεν σου αποδίδει, οπότε δύσκολα μπορείς να φύγεις απ' το σπίτι με αυτά τα λεφτά, για αυτό και έγραψα οτι διαμένεις είτε με γονείς ή είσαι στην δουλειά του μπαμπά.

5 ώρες πριν, talibanakos είπε

Εγω παντως οταν δουλευω 7-3 συνηθως 3.30 ειμαι σπιτι και μενω και σχετικα μακρια.

Εμ μα για αυτό και εγώ έγραψα οτι έγραψα, δεν γνωρίζω κανέναν που να κάνει δύο ώρες να επιστρέψει στην δουλειά του, εκτός αν υπάρχει καμια΄γενική απεργία των ΜΜΜ. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι, σίγουρα οι περισσότεροι κάνουν από μισή μέχρι μια ώρα, αλλά οχι και δύο ώρες. Οπότε αν το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα είναι απλά μια άκυρη γενίκευση.

5 ώρες πριν, talibanakos είπε

Αν και ο Βασιλης συνηθιζει να γραφει με παρομοιο ενοχλητικο τροπο και να γενικευει τα παντα,θελω να πιστευω οτι ξερει ποια ειναι η αληθεια.

Γενικοτερα ατομα εντος Αθηνων τεινουν να γενικευουν οταν μιλανε για την επαρχια αφηνοντας να εννοηθει πως οτιδηποτε εκτος των 2 μεγαλων  πολεων ειναι χωριο,και γενικα να την απαξιωνουν.

Που να ηξεραν ποσο ποιοτικη ειναι η ζωη στην επαρχια..

Αλλα ας μην παμε εκει το θεμα,ακομα και το ιδιο το θεμα που ειχε ανοιχτει καποτε για ζωη στην επαρχια κλειδωσε μετα απο διαφορες εξτρεμιστικες δηλωσεις ;)

Που την είδες την γενίκευση? Στο προηγούμενο συμφώνησες μαζί μου. Τώρα αλλάζεις οτι λες και είσαι διπρόσωπος.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Εμ μα για αυτό και εγώ έγραψα οτι έγραψα, δεν γνωρίζω κανέναν που να κάνει δύο ώρες να επιστρέψει στην δουλειά του, εκτός αν υπάρχει καμια΄γενική απεργία των ΜΜΜ. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι, σίγουρα οι περισσότεροι κάνουν από μισή μέχρι μια ώρα, αλλά οχι και δύο ώρες. Οπότε αν το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα είναι απλά μια άκυρη γενίκευση.

Σιγουρα υπαρχουν και ατομα που κανουν πανω απο 1 ωρα,αλλα δεν ειναι και τοσοι πολυ πιστευω.

Τωρα για τα 500 ευρω που ανεφερες,να σου τονισω οτι η επαρχια δεν εχει τις αστειες τιμες της Αθηνας.

Εγω πχ μενω σε μεγαλη παλια μαιζονετα και δινω 260. Εαν θες να μενεις μονος βεβαια πρεπει να κανεις και θυσιες,οποτε καθενας υπολογιζει τι θεωρει απαραιτητο στη ζωη του και πορευεται αναλόγως. Αρα μια χαρα φευγεις απο το σπιτι στην επαρχια εαν πραγματικα θες να φυγεις,τα αλλα να'χαμε να λεγαμε.

Τελος παντων,ας μην το κανουμε παλι Επαρχια vs Αστικα κεντρα.

Περιμενω τον παιχτη να μου πει για τις πιτες-σουβλακι,θελω να ρωτησω εαν το τζατζικι του φερνει ρεψιμο την ωρα που δουλευει και πως αντιμετωπιζει την κατακραυγη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Σιγουρα υπαρχουν και ατομα που κανουν πανω απο 1 ωρα,αλλα δεν ειναι και τοσοι πολυ πιστευω.

Τωρα για τα 500 ευρω που ανεφερες,να σου τονισω οτι η επαρχια δεν εχει τις αστειες τιμες της Αθηνας.

Εγω πχ μενω σε μεγαλη παλια μαιζονετα και δινω 260. Εαν θες να μενεις μονος βεβαια πρεπει να κανεις και θυσιες,οποτε καθενας υπολογιζει τι θεωρει απαραιτητο στη ζωη του και πορευεται αναλόγως. Αρα μια χαρα φευγεις απο το σπιτι στην επαρχια εαν πραγματικα θες να φυγεις,τα αλλα να'χαμε να λεγαμε.

Τελος παντων,ας μην το κανουμε παλι Επαρχια vs Αστικα κεντρα.

Εγώ δεν προσπαθώ να κάνω τίποτα vs, αλλά αν διαφωνήσω σε κάτι θα το γράψω. Και με αυτά που λες διαφωνώ, με 500 ευρώ σε αρκετές επαρχιακές πόλεις δεν πας πουθενά, εκτός αν ως επαρχία μιλάμε για το χωριό με την μονοκατοικία και το χωράφι που μπορείς να το καλλιεργήσεις και να τρως από εκεί. Επαρχία δεν είναι μόνο το χωριό αλλά και οι πόλεις εκτός της Αθήνας.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Εγώ δεν προσπαθώ να κάνω τίποτα vs, αλλά αν διαφωνήσω σε κάτι θα το γράψω. Και με αυτά που λες διαφωνώ, με 500 ευρώ δεν πας πουθενά, εκτός αν ως επαρχία μιλάμε για το χωριό με την μονοκατοικία και το χωράφι που μπορείς να το καλλιεργήσεις και να τρως από εκεί. Επαρχία δεν είναι μόνο το χωριό αλλά και οι πόλεις εκτός της Αθήνας.

Δεν εχεις ιδεα για τι πραμα μιλαμε,ετσι;

Ασε που το τελευταιο που ειπες ειναι ακριβως αυτο που θεωρουν οι Αθηναιοι οτι ειναι η επαρχια  και αυτο ακριβως που κοροιδευω παραπανω :P

Δημοσ.

Από το φαγητό πήγατε στην κόντρα επαρχία vs Αθήνα η πόλη των θεών και του πολιτισμού; Ύστερα θα πάτε στο  Ελλάδα είναι μέχρι Λαμία και τα συναφή;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, aris1986 είπε

στο  Ελλάδα είναι μέχρι Λαμία

γιατι, παει και παραπερα?

Επεξ/σία από tritonas00
  • Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Για τι πράγμα μιλάω ξέρω καλά.

Αν καποιος ειναι τρολ εδω μεσα τοτε αυτος εισαι εσυ.
Μας εχεις πηξει στις ακραιες θεωριες και ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις ζησει επαρχια,αλλιως δε θα τα ελεγες αυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/6/2018 στις 11:51 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Πρώτον, τα σπαστά ωράρια και τις βάρδιες τις ανέφερα και εγώ, υπάρχουν και στην Αθήνα τέτοιες δουλειές.

Δεύτερον, εγώ δεν έγραψα πουθενά οτι δεν υπάρχει ζωή εκτός πόλης, εσύ αντίθετα γενικεύεις με τις κλασσικές ελληναράδικες καραμέλες περί επιστροφής 2 ωρών από την δουλειά (που κανένας από όσους ξέρω δεν κάνει τόσο πολύ να πάει σπίτι του) και νομίζεις οτι δεν υπάρχει ζωή εντός πόλης. Αν έγραφες αυτό που είπες τώρα ποιο πριν και εγώ δεν θα απαντούσα αναλόγως. 

Δουλειά που να εργάζεσαι νόμιμα στον ιδιωτικό τομέα με μόνιμο ωράριο 8:00 - 15:00 πάνω από 400 - 500ευρώ με το ζόρι δεν σου αποδίδει, οπότε δύσκολα μπορείς να φύγεις απ' το σπίτι με αυτά τα λεφτά, για αυτό και έγραψα οτι διαμένεις είτε με γονείς ή είσαι στην δουλειά του μπαμπά.

Που την είδες την γενίκευση? Στο προηγούμενο συμφώνησες μαζί μου. Τώρα αλλάζεις οτι λες και είσαι διπρόσωπος.

Παλικάρι μου καλό, ένας φίλος δουλεύει Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και μένει Νέα Κρήνη. Όταν κλείνει για μεσημέρι και έχει απογεύμα πάλι άνοιγμα, ΔΕΝ πηγαίνει στο σπίτι. Αν περιμένει το λεωφορείο θέλει 10 λεπτά, μέχρι να φτάσει στο σπίτι εν ώρα αιχμής αφού η αγορά είναι ανοιχτή, θα κάνει 30λεπτο και πάνω. Κάνε λίγο τους υπολογισμούς σου και πες μου πανω κάτω αν δεν είναι κοντά στις 2 ώρες!

Μιλάμε για Θεσσαλονίκη κι όχι Αθήνα που άντε εκεί έχει μετρό κλπ αλλά υπάρχουν και περιοχές που δεν βολεύει το μετρό έτσι? 

Το 2ωρο το έχετε για πλάκα εκεί κάτω απλώς το έχετε συνηθίσει και σας φαίνεται λογικό. Για εμάς που ζουμε σε πόλεις 60.000 κατοίκων φαίνεται γελοίο απλά....

Επεξ/σία από gregory22
Δημοσ.
Στις 27/6/2018 στις 12:03 ΜΜ, mindreader είπε

Τοστάκι με ψωμι σικαλεως απο το σπιτι, με ταχινι και μαρμελαδα ή μελι.
Υγιεινο, οικονομικο, δυναμωτικο.

Έχεις αφήσει ποτέ ψωμί του τοστ εκτός ψυγείου; τρως κάτι που ούτε η μούχλα δεν καταδέχεται να φάει, και νομίζεις ότι είναι υγειινό. Και φυσικά τα αλαντικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν υγειϊνά. Το τοστ απλά έχει λίγες θερμίδες -άμα φας μόνο ένα φυσικά.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, froyd είπε

Έχεις αφήσει ποτέ ψωμί του τοστ εκτός ψυγείου; τρως κάτι που ούτε η μούχλα δεν καταδέχεται να φάει, και νομίζεις ότι είναι υγειινό. Και φυσικά τα αλαντικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν υγειϊνά. Το τοστ απλά έχει λίγες θερμίδες -άμα φας μόνο ένα φυσικά.

νομιζω πως δεν βαζει το κλασικο ψωμι αλλα κανονικο απο τη περιγραφη

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, froyd είπε

Ψωμί του τοστ εμένα πάντως μου έχει μουχλιάσει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως οι τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν είναι και ότι καλύτερο. Το αντίθετο μάλιστα.

Οι τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (fast food, ψωμιά, σφολιάτες, μακαρόνια και λυπές ζύμες, πουρές πατάτας, αρκετά από τα δημητριακά κλπ) κάνουν τον οργανισμό μας άνω-κάτω, με τεράστια σκαμπανεβάσματα του ζαχάρου μας.

Για ένα συμφορουμίτη που έγραφε πιό πρίν ότι θεωρεί υγιεινό το πρωί να τρώει μακαρόνια, ένα πιάτο μακαρόνια είναι σαν να έκανες ενδοφλέβια ένεση ζάχαρης.

Η καλύτερη διατροφή είναι αυτή που συστείνεται στους διαβητικούς.

Τί σχέση έχει αυτό με το θέμα? Όταν σκοτωνόμαστε στις δουλειές μας, και όπως βλέπω και διαβάζω, πολύς κόσμος δεν έχει φάει κάτι σωστό μέχρι το μεσημέρι, τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα έχουν πιάσει πάτο. Ε, άμα εσύ για μεσημέρι φάς ψωμιά, πίτες, μακαρόνια, πατάτες κλπ, θα τινάξεις τα επίπεδα ζαχάρου σου στο ταβάνι και θα επιβαρύνεις τον οργανισμό σου πάρα πολύ. Θα γυρίσεις σπίτι πτώμα και σε αυτό θα οφείλεται καί το φαγητό σου, όχι μόνο η δουλειά.

Πρέπει να επιλέγουμε τροφές που απελευθερώνουν σιγά σιγά την ενέργειά τους.

Easier said than done φυσικά.....

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...