opcorsa Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, logistoulis είπε καταγγελίες και να κινηθείς νομικά και καποια στιγμή θα το βρεις στην ελλάδα δεν είναι ότι δε βρίσκεις το δίκιο σου, είναι ότι η δικαιοσύνη δεν είναι ούτε γρήγορη ούτε δωρεάν και αν θες τη γνώμη μου επειδή έχω βρεθεί σε αρκετά δυσμενή θέση, δεν υπάρχει μόνο ο αθώος εργαζόμενος, υπάρχει και ο ηλίθιος εργαζόμενος που ανέχεται πράγματα το να μπαίνει πάντως ο καθένας ανά διαστήματα να τσεκάρει τι ένσημα του κολλάνε, θεωρώ ότι είναι και υποχρεωσή του, τα εργαλεία είναι όλα διαθέσιμα στα χέρια του.. δεν υπάρχει λοιπόν δικαιολογία αν κάποιος πάει να σε εξαπατήσει.. ειδικά για τους πιο νέους ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν από τον υπολογιστή τους παντως φιλε τα εργαλεια δεν ειναι διαθεσιμα ονλινε, εγω πχ μολις τσεκαρα και δεν με βγαζει καν ασφαλισμενο και δουλευω 4 χρονια ξερωγω, ενω εχω τυπωμενα τα ενσημα μου απο παλια απο το ικα της περιοχης μου
ronnie79 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 13 ώρες πριν, Adanos είπε Και έρχομαι με την δική μου ερώτηση. Είμαι με πρόγραμμα μαθητείας ΙΕΚ και την επόμενη εβδομάδα τελειώνω την εργασία. Το θέμα μου είναι ότι έχω 52 ένσημα (μέχρι Μάρτη δηλαδή) και δεν έχουν μπει τα του Απρίλη και Μάιο. Με τα 52 ένσημα υποτίθεται ότι έχω ασφάλεια αλλά με δείχνει ανασφάλιστο. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα; Ή μήπως δεν δικαιούμαι ασφάλεια; Πάντως απ' την σχολή μου είπαν ότι δικαιούμαι ασφάλεια κανονικά. Ουδείς ξέρει. Αν τα ένσημα είναι με πακέτο κάλυψης για μαθητεία και όχι κανονικά τότε δεν δικαιούσαι ασφάλιση. Αυτό το πακέτο καλύπτει μόνο περίπτωση ατυχήματος. Δές τι ένσημα είναι και αν είναι οριστικοποιημένα. Μόλις συμπληρωθούν τα 50 ένσημα θέλει και ένα δίμηνο μετά για να πάρεις ασφαλιστική ικανότητα. *Για το 2019 αν δεν έρθει κάποια τροπολογία θα απαιτούνται 75 ένσημα για να έχεις ασφαλιστική ικανότητα. 37 λεπτά πριν, opcorsa είπε παντως φιλε τα εργαλεια δεν ειναι διαθεσιμα ονλινε, εγω πχ μολις τσεκαρα και δεν με βγαζει καν ασφαλισμενο και δουλευω 4 χρονια ξερωγω, ενω εχω τυπωμενα τα ενσημα μου απο παλια απο το ικα της περιοχης μου Δουλεύεις κανονικά και δεν σου έχει ασφαλιστική ικανότητα?
opcorsa Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, ronnie79 είπε Αν τα ένσημα είναι με πακέτο κάλυψης για μαθητεία και όχι κανονικά τότε δεν δικαιούσαι ασφάλιση. Αυτό το πακέτο καλύπτει μόνο περίπτωση ατυχήματος. Δές τι ένσημα είναι και αν είναι οριστικοποιημένα. Μόλις συμπληρωθούν τα 50 ένσημα θέλει και ένα δίμηνο μετά για να πάρεις ασφαλιστική ικανότητα. *Για το 2019 αν δεν έρθει κάποια τροπολογία θα απαιτούνται 75 ένσημα για να έχεις ασφαλιστική ικανότητα. Δουλεύεις κανονικά και δεν σου έχει ασφαλιστική ικανότητα? ναι.. κανονικα.. βασικα με εχει βγαλει οτι μπορω να εχω περιθαλψη απο ΙΚΑ αλλα καποια αλλα στοιχεια ειναι κενα.. παντως δεν μπορω να δω ασφαλιστικο "βιογραφικο" και τα ενσημα μου συνολικα που με ενδιαφερουν κιολας πχ
Adanos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, ronnie79 είπε Αν τα ένσημα είναι με πακέτο κάλυψης για μαθητεία και όχι κανονικά τότε δεν δικαιούσαι ασφάλιση. Αυτό το πακέτο καλύπτει μόνο περίπτωση ατυχήματος. Δές τι ένσημα είναι και αν είναι οριστικοποιημένα. Μόλις συμπληρωθούν τα 50 ένσημα θέλει και ένα δίμηνο μετά για να πάρεις ασφαλιστική ικανότητα. *Για το 2019 αν δεν έρθει κάποια τροπολογία θα απαιτούνται 75 ένσημα για να έχεις ασφαλιστική ικανότητα. Δουλεύεις κανονικά και δεν σου έχει ασφαλιστική ικανότητα? Έχω ξανακάνει μαθητεία και ήμουν κανονικά ασφαλισμένος. Σε αυτή την μαθητεία που είναι από ΙΕΚ, δεν με βγάζει ακόμα ασφαλισμένο. Ούτε καν για ατύχημα. Ο κωδικός είναι 219.
ronnie79 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Στις 28/6/2018 στις 12:49 ΠΜ, opcorsa είπε ναι.. κανονικα.. βασικα με εχει βγαλει οτι μπορω να εχω περιθαλψη απο ΙΚΑ αλλα καποια αλλα στοιχεια ειναι κενα.. παντως δεν μπορω να δω ασφαλιστικο "βιογραφικο" και τα ενσημα μου συνολικα που με ενδιαφερουν κιολας πχ Απο το site του ΙΚΑ μπαίνεις? Απο το site του ΕΦΚΑ https://apps.ika.gr/eAccess/login.xhtml που δοκίμασα φαίνεται κανονικά η ασφαλιστική ιστορία. Δυστηχώς δεν έχω ένσημα ΙΚΑ το 2018 να δω αν φαίνονται και αυτά. Η ασφαλιστική ικανότητα πάντως που μου δείχνει εδώ https://apps.ika.gr/eInsEligibility/ είναι εντάξει. Στις 28/6/2018 στις 8:35 ΠΜ, Adanos είπε Έχω ξανακάνει μαθητεία και ήμουν κανονικά ασφαλισμένος. Σε αυτή την μαθητεία που είναι από ΙΕΚ, δεν με βγάζει ακόμα ασφαλισμένο. Ούτε καν για ατύχημα. Ο κωδικός είναι 219. Απο όσο ξέρω το πακέτο 219 αφορά σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και ιδρυμάτων και γίνονται κρατήσεις για ασθένεια σε είδος και σε χρήμα άρα σου δίνει κανονικά ασφαλιστική ικανότητα. Άν έχει περάσει δίμηνο απο τότε που συμπλήρωσες 50 ένσημα και σου είναι εύκολο πέρνα απο ένα υποκατάστημα του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) να δούν αν είναι οριστικοποιημένα τα ένσημα. Αν δεν βιάζεσαι τότε άστο και θα οριστικοποιηθούν μόνα τους απο το σύστημα.
opcorsa Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, ronnie79 είπε Απο το site του ΙΚΑ μπαίνεις? Απο το site του ΕΦΚΑ https://apps.ika.gr/eAccess/login.xhtml που δοκίμασα φαίνεται κανονικά η ασφαλιστική ιστορία. Δυστηχώς δεν έχω ένσημα ΙΚΑ το 2018 να δω αν φαίνονται και αυτά. Η ασφαλιστική ικανότητα πάντως που μου δείχνει εδώ https://apps.ika.gr/eInsEligibility/ είναι εντάξει. Απο όσο ξέρω το πακέτο 219 αφορά σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και ιδρυμάτων και γίνονται κρατήσεις για ασθένεια σε είδος και σε χρήμα άρα σου δίνει κανονικά ασφαλιστική ικανότητα. Άν έχει περάσει δίμηνο απο τότε που συμπλήρωσες 50 ένσημα και σου είναι εύκολο πέρνα απο ένα υποκατάστημα του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) να δούν αν είναι οριστικοποιημένα τα ένσημα. Αν δεν βιάζεσαι τότε άστο και θα οριστικοποιηθούν μόνα τους απο το σύστημα. σε ευχαριστω, στο σαιτ του ΕΦΚΑ μια χαρα μου φαινονται, οχι οτι μπορω να καταλαβω τι σημαινουν οι κωδικοι που φαινονται να μου εχουν περασει, παντως ενσημα "υπαρχουν"... στο σταιτ του ικα πρεπει να το εχουν παρατησει τελειως
Adanos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Στις 29/6/2018 στις 8:51 ΜΜ, ronnie79 είπε Απο όσο ξέρω το πακέτο 219 αφορά σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και ιδρυμάτων και γίνονται κρατήσεις για ασθένεια σε είδος και σε χρήμα άρα σου δίνει κανονικά ασφαλιστική ικανότητα. Άν έχει περάσει δίμηνο απο τότε που συμπλήρωσες 50 ένσημα και σου είναι εύκολο πέρνα απο ένα υποκατάστημα του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) να δούν αν είναι οριστικοποιημένα τα ένσημα. Αν δεν βιάζεσαι τότε άστο και θα οριστικοποιηθούν μόνα τους απο το σύστημα. Μπήκα σήμερα στην σελίδα του ΕΦΚΑ και μου έχει ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ και 25% συμμετοχή σε φάρμακα, ενώ πριν ήταν 0%. Κάτι πάει να γίνει.
Kelly Agg Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Χαίρεται. Πριν δύο μήνες ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα περίπτερο. Επειδή είμαι ανήλικη μου ζήτησε ένα σορό χαρτιά για να με ασφαλίσει κτλ. Πληρώνομαι όπως "Στο χερι" και αναρωτιέμαι αν το ΙΚΑ μπορεί να δει πόσα χρήματα παίρνω και τι παίζει γενικότερα. Υπάρχει πιθανότητα να μην μου κολλήσει ένσημα Επειδή δεν με πληρώνει μέσω τραπεζης;
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, Kelly Agg είπε Χαίρεται. Πριν δύο μήνες ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα περίπτερο. Επειδή είμαι ανήλικη μου ζήτησε ένα σορό χαρτιά για να με ασφαλίσει κτλ. Πληρώνομαι όπως "Στο χερι" και αναρωτιέμαι αν το ΙΚΑ μπορεί να δει πόσα χρήματα παίρνω και τι παίζει γενικότερα. Υπάρχει πιθανότητα να μην μου κολλήσει ένσημα Επειδή δεν με πληρώνει μέσω τραπεζης; Για να σου κολλησει ενσημα ανηλικων κατι που θεωρω απιθανο, θα πρεπει να υπαρχει συγκαταθεση γονεων και υπαρχουν περιορισμοι για το ειδος εργασιας . Οσο τα παιρνεις μαυρα κανεις δεν μπορει να δει κατι αφου δεν εισαι και ασφαλισμενη .
maria327 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω μια απορία: ξεκίνησα να δουλεύω 23/5/2019 και σήμερα μπήκα να δω αν έχω ασφάλεια (1/10/2019) και δείχνει πως ακόμα είμαι ανασφάλιστη. Πόσος καιρός πρέπει να περάσει ώστε να έχω ασφαλιστική ικανότητα;; Πρέπει να κάνω κάτι εγώ; Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από maria327
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, maria327 είπε Καλησπέρα, έχω μια απορία: ξεκίνησα να δουλεύω 23/5/2019 και σήμερα μπήκα να δω αν έχω ασφάλεια (1/10/2019) και δείχνει πως ακόμα είμαι ανασφάλιστη. Πόσος καιρός πρέπει να περάσει ώστε να έχω ασφαλιστική ικανότητα;; Πρέπει να κάνω κάτι εγώ; 4 μηνες ειναι πολλοι νομιζω .Στους 3 μηνες οριστοκοποιυνται τα ενσημα .Πληρωνεσαι μεσω τραπεζας ? Εξωφλητικα μηνα παιρνεις ?
maria327 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε 4 μηνες ειναι πολλοι νομιζω .Στους 3 μηνες οριστοκοποιυνται τα ενσημα .Πληρωνεσαι μεσω τραπεζας ? Εξωφλητικα μηνα παιρνεις ? Πληρώνομαι μέσω τράπεζας ναι, κανονικά κάθε μήνα. Να τονίσω ότι δεν έχω εργασθεί πριν από τις 23/5. Γνωρίζω ότι πρέπει να περάσει ένα διάστημα και απ'ότι κατάλαβα πρέπει να έχω συμπληρώσει 50 ένσημα χωρίς να μετράμε τους τελευταίους 2 μήνες...; Σωστά ή το χάνω κάπου;
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εξοφλητικα παίρνεις; Γράφουν για κρατήσεις; Αφού πληρώνεσαι μέσω τράπεζας δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα Πληρώνεσαι με τράπεζα όλο το μισθό; Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από Γιάννης Platano
maria327 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 εννοείς απόδειξη μισθοδοσίας ε; όχι δεν παίρνω
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι αυτο..Παραξενο ...Μεγαλη επιχειρηση ? 3 παιδι μου σε ιδιωτικο τομεα παιρνουν αλλα εναι μεγαλες επιχειρησεις εργολαβων .Συμβαση εχεις υπογραψει ? Απο εδω με κωδικους taxis μπορεις να δεις αν εχει γινει αναγελια προσλιψης σου σε Επθεωηση εργασιας . https://employees.yeka.gr/(S(zgvkz3yddfpgpw5ewkuyjb1s))/login.aspx?ReturnUrl=%2f Επελεγξε εντυπο Ε3 Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα