Adanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Καλημέρα, Επειδή έχω λάπτοπ 10ετίας (σκυλί όμως) και ήθελα να βρω ένα RPG της προκοπής, κατέβασα το Oblivion, ένα παιχνίδι που έχω ακούσει πολλά μαζί με το Skyrim. Ως "βετεράνος" στην σειρά Gothic (πλην του Arcania) ήθελα να ρωτήσω εσείς προσωπικά ποιο πιστεύετε ότι είναι πιο καλό παιχνίδι. Το G3 ή το Oblivion; Συγκεκριμένα είμαι πολύ αρχή στο Oblivion, και δεδομένου ότι είναι το πρώτο της σειράς που παίζω, δεν με έχει γοητεύσει τόσο όσο το Gothic 3, το οποίο όσο χάλια και αν ήταν σε θέματα Bugs (διορθώθηκαν με Patch). Πιστεύετε θα διορθωθεί στην πορεία; Θα κολλήσω καθόλου ή θα το βγάλω απλά για να το προσθέσω στο βιογραφικό μου; Και η άλλη απορία είναι: Ποιος κόσμος είναι μεγαλύτερος σε έκταση; 1
Tobajara Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Πολλά συγχαρητήρια και για τη φωτογραφία στο προφίλ σου και για το post. Συμφωνώ απόλυτα με την εντύπωσή σου και θεωρώ τα Gothic κορυφή σε αυτό που κάνουν. Το Oblivion για εμένα προσωπικά είναι ένα κάτω του μετρίου παιχνίδι που το μόνο πράγμα που αξίζει, πέρα από το modification που δέχεται, είναι τα τοπία του. Έχει πολύ σοβαρές ελλείψεις στους μηχανισμούς, πάσχει από τρομερή επανάληψη και γενικά δεν αξίζει το χρόνο σου, ειδικά αν ψάχνεις αντικαταστάτη του Gothic 3. Σα μέγεθος κόσμου, νομίζω είναι περίπου στα ίδια. Θα σου πρότεινα το Forsaken Gods, το expansion του Gothic 3 (αν και φαντάζομαι θα το ξέρεις ήδη), και το Risen, ένα άλλο παιχνίδι από την PiranhaBytes ουσιαστικά αλλά με άλλο όνομα. Είναι παιχνίδι δεκαετίας οπότε λογικά θα σου τρέχει. Για άλλα open world RPG εκείνης της εποχής θα χρειαστεί να σκάψω λίγο, αλλά αν θες άλλες προτάσεις απλά ρώτα. https://www.gog.com/game/risen 1
Adanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tobajara είπε Πολλά συγχαρητήρια και για τη φωτογραφία στο προφίλ σου και για το post. Συμφωνώ απόλυτα με την εντύπωσή σου και θεωρώ τα Gothic κορυφή σε αυτό που κάνουν. Το Oblivion για εμένα προσωπικά είναι ένα κάτω του μετρίου παιχνίδι που το μόνο πράγμα που αξίζει, πέρα από το modification που δέχεται, είναι τα τοπία του. Έχει πολύ σοβαρές ελλείψεις στους μηχανισμούς, πάσχει από τρομερή επανάληψη και γενικά δεν αξίζει το χρόνο σου, ειδικά αν ψάχνεις αντικαταστάτη του Gothic 3. Σα μέγεθος κόσμου, νομίζω είναι περίπου στα ίδια. Θα σου πρότεινα το Forsaken Gods, το expansion του Gothic 3 (αν και φαντάζομαι θα το ξέρεις ήδη), και το Risen, ένα άλλο παιχνίδι από την PiranhaBytes ουσιαστικά αλλά με άλλο όνομα. Είναι παιχνίδι δεκαετίας οπότε λογικά θα σου τρέχει. Για άλλα open world RPG εκείνης της εποχής θα χρειαστεί να σκάψω λίγο, αλλά αν θες άλλες προτάσεις απλά ρώτα. https://www.gog.com/game/risen Το Gothic 3 πιστεύω πως απλά ανανεώθηκε στα γραφικά και μέγεθος κόσμου και έπεσε σημαντικά σε ατμόσφαιρα, ιστορία και χαρακτήρες. Τα πρώτα δυο είχανε μια dark απόχρωση και είχε λίγο το στοιχείο του τρόμου και του "σκότους". Με καθήλωνε. Δεν βαριόμουν να κάνω μεγάλες αποστάσεις. Το Gothic 3 είχε κάποια ωραία σκηνικά αλλά κάπου κάπου βαριόμουν αρκετά. Η μόνη περιοχή που μου άρεσε περισσότερο απ' όλες και με εξίταρε ήταν το Nordmar, ο βοράς. Για Arcania δεν έχω άποψη. Έχω το παιχνίδι στην Limited Edition με χάρτες, κάρτες και ένα σωρό βλακείες αλλά δεν το έχω παίξει ποτέ (λόγω παλαιότητας PC). Το Oblivion θα συμφωνήσω ότι μάλλον πρόκειται για κάτω του μετρίου παιχνίδι, δεδομένου ότι έχω μάθει με Gothic. Τώρα, όπως είπα, είμαι ακόμα στις αρχές. Θα σχηματίσω σφαιρική άποψη όταν (και άμα) το τελειώσω. Για να περνάς την ώρα σου καλά είναι. Το Risen δεν το έχω ακούσει και καλά που μου το πες. Θα το τσεκάρω. Ευχαριστώ. Fear of a blank planet Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από Adanos
ilos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν είναι το πρώτο elder scrolls που παίζεις απορώ που δε γουστάρεις πάντως το oblivion. Το κακό με τα ES όπως και με τα fallout είναι ότι από ένα σημείο και μετά κουράζουν. Συσσωρεύεται fatigue και επειδή το gameplay είναι πάντα το ίδιο και το combat system απογοητευτικά απλοϊκό και άνευρο, δε σου πάει η καρδιά να παίξεις τα επόμενα της σειράς. Και είναι κρίμα γιατί μερικά έχουν όντως καλό story όπως πχ το Fallout New Vegas. Τα gothic από την άλλη μεριά είναι άλλης φιλοσοφίας. Για την εποχή τους ήταν παιχνιδάρες (ειδικά το 2). Εγώ είμαι από τους ελάχιστους που προτιμούν το 3 γιατί δε το έπαιξα @ launch να φάω την πίκρα με τα bugs, αλλά μεταγενέστερα με το community patch. Αυτό που δίνουν σημασία τα gothic είναι να σε εντάξουν στον ζωντανό κόσμο τους.Δε νιώθεις ότι είναι στημένος και παίζει θέατρο (κάτι που τελειοποίησαν αργότερα και τα witcher) και δε κατεβάζουν οι npc το βρακί τους για να περιστρέφονται όλα γύρω από το άτομό σου όπως συμβαίνει στα ES πχ. Ήσουν level 1 και είδες έναν λύκο και έφυγες 2hitός? Tough luck now you know. Την επόμενη φορά θα φροντίσεις να είσαι trained και να έχεις ένα σπαθί της προκοπής. Έχουν μια λογική δηλαδή. Το combat system τους είναι άθλιο για τα σημερινά δεδομένα, και τις περισσότερες φορές θα κάνεις kite με τόξα ή μαγείες μεγάλα group από mobs, αλλά και πάλι είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από τα ES που είναι click to win. Από τα risen για μένα, μόνο το πρώτο άξιζε. Και αυτό ήταν πολύ rushed σαν game από τη μέση και μετά. Μέχρι εκεί όμως ήταν πάρα πολύ καλό και αυτό. Άλλες πολύ καλές προτάσεις για pc 10ετίας είναι το πρώτο Dragon Age Origins, τα Mass Effect και τo witcher 1. Τα μεταγενέστερα witcher είναι τα καλύτερα βέβαια, αλλά δε νομίζω να σου τρέξουν. Μπορείς να πιάσεις και τα all time classics (Baldurs Gate I+II, Planescape Torment, Icewind Dale I+II, Might And Magic 6+7). Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από ilos 4
Tobajara Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 26 λεπτά πριν, ilos είπε Άλλες πολύ καλές προτάσεις για pc 10ετίας είναι το πρώτο Dragon Age Origins, (edited) το πρώτο Mass Effect και τo witcher 1. Τα μεταγενέστερα witcher είναι τα καλύτερα βέβαια, αλλά δε νομίζω να σου τρέξουν. Μπορείς να πιάσεις και τα all time classics (Baldurs Gate I+II, Planescape Torment, Icewind Dale I+II, Might And Magic 6+7). Συμφωνώ με όλο το post (και ειδικά το 2000 - 2010 ήταν χρυσή περίοδος για τα RPG) απλά επειδή μιλάμε για open world εκείνης της εποχής θα κρατήσω μόνο το Witcher. Δε μπορεί να θεωρηθεί open world αλλά έχει αρκετά μεγάλες και περίπλοκες περιοχές. Αφήνω έναν αστερίσκο για το αν η Enhanced Edition θα τρέχει στο μηχάνημα, αλλά νομίζω θα είναι εντάξει. Ανεξάρτητα από την ποιότητά του, δε θα πρότεινα ούτε το Vampire the Masquerade: Bloodlines. Βασικά ψάχνοντας γενικά για open world RPGs εκείνης της δεκαετίας διαπίστωσα πόσο δύσκολη κατηγορία είναι, με τα Elder Scrolls να έχουν κυριέψει τον κόσμο. Αν και συχνά συγκρίνονται με τα Elder Scrolls (ίσως ο φίλος θα έπρεπε να δοκιμάσει το Morrowind αντί του Oblivion, μπορεί να του κάνει καλύτερη εντύπωση), τα Gothic έχουν στην πραγματικότητα περισσότερη σχέση με τα Two Worlds 1 - 2, πολύ παραγνωρισμένα και ποιοτικά RPG παρόμοιας λογικής και φιλοσοφίας. Υπάρχουν αντίστοιχα θέματα και εδώ στο forum. Έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, και το κυριότερο θα τρέχουν στο μηχάνημα (το πρώτο σίγουρα). Είμαι βέβαιος ότι θα σε καλύψουν σε αρκετά, αλλά το 2 είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το 1. Μαζί με το Risen είναι οι καλύτερες προτάσεις κατά τη γνώμη μου. https://www.gog.com/game/two_worlds https://www.gog.com/game/two_worlds_2_epic_edition Επίσης, αν και ισομετρικό, το Divine Divinity βάζει κάτω οτιδήποτε της εποχής στο θέμα open και στο θέμα world, είναι πραγματικά αχανές, με άπειρα πράγματα να κάνεις, το σενάριο είναι απλά καλό αλλά είναι χαώδες. Είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια πάντως. Το Divinity 2 είναι επίσης διασκεδαστικό αλλά η μάχη του είναι με skills, πιο κοντά σε action RPG. Άλλο μεγάλο ρίσκο (είχε τρομερά τεχνικά προβλήματα όταν είχε κυκλοφορήσει και νομίζω ακόμα τα έχει) είναι το Ultima IX, προάγγελος των Gothic σε αρκετά πράγματα. Το Arx Fatalis είναι πολύ καλό αλλά πρώτου προσώπου και όλο υπόγειο (αν και το σύστημα μαγείας αξίζει ολόκληρο playthrough, πραγματικά μοναδικό. https://www.gog.com/game/ultima_9_ascension https://www.gog.com/game/divine_divinity https://www.gog.com/game/divinity_2_developers_cut https://www.gog.com/game/arx_fatalis 3
ilos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν τόσα πολύ καλά rpg εκείνη την περίοδο έχεις δίκιο! Πως γίνεται να ξεχάσω και τα 2 VTM ή το Arx Fatalis. Και από action rpgs άπειρο πράγμα. Diablo I+II, τα 3 πρώτα Divinity, Dungeon Siege I+II, Titan Quest (έχει και expansion 10 χρόνια μετά το Ragnarok), Torchlight I+II. Όρεξη και χρόνο να έχεις. Επίσης δεν είναι καθαρόαιμο rpg αλλά tbs hybrid, αν δεν έχεις παίξει το heroes of might and magic 3 complete χάνεις ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Και αν ανακαλύψεις ότι σου αρέσουν τα turn based games τελικά έχεις τα civilization,xcom,ftl,into the breach,darkest dungeon,slay the spire κλπ Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από ilos 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα