Προς το περιεχόμενο

Turbo-X Earth Tablet με σπαμένη οθόνη


ToroLoco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας,

Έχω ένα tablet του τίτλου στο οποίο έσπασε η οθόνη και δεν λειτουργεί το Digitizer.

Επικοινώνησα με το Plaisio και με ενημέρωσαν ότι η επισκευή κοστίζει 45€. Φυσικά δεν παίζει να τους το πάω, μιας που καινούριο έχει 65€.

Το έψαξα εχθές στο actablet και στο aliexpress και βρήκα κάποιες που φαίνονται ότι ταιριάζουν και σε πολύ προσιτές τιμές, όμως πριν κάνω την αγορά θα ήθελα να ρωτήσω αν είχε κάποιος με το ίδιο tablet πάθει το ίδιο και αν έχει πάρει Digitizer?

Επεξ/σία από ToroLoco
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άνοιξε το λάπτοπ και στην καλωδιοταινία του digitizer έχει έναν κωδικό (εκεί είναι συνήθως), με αυτόν βρίσκεις το ανταλλακτικό. Μην πάρεις κάτι που απλά μοιάζει γιατί η σύνδεση μπορεί να γίνεται σε άλλο σημείο με άλλο καλώδιο και διαφορετική κλήση, το σωστό είναι να το ανοίξεις πρώτα να δεις πως πάει δηλαδή.

Καλό ξεμπέρδεμα.

ps. Πρόσεξε μην είναι κολλημένο LCD + digitizer, συνήθως δεν είναι σε αυτά αλλά τσέκαρε το καλού κακού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να συμπληρώσω ότι καλό είναι να τραβήξεις βίντεο την αντικατάσταση του digitizer και να το δοκιμάσεις πριν το κολλήσεις γιατί παίζει και να μην λειτουργεί τέλεια η αφή. Δηλαδή σύνδεσε το βύσμα στην μητρική και δοκίμασε αν λειτουργεί σε όλα τα σημεία και ΜΕΤΑ κόλλησε το digitizer στο πλαίσιο, εφόσον λειτουργεί κανονικά. Μου έτυχε ελαττωματικό και γι'αυτό προειδοποιώ. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ, το άνοιξα εχθές για να δω που έχει την καλωδιοταινία, αλλά δεν είδα να έχει κάποιο κωδικό.

Θα το ξανανοίξω σήμερα να δω συγκεκριμένα εκεί για κωδικό.

Ευχαριστώ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να είναι απο την πίσω μεριά του καλωδίου, δηλαδή να πρέπει να βγάλεις το καλώδιο απο τον κονέκτορα για αν δεις τον κωδικό. Αλλιώς το βγάλε το τελείως το digitizer (θα σπάσει λογικά άρα αν τώρα σου δουλεύει μετά θα σου μείνει off) και δες γύρω γύρω για κωδικό, κάπου θα έχει δεν μπορεί. Εναλλακτικά αν δεν βρίσκεις τίποτα  δες ίντσες και σχήμα, μέτρα πινάκια, υπολόγισε πως πάει το καλώδιο και βρες να είναι ίδιο με το μάτι (and may the force be with you...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, nikos903 είπε

Εναλλακτικά αν δεν βρίσκεις τίποτα  δες ίντσες και σχήμα, μέτρα πινάκια, υπολόγισε πως πάει το καλώδιο και βρες να είναι ίδιο με το μάτι (and may the force be with you...).

έτσι ξεκίνησα να το κάνω και επειδή βρήκα πολλά και σε διαφορετικές τιμές, είπα να ρωτήσω πριν προχωρήσω.

Εντωμεταξύ, υπάρχουν ανταλλακτικά για πολλά Turbo-X, αλλά πρέπει να είναι από τα λίγα που δεν βρίσκω τπτ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η tuvloX σαν μάρκα δεν υπάρχει, αυτά έχουν μάρκα (κινέζικια) που απλά το πλαίσιο κάνει παραγγελία με το λογότυπό της, για αυτό δεν βρίσκεις και ανταλλακτικά, γιατί το μοντέλο δεν υπάρχει στην ουσία. Αν βρεις το μοντέλο του αρχικού του κινέζικου κάτι μπορεί να κάνεις αλλά και πάλι, ο σωστός τρόπος  είναι άνοιγμα και με τον κωδικό γιατί αλλιώς μπορεί να έχεις θέματα.

ps. Φέρνει λίγο... Aoson S7+

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο γιός μου για ένα κινητό LG poy είχε σπάσει η οθόνη του ζητούσαν από 80 έως 110 ευρώ.Πήγα σε ένα Πακιστανομάγαζο στο κέντρο και την άλλαξαν με 25.

Επίσης για ένα τάμπλετ e-star από mediamarket έψαχνα μπαταρία και δεν έβρισκα πουθενά.Ξαναπήγα στο Πακιστανομάγαζο και με 25 ευρώ (μάλλον τόχει ταρίφα) με βόλεψε με νονέιμ κινέζικη που μετά από 8-10 μήνες  δουλεύει μια χαρά.:D

Τα επίσημα δεν κάθονται να ψάξουν για κινέζικα.Αν είναι επώνυμο και έχει καλώς αλλά το πληρώνεις στο θεό,αν είναι κινέζικο όπως τα turbo-x δεν ασχολούνται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...