tsibosp Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Επειδη διαβασα λιγο καποια σχολια κτλ εχω να σχολιασω τα εξης, τα exclusive ειναι οι κραχτες για να αγορασει καποιος την κονσολα μιας εταιρειας. Τα περισσοτερα στουντιο που παραγουν αποκλειστικους τιτλους για μια πλατφορμα εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι ιδιοκτησια των ιδιων των εταιρειων. Στην περιπτωση που δεν ειναι τοτε γινεται απευθειας χρηματοδοτηση απο την κεντρικη εταιρεια για την αναπτυξη καποιου τιτλου και αν παει καλα τοτε μερικες φορες γινεται και ολικη εξαγορα του στουντιο απο την εκαστοτε εταιρεια. Διαφευγει σε καποιους οτι (ειδικα στην αρχη κυκλοφοριας μιας κονσολας) οι εταιρειες βγαζουν ελαχιστο κερδος απο το hardware, το κερδος βγαινει κυριως απο τα περιφερειακα. Ετσι περισσοτερα και πιο ποιοτικα αποκλειστικα=περισσοτερες πωλησεις κονσολων=περισσοτερες πωλησεις περιφερειακων=περισσοτερα κερδη. Με την ραγδαια αναπτυξη της τεχνολογιας και ειδικα των gpu σε pc και καθως οι περισσοτεροι τιτλοι ειναι Multiplatform με σχετικα λιγα χρηματα παιζεις το 90% των παιχνιδιων με καλυτερα γραφικα , framerate, ΤΣΑΜΠΑ online στον υπολογιστη σου και αυτο αποτελει ενα μεγαλο αγκαθι στις πωλησεις των κονσολων πλεον. Η nintendo και η καθε nintendo αν δεν ειχε τις αποκλειστικοτητες να την κρατανε ζωντανη για να πουλαει hardware θα ειχε βαλτωσει και ετσι ειναι και η δικη μ αποψη οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να βγει ενα Mario-Zelda κτλ σε κατι αλλο ΕΚΤΟΣ απο κονσολα της εταιρειας καθως μονο κακο μπορει να κανει στις πωλησεις. Θες να παιξεις Mario; Θα παρεις κονσολα. Τελεία. Στον φιλο απο πανω, το ΗΑLO παντα ηταν και θα ειναι υπερτιμημενο, ακομη και για τοτε που βγηκε. Ακομα θυμαμαι μετα το τρομερο hype που το ειχα βαλει στον υπολογιστη μου οταν ειχε πρωτοβγει και ειπα...μα καλα γιατι τοσος ντορος; Ενα απλο shooter ηταν με sci-fi σκηνικο. Το τερματισα και εκτοτε δεν ξανασχοληθηκα με την εν λογω σειρα. Για να πω ομως και εναν καλο λογο αυτο μαζι με το Assassin's Creed (ειδικα το 1) τα θεωρω την ΕΠΙΤΟΜΗ του μαρκετινγκ καθως απεδειχθει περιτρανα οτι αμα βγουν 10 πληρωμενα site και 2 γκομενες στην σκηνη να σου λενε ποσο ΤΡΟΜΕΡΑ ειναι τοτε μια τεραστια πλειοψηφια θα συμφωνησει αν και ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι προκειται τουλαχιστον για τεραστια ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ με μηδενικη ανοχη στο χρονο, αστειο AI (εποχης Αταρι) και game breaking bugs στην τελικη εκδοση που δεν εχει demo πρωτοετη game developer σε ιδιωτικη σχολη της Αιθιοπιας.
Console Master0 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 22 ώρες πριν, bohemis09 είπε Insomnia, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικα φόρουμ στην Ελλάδα, αν όχι το μεγαλύτερο, όπου ο Έλληνας μπορεί να παραθέσει την επιχειρηματολογία του με μια μόνο φράση. Αυτό είναι το επίπεδό μας, δυστυχώς. Ρε φίλε εδώ οι άλλοι είπαν ότι το Halo είναι σουτερακι! Το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers στις μέρες μας είναι έτσι αλλά στην Ελλάδα το έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο! Ή θα είναι fanboys ή δεν θα ξέρουν τι τους γίνεται αλλά θα μιλάνε! Ειδικα εδώ στο Insomnia το community είναι τραγικό (όχι όλοι φυσικά). ΤΡΑΓΙΚΟ! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Console Master0 είπε Ρε φίλε εδώ οι άλλοι είπαν ότι το Halo είναι σουτερακι! Το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers στις μέρες μας είναι έτσι αλλά στην Ελλάδα το έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο! Ή θα είναι fanboys ή δεν θα ξέρουν τι τους γίνεται αλλά θα μιλάνε! Ειδικα εδώ στο Insomnia το community είναι τραγικό (όχι όλοι φυσικά). ΤΡΑΓΙΚΟ! Δεν χρειάζεται να είσαι fanboy κάποιας πλατφόρμας για να πεις πως (κατά την γνώμη σου) ο τάδε τίτλος είναι υπερεκτιμημένος. Εξαρτάται και από τις εμπειρίες στα videogames που έχει ο καθένας. Δεν θα σου πω για fps πολύ ανώτερα του Halo που ήταν μεταγενέστερα. Οκ, μάλλον θα αναφέρω μερικά όπως τα Quake 4, Doom 2016, Half Life 2, Team Fortress 2, Call of Duty MW 1 & 2 και κάμποσα ακόμη. Καταλαβαίνω πως όλα αυτά ήταν μεταγενέστερα του Halo και αρκετά επηρεάστηκαν από αυτό. Θα αναφέρω όμως τα Goldeneye 007, Perfect Dark 1, Timesplitters, Quake 2 & 3, Half Life 1, Unreal κλπ που προσωπικά τα θεωρώ πολύ ανώτερα του ανιαρού H: CE. Όπως βλέπεις, δεν είναι θέμα fanboyism. Σου ανέφερα τίτλους από διάφορες πλατφόρμες. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
fanboy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Console Master0 είπε Χαχαχαχαχαχα τι σουτερακι λέτε το Halo ρε? Δεν ξέρετε τι σας γίνεται μου φαίνεται! Χαχαχαχαχαχα! Κλαίω! Κι εσυ χρονια στο gaming ε? Ξερεις πολλα βλεπω.. 2 ώρες πριν, Console Master0 είπε Ρε φίλε εδώ οι άλλοι είπαν ότι το Halo είναι σουτερακι! Το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers στις μέρες μας είναι έτσι αλλά στην Ελλάδα το έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο! Ή θα είναι fanboys ή δεν θα ξέρουν τι τους γίνεται αλλά θα μιλάνε! Ειδικα εδώ στο Insomnia το community είναι τραγικό (όχι όλοι φυσικά). ΤΡΑΓΙΚΟ! Οχι ειναι το επος παιχτη μου ε? Γνωστη μου.. μαστερ μου εσυ δασκαλε.. εισαι κολλημενος boy μου.. μαλλον εισαι fanboy του xbox. Δυστυχως για εσενα. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από fanboy
orck Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Για το καινούργιο GOW να πούμε και το hype-αρισμα που έπεσε; Τι προσέφερε στην βιομηχανια; Εκτός από λεφτά στον κατασκευαστή του; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, orck είπε Για το καινούργιο GOW να πούμε και το hype-αρισμα που έπεσε; Τι προσέφερε στην βιομηχανια; Εκτός από λεφτά στον κατασκευαστή του; Δεν έχω ιδέα. Δεν το έχω παίξει ακόμα. Σε εσένα και εμένα μπορεί να μην προσέφερε κάτι. Στην Sony σίγουρα πολλά χρήματα και περαιτέρω εδραίωση στην συνείδηση του καταναλωτή ως το "the best place to play". Ρώτα όμως και τα εκατομμύρια κόσμου που πέρασαν γαμώ όσο ασχολήθηκαν μαζί του. Ρώτα επίσης και τον Phil Spencer αν θα ήθελε να το είχε ως αποκλειστικότητα στο XBONE... ** Eίπαμε.. Αναγκαίο κακό τα αποκλειστικά. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
KilliK Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Το θεμα δεν ηταν ποτέ οι κονσόλες. Το θεμα παντα ήταν τα σωστά παιχνίδια. Τρανο παραδειγμα η Nintendo που ποτε στην ιστορια της δεν ειχε την δυνατότερη κονσόλα αλλα ειχε παντα γαμάτα παιχνίδια. Tο N64 ηταν η δυνατοτερη κονσολα στην εποχη της. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από KilliK
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, KilliK είπε Tο N64 ηταν η δυνατοτερη κονσολα στην εποχη της. Σηκώνει συζήτηση. Οι κασέτες ήταν τρελό bottleneck.
KilliK Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Βottleneck τα catridges στην προσπελαση δεδομενων; Σε συγκριση με τα cd rom των αλλων δυο κονσολων, δεν θα το λεγα.
fanboy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 36 λεπτά πριν, orck είπε Για το καινούργιο GOW να πούμε και το hype-αρισμα που έπεσε; Τι προσέφερε στην βιομηχανια; Εκτός από λεφτά στον κατασκευαστή του; Το επαιξες και δεν σου αρεσε αληθεια?
orck Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 18 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε Σηκώνει συζήτηση. Οι κασέτες ήταν τρελό bottleneck. 13 λεπτά πριν, KilliK είπε Βottleneck τα catridges στην προσπελαση δεδομενων; Σε συγκριση με τα cd rom των αλλων δυο κονσολων, δεν θα το λεγα. Νομίζω ότι λέει για την χωρητικότητα τους που ήταν όντως βραχνας όπως είναι ξανά στο switch. Όχι για την ταχύτητα τους που εκεί είναι απιαστες φυσικά. 2 λεπτά πριν, fanboy είπε Το επαιξες και δεν σου αρεσε αληθεια? Όχι δεν το έπαιξα. Δεν είπα ότι είναι κακό. Για το ακραίο hype-αρισμα αναφέρθηκα που διάβασα πραγματικά απίστευτα πράγματα. Έπρεπε να είχα κρατήσει screenshots. Τι συζητάμε τόσες μέρες. Νομίζω ότι απλά θα φτιάξει κάνα κουτάκι με android σαν το αντίστοιχο κουτάκι που έχει το steam. Ίσως είναι γεγονός ότι οι κονσόλες έτσι όπως τις ξέρουμε σήμερα πεθαίνουν. Το steam έχει καμία αποκλειστικότητα; Μεγάλο παιχνίδι λέω και όχι μικρά χαζοπαιχβιδα επιπέδου κινητού.
johntikis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δυστυχώς η βιομηχανία κατευθύνεται με όρους marketing και ΙΤ, gaming για να σκοτώνουμε την ώρα μας. Λείπουν οι δημιουργοί με όραμα, δυνατό storytelling και χαρακτήρες που συναντάς σε ένα καλό single player campaign game. Δεν είμαι κατά της εξέλιξης και της ενσωμάτωσης νέων δυναμικών online features, θα ήθελα να δώ ένα squad based RE ας πούμε
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 55 λεπτά πριν, KilliK είπε για την χωρητικοτητα συμφωνω. Η οποια αποδείχτηκε bottleneck. Μανι μανι θα σου πω μονο το FF7 το οποιο υπο αλλες συνθηκες (N64 με CD) θα συνεχιζε κανονικα χερι χέρι με την Nintendo. Μονο αυτος ο τιτλος σχεδον εκρινε ολη την γενιά. Υπαρχουν και αλλα παραδείγματα αλλα αναφέρω μονο αυτό ως χαρακτηριστικοτερο ολων. ΥΓ: Εχω και είχα και PSX και Ν64.
logistoulis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ήταν πιο δυνατό το 64, δεν είχε τα σπαστικα loading ok, αλλά έχανε στον ήχο Όταν είχες τις μουσικαρες εκεί που υπήρχε το cd και τους διαλόγους, οι ήχοι του Mario/zelda/banjo όπως και να το κάνουμε φαίνονταν ήδη απολιθώματα μιας άλλης εποχής Έτσι πολύ πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό μουσικές από wipe out, final fantasy, symphony of the night, alien trilogy.. Ο καλός ήχος δεν ήταν κάτι δεδομένο τότε.. Όχι ότι δεν υπήρχαν και στα παιχνίδια της Nintendo καλες μουσικές, αλλά η συνολική εμπειρία δεν είχε καμία σχέση Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα