burnin Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. απο το aliexpress εχω ψωνισει μικροπραγματα κατα καιρους, χωρις κανενα προβλημα. τα αντικειμενα ερχοντουσαν σαφως πιο γρηγορα απο το ebay και ηταν οπως επρεπε. Να που ηρθε ομως η ωρα να παρω κατι ακριβο αυτη τη φορα. και θελω να ψαχτω πριν κανω την αγορα. θελω να δω πως μπορω να διασφαλιστω σε περιπτωση στραβης. Η εμπειρια σας σιγουρα θα φανει χρησιμη. Καπου εδω να αναφερω πως εχω διαβασει ολα τα θρεντ περι αλιεξπρες, στο φορουμ. ολα ομως μιλαγαν βασικα γιατο τελωνειο. εγω δε θελω να ασχοληθω ιδιαιτερα με αυτο. Κατ' αρχας, θελω να αγορασω μια ρομποτικη σκουπα. την ilife x620. https://www.aliexpress.com/item/X620-ILIFE-robot-vacuum-cleaner-cleaning-with-planned-route-Self-Charge-Wet-Mopping-for-Wood-Floor/1000004336233.html?spm=2114.10010108.1000023.6.13dc7b1aQRSVQL ο αρχικος προβληματισμος μου ειναι ο εξης. πως γινεται το συγκεκριμενο μοντελο να μην υπαρχει σχεδον πουθενα στο ιντερνετ (πλην aliexpress), ουτε καν στο σαιτ της ιδιας της ilife? βεβαια υπαρχουν καποια βιντεο στο youtube και η περιγραφη στο αλιεξπρες με τις φωτος, δειχνουν legitimate. τα χαρακτηριστικα δε, ειναι πιο τουμπανο και απο τα πιο προσφατα κορυφαια μοντελ της Ilife, τα a8 v8... ας δεχθω πως το μοντελο ειναι οπως λεει η περιγραφη. και ας παμε να δουμε τους προβληματισμους μου. θα διαλεξω αποστολη απο τη γερμανικη αποθηκη. πως μπορω να δισφαλισω πως αθ ερθει ομτως απο εκει? στα σχολια ειδα καποια τυπακια που διαμαρτηρονταν πως ενω διαλεξαν γερμανικη αποθηκη, το προιον σταλθηκε απο κινα και φαγαν τελωνειο. στην περιπτωση αυτη, μιας και το λαθος δεν ειναι δικο μου, πως μπορω να κινηθω για να παρω τα λεφτα μου πισω, η τα λεφτα του τελωνειου? πρεπει να το παραλαβω και μετα να ζητησω τα λεφτα μου πισω (για το τελωνειο) ή καλυτερα να μην παραλαβω? υπαρχει ασφαλεια σε αυτη την περιπτωση? δευτερον. αν το προιον βγει ελαττωματικο με το που ερθει (ο πωλητης δινει ρητως στο σαιτ του εγγυηση 3 χρονια), τι γινεται με τα return shipping costs? δεν πρεπει να τα αναλαβει ο πωλητης? το αλιεξπρες βοηθα σε αυτη την περιπτωση? στο πειπαλ δεν εχει πολλα πολλα, κατευθειαν σου εδιναν τα ριτερν σιπινγκ κοστς αν το προιον χαλασει στα 3 χρονια, μπορω να ζητησω την εγγυηση ή η πλατφορμα κλειδωνει μετα τις 45 μερες? εχει κανεις ζητησει απο πωλητη να του στειλει invoice για να πληρωσει με paypal? (και ας πληρωσει ο αγοραστης το παραπανω fee του πειπαλ)αξιζει η διαδικασια? ή υπαρχει κινδυνος να την πατησεις? η τραπεζα με την καρτα της οποιας πληρωνεις, σε περιπτωση απατης (πχ να σταλθει λαθος προιον κτλ) μπορει να σε βοηθησει να βγαλεις ακρη? οπως καταλαβατε με φοβιζει λιγο το αγνωστο της πλατφορμας αυτης. με ιμπει και πειπαλ ποτε δεν ειχα θεμα, παντα εβγαζα ακρη. το αλιεξπρες δεν το γνωριζω γιαυτο και θελω την εμπειρια σας. ευχαριστω υγ. ο πωλητης με 97.9% ειναι ο πιο φερεγγυος στο αλιεξπρες για το προιον αυτο. βεβαια, στο ιμπει δεν αγοραζω ποτε απο καποιον αμα εχει κατω απο 99% Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από burnin
Live in chaos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα , Είμαι platinum member στο aliesxpress ποτέ δεν συνάντησα πρόβλημα με της αγορές μου επίσης ποτέ δεν ξεπερνούσαν τα 100 σε άξια. Εχω την εντύπωση οτι σε αυτές τις περιπτώσεις το aliexpress δεν θα σε καλυψει για 1-2-3-4 χρονιά που λέει ο πωλητής, εκεί θα πρέπει να προβεις σε επικοινωνία με τον αγοραστή να ζητήσεις διευκρινίσεις για τους ορούς της εγγύησης που σου παρέχει (ζητά ακόμα και κάποιο χαρτί) Το aliexpress θα σε καλύψει σε περίπτωση που το προϊόν φτάσει χαλασμένο και το αποδείξεις με βίντεο η φωτογραφία από την στιγμή που το παραλάβεις. Επίσης με το να έχεις ιστορικό επικοινωνίας που να αναφέρει ότι ζητάς αποστολή από ευρωπαϊκή αποθήκη (εφόσον είναι εφικτό) και στο επιβεβαίωση ο πωλητής μπορείς να μιλήσεις με το ali και να τον γ@μησεις αλλα θα έχει τρέξιμο... Πριν κανεις την οποιαδήποτε παραγγελιά μιλα με τον πωλητή λυσε ολες τις απορίες σου γραπτώς(κράτα και printscreen) και αφου σε καλύψει σε οτι θες προχώρησε σε παραγγελιά. Το αλι είναι αξιόπιστο άπλα πρέπει να προσέχουμε τους έξυπνους-απατεώνες εφοσον δεν υπάρχει η λύση της paypal. 1
burnin Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 σε ευχαριστω πολυ φιλε. θα στειλω κατεβατο στον πωλητη. για την ωρα 2 πραγματα με απασχολουν. το αν το προιον ειναι αυθεντικο (μου κανει εντυπωση που το μοντελο αυτο το εχει μονο το αλιεξπρες και δεν το αναφερει καν το επισημο σαιτ...), και αν το προιον φτασει ελαττωματικο και ο πωλητης θελει να τοστειλω πισω, αν θα μου καλυψει τα ταχυδρομικα που θαναι ενα πενηνταρικο. σε ευχαριστω για την απαντηση σου. θα περιμενω νεα απο τον πωλητη. ελπιζω να μην εχω κανενα θεμα
corsair04 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) εάν ψάξεις στο forum θα βρεις αρκετά θέμα με προβλήματα από alliexpress κάποτε ψώνιζα αρκετά από μητρικές έως και καλώδιο φόρτισης .....εγώ πλέον δεν το εμπιστεύομαι το έχω ως λύση ανάγκης ......θα έχανα ένα κατοστάρικο και ευτυχώς έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής και τα πήρα πίσω από την τράπεζα ... Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από corsair04 1
Salvation81 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Προστασια υπαρχει στο οτι αν σου ερθει κατι που δεν παραγγειλες, κατι που δεν δουλευει η δεν σου ερθει καθολου θα παρεις τα χρηματα σου πισω (μου εχει τυχει 3-4 φορες και τα εχω παρει πισω). Σε θεματα Εγγυησης ομως δεν νομιζω πως εχει να κανει το Aliexpress αλλα ο αγοραστης. 1
burnin Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 σε ευχαριστω πολυ φιλε. το μεγαλο μου θεμα ειναι αν ερθει κατι που δε δουλευει, και πρεπει να το στειλω πισω, αν θα καλυπταν τα μεταφορικα της επιστροφης. μου στειλε χτες το αλιεξπρες, πως αυτο ειναι θεμα του πωλητη ( σε αντιθεση πχ με το πειπαλ που σου δινουν τα μεταφορικα πισω). μου παν ομως πως αν σε επικοινωνια μου με πωλητη, αυτος πει πως τα καλυπτει, αυτο ειναι δεσμευτικο. οποτε, επειδη βρηκα εναν που το ανεφερε πως τα καλυπτει σε περιπτωση dead on arrival, θα παραγγειλω. το μονο που δεν ξερω ειναι τι παιζει με εγγυηση. πχ ενας λεει στο σαιτ, 3 χρονια. και μονο που το αναφερει, βαση αλιεξπρες, ειναι δεσμευτικο. απλα αν χαλασει πχ στον χρονο πανω, ανοιγει τικετ μετα απο τοσο μεγαλο διαστημα ή οχι? ξερουμε μεχρι ποτε μπορεις χρονικα να ανοιξεις τικετ? ευχαριστω
Salvation81 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, burnin είπε σε ευχαριστω πολυ φιλε. το μεγαλο μου θεμα ειναι αν ερθει κατι που δε δουλευει, και πρεπει να το στειλω πισω, αν θα καλυπταν τα μεταφορικα της επιστροφης. μου στειλε χτες το αλιεξπρες, πως αυτο ειναι θεμα του πωλητη ( σε αντιθεση πχ με το πειπαλ που σου δινουν τα μεταφορικα πισω). μου παν ομως πως αν σε επικοινωνια μου με πωλητη, αυτος πει πως τα καλυπτει, αυτο ειναι δεσμευτικο. οποτε, επειδη βρηκα εναν που το ανεφερε πως τα καλυπτει σε περιπτωση dead on arrival, θα παραγγειλω. το μονο που δεν ξερω ειναι τι παιζει με εγγυηση. πχ ενας λεει στο σαιτ, 3 χρονια. και μονο που το αναφερει, βαση αλιεξπρες, ειναι δεσμευτικο. απλα αν χαλασει πχ στον χρονο πανω, ανοιγει τικετ μετα απο τοσο μεγαλο διαστημα ή οχι? ξερουμε μεχρι ποτε μπορεις χρονικα να ανοιξεις τικετ? ευχαριστω Περα απο κατι καταγραφικα με καμερες και λαμπες για το αμαξι δεν αγοραζω ηλεκτρονικα απο το Aliexpress οποτε δεν γνωριζω να σου πω μεχρι ποτε μπορεις να ανοιξεις ticket. Γενικα το Buyer Protection παντως διαρκει καμια 50-70αρια μερες μετα την παραγγελια (σου αφηνει χρονο να παραλαβεις και να δεις αν δουλευει κατι πχ). Για θεματα εγγυησεως δεν μου εχει χρειαστει ακομα να το ψαξω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα