Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!

Πριν κάποιο καιρό παρήγγειλα ένα ζευγάρι ακουστικά από Αμερική μέσω ebay, συγκεκριμένα τα Philips SHP9500 τα οποία δεν κυκλοφορούν Ευρώπη (αλλά είναι απίστευτα για τα λεφτά τους). Τα έστειλαν με DHL Express μέσω του Global Shipping Program, όλα καλά κι όλα ωραία, κόλλησαν και καμιά βδομάδα χωρίς λόγο στο τελωνείο αλλά τελικά ήρθαν. Ανοίγω που λέτε το κουτί και βλέπω ότι η συσκευασία ήταν ανοιγμένη (έλειπε η ταινία που το σφραγίζει). Συνέχισα το unboxing τραβώντας φωτογραφίες σε κάθε βήμα και τα ακουστικά τελικά ήταν εμφανώς μεταχειρισμένα ενώ μου τα είχαν πουλήσει ως καινούρια. Και σα να μην έφτανε όλο αυτό τα συνδέω να δω τουλάχιστον αν παίζουν καλά και δεν έπαιζε καν το ένα κανάλι.

Μέσα σε μισή ώρα από την παράδοση λοιπόν έχει φύγει mail μίσους (με μέτρο) προς το μαγαζί, εξηγώντας τι έγινε και παραθέτοντας φωτογραφίες. Ευτυχώς, μέσα σε μία ώρα ακόμα το refund request μου είχε γίνει δεκτό και έπρεπε να τα στείλω πίσω. Μου γράφει λοιπόν το ebay ότι θα μου στείλουν από το μαγαζί ένα return ticket. Όντως λοιπόν την επόμενη εργάσιμη μου ήρθε mail από το μαγαζί με "οδηγίες" για το πώς θα επιστρέψω το αντικείμενο και επισυνημμένη μια απόδειξη (?) της USPS Priority Mail. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τα τυπικά "Thank you for contacting us"  και τη διεύθυνση, έγραψαν το εξής :

Please check your email address for the return label.
When returning please make sure to write the RMA#3165 on the inside and outside of the package and provide us with the tracking number.
Unfortunately, we cannot process a refund before we receive and check your return.
Please allow 48 hours from time of delivery, for us to check your item.

Έχει κανείς ιδέα ποια θα είναι η διαδικασία για να το στείλω πίσω? Απ' όσο ξέρω USPS στην Ελλάδα δεν έχουμε, τουλάχιστον όχι στην Πάτρα που είμαι εγώ. Άρα τι κάνω? Με ΕΛΤΑ και τους δείχνω τυπωμένο αυτό που μου έστειλαν? Με ΕΛΤΑ Courier? Με DHL που μου ήρθε? Με Fedex (δεν ξέρω καν αν υπάρχει Fedex στην Πάτρα)? Με ΕΛΤΑ και πληρώνω τα εδώ μεταφορικά και ζητάω αποζημίωση μέσω ebay? Βοήθεια γιατί είμαι λίγο χαμένος και οι απαράδεκτοι δεν βοηθάνε ούτε στο ελάχιστο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποστόλης

Επεξ/σία από 959tolis626
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η USPS στην Αμερικη ειναι τα Δημοσια Ταχυδρομεια οπως τα δικα μας ΕΛΤΑ οποτε το στελνεις με ΕΛΤΑ σκετο (εννοειται θα τα στειλεις συστημενα σαν φακελο ωστε και tracking να εχεις και να μην πληρωσεις πολλα).

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Η USPS στην Αμερικη ειναι τα Δημοσια Ταχυδρομεια οπως τα δικα μας ΕΛΤΑ οποτε το στελνεις με ΕΛΤΑ σκετο (εννοειται θα τα στειλεις συστημενα σαν φακελο ωστε και tracking να εχεις και να μην πληρωσεις πολλα).

Ναι, τελικά έτσι το έκανα μόλις μου πέρασε η φρίκη τύπου "τι κάνω τώρα?". :P

Παλιότερα δεν έβγαζα άκρη με τίποτα στα ΕΛΤΑ στην περιοχή μου. Μέχρι που κάτι πακέτα μου (κάτι γυαλιά ηλίου και μία κάρτα Revolut, αν είναι δυνατόν δηλαδή) τα είχαν δώσει σε άλλον στην πολυκατοικία μου χωρίς καν να ενημερώσουν ή να αφήσουν κάποιο χαρτάκι. Κάποια στιγμή πριν μερικούς μήνες κάποιος πήγε και τους έβαλε γκαζάκι ένα βράδυ και τα έκανε όλα λαμπόγυαλο. Δε θέλω να πω ότι επικροτώ τέτοιες συμπεριφορές, αλλά ρε γαμώτο, από τότε είναι κύριοι εκεί μέσα. :P

Τελικά για δέμα περίπου ενός κιλού πλήρωσα 15€ πάντως. Μια χαρά τιμή, κανένα παράπονο. Όχι ότι δε θα μου τα αποζημιώσει το κατάστημα που κάνω RMA, αλλά λέμε τώρα.

Ευχαριστώ παραταύτα!

Επεξ/σία από 959tolis626

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...