Vertzil Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ FORUM, ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΤΟΥ LAPTOP MOY ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο INTEL CORE i3-2330M/2.20 GHz DUAL CORE SOCKET G2-SANDY BRIDGE ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ INTEL PENTIUM B980/2.40 GHz DUAL CORE SOCKET G2-SANDY BRIDGE ΠΟΥ ''ΦΟΡΑΕΙ'' ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ SONY VAIO SVE1512C6EW-INTEL® HM70 EXPRESS CHIPSET-8GB RAM-320GB HDD. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ BIOS UPDATE ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ''ΔΕΙ'' ??? ΜΗΠΩΣ ''ΣΗΚΩΝΕΙ'' ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ INTEL CORE i5-i7 DUAL CORE SOCKET G2-SANDY BRIGE ??? ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ & ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από Vertzil
Fp84 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Βρες έναν i7 3 γενιάς βάλτου και ένα ssd αν δεν εχεις και θα είσαι άρχοντας
ASTOU Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Τι πρόβλημα αντιμετοπίζεις με το συγκεκριμένο λάπτοπ και θέλεις να αναβαθμίσεις τον επεξεργαστή? Πάρε έναν ssd και αν δεν δεις διαφορά πάρε άλλο ένα dim 4gb ram και είσαι κομπλέ. Εγώ προσωπικά δεν θα ανακατευόμουν με αλλαγή επεξεργαστή σε λάπτοπ.
koolisk6 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δες στην καρτελα μητρικης του cpuz τι chipset φοραει να σου πω ακριβως τι cpu μπορεις να βαλεις. Για να δεις διαφορα αισθητη πρεπει να πας σε i7 και συγκεκριμενα σε 35watt οχι παραπανω γιατι θα εχεις θεμα με τροφοδοτικο κ θερμοκρασιες. i7-3612qm και i7-3632qm ειναι οι καλυτερες επιλογες αν εχεις chipset qm77 , hm77 1
Vertzil Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Fp84 είπε Βρες έναν i7 3 γενιάς βάλτου και ένα ssd αν δεν έχεις και θα είσαι άρχοντας O SSD ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΤΟ CHIPSET INTEL® HM70 EXPRESS CHIPSET ''ΣΗΚΩΝΕΙ'' ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ i3- i5-i7 !!! 12 ώρες πριν, koolisk6 είπε Δες στην καρτελα μητρικης του cpuz τι chipset φοραει να σου πω ακριβως τι cpu μπορεις να βαλεις. Για να δεις διαφορα αισθητη πρεπει να πας σε i7 και συγκεκριμενα σε 35watt οχι παραπανω γιατι θα εχεις θεμα με τροφοδοτικο κ θερμοκρασιες. i7-3612qm και i7-3632qm ειναι οι καλυτερες επιλογες αν εχεις chipset qm77 , hm77 O SSD ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΤΟ CHIPSET INTEL® HM70 EXPRESS CHIPSET ''ΣΗΚΩΝΕΙ'' ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ i3-i5-i7 !!! Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από Vertzil
koolisk6 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Χλωμο για i5-i7, δοκιμασε κανα φτηνο i3 στην καλυτερη,κ αν δε κανει τον πουλας,δε χανεις κ κατι
Vertzil Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, koolisk6 είπε Χλωμο για i5-i7, δοκιμασε κανα φτηνο i3 στην καλυτερη,κ αν δε κανει τον πουλας,δε χανεις κ κατι ΚΙ ΕΓΩ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ INTERNET ΣΕ ΠΟΛΛΑ SITE ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ i3-i5-i7 ΣΕ INTEL® HM70 EXPRESS CHIPSET SOCKET G2-SANDY BRIGE.ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ''ΣΒΗΝΕΙ''-CHUTDOWN-ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ !!! ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ INTEL CORE i3-2330M/2.20 GHz DUAL CORE SOCKET G2-SANDY BRIGE (ΤΟΝ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΑΠΟ E-BAY) ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!! ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ-ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από Vertzil
koolisk6 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Απ τη στιγμη που ειναι τα ιδια watt με τον πεντιουμ και τοποθετησεις σωστα τις ψηκτρες βλαβη δε προκειται να κανεις, απλα βαλτονε πανω κ δες πως παει, αμα σου κανει νουμερα ξαναγυρνα σ αυτον που ειχε Αυτο που πρεπει πρωτα οπωσδηποτε να κανεις ειναι ν αναβαθμισεις στο τελευταιο bios αν δε το φορας ηδη Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από koolisk6
Vertzil Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, koolisk6 είπε Απ τη στιγμη που ειναι τα ιδια watt με τον πεντιουμ και τοποθετησεις σωστα τις ψηκτρες βλαβη δε προκειται να κανεις, απλα βαλτονε πανω κ δες πως παει, αμα σου κανει νουμερα ξαναγυρνα σ αυτον που ειχε Αυτο που πρεπει πρωτα οπωσδηποτε να κανεις ειναι ν αναβαθμισεις στο τελευταιο bios αν δε το φορας ηδη Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ''ΒΑΛΜΕΝΟΣ'' Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ-Η ΨΥΚΤΡΑ ''ΜΠΑΙΝΕΙ'' ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ,ΟΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Σ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!! ΑΥΤΟ ΤΟ BIOS UPDATE ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ''ΦΟΒΙΖΕΙ''-ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ-ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ''ΦΟΡΑΕΙ'' ΗΔΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ-ΕΧΩ WINDOWS 10 PRO. ΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΧΩΡΙΣ BIOS UPDATE ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ?? Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από Vertzil
koolisk6 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μαυρη οθονη,να μην ξεκιναει καν η να σβηνει μετα απο λιγο. Βρες κανα γνωστο σου που να σκαμπαζει λιγο να αναβαθμισει το bios και να σου βαλει τον επεξεργαστη,αν δε τα χεις ξανακανει ποτε αυτα μπορει να κανεις καμια πατατα κ να το "μπρικαρεις" Και σου χει κολλησει το κουμπι caps lock,κανε κατι..... Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από koolisk6
Vertzil Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, koolisk6 είπε Μαυρη οθονη,να μην ξεκιναει καν η να σβηνει μετα απο λιγο. Βρες κανα γνωστο σου που να σκαμπαζει λιγο να αναβαθμισει το bios και να σου βαλει τον επεξεργαστη,αν δε τα χεις ξανακανει ποτε αυτα μπορει να κανεις καμια πατατα κ να το "μπρικαρεις" Και σου χει κολλήσει το κουμπί caps lock,κάνε κάτι..... Μέσα στο επόμενο 10 ήμερο θα γίνει η ''εγχείρηση'' και μετά θα ενημερώσω αναλυτικά για τα αποτελέσματα !!! Προς το παρόν ψάχνομαι για το bios update..... Ξεκόλλησε επιτέλους.....(cups lock) Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από Vertzil
koolisk6 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 https://www.sony.gr/electronics/support/sve-series-sve1512-series/sve1512c6e/downloads/Z0007790 για να μην ψαχνεσαι κ πολυ.....
Vertzil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, koolisk6 είπε https://www.sony.gr/electronics/support/sve-series-sve1512-series/sve1512c6e/downloads/Z0007790 για να μην ψαχνεσαι κ πολυ..... Σε ευχαριστώ φίλε μου koolisk6 για το Link, με έσωσες από πολύ τρέξιμο !!! Μόλις ''επιχειρήσω'' κατόπιν θα σ' ενημερώσω αναλυτικά για το τι έγινε....λίγη υπομονή. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από Vertzil
koolisk6 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 καλά κ να μη πετύχει μη τρελαίνεσαι,πιο πολύ διαφορά θα δεις με τον ssd ο i3 με τον pentium ένα 15-20% max διαφορά έχουν στην απόδοση και αυτό σε πολυνηματικες εφαρμογές,σε single core είναι ίδιοι σε δύναμη
Vertzil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 5/7/2018 στις 3:21 ΜΜ, koolisk6 είπε καλά κ να μη πετύχει μη τρελαίνεσαι,πιο πολύ διαφορά θα δεις με τον ssd ο i3 με τον pentium ένα 15-20% max διαφορά έχουν στην απόδοση και αυτό σε πολυνηματικες εφαρμογές,σε single core είναι ίδιοι σε δύναμη Λοιπόν έχουμε και λέμε, το bios update έγινε με τη ''μία'' αλλά δεν χρειαζόταν τελικά γιατί υπήρχε το τελευταίο εγκατεστημένο !!! Tο link όμως αποθηκεύτηκε για μελλοντική χρήση !! Οι αναφορές όλων σχεδόν των χρηστών στο διαδίκτυο συγκλίνουν ότι δεν θα πετύχει το upgrade λόγω ασυμβατότητας του chipset οπότε ούτε κρύο ούτε ζέστη !!! Τώρα άμα ''κάτσει'' σε μένα θα πάω αμέσως για κατάθεση ΤΖΟΚΕΡ !!! Ο SSD είναι στα υπ' όψιν-SSD SAMSUNG MZ-76E250B/EU 860 EVO SERIES 2.5'' SATA 3- η κάποιον παρεμφερή της ίδιας σειράς πάντα !!! Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με τις διαφορές μεταξύ i3 και intel pentium,αλλά ένα 15-20% στον CPU-συν τον SSD-συν 8GB RAM-νομίζω ότι είναι μια καλή διαφορά για ένα μέσο χρήστη σαν κι εμένα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και με ένα laptop σχεδόν πενταετίας !!! Anyway και σε λίγες μέρες από τώρα θα ξέρουμε με ακρίβεια σχετικά με την προσπάθεια,οπότε λίγη υπομονή !!! Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από Vertzil
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα