Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Ψησταριά


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, FireKiller είπε

Αγοράστηκε η παραπάνω σε αρκετά καλύτερη τιμή από τα 160€ που βλέπεις.
Επίσης επειδή πήραμε πρόσφατα μία με 30-35€ είναι ο λόγος που πήγα σε κάτι ακριβότερο για τους εξής λόγους:
ποιότητα κατασκευής
ομοιόμορφο ψήσιμο
επιλογές ψησίματος
 

που υπαρχει φιλε μου αν επιτρεπεται σε καλυτερη τιμη?? 

Επεξ/σία από madtracker
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 36
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

https://www.toolsat.gr/index.php?act=viewProd&productId=1249 Αλλιώς βρες ένα βαρέλι κ βάλε λίγη φαντασία όπως έκανα εγώ.  

Εγω οταν εβαλα ηλιακο κρατησα τον ηλεκτρικο θερμοσυφωνα 80lt , τον καθαρισα γυρω γυρω απο το ντύμα και την μόνωση τον έκοψα με τον τροχο στην μεση  εβαλα 4 κοματια σιδερο στραντζο για ποδια , ενα χερο

139€ από Leroy merlin. έπαιζε πάντα στα 250-300 και την έβαλε εκπτώσεις 199 αλλά δεν ήθελα να δώσω τόσα. μια μέρα που είχα πάει βόλτα βλέπω ταμπέλα 139€...ρωταω μάλλον η εκθεσιακη ε; όχι μου λέει έχου

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επειδη εχω weber gbs 57 χρονια θα σου πω τι πληρωνεις:

  1. Καδος περισσυλογης σταχτης
  2. Στα χερουλια που την πιανεις εχει στις ακρες εγκοπη για να κρεμας τα αξεσουαρ σου,
  3. πολυ σημαντικο το καπακι που κραταει τα κρεατα απο το να στεγνωσουν + μπορεις να κανεις καπνιστα
  4. επισης εχει θερμομετρο πανω στο καπακι
  5. το καπακι απλα το σπρωχνεις προς τα πισω και καθεται η ψησταρια μισανοιχτη,χωρις να χρειαζεται να το κρατας
  6. Βαση με ροδακια για να την μετακινεις
  7. οι σχαρες + 2 δοχεια για να βαζεις τα καρβουνα για εμμεσο ψησιμο ολα ανοξειδωτα
  8. Εξωτερικα και εσωτερικα η ψησταρια εχει στρωση πορσελανης που βοηθαει στη κατανομη της θερμοκρασιας και καθαριζεται ευκολα
  9. Τελος εχει απειρα αξεσουαρ ειδικα κατασκευμασμενα για το καθε μεγεθος της ψησταριας,που απλα ολα ταιριαζουν εκει που πρεπει χωρις να χανεις χρονο για πατεντες που το αποτελεσμα συνηθως ειναι πολυ κατωτερο
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
1 hour ago, JERONIMO888 said:

Επειδη εχω weber gbs 57 χρονια θα σου πω τι πληρωνεις:

  1. Καδος περισσυλογης σταχτης
  2. Στα χερουλια που την πιανεις εχει στις ακρες εγκοπη για να κρεμας τα αξεσουαρ σου,
  3. πολυ σημαντικο το καπακι που κραταει τα κρεατα απο το να στεγνωσουν + μπορεις να κανεις καπνιστα
  4. επισης εχει θερμομετρο πανω στο καπακι
  5. το καπακι απλα το σπρωχνεις προς τα πισω και καθεται η ψησταρια μισανοιχτη,χωρις να χρειαζεται να το κρατας
  6. Βαση με ροδακια για να την μετακινεις
  7. οι σχαρες + 2 δοχεια για να βαζεις τα καρβουνα για εμμεσο ψησιμο ολα ανοξειδωτα
  8. Εξωτερικα και εσωτερικα η ψησταρια εχει στρωση πορσελανης που βοηθαει στη κατανομη της θερμοκρασιας και καθαριζεται ευκολα
  9. Τελος εχει απειρα αξεσουαρ ειδικα κατασκευμασμενα για το καθε μεγεθος της ψησταριας,που απλα ολα ταιριαζουν εκει που πρεπει χωρις να χανεις χρονο για πατεντες που το αποτελεσμα συνηθως ειναι πολυ κατωτερο

Συμφωνώ ότι ψήνεις όπως μπορείς και με ό,τι μπορείς - και με weber και με lidl/leroy merlin και με DIY. Η ψησταριά δεν κάνει τον ψήστη. 

Από την άλλη, ως φανατικός Weber-ας (στο γκάζι), την Weber μου δεν την αλλάζω με τίποτα. Είναι μια επένδυση την οποία μπορούσα να κάνω τη δεδομένη στιγμή που την έκανα και δεν την έχω μετανιώσει καθόλου, αντιθέτως την χαίρομαι κάθε εβδομάδα. Μάλιστα πρόσφατα πήρα την φορητή Weber Go-Anywhere, την οποία ανυπομονώ να δοκιμάσω τώρα το καλοκαίρι. 

Θεωρώ ότι αξίζει, εφ'όσον επιδοθείς στο ψήσιμο τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Αν είναι να ψήνεις μια φορά το μήνα, ίσως το να επενδύσεις σε ψησταριά άνω των 300 ευρώ είναι υπερβολή - ειδικά αν "ζορίζεσαι" οικονομικά. 

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

139€ από Leroy merlin. έπαιζε πάντα στα 250-300 και την έβαλε εκπτώσεις 199 αλλά δεν ήθελα να δώσω τόσα. μια μέρα που είχα πάει βόλτα βλέπω ταμπέλα 139€...ρωταω μάλλον η εκθεσιακη ε; όχι μου λέει έχουμε μπόλικες! 

τελικά την πήρα και το νυφικό που είχαμε ανέβει αθηνα με την γυναίκα μου για να πάρει στριμωχτηκε πάνω στα κουτιά χαχα 

IMG_20180706_202518.jpg

Επεξ/σία από karaLRS
  • Like 5
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια Weber είχε ο πατέρας μου πάνω από 15 χρόνια,πολύ καλή! Ένα μυστικό που δεν ξέρω αν ισχύει : Μου έχουν πει να μην σβήνω τις ψησταριές με νερό γιατί προκαλεί μια αντίδραση με τη στάχτη κ τρυπάει/σαπιζει πολύ πιο γρήγορα από κάτω..

Στα από πάνω που λέει ο φίλος μόνο το 8 μετράει κ γενικά η καλή ποιότητα κατασκευης,όλα τα άλλα τα έχουν πολλες.

Κάτι που δεν μου άρεσε στη Weber ήταν ότι δεν είχε σκάλες νά πάει πιο χαμηλα/ψηλά η σχάρα.

Στη δικιά μου έχω βάλει εσωτερικα στον πάτο λεπτό πυροτουβλο, η σχάρα έχει 3 βαθμίδες ύψους,την βάζω στο πιο ψηλό κ κάνω καπνιστα.οριστε άλλη μια φωτό:

 

2018-07-07-07-37-30.jpg

2018-07-07-07-51-39.jpg

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αγόρασα μια απο τον Σκαλβενίτη, νομίζω mr cook λεγόταν προς αντικατάσταση της παλαιάς που μου είχαν ξαφρίσει

κατι βρωμοκαυκάσιοι που έχουμε στην οικοδομή. Αρκετά ποιό στιβαρή απο την παλιά. Οι ρόδες παίζουν μεγάλο ρόλο στην μετακίνηση.

Εγώ για παράδειγμα πρέπει να την βγάλω απο την αποθήκη στο υπόγειο και να πάω κάτω στην πυλωτή. Μεγάλη διευκόλυνση τα 5 ύψη ψησίματος που έχει.

Αυτό όμως που εντυπωσίασε αρκετά είναι το γεγονός ότι η σχάρα αποτελείται απο δύο κομμάτια, τα οποία μπορείς να ρυθμίσεις σε ύψος ξεχωριστά

με  πλεονέκτημα να μπορείς ας πούμε να έχεις πίσω κάτι ψηλά το οποίο δεν θέλεις δυνατή φωτιά και αντίθετα μπροστά ποιό χαμηλά για ποιό δυνατή φωτιά.

Επεξ/σία από piiii
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή φάση αυτό με το ύψος,αν μπορείς βάλε φωτό να το δουμε...Εγώ βάζω πιο λίγα κάρβουνα από τη δεξιά μεριά συνηθως για το κοτόπουλο που θέλει πιο αργό ψήσιμο.

Επεξ/σία από xrist0s4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω οταν εβαλα ηλιακο κρατησα τον ηλεκτρικο θερμοσυφωνα 80lt , τον καθαρισα γυρω γυρω απο το ντύμα και την μόνωση τον έκοψα με τον τροχο στην μεση  εβαλα 4 κοματια σιδερο στραντζο για ποδια , ενα χερουλι  ενα μετρητη θερμοκρασιας   βαψιμο με μαυρο χρωμα και ετοιμη η κατασκευη , τι λετε ?

0DLlmZy.jpg

eHFsNdp.jpg

  • Like 6
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδες να ξερετε ενα πραγμα εγω δουλευω με μια που την εχω παρει 15 ευρω εδω και 8 χρονια.

καλη παρεα ειναι τα βασικα μυστικα,προσοχη στη φωτια να μην τα καψουμε και πολλλες μπυρες.

εννοειται παντα καρβουνο............αλλη γευση.

15 ώρες πριν, xrist0s4 είπε

Καλή φάση αυτό με το ύψος,αν μπορείς βάλε φωτό να το δουμε...Εγώ βάζω πιο λίγα κάρβουνα από τη δεξιά μεριά συνηθως για το κοτόπουλο που θέλει πιο αργό ψήσιμο.

εγω το κοτοπουλο να σου πω το φοβαμαι....

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

εγω το κοτοπουλο να σου πω το φοβαμαι....

Θα λες του χασάπη να στο κόβει παϊδακια, θα ψήνεις πρώτα το κρέας κ θα βάζεις τελευταίο το κοτόπουλο.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, villasg είπε

Εγω οταν εβαλα ηλιακο κρατησα τον ηλεκτρικο θερμοσυφωνα 80lt , τον καθαρισα γυρω γυρω απο το ντύμα και την μόνωση τον έκοψα με τον τροχο στην μεση  εβαλα 4 κοματια σιδερο στραντζο για ποδια , ενα χερουλι  ενα μετρητη θερμοκρασιας   βαψιμο με μαυρο χρωμα και ετοιμη η κατασκευη , τι λετε ?

0DLlmZy.jpg

eHFsNdp.jpg

Καταρχας μπραβο για το μερακι σου.

Εχω μερικες αποριες για την κατασκευη σου  ομως και γενικα για τις diy κλειστες, οταν κλεινεις το καπακι απο που παιρνουν αερα τα καρβουνα? δευτερον ειναι ευκολο να την μετακινεις μονος σου?τριτον και ισως πιο σημαντικο ολη αυτη η σκουρια και η βαφη δεν πεφτει στο φαι σου?

Επεξ/σία από JERONIMO888
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, JERONIMO888 είπε

οταν κλεινεις το καπακι απο που παιρνουν αερα τα καρβουνα?

Απο την πλαινη τρυπαρα ( εκει που στον θερμοσυφωνα εμπαινε η αντισταση) καθως και απο γυρω γυρω επειδει δεν σφραγιζει ερμητικα αλλα τραβαει αερα

Ckj9FJT.jpg

1 ώρα πριν, JERONIMO888 είπε

δευτερον ειναι ευκολο να την μετακινεις μονος σου?

Οχι ειναι βαρια επειδη εχω βαλει απο κατω απο τα καρβουνα αμμο για καλυτερο ψησιμο .

 

2 ώρες πριν, JERONIMO888 είπε

τριτον και ισως πιο σημαντικο ολη αυτη η σκουρια και η βαφη δεν πεφτει στο φαι σου?

Οχι δεν πεφτει , η βαφη ειναι χρωμα θερμοκρασιων για ψησταρια  , η σκουρια ειναι εξωτερικη οπου εχει , η μεσα βγαινει με ενα πανι .....

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.