nivaz Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Καλησπερα σε ολους!θελω να στησω ενα pc κυριως για ταινιες και ιντερνετ και ελαχιστο gaming ισως. 1. Οπως λεω και στον τιτλο το budget που διαθετω ειναι 500-600 ευρω(αντε 700 βαρια. Δεν νομιζω οτι χρειαζονται για την χρηση που θα κανω). 2. Η χρηση θα ειναι για ιντερνετ/ταινιες/streaming και ελαφρυ editing και gaming.Τα παιχνιδια που προκειται να παιξω ειναι του στυλ κανα football manager. 3. Ειδικά προγράμματα δε θα χρησιμοποιηθούν. 4. Στη σύνθεση δεν θέλω να συμπεριληφθεί οθόνη. 5. Στη σύνθεση θα ηθελα να συμπεριληφθει πληκτρολόγιο σαν προτασεις. Βασικα θα με ενδιεφερε πιο πολυ να ειναι ενα μικρο και compact πληκτρολογιο και θα προτιμουσα να εχει και touchpad. 6. Δεν με πειραζει να ειναι τα πραγματα απο διαφορα καταστηματα αρκει να πετυχω καλες τιμες. Η περιοχη στην οποια βρισκομαι ειναι η Καβαλα. Επισης υπαρχει δυνατοτητα για αγορα με τιμολογιο(εδω υπαρχει και μια σκεψη που εκανα για αγορα parts απο το εξωτερικο. κυριως mindfactory που εχω δει οτι αγοραζουν καποιοι). 7. Το σύστημα θα στηθεί απο εμενα. 8. Επιθυμω λειτουργικο συστημα. Μια προταση απο site με κλειδακια θα ηταν ευπροσδεκτη. 9. Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware. Σκεφτομαι να παρω μελλοντικα μια καρτα γραφικων! Για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire) δεν νομιζω οτι χρειαζομαι, οποτε οχι. 10. Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Οχι. 11. Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Οχι. 12. Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Οχι δε θα χρησιμοποιηθει. Οπως θα δειτε και στην φωτογραφια. Το παλιο PC ειναι ενας μαθουσαλας, ενας Godzilla και επειδη ειναι και στα τελευταια του δεν θα κρατησω τιποτα.
jeandoumpier Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα κομμάτια του πύργου από dexter.gr, πληκτρολόγιο αυτό : https://www.websupplies.gr/asirmato-pliktrologio-k400-plus-logitech-black-920-007145 όπως το ζήτησες και είσαι έτοιμος. Ζητάς bios update από το κατάστημα για την συγκεκριμένη μητρική για να δεχθεί τον 2400. Σύνολο είσαι στα 582€ όλα μαζί, με υπολογισμένα τα μεταφορικά κτλ για Καβάλα. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από jeandoumpier 3
thetiesthatbind Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα κάνει streaming & gaming με αυτο, ταυτοχρονα; Φυσικά το μπάτζετ είναι τεράστιος περιορισμός Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από thetiesthatbind
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 απο την αλυσιδα https://www.you.gr/ η οποια εχει καταστημα και στη καβαλα (ετσι λεει στο χαρτη τουλαχιστο). γενικα ειναι 5-10$ πιο ακριβο το καθε αντικειμενο απ οτι τα φτηνοτερα σκρουτζ, αλλα λιγο οτι ειναι διπλα σου, λιγο οτι μπορεις να πληρωσεις με τιμολογιο (καποια σκρουτζομαγαζα κανουν νερα σ αυτο), λιγο οτι δεν θα χεις μεταφορικα (ειδικα το κουτι), πιστευω απο το να ψαχνεσαι γυρω γυρω ειναι καλυτερα. ειδικα αμα πετυχεις μητρικη που να θελει bios (αρα χρειαζεσαι αλλο επεξεργαστη για να κανεις το flash) πιστευω θα σε εξυπηρετησουν, και επειδη ειναι αλυσιδα αμα ειναι αδιαφορο το αφεντικο της καβαλας μπορεις να επικοινωνησεις με τα κεντρικα για να λυθει το οποιοδηποτε προβλημα (φανταζομαι) για το pc τωρα.. ενα βασικο κιτ ειναι, η διαφορα με του jean ειναι οτι σου εκανα οικονομια στη μητρικη και τη ραμ εφοσον δεν θα κανεις overclock, και σου εβαλα λιγο παραπανω μνημη στο σκληρο εφοσον κανεις editing. η ραμ ειναι 1 module να μπορεις να αναβαθμισεις στο μελλον (η μητρικη εχει 2 ram slots) παρε και οποιο κλειδακι θες, νομιζω δεν εχεις λογο να μη προτιμησεις το φτηνοτερο με καλες αξιολογησεις, ολα απο παλια pc ειναι ετσι κ αλλιως. https://www.ebay.com/sch/Microsoft-Windows-10-Operating-System-Software/11226/bn_2780777/i.html?_fsrp=1
jeandoumpier Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Θέλει dual + στα 3200, όχι στα 2666 έτσι κι αλλιώς. Καλύτερα μια μητρική με ψύξη στα vrm σαν την gigabyte που του παρέθεσα να μπορεί να αναβαθμίσει στο μέλλον πιο άνετα. Κουτί δική του επιλογή, θέμα γούστου κυρίως. Άν του αρέσει χτυπάει και το aerocool, μια χαρά είναι. Επίσης, επειδή αναφέρθηκαν τα μεταφορικά- όπως γράφω και στη σύνθεση, είναι υπολογισμένα έτσι κι αλλιώς όλα εντός της τελικής τιμής των 582€, συνεπώς δεν τίθεται θέμα.
froyd Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Εμένα μου αρέσει το πισί σου. Δες όμως στο crazy sundays του e-shop.gr για προσφορές. Πριν αγοράσεις googlαρε τον επεξεργαστή σου vs τον επεξεργαστή του μηχανήματος που θες να αγοράσεις, αν η διαφορά επιδόσεων που δίνουν τα σάιτ αξίζει τα λεφτά, τότε μόνο δώστα. Έχε γενικά υπ όψην σου ότι τώρα δεν είναι καλή περίοδο να αγοράσεις πισί, είναι πολύ ακριβά τα εξαρτήματα και δεν θα δεις μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με το δικό σου
nikolas_kriti Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, froyd είπε Εμένα μου αρέσει το πισί σου. Δες όμως στο crazy sundays του e-shop.gr για προσφορές. Πριν αγοράσεις googlαρε τον επεξεργαστή σου vs τον επεξεργαστή του μηχανήματος που θες να αγοράσεις, αν η διαφορά επιδόσεων που δίνουν τα σάιτ αξίζει τα λεφτά, τότε μόνο δώστα. Έχε γενικά υπ όψην σου ότι τώρα δεν είναι καλή περίοδο να αγοράσεις πισί, είναι πολύ ακριβά τα εξαρτήματα και δεν θα δεις μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με το δικό σου Δεν θα δει διαφορά????? Σε σχέσημε τον Ε8400???? 10ετίας + Pc???Δεν θα δει διαφορά???? Τι φάση?
froyd Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Δεν θα δει διαφορά????? Σε σχέσημε τον Ε8400???? 10ετίας + Pc???Δεν θα δει διαφορά???? Τι φάση? Αν δεις ότι δεν χρησιμοποιεί εφαρμογές που απαιτούν 4 πυρήνες, γιατί να δώσει 500 ευρώπουλα για να αγοράσει ισχύ που δεν χρειάζεται; 1
nikolas_kriti Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, froyd είπε Αν δεις ότι δεν χρησιμοποιεί εφαρμογές που απαιτούν 4 πυρήνες, γιατί να δώσει 500 ευρώπουλα για να αγοράσει ισχύ που δεν χρειάζεται; Όντως τώρα???editing-gaming ελαφρυ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ E8400????? Κι πασιέντζα να έπαιζε κι fb-youtube μόνο...Η διαφορά ξέρεις ποια θα είναι..??? Η μέρα με την νύχτα...Τέτοια θα ειναι η διαφορά.!!! Τώρα τι κουβεντιάζεις κι για ποιο λόγο τα λες αυτά,δεν καταλαβαίνω.!! 2
froyd Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 17 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Όντως τώρα???editing-gaming ελαφρυ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ E8400????? Κι πασιέντζα να έπαιζε κι fb-youtube μόνο...Η διαφορά ξέρεις ποια θα είναι..??? Η μέρα με την νύχτα...Τέτοια θα ειναι η διαφορά.!!! Τώρα τι κουβεντιάζεις κι για ποιο λόγο τα λες αυτά,δεν καταλαβαίνω.!! Αν και γίνεσαι αγενής θα απαντήσω. Με 500 ευρώ παίρνεις σύστημα με επεξεργαστή I5 7400. Ο 7400 έχει την ίδια συχνότητα λειτουργίας στους δύο πυρήνες με τον Ε8400. Ο φίλος θα κρίνει αν αξίζει να δώσει τα λεφτά. 500 ευρώ μπορεί να είναι πολλά για κάποιον, λίγα για κάποιον άλλο. Εγώ πχ έχω τον i5-2500 εννέα ετών και τα cpu benchmarks δεν δικαιολογούν την αγορά νέου μηχανήματος. Δεν θα δώσω δηλαδή 500 ευρώ για να έχω 15% αύξηση στις επιδόσεις, η σχέση τιμής-αύξησης δεν συμφέρει.
nikolas_kriti Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, froyd είπε Αν και γίνεσαι αγενής θα απαντήσω. Με 500 ευρώ παίρνεις σύστημα με επεξεργαστή I5 7400. Ο 7400 έχει την ίδια συχνότητα λειτουργίας στους δύο πυρήνες με τον Ε8400. Ο φίλος θα κρίνει αν αξίζει να δώσει τα λεφτά. 500 ευρώ μπορεί να είναι πολλά για κάποιον, λίγα για κάποιον άλλο. Εγώ πχ έχω τον i5-2500 εννέα ετών και τα cpu benchmarks δεν δικαιολογούν την αγορά νέου μηχανήματος. Δεν θα δώσω δηλαδή 500 ευρώ για να έχω 15% αύξηση στις επιδόσεις, η σχέση τιμής-αύξησης δεν συμφέρει. Για να καταλαβω,εννοείς οτι δεν αξίζει η μεταβαση σε Ryzen,κι οτι δεν θα δει διαφορα?Καλά καταλαβα? Συγγνώμη εαν φάνηκα αγενής.!!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, froyd είπε Αν και γίνεσαι αγενής θα απαντήσω. Με 500 ευρώ παίρνεις σύστημα με επεξεργαστή I5 7400. Ο 7400 έχει την ίδια συχνότητα λειτουργίας στους δύο πυρήνες με τον Ε8400. Ο φίλος θα κρίνει αν αξίζει να δώσει τα λεφτά. 500 ευρώ μπορεί να είναι πολλά για κάποιον, λίγα για κάποιον άλλο. Εγώ πχ έχω τον i5-2500 εννέα ετών και τα cpu benchmarks δεν δικαιολογούν την αγορά νέου μηχανήματος. Δεν θα δώσω δηλαδή 500 ευρώ για να έχω 15% αύξηση στις επιδόσεις, η σχέση τιμής-αύξησης δεν συμφέρει. η συχνότητα δεν λέει κάτι χωρίς να υπολογισεις την αρχιτεκτονική. Θα δει τεράστιες διαφορες
jeandoumpier Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, froyd είπε Αρχικά ο άνθρωπος θέλει να στήσει νέο pc. Το διάβασες το αρχικό ποστ του ή όχι; Δεύτερον, καλά κάνει. Θα πάει σε μια νέα πλατφόρμα που θα τον καλύψει σε όσα χρειάζεται. Μιλάμε για έναν επεξεργαστή δεκαετίας, μνήμη 2gb, χωρίς ssd και μας γράφεις ότι δεν θα δει μεγάλη διαφορά με τον καινούργιο υπολογιστή; Πλάκα μας κάνεις, αλλιώς δεν εξηγείται. Διαφορά θα δει ακόμη και στις καρτέλες που θα ανοίγει στον browser, ακόμη και στα προγράμματα και δεν συζητάμε για ελαφρύ editing κτλ που αναφέρει, εκεί μέρα με τη νύχτα. Τί editing να κάνει σήμερα με τα 2gb μνήμης και τον e8400, σοβαρά μιλάμε; Επίσης, το ότι συγκρίνεις τον i5 2500 με τον e8400 φανερώνει μια αφέλεια σε αυτά που γράφεις. Συγκρίνεις δυο παλιούς μεν, αλλά άλλου επιπέδου επεξεργαστές. Επίσης, ο ένας (2500) εκτός του ότι ήταν ανώτερος, είναι του '11 και ο άλλος του '08. Εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις. Ακόμη και με τον g4560/8gb ram/ssd θα έβλεπε πραγματική διαφορά. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από jeandoumpier 3
froyd Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 jeandoumpier Άρα κι εσύ λες ότι με 50 ευρώ παίρνει έναν SSD και με άλλα 40 παίρνει μεταχειρισμένη ραμ και κάνει μια καλή αναβάθμιση στο πισί του με λιγότερα από τα 500
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα