nikolas_kriti Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, froyd είπε jeandoumpier Άρα κι εσύ λες ότι με 50 ευρώ παίρνει έναν SSD και με άλλα 40 παίρνει μεταχειρισμένη ραμ και κάνει μια καλή αναβάθμιση στο πισί του με λιγότερα από τα 500 Πάντα υπάρχει η οικονομική λύση..!! Οταν δεν έχεις λεφτά!!! Αν έχεις 500 ευρώ γιατί αυτό το pc δεν σου κανει απλά.!! Δεν θα πας να δώσεις λεφτά για DDR2,για ssd να δουλευει σε Sata1,αν έχει η μητρική,μπορεί να ειναι IDE .!! Κι ναι τότε η διαφορά θα ήταν 15%-20% .!! Είσαι λάθος γενικά.!! Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από nikolas_kriti
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, jeandoumpier είπε Θέλει dual + στα 3200, όχι στα 2666 έτσι κι αλλιώς. Καλύτερα μια μητρική με ψύξη στα vrm σαν την gigabyte που του παρέθεσα να μπορεί να αναβαθμίσει στο μέλλον πιο άνετα. Κουτί δική του επιλογή, θέμα γούστου κυρίως. Άν του αρέσει χτυπάει και το aerocool, μια χαρά είναι. Επίσης, επειδή αναφέρθηκαν τα μεταφορικά- όπως γράφω και στη σύνθεση, είναι υπολογισμένα έτσι κι αλλιώς όλα εντός της τελικής τιμής των 582€, συνεπώς δεν τίθεται θέμα. Δεν θα κάνει overclock, οι ραμ μέχρι τα 2666 υποστηρίζονται στοκ από τις μητρικές, για πιο πάνω έχουν προφίλ κλοκαρισματος, τα οποία κανείς δεν εγγυάται ότι θα λειτουργούν ως έχει και δε θα θέλουν πείραγμα. Ένα στικ έβαλα για να μπορεί να αναβαθμίσει, δεν ξέρω πόσο επηρεάζει σε ryzen. Υποθέτω θα γινόταν και dual στικ και να το πουλήσει αργότερα. Ισως αν θέλει μπορεί και να πάει απ' ευθείας στα 16gb τα οποία θα ναι αρκετά για τη χρήση του? μόνο aerocool έχει το you, απλά κοίταξα να ναι λίγο μοντερνο, εννοειτε ότι κουτί θέλει ας πάρει ο άνθρωπος Αυτό εννοώ, ότι άμα υπολογίσεις τα μεταφορικά πάει στα ίδια λεφτά και τους έχει και δίπλα του για το οτιδήποτε Τεσπά, δεν έχω αγοράσει από you αρα δεν ξερω άμα είναι καλή ιδέα ή όχι. Απλα στο Σκρουτζ μόνο αυτούς είχε στη καβαλα
jeandoumpier Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 13 λεπτά πριν, froyd είπε jeandoumpier Άρα κι εσύ λες ότι με 50 ευρώ παίρνει έναν SSD και με άλλα 40 παίρνει μεταχειρισμένη ραμ και κάνει μια καλή αναβάθμιση στο πισί του με λιγότερα από τα 500 Όχι, γιατί τον κραταει πίσω ο επεξεργαστής και γενικότερα η πλατφόρμα σε απόδοση. Είναι δώρον άδωρον. Αν ήταν i 3ης,4ης η ακόμη και 2ης γενιάς, τότε ίσως θα άξιζε αν με τίποτα δεν είχε 500€+ για νέο σύστημα.
froyd Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, jeandoumpier είπε Όχι, γιατί τον κραταει πίσω ο επεξεργαστής και γενικότερα η πλατφόρμα σε απόδοση. Είναι δώρον άδωρον. Αν ήταν i 3ης,4ης η ακόμη και 2ης γενιάς, τότε ίσως θα άξιζε αν με τίποτα δεν είχε 500€+ για νέο σύστημα. Εντάξει, ο καθείς με την άποψή του. Γι αυτό ρωτάει ο άνθρωπος, να πάρει απόψεις. Εγώ είπα ότι αυτή τη στιγμή δεν αξίζει να πάρεις πισί. Είναι πολύ πιθανόν σε 6 ή 12 μήνες, που θα έχει ωριμάσει και η πλατφορμα RYZEN, με 500 ευρώ να πάρεις πολύ καλύτερο πισί από αυτό που θα πάρεις τώρα. Δεν θεωρώ άσχημο το πισί που έχει, για να βλέπει ταινίες κλπ. Το e-shop δίνει SSD με 35 ευρώ (παλιό, αλλά σίγουρα καλύτερο από HDD). Επίσης είπα να κρίνει αν τα χρήματα που θα δώσει αξίζουν την αναβάθμιση. Είναι κοινό μυστικό ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, όσες πλατφόρμες και να αλλάξει η Intel, η επεξεργαστική ισχύ δεν έχει μεταβληθεί σοβαρά. Το αποδεικνύουν τα πραγματικά benchmarks των χρηστών. Τα σάιτς και τα ΜΜΕ τα παίρνουν χοντρά για να διαφημίζουν τους νέους σούπερ-ντούπερ υπερτιμολογημένους επεξεργαστές, δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι (εδώ τα έπαιρνε το tom's hardware, άλλοτε η Μέκκα των benchmarks)
nikolas_kriti Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, froyd είπε Εντάξει, ο καθείς με την άποψή του. Γι αυτό ρωτάει ο άνθρωπος, να πάρει απόψεις. Εγώ είπα ότι αυτή τη στιγμή δεν αξίζει να πάρεις πισί. Είναι πολύ πιθανόν σε 6 ή 12 μήνες, που θα έχει ωριμάσει και η πλατφορμα RYZEN, με 500 ευρώ να πάρεις πολύ καλύτερο πισί από αυτό που θα πάρεις τώρα. Δεν θεωρώ άσχημο το πισί που έχει, για να βλέπει ταινίες κλπ. Το e-shop δίνει SSD με 35 ευρώ (παλιό, αλλά σίγουρα καλύτερο από HDD). Επίσης είπα να κρίνει αν τα χρήματα που θα δώσει αξίζουν την αναβάθμιση. Είναι κοινό μυστικό ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, όσες πλατφόρμες και να αλλάξει η Intel, η επεξεργαστική ισχύ δεν έχει μεταβληθεί σοβαρά. Το αποδεικνύουν τα πραγματικά benchmarks των χρηστών. Τα σάιτς και τα ΜΜΕ τα παίρνουν χοντρά για να διαφημίζουν τους νέους σούπερ-ντούπερ υπερτιμολογημένους επεξεργαστές, δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι (εδώ τα έπαιρνε το tom's hardware, άλλοτε η Μέκκα των benchmarks) Κάθε 12 μήνες βγαίνει κάτι καλύτερο. !! Μα κάθε 12 μήνες !!! Οι διάφορες με τις πλατφόρμες της Ιντελ το 2007-2008 με της Ιντελ το 2018 έχει διαφορά 500%!! Σε οτιδήποτε κι αν κάνει !!Κανείς λανθασμένες συγκρίσεις !!! Αυτά !!
froyd Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Κάθε 12 μήνες βγαίνει κάτι καλύτερο. !! Μα κάθε 12 μήνες !!! Οι διάφορες με τις πλατφόρμες της Ιντελ το 2007-2008 με της Ιντελ το 2018 έχει διαφορά 500%!! Σε οτιδήποτε κι αν κάνει !!Κανείς λανθασμένες συγκρίσεις !!! Αυτά !! Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς sites όπως το http://cpu.userbenchmark.com/ και να κάνεις συγκρίσεις
nikolas_kriti Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, froyd είπε Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς sites όπως το http://cpu.userbenchmark.com/ και να κάνεις συγκρίσεις Δεν μιλάμε μόνο για cpu!!! All around εμπειρία !! Κι αυτό το λέει η εμπειρία μου!! Απο q6600 σε i5 1η γενιάς έπειτα σε i5 2500k κι σε i5 4470!! Η τελευταία μ μετάβαση ήταν απλά ανούσια !! ακομα κι από q6600 σε g3258 που έχω τώρα !! Είναι απλά η μέρα με την νύχτα !!! Οποτε φαντάζομαι πως ια είναι μια μετάβαση από Ε8400 δε ένα φετινό επεξεργαστή !! Για να καταλάβω ξαναλέω την γνώμη σου! Υποστηρίζεις ότι είναι ανούσια η μετάβαση σε νέο pc επειδή δεν θα δει διαφορά ; Κι καλύτερα μα βάλει εναν sss κι 4 ραμ; Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από nikolas_kriti
jeandoumpier Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 56 λεπτά πριν, froyd είπε Εντάξει, ο καθείς με την άποψή του. Γι αυτό ρωτάει ο άνθρωπος, να πάρει απόψεις. Εγώ είπα ότι αυτή τη στιγμή δεν αξίζει να πάρεις πισί. Είναι πολύ πιθανόν σε 6 ή 12 μήνες, που θα έχει ωριμάσει και η πλατφορμα RYZEN, με 500 ευρώ να πάρεις πολύ καλύτερο πισί από αυτό που θα πάρεις τώρα. Δεν θεωρώ άσχημο το πισί που έχει, για να βλέπει ταινίες κλπ. Το e-shop δίνει SSD με 35 ευρώ (παλιό, αλλά σίγουρα καλύτερο από HDD). Επίσης είπα να κρίνει αν τα χρήματα που θα δώσει αξίζουν την αναβάθμιση. Είναι κοινό μυστικό ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, όσες πλατφόρμες και να αλλάξει η Intel, η επεξεργαστική ισχύ δεν έχει μεταβληθεί σοβαρά. Το αποδεικνύουν τα πραγματικά benchmarks των χρηστών. Τα σάιτς και τα ΜΜΕ τα παίρνουν χοντρά για να διαφημίζουν τους νέους σούπερ-ντούπερ υπερτιμολογημένους επεξεργαστές, δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι (εδώ τα έπαιρνε το tom's hardware, άλλοτε η Μέκκα των benchmarks) Μια χαρά ώριμοι είναι οι ryzen, τόσο καιρό δοκιμασμένη η 1η γενιά αλλά και η 2η έχει δείξει καλά δείγματα. Ο άνθρωπος έγραψε ότι δίνει ένα συγκεκριμένο budget για να αγοράσει ένα καινούργιο υπολογιστή, που ΦΥΣΙΚΑ και χωρίς καμία αμφιβολία θα υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόκριση, στις ταχύτητες, στις εναλλαγές καρτελών, στο browsing, στο editing (που έως τώρα θα ήταν ανύπαρκτο με τη διαθέσιμη ram κτλ) σε όλα, μα σε όλα. Μην μπερδεύεις τις διαφορές 4ης γενιάς (π.χ. i7 4790) με τις σημερινές που πράγματι δεν είναι μεγάλες και φυσικά θα σήκωνε αναβαθμίσεις στα πέριξ, σε σχέση με core 2 duo του 2008 (που εκτός του συγκριτικά πολύ πιο αργού επεξεργαστή μιλάμε για ddr2 2gb μνήμη, sata 2 με hdd, καμία προοπτική αναβάθμισης κτλ) με σημερινό επεξεργαστή. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Καμία σχέση. Και αφού εσύ επικαλέστηκες το εν λόγω site με τα benchmarks χρηστών, πάρε εδώ να δεις τί σημαίνει διαφορά ακόμη και με τον σημερινό διπύρηνο με 4 threads g4560 : http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Pentium-G4560-vs-Intel-Core2-Duo-E8400/3892vs2720 , για τον 2400g δε που προτάθηκε- άστο καλύτερα : http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core2-Duo-E8400-vs-AMD-Ryzen-5-2400G/2720vsm433194 και όλα αυτά μόνο για τους cpu, τα υπόλοιπα - ram/ssd που δίνουν επίσης χαοτική διαφορά σε ταχύτητα και απόκριση δεν τα βάζω στην μπουγάδα. Το ζήτημα είναι απλό, ότι αυτό που έγραψες πιο πάνω ''δεν θα δεις μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με το δικό σου'' είναι απόλυτα, εντελώς, και εξ ολοκλήρου άκυρο και λάθος. Τί να κάνουμε τώρα, έτσι είναι. Είναι γεγονός, και όχι άποψη. Τώρα τα περί marketing των εταιρειών κτλ είναι μια άλλη ιστορία που ενδεχομένως υπό άλλες συνθήκες εν πολλοίς θα συμφωνούσα μαζί σου, ΑΛΛΑ στην συγκεκριμένη περίπτωση με το pc που έχει ο φίλος και με αυτό που θα αποκτήσει (όποιο σύγχρονο και εν επιλέξει) ΔΕΝ ισχύει επ΄ουδενί. Ισχύει το ότι στην ουσία, στην πράξη, στην καθημερινότητα, θα έχει ένα ΠΟΛΥ καλύτερο σύστημα. 5
strawman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 7 hours ago, froyd said: Αν και γίνεσαι αγενής θα απαντήσω. Με 500 ευρώ παίρνεις σύστημα με επεξεργαστή I5 7400. Ο 7400 έχει την ίδια συχνότητα λειτουργίας στους δύο πυρήνες με τον Ε8400. Ο φίλος θα κρίνει αν αξίζει να δώσει τα λεφτά. 500 ευρώ μπορεί να είναι πολλά για κάποιον, λίγα για κάποιον άλλο. Εγώ πχ έχω τον i5-2500 εννέα ετών και τα cpu benchmarks δεν δικαιολογούν την αγορά νέου μηχανήματος. Δεν θα δώσω δηλαδή 500 ευρώ για να έχω 15% αύξηση στις επιδόσεις, η σχέση τιμής-αύξησης δεν συμφέρει. Τι 15% , τι 7400 και τι ειναι αυτα που λες τωρα? Το παιδι εχει E8400. Η διαφορα με οποιονδηποτε επεξεργαστη ειναι χαοτικη. Σοβαρεψου σε παρακαλω 6 hours ago, froyd said: Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς sites όπως το http://cpu.userbenchmark.com/ και να κάνεις συγκρίσεις Θα σου προτεινα να το επισκεφτεις εσυ και να κανεις συγκριση. Ακομα και σε αυτο το μπουρδοsite τον 2400g που του προτεινε ο jean τον εχει 5 (ΠΕΝΤΕ, 500%) φορες πιο γρηγορο του 8400 που εχει τωρα. Τι 15% και δεν εχει διαφορες μας τσαμπουνας τοση ωρα? Ποια site που τα παιρνουν? Την παραμικρη ιδεα δεν εχεις και απλα διατυπωνεις αποψεις. Αν ειναι δυνατον ρε μαγκες, αυτα γραφτε τα σε group του facebook. Τι μου ερχεστε σε τεχνολογικο site ενω ουδεμια επαφη εχετε με το αντικειμενικο και μαλιστα, κανετε και προτροπες? 2
thetiesthatbind Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, froyd είπε Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς sites όπως το http://cpu.userbenchmark.com/ και να κάνεις συγκρίσεις Εντάξει ο άνθρωπος τα είπε όλα, μην ασχολείστε παραπάνω και δηλητηριάζετε τις ψυχές σας ρε παιδιά, προφανώς δεν έχει ιδέα, είπε τη γνώμη του, πάμε στον επόμενο Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από thetiesthatbind
nivaz Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον και για τις συμβουλες σας! καπου εκει ημουν και εγω σχετικα με αυτα που εχετε προτεινει... Σιγουρα θα δω μεγαλη διαφορα γιατι κανει 5 λεπτα μεχρι να ανοιξει το pc ασε που lagαρει αρκετα συχνα και μεχρι να ξεσκαλωσει μου βγαζει την πιστη! Σιγουρα δεν μου περισσευουν τα 500-600 ευρω που διαθετω αλλα τα διαθετω για να αναβαθμιστω λιγο,για να μπορω να κανω περισσοτερα πραγματα που θελω και για να κανω την ζωη μου απλα πιο ευκολη!!! Ενα διλημμα που ειχα ειναι μηπως να επαιρνα για επεξεργαστη τον 1600? Θα μπορουσατε να μου προτεινετε καμια καρτα γραφικων που θα ειναι κοντα αλλα και λιγο καλυτερα σε σχεση με αυτα που εχει ηδη η vega του 2400? Να δω αν αξιζει και ποσο εξω μπορει να πεσω απο το budget Και κατι ακομα. Ξερουμε περιπου ποτε θα κυκλοφορησει η νεα σειρα motherboards? Νομιζω καπου στα κοντα. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από nivaz
countass Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) η ενσωματωμένη του 2400 κλοκάρεται και πιάνει καλές επιδόσεις αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις,μιας κάρτας αξίας 70-80 ευρώ.Αλλά 1600 και gt1030 μιααχ δε νομίζω...Μετά πας σε 1050ti καλύτερα αν θες να πεις ότι αξίζει περισσότερο,όχι ιδανικά όμως,αφού ο 2400 σηκώνει άνετα και gtx1060 ίσως και 1070 άρα...αν δε κάνεις κάτι όλα αυτά τα threads του 1600...δε συμφέρει.Μπορείς να τον πάρεις και σε 2-3-4 χρόνια-και περισσότερα μη σου πω,αφού ακόμα είσαι με τον e8400-, βάζεις καλύτερα cpu-gpu,τα πιο σύγχρονα,αν δεν καλύπτεσαι. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από countass
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, nivaz είπε Σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον και για τις συμβουλες σας! καπου εκει ημουν και εγω σχετικα με αυτα που εχετε προτεινει... Σιγουρα θα δω μεγαλη διαφορα γιατι κανει 5 λεπτα μεχρι να ανοιξει το pc ασε που lagαρει αρκετα συχνα και μεχρι να ξεσκαλωσει μου βγαζει την πιστη! Σιγουρα δεν μου περισσευουν τα 500-600 ευρω που διαθετω αλλα τα διαθετω για να αναβαθμιστω λιγο,για να μπορω να κανω περισσοτερα πραγματα που θελω και για να κανω την ζωη μου απλα πιο ευκολη!!! Ενα διλημμα που ειχα ειναι μηπως να επαιρνα για επεξεργαστη τον 1600? Θα μπορουσατε να μου προτεινετε καμια καρτα γραφικων που θα ειναι κοντα αλλα και λιγο καλυτερα σε σχεση με αυτα που εχει ηδη η vega του 2400? Να δω αν αξιζει και ποσο εξω μπορει να πεσω απο το budget Και κατι ακομα. Ξερουμε περιπου ποτε θα κυκλοφορησει η νεα σειρα motherboards? Νομιζω καπου στα κοντα. Για να χεις καλύτερη κάρτα (αντίστοιχη ΔΕΝ αξίζει θα πληρώσεις πιο πολλά χωρίς λογο) πας σε 1050 ή 1050ti καλύτερα. Πόσο έχουν τώρα 150 - 200 ? Γενικά πάντως η πλατφόρμα θα υποστηριχθεί για μερικά χρόνια ακόμα, αρα έχεις στο μέλλον αναβαθμισεις μη φοβάσε ότι θα εγκλωβιστεις Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
FoZzZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Στις 5/7/2018 στις 12:42 ΜΜ, jeandoumpier είπε Τα κομμάτια του πύργου από dexter.gr, πληκτρολόγιο αυτό : https://www.websupplies.gr/asirmato-pliktrologio-k400-plus-logitech-black-920-007145 όπως το ζήτησες και είσαι έτοιμος. Ζητάς bios update από το κατάστημα για την συγκεκριμένη μητρική για να δεχθεί τον 2400. Σύνολο είσαι στα 582€ όλα μαζί, με υπολογισμένα τα μεταφορικά κτλ για Καβάλα. Ακριβώς ίδιο σύστημα έφτιαξα κ εγώ αλλά με viper μνήμες που τρέχουν σίγουρα στα 3200.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 24 λεπτά πριν, FoZ{S.o.a.D} είπε Ακριβώς ίδιο σύστημα έφτιαξα κ εγώ αλλά με viper μνήμες που τρέχουν σίγουρα στα 3200. δεν θελει να κανει oc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα