panaras23 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα φόρουμ. Ετοιμάζομαι να κάνω το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο καθώς μέχρι στιγμής έχω πάει Χαλκιδική άντε και λίγο Σέρρες. Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να πάρω μαζί μου το αυτοκίνητο, Peugeot 207, ή αν το κόστος θα είναι τόσο μεγάλο πια που καλύτερα να τρέχω απο ΚΤΕΛ σε κτελ. Θα ταξιδέψω με φιλαράκι, οπότε το κόστος είναι δια του 2. Με γρήγορους υπολογισμούς στο πολυ περίπου μου βγαίνει ότι θα μου κοστίσει σε βενζίνες και διόδια 75 ευρώ έκαστος. Ψάχτηκα και με δρόμους χωρίς διόδια αλλα δεν ξέρω πόσο συμφέρει. Τι ξέρετε για τα διόδια; Τι μου προτείνετε; με τα κτελ έχει μια διαφορά του τυπου 15-20 ευρώ πιο φθηνες οι μεταφορες, αλλα εχεις στο κεφαλι σου να προλαβω το ενα να μη χασω το αλλο. Να σημειωσω εδω πως εχω τη δυνατοτητα να φουλαρω και απο σκόπια με 1,14 το λιτρο και ίσως εκει να βγει πιο φθηνα κάπως η μεταφορά. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις εμπειρίες σας αν κάποιος το έχει ήδη κάνει. Ευχαριστ΄ω εκ των προτέρων
pantelista Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 https://vriskoapostasi.gr/el/ Καλό ταξίδι. είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο γιατί η περιοχή είναι καταπληκτική για βόλτες Μην ξεχάσετε Ναύπλιο, Τολό κ.α
isay Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Για το κομμάτι θεσ/κη - Αθήνα το τρένο θα ήταν το καλύτερο και οικονομικότερο, αλλά απο εκεί και κάτω το αυτοκίνητο ειναι μονοδρομη λύση. Βέβαια μπορεις να κάνετε και το συνδυασμό, δηλαδή να ταξιδεψετε με τρένο ΜΑΖΙ με το αυτοκίνητο και απο Αθήνα με το αμαξι. Σίγουρα θα σου ειναι πιο οικονομικό, συν πολύ λιγοτερη οδηγική ταλαιπωρία και τις φθορές του αυτοκινήτου. Δες σχετικά http://www.kathimerini.gr/798861/article/epikairothta/ellada/a8hna---8essalonikh-me-treno-kai-ix-mazi http://www.trainose.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF/%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B7/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1/ 1
papoys1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Φυσικά και θα πάτε με το αυτοκίνητο.Για οικονομία μπορείτε να κάνετε στα καύσιμα πηγαίνοντας με νορμάλ και κυρίως χαμηλές ταχύτητες και λίγες στροφές.Μπορείτε με αυτό τον τρόπο να κερδίσετε το ποσό που αναφέρεις πιο πάνω.Με κτελ θα βλαστημήσετε την ώρα και τη στιγμή που το αποφασίσατε και αν βάλετε καφέδες σουβλάκια όσο περιμένετε το λεωφορείο θα σας πάει πιο ακριβά. Επίσης αν ξεκινάς να κάνεις μία τόσο μεγάλη διαδρομή κυρίως για διασκέδαση μην την κάνεις σκεφτόμενος πως θα γλυτώσεις 20-30 ευρώ.Ακόμη όπως είπε και ο pantelista θα μπορείτε να δείτε το Ναύπλιο το Τολό και πολλά άλλα μέρη κάνοντας μία στάση κάτι που δεν έχεις τη δυνατότητα με το λεωφορείο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα