blackhill66 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 εφτιαξα καμμια 7-8 κιλα ελιες το χειμωνα και τα εβαλα σε μικρο πλαστικο βαρελακι ,εγιναν τζαμι τις εβαλα σε αλατονερο αχαρακτες ,αλλα τις ειχα αφησει στο μπαλκονι και επιασαν μουργκα πανω πανω και μυρισανε λιγο,αν ξερει κανεις καμμια συμβουλη ευπροσδεκτη ευχαριστω
NikosKallithea Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δεν ξερω τι να κανεις τωρα, αυτο που ξερω ειναι οτι θέλουν δροσερο μέρος, αλλαγή αλατόνερου 2 φορες τουλάχιστον ανάλογα τα γούστα σου(ποσο πικρές τις θέλεις) και παρακολούθηση για το πώς πάνε. 1
blackhill66 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 ναι η μ@@@κια ηταν οτι δεν τις ειχα σε δροσερο μερες θα δω θενξ
papoys1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 8/7/2018 στις 2:33 ΜΜ, blackhill66 είπε εφτιαξα καμμια 7-8 κιλα ελιες το χειμωνα και τα εβαλα σε μικρο πλαστικο βαρελακι ,εγιναν τζαμι τις εβαλα σε αλατονερο αχαρακτες ,αλλα τις ειχα αφησει στο μπαλκονι και επιασαν μουργκα πανω πανω και μυρισανε λιγο,αν ξερει κανεις καμμια συμβουλη ευπροσδεκτη ευχαριστω Μάλλον το βαρελάκι σου έπαιρνε αέρα. Εγώ τις βάζω σε πλαστικά μπουκάλια από κόκακόλα - νερό - χυμούς κ.λ.π. Ρίχνω πρώτα 2-3 κουταλιές μεγάλες αλάτι λίγο νερό ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί το αλάτι γεμίζω μετά με ελιές και εν συνεχεία με νερό μέχρι πάνω. Κλείνεις καλά το καπάκι να μην παίρνουν αέρα και δεν παθαίνουν τίποτε και 2 χρόνια να τις αφήσεις.Φυσικά μιλάμε πάντα για αχάραχτες ελιές.Τις βγάζεις τις ξεπλένεις τις βάζεις σε άλμη και είναι έτοιμες για φαί.Έχουν ξεπικρίσει και ας είναι αχάρακτες.Ενοείτε ότι δεν τις αφήνουμε στον ήλιο αλλά τις αποθηκεύουμε σε κάποιο σκιερό όσο το δυνατόν δροσερό μέρος. Πράσινες μεγάλες Χαλκιδικής.Έχω και μικρότερες. Είναι στο μπουκάλι από πέρισι το Νοέμβριο με 3 κουταλιές αλάτι.Θα είναι έτσι και μετά από ένα χρόνο.Διαλέγω μεγάλα με μεγάλο πώμα γιατί μπαίνουν αλλά κυρίως βγαίνουν εύκολα αν θέλεις π.χ. βγάζεις τις μισές ενώ στου νερού θα πρέπει να το κόψεις και να τις βγάλεις όλες γιατί δε βγαίνουν από το στενό πώμα.Το ελαφρά καφεκόκκινο χρώμα του νερού είναι από το ξεπίκρισμα που γίνεται σιγά σιγά.Όταν βγουν είναι σαν φρέσκες και σκληρές και όχι τελείως μαλακωμένες σαν τις χαρακωμένες. Και να προσθέσω κάτι που ξέχασα.Φυσικά και δεν χρειάζονται καμία αλλαγή νερού. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από papoys1 1
blackhill66 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Η μα@@κια μου ηταν που τις αφησα σε ζεστο χωρο εξω και μυρισαν λιγακι και επιασαν μουργκα αλλα τις επλυνα καλα και τις ξαναβαλα σε αλμη καινουργια και ειναι μια χαρα τωρα (ετσι τις κανω και εγω οπως λες εσυ),φχαριστω. 1
teddy71 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Επίσης στο βαζο-μπουκαλι με τις ελιές βάζουμε ένα δάκτυλο ηλιέλαιο για να μην παίρνουν αέρα και έτσι να διατηρούνται . Για να φτιάξεις τη άλμη δεν βάζεις στα κουτουρου αλάτι στο νερό αν δεν έχει ένα ελάχιστο ποσοστό είναι αδύνατη και χαλάνε οι ελιές. Η άλμη πρέπει να έχει γύρω στο 7-10 % αλατι, δοκιμάζεις αν είναι σωστή αν μέσα στο μπωλ που την κάνεις βάλεις ένα αυγό ώμο, με το στοφλι βέβαια, αν αυτό επιπλέει στην επιφάνεια του αλατονερου και εξεχει ένα τμήμα του οσο ενα 20λεπτο τότε είναι οκ. 1
overpower Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Στο θεμα αερα θα βοηθουσε και το μπουκαλι να ειναι αναποδα 1
papoys1 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 37 λεπτά πριν, overpower είπε Στο θεμα αερα θα βοηθουσε και το μπουκαλι να ειναι αναποδα Μπορεί αλλά αυτά τα πλαστικά αναψυκτικών - νερού - χυμών κλείνουν πολύ καλά και δεν έχουν καλό διαρροή. Για αυτό το λόγο οι περισσότεροι τα προτιμούμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα