alexiron Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παίδα! Έχω ένα πρόβλημα και θα εκτιμούσα την βοήθεια κάποιου που γνωρίζει. Εδώ και καιρό χρειαζόμουν ένα ψυγείο σε ένα εξοχικό σπίτι και προθυμοποιήθηκε ένας γνωστός μου να μου δώσει ένα παλιό δικό του που το είχε για πέταμα (zanussi 25αιτίας) το οποιο λειτουργούσε κανονικά. επειδή στο πίσω μέρος ήταν αρκετά βρώμικο αποφάσισα να κάτσω να το καθαρίσω απλά με ένα πανάκι. δεν έκανα τίποτα ιδιαίτερο. το τράβηξα λοιπόν από την θέση που το είχαμε βάλει και διαπίστωσα πως από κάτω στα πλακάκια είχε βγάλει υγρό (καφέ χρώματος). παραξενεύτηκα , το καθάρισα ελάχιστα γιατί φοβήθηκα ότι θα κάνω ζημια και το ξανά συνέδεσα στο ρεύμα. αυτό ήταν η κατάψυξη δεν ξαναδούλεψε ποτε και η συντήρηση είναι μόνιμα στους 14 βαθμούς... κάτι άλλο που παρατήρησα (έχω και εικόνες παρακάτω) είναι πως στο πίσω κάτω μάρως έχει 2 μαύρα δοχεία electrolux (επίσης δεν έχω ιδέα τι είναι ) που όταν τα ακουμπάω το ένα έχει normal θερμοκρασία και το άλλο καίει. υπάρχει και ένας σωλήνας που ενώνει το δοχείο που καίει με το μεσαίο μέρος του ψυγείου στο οποιο φαίνεται πως θα έπρεπε να υπάρχει κάτι υγρό (φρέον?) αλλα ο σωληνας είναι άδειος με κάτι σταγονιτσες μέσα (τον εχω σημειωσει με κοκκινο βελακι στην photo . χωρίς να ξέρω τίποτα από ψυγεία και απλά διαβάζοντας στο internet auto που μου πάει στο μυαλό είναι πως υπάρχει κάποια διαρροή οποτε χάθηκε το φρέον και για αυτο δεν ψύχει...μπορεί να λέω και βλακείες όμως. Γνωρίζει κανεις ρε παιδιά? Είναι κάτι απλό και αξίζει να φωνάξω μάστορα για ένα τόσο παλιό ψυγείο? τι λέτε?? ευχάριστω εκ των προτερων και ζητω συγγνώμη που είναι τόσο βρώμικο. προσπάθησα να το καθαρίσω με καταστροφικά αποτελέσματα Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από alexiron
villasg Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δοκιμασε να ρωτησεις στο http://www.howtofixit.gr/forum/forumdisplay.php?f=313 1
firewalker Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Τα δύο δοχεία είναι οι συμπιεστέ του ψυκτικού μέσου. Όταν δουλεύουν ζεσταίνονται αρκετά. Δεν νομίζω να έκανε κάποια ζημιά καθαρίζοντάς τα. Μπορεί να κουνήθηκε και να βγήκε καμιά φύσα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να καλέσεις κάποιον που γνωρίζει. Ιδανικά τεχνικό. 1
alexiron Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 11 ώρες πριν, villasg είπε Δοκιμασε να ρωτησεις στο http://www.howtofixit.gr/forum/forumdisplay.php?f=313 Θα το ποστάρω και εκεί. ευχαριστώ 11 ώρες πριν, firewalker είπε Τα δύο δοχεία είναι οι συμπιεστέ του ψυκτικού μέσου. Όταν δουλεύουν ζεσταίνονται αρκετά. Δεν νομίζω να έκανε κάποια ζημιά καθαρίζοντάς τα. Μπορεί να κουνήθηκε και να βγήκε καμιά φύσα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να καλέσεις κάποιον που γνωρίζει. Ιδανικά τεχνικό. Μωρέ θα το κάνω. απλά επειδή δυστυχώς λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα δεν θέλω να καλέσω κάποιον να πληρώσω 50+ euro για να μου πει τελικά πάρε άλλο. θα μου πεις και πως θα βγάλεις άκρη μέσω internet. πιθανόν να μην βγάλω, απλά σίγουρα ένας πιο έμπειρος θα με συμβουλέψει κάτι παραπάνω η τουλάχιστον θα μου πει αν θεωρεί ότι φτιάχνεται ώστε να φωνάξω κάποιον τεχνικό 1
bill999r Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Φίλε μου μήπως μετά τη μεταφορά το έβαλες κατευθείαν στην πρίζα; διότι πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να καθίσουν τα υγρά στα κυκλώματα κ να λειτουργήσει κανονικά. Αν έγινε κάτι τέτοιο βγαλτο για μια μέρα από την πρίζα κ στη συνέχεια βάλτο να δουλέψει. Για μένα σε κάθε περίπτωση συνιστώ μια απόψυξη η οποία σε πολλές περιπτώσεις λύνει πολλά προβλήματα 1
dollyyy19 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Καταρχως,εχεις κανα πολυμετρο να μετρησεις τα μοτορια;αν τα μοτορια ειναι οκ,συμφερει να φωναξεις τεχνικο,να αλλαξει κανα θερμοστατη,τον οποιο παρεπιφτωντως μπορει να πειραξες κατα το καθαρισμα και να θελει μονο ρυθμισμα.αν εχεις κανα γνωστο που του κοφτει,ζητα βοηθεια 1
alexiron Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 πολύμετρο δεν έχω δυστυχώς . όσον αφορά την απόψυξη όχι δεν το συνδέσαμε κατευθείαν αλλα θα κανω το συντομότερο και θα ποστάρω
villasg Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Το ψυγειο αυτο εχει 2 μοτερ καιι 2 θερμοστατες . Λογικα λογω 25ετιας πρεπει να δεις το φρεον ( ψυκτικος να κοψει να βαλει μαστο να μετρησει / συμπληρωσει ) . Επισης τους θερμοστατες ( λογικα εχει τυπου πουρο με υδραργυρο) εαν ανοιγουν/ κοβουν . Επισης επιθεωρηση στα λαστιχα της πορτας εαν κανουν σωστη σφραγιση ( 25 χρονια ειναι αυτα ) . Δλδ θες ΨΥΚΤΙΚΟ
bill999r Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, alexiron είπε όσον αφορά την απόψυξη όχι δεν το συνδέσαμε κατευθείαν αλλα θα κανω το συντομότερο και θα ποστάρω Πάντως από τα λεγόμενα σου, αφού η κατάψυξη δεν δουλεύει κ η συντήρηση υπολειτουργει εγώ φαντάζομαι ότι κάπου έχει φραξει το κύκλωμα γι αυτό προτείνω απόψυξη. Δεν μπορεί να κυκλοφορησει το φρεον με λίγα λόγια.
villasg Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Στις 9/7/2018 στις 11:41 ΠΜ, alexiron είπε πλακάκια είχε βγάλει υγρό (καφέ χρώματος) Σκουρια απο την αποχετευση της αποψηξης και το λεκανακι εξατμισης 1 ώρα πριν, bill999r είπε Δεν μπορεί να κυκλοφορησει το φρεον με λίγα λόγια. Το φρεον ειναι σε κλειστο κυκλωμα και δεν μπορει να εμποδιστει απο τιποτα
bill999r Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 25 λεπτά πριν, villasg είπε φρεον ειναι σε κλειστο κυκλωμα και δεν μπορει να εμποδιστει απο τιποτα Φίλε Γιώργο σωστά τα λες αλλά αυτό που θέλω πω είναι πως σε λάθος μεταφορά, ίσως έμβολα λαδιού να "σφηνωσαν ουσιαστικά τις σωληνωσεις με αποτέλεσμα στην αέρια μορφή του το φρεον να μην μπορεί να περάσει με αποτέλεσμα ατελή κύκλο. Νομιζω πως μια απόψυξη είναι ότι πιο απλό κ εύκολο για να δει αν οφείλεται σε λαθος μεταφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα