Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Είναι που είναι ουσιαστικά ένα λογιστικό πανηγύρι το θέμα χρήματος (σε μακροοιοκονομικό επίπεδο εννοώ), εσύ προτείνεις και την πλήρη κατάργησή του...

Σε διαβεβαιώ ότι αν κάποια στιγμή πει κάποιος έστω και για αστείο ότι καταργείται το φυσικό χρήμα, θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία σε χρόνο dt 

Δεν το πιστεύω. Δουλεύω μόνο κάρτα 5 χρόνια έχω να πιάσω μετρητά χρόνια. Προφανώς είμαι νόμιμος πωλητής χωρίς μαύρα κτλ που πληρώνω τα πάντα. Πόσοι μπορούν να πουν το ίδιο ενώ έχουν κάτι χιλιάδες ευρώ σε αγορές με μετρητά? 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Heybro είπε

Δεν το πιστεύω. Δουλεύω μόνο κάρτα 5 χρόνια έχω να πιάσω μετρητά χρόνια. Προφανώς είμαι νόμιμος πωλητής χωρίς μαύρα κτλ που πληρώνω τα πάντα. Πόσοι μπορούν να πουν το ίδιο ενώ έχουν κάτι χιλιάδες ευρώ σε αγορές με μετρητά? 

Το ζήτημα δεν είναι πως δουλεύεις εσύ 

Το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό, εδώ βλέπεις ότι κάνουν ένα μπραφ οι αγορές και ανεβαίνει ο χρυσός κατακόρυφα

Είναι προφανές ότι υπάρχει η έμφυτη ανάγκη να υπάρχει (ορατό) αντίκρισμα των holdings

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Είναι που είναι ουσιαστικά ένα λογιστικό πανηγύρι το θέμα χρήματος (σε μακροοιοκονομικό επίπεδο εννοώ), εσύ προτείνεις και την πλήρη κατάργησή του...

Σε διαβεβαιώ ότι αν κάποια στιγμή πει κάποιος έστω και για αστείο ότι καταργείται το φυσικό χρήμα, θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία σε χρόνο dt 

Δεν ξέρω αν θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία ή οχι, αυτό που ξέρω πάντως είναι οτι πρέπει να δοθεί ένα χτύπημα στην φοροδιαφυγή. Και με το ηλεκτρονικό χρήμα αυτό είναι εφικτό πάνω από 80%.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Το ζήτημα δεν είναι πως δουλεύεις εσύ 

Το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό, εδώ βλέπεις ότι κάνουν ένα μπραφ οι αγορές και ανεβαίνει ο χρυσός κατακόρυφα

Είναι προφανές ότι υπάρχει η έμφυτη ανάγκη να υπάρχει (ορατό) αντίκρισμα των holdings

Προσωπικά δεν έχω καμία ανάγκη να έχω το αντίκρισμα τον χρημάτων μου σε χαρτί και κέρματα. Αυτά είναι για τη μάζα και για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν καν κάρτα γιατί φοβούνται. Εγώ δουλεύω χρόνια 3 ebanking 4 κάρτες χρεωστικές μόνο nfc κτλ ούτε παιδεύομαι με ψηλά ρέστα ούτε κάθομαι στις τράπεζες να περιμένω να πληρώσω οτιδήποτε ούτε και σε καμία υπηρεσία. Τα πάντα μέσω Internet και κάρτες. Κάρτα κινητού βάζω 12 13εις το μήνα σε μένα και συγγενείς πάλι μέσω ίντερνετ. Μακριά από μετρητά και μαύρο χρήμα. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Heybro είπε

Προσωπικά δεν έχω καμία ανάγκη να έχω το αντίκρισμα τον χρημάτων μου σε χαρτί και κέρματα. Αυτά είναι για τη μάζα και για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν καν κάρτα γιατί φοβούνται. Εγώ δουλεύω χρόνια 3 ebanking 4 κάρτες χρεωστικές μόνο nfc κτλ ούτε παιδεύομαι με ψηλά ρέστα ούτε κάθομαι στις τράπεζες να περιμένω να πληρώσω οτιδήποτε ούτε και σε καμία υπηρεσία. Τα πάντα μέσω Internet και κάρτες. Κάρτα κινητού βάζω 12 13εις το μήνα σε μένα και συγγενείς πάλι μέσω ίντερνετ. Μακριά από μετρητά και μαύρο χρήμα. 

Δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω αλλά ΟΚ, δε πειράζει :P 

Δημοσ.

Το χρημα σε χαρτι ειναι μορφη ελευθεριας

Την πιστωτικη με ενα πατημα κουμπιου σας την βγαζει αχρηστη ο εκαστοτε λαοπροβλητος ηγετης

Μην απεμπολειτε τις προσωπικες ελευθεριες προς χαρην ευκολιας

Δημοσ.
29 minutes ago, vagos789 said:

Την πιστωτικη με ενα πατημα κουμπιου σας την βγαζει αχρηστη ο εκαστοτε λαοπροβλητος ηγετης

και πως σε προστατεύει ενα χαρτί από το κάνουν το ίδιο πράγμα? χωρίς καν να πατήσουν ένα κουμπί σου ακυρώνουν τα χαρτονομίσματα σου.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jakegate7 είπε

και πως σε προστατεύει ενα χαρτί από το κάνουν το ίδιο πράγμα? χωρίς καν να πατήσουν ένα κουμπί σου ακυρώνουν τα χαρτονομίσματα σου.

Αν έχεις σκληρό νόμισμα (aka USD) δεν είναι τόσο απλό...

Δημοσ.

Θα πρεπει να ξερουν τι σειριακο αριθμο εχουν τα χαρτονομισματα μου και να καταφερουν καθε μαγαζι στον πλανητη να μην τα δεχτει,αυτα δεν γινονται.

Με πιστωτικες,ψηφιακα κτλ ειναι απειρως πιο ευκολο και εφικτο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, AristidisZ said:

Αν έχεις σκληρό νόμισμα (aka USD) δεν είναι τόσο απλό...

27 minutes ago, vagos789 said:

Θα πρεπει να ξερουν τι σειριακο αριθμο εχουν τα χαρτονομισματα μου και να καταφερουν καθε μαγαζι στον πλανητη να μην τα δεχτει,αυτα δεν γινονται.

Με πιστωτικες,ψηφιακα κτλ ειναι απειρως πιο ευκολο και εφικτο 

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λέτε, αλλά δεν σε προστατεύει ουσιαστικά το χαρτί. Απλά τους το κάνει πιο δύσκολο. Σε μια extreme κατάσταση που κάποιος θέλει να ακυρώσει λεφτα δεν θα σταθει το μέσο συναλλαγής ως αποτρεπτικός παράγοντας.

1 hour ago, vagos789 said:

άλλο το privacy και άλλο το safety. μην τα μπερδεύουμαι :)

edit: @AristidisZ το είπες και μονος σε ένα σκληρό νομισμα δεν είναι απλό. Το USD είναι σκληρό γιατί κυκλοφορούν πολλά χαρτονομίσματα ή γιατί ο κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη στην αξία του?

Επεξ/σία από jakegate7
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jakegate7 είπε

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λέτε, αλλά δεν σε προστατεύει ουσιαστικά το χαρτί. Απλά τους το κάνει πιο δύσκολο. Σε μια extreme κατάσταση που κάποιος θέλει να ακυρώσει λεφτα δεν θα σταθει το μέσο συναλλαγής ως αποτρεπτικός παράγοντας.

1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Μην κολλάς μόνο στο χαρτί, είπα και παραπάνω ότι υπάρχουν μεγάλα funds που επενδύουν σε χρυσό, real estate κλπ 

Αυτό δείχνει ότι υπάρχει η ανάγκη (και όχι μόνο σε παππούδες και γιαγιάδες που λέει ο HeyBro) η περιουσία να υπάρχει και σε "χειροπιαστή" μορφή 

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη Αριστείδη αλλά αν κατάλαβα καλά, δεν αναφέρεσαι στο ίδιο πράγμα: τα χαρτονομίσματα όπως και οι κάρτες είναι μέσο συναλλαγής, ο χρυσός και τα real estate ΔΕΝ είναι. Εκτός και αν πας στην λαϊκη και ψωνίζεις με ράβδους χρυσού και κομμάτια γης :P

Δημοσ.

^ Κλαίω φίλε!!

13 ώρες πριν, vagos789 είπε

Σωστός. Αλλά η λύση για αυτούς είναι εύκολη : Σου ρίχνει μία σφαλιάρα η εφορία αν δεν ξοδεύεις με κάρτα το Χ ποσοστό και ψάχνεσαι, αν είσαι μπατιράκι.

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...