Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, Bspus said:

ΟΚ, αλλα τα παιχνιδια που εξομοιωνε τελεια ακομα τα παιζει τελεια. Η οχι?

Ας ειναι πιο αργο, δεν εχει τοση σημασια πια, ειδικα για τοσο παλια παιχνιδια

Οχι καμια εκδοση του MAME δεν ειναι τελεια, και σιγουρα οχι οι "τελευταιες" (δηλαδη εδω και 5-6 χρονια περιπου), μιας και εχει χαλασει η ασυμβατοτητα.

Για παιχνιδια 1980 εως 1990 φανταζομαι το MAME ειναι ενταξει, για λιγα χρονια μετεπειτα με τα CPS-2/3 το FB-A το παταει κατω. Πειραγμενα/χαλασμενα ROMS παντως κυκλοφορουν πολυ. Ελαχιστοι εχουν ανανεωσει με τις προσφατες κυκλοφοριες των διαφορων ομαδων.

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Εεεμ τι να κάνουμε αμέσως φάνηκε ο παλιός με αυτά που είπα πιο πάνω,αλλά και αυτός που ψάχνει μήπως βρει κάποιον γνωστό "παλιόφιλο" ^_^ 

Οποσδήπτε μπορεί να σε έχω πετύχει αν σύχναζες συχνά εκεί,είμαι βέβαια σαφώς πιο παλαιός.αφού τελείωσα το λύκειο κάπου το 89..

Στο 2ο πήγαινα Αχαρνών & Σουρμελή ✌️

Ε είσαι πολύ μεγαλύτερος, εγώ τελείωσα το 99,29ο στα Εξάρχεια. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Οχι καμια εκδοση του MAME δεν ειναι τελεια, και σιγουρα οχι οι "τελευταιες" (δηλαδη εδω και 5-6 χρονια περιπου), μιας και εχει χαλασει η ασυμβατοτητα.

Για παιχνιδια 1980 εως 1990 φανταζομαι το MAME ειναι ενταξει, για λιγα χρονια μετεπειτα με τα CPS-2/3 το FB-A το παταει κατω. Πειραγμενα/χαλασμενα ROMS παντως κυκλοφορουν πολυ. Ελαχιστοι εχουν ανανεωσει με τις προσφατες κυκλοφοριες των διαφορων ομαδων.

Μπορεις να δωσεις παραδειγματα παιχνιδιων που εχουν χαλασει? Δηλαδη εχουν προστεθει bugs στην εξομοιωση και δεν τα εχουν φτιαξει τοσα χρονια?

Αν μιλας για τα rom sets που χαλανε αυτο ειναι αλλο πραγμα. Παντα ετσι κανανε. Καινουρια εκδοση ΜΑΜΕ σημαινει πλεον κατεβασμα απο την αρχη τα παντα γιατι ειναι αδυνατον να το κανεις χειροκινητα αμα μεσολαβουν πολλες εκδοσεις και πολυ χρονοβορο καθε νεα εκδοση να ασχολεισαι.

Γι αυτο και αναβαθμισα προσφατα στην 0.197 απο την 0.149 που ειχα απο το 2014. Σε 3-4 χρονια παλι.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Bspus said:

Μπορεις να δωσεις παραδειγματα παιχνιδιων που εχουν χαλασει? Δηλαδη εχουν προστεθει bugs στην εξομοιωση και δεν τα εχουν φτιαξει τοσα χρονια?

Αν μιλας για τα rom sets που χαλανε αυτο ειναι αλλο πραγμα. Παντα ετσι κανανε. Καινουρια εκδοση ΜΑΜΕ σημαινει πλεον κατεβασμα απο την αρχη τα παντα γιατι ειναι αδυνατον να το κανεις χειροκινητα αμα μεσολαβουν πολλες εκδοσεις και πολυ χρονοβορο καθε νεα εκδοση να ασχολεισαι.

Γι αυτο και αναβαθμισα προσφατα στην 0.197 απο την 0.149 που ειχα απο το 2014. Σε 3-4 χρονια παλι.

Εχω πολυ καιρο να βαλω MAME, με τα Capcom/Konami beatemups 1992-1998 που ειχα τρεξει αντιμετώπισα προβληματα. Προφανως λογω της νεωτερης εκδοσης του MAME. Ψαχνω τις πληροφοριες οταν ειχαν τα εσωτερικα προβληματα στην ομαδα, θα τις παραθεσω οταν τις βρω.

Περι ROMS που αναφερθηκα προηγουμενος, ειναι λογω του οτι πολλες σελιδες ειχαν πολυ παλια romsets με διαφορα περιεργα προβληματα. Οι επισημες και τελευταιες κυκλοφοριες απο αξιοπιστες σελιδες, δεν ειναι κοινα διαθεσιμες απο τις γνωστες σελιδες.

Δοκιμασε παντως και τον τελευταιο FBA, ειδικα σε νεωτερα παιχνιδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ELMastas είπε

Το Mame που έχω και ανέφερα πιο πάνω 0.193b και κάποια Extra προηγούμενης version που κατέβασα για Art κλπ εξομοιώνει παρα πολλά μηχανήματα,ακόμα και Handhelds που υπήρχαν ασπρόμαυρα και με LCD οθόνες κλπ αυτά μου τα τρέχει κανονικά,έχει διάφορες κονσόλες παλιές που μπορεί να τρέξει και υπολογιστές home αλλα για αυτούς δεν ξέρω τι χρειάζεται και αν μπορεί να του βάλω κάποιους φάκελους για να τρέξει.

Oντως εξομοιωνει και καποια handhelds, ακομα και υπολογιστες, αλλα αν  θες να τρεξεις τα παιχνιδια του commodore ή του amstrad πρεπει να χρησιμοποιησεις τους εξομοιωτες που εχουν δημιουργηθει γι αυτους τους υπολογιστες. Μη ψαχνεις μεσω mame, θα χασεις το χρονο σου.

43 λεπτά πριν, Bspus είπε

Υπαρχουν παιχνιδια που σε καποιες εκδοσεις mame τρεχουν, σε καποιες άλλες δεν τρεχουν.

Επισης υπαρχουν αρκετα που δεν εχουν εξομοιωθεί ακομα και ειτε τρεχουν με πρόβλημα, ειτε δε τρεχουν καθολου.

1 ώρα πριν, ELMastas είπε

Αυτό απέναντι στο Μινιόν ήταν το ημιχρόνιο στόν 1ο η 2ο νομίζω όροφο είχε και μπιλιάρδα μέσα,στήν Κάννιγος υπήρχε και το άλλο στο υπόγειο με τις ιατρικές μπλούζες απο πάνω στήν βιτρίνα και αυτό ήταν του τσιμόγιαννη

...που ειχε τη πινακιδα "φοιτητικόν διάλειμμα"? :lol:   

1 ώρα πριν, Bspus είπε

Το ρομ που λεει ο φιλος πανω οτι λειπει απο το 19ΧΧ δεν ειναι ρομ αλλλα decryption key......

Δε λειπει τιποτα, το "19XX: The War Against Destiny" και οι 8 κλωνοι του παιζουν κανονικα.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Getta Robo είπε

Εχω πολυ καιρο να βαλω MAME, με τα Capcom/Konami beatemups 1992-1998 που ειχα τρεξει αντιμετώπισα προβληματα. Προφανως λογω της νεωτερης εκδοσης του MAME. Ψαχνω τις πληροφοριες οταν ειχαν τα εσωτερικα προβληματα στην ομαδα, θα τις παραθεσω οταν τις βρω.

Περι ROMS που αναφερθηκα προηγουμενος, ειναι λογω του οτι πολλες σελιδες ειχαν πολυ παλια romsets με διαφορα περιεργα προβληματα. Οι επισημες και τελευταιες κυκλοφοριες απο αξιοπιστες σελιδες, δεν ειναι κοινα διαθεσιμες απο τις γνωστες σελιδες.

Δοκιμασε παντως και τον τελευταιο FBA, ειδικα σε νεωτερα παιχνιδια.

Pleasuredome Εχει τα παντα, αλλα σε Bulk zip. Αν δεν θες chd γυρω στα 60gb ειναι ολα τα roms

FBA ενημερωνεται ακομα? Ειχα καποια εκδοση χρονια πριν αλλα σταματησα να τον χρησιμοποιοω γιατι οτι capcom ετρεχα στο ΜΑΜΕ δεν ειχε προβλημα

57 λεπτά πριν, rus είπε

Υπαρχουν παιχνιδια που σε καποιες εκδοσεις mame τρεχουν, σε καποιες άλλες δεν τρεχουν.

Επισης υπαρχουν αρκετα που δεν εχουν εξομοιωθεί ακομα και ειτε τρεχουν με πρόβλημα, ειτε δε τρεχουν καθολου.

Παντα υπηρχαν romsets που φορτωναν και δεν παιζαν.

Ψαχνω συγκεκριμενα παραδειγματα παιχνιδιων που παιζαν καλα σε παλια αλλα οχι στην τελευταια εκδοση και χωρις να φταινε τα αρχεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, 26ska είπε

Ωραία τα χρόνια εκεί στο 1998 περίπου, εγώ εμένα Εξάρχεια, τα είχα όλα μέσα στα πόδια μου. Palladium στη Σολωμού, ναός και παιδεία στη τζωρτζ και ένα άλλο στην Πατησίων απέναντι περίπου από το μινιόν. Μέχρι και κοπάνα όταν κάναμε από τα φροντιστήρια που πηγαίναμε στην Κάνιγγος, εκεί αραζαμε.Μετα δυναμωσαν πολύ οι κονσόλες, ειδικά από το dream cast και μετα, μπορούσαμε να λιώνουμε το virtual striker στο σπίτι. Μετά ήρθαν και τα Pro στο ps2 και καιγομασταν στο σπίτι πιο οικονομικά. 

Το Palladium ήταν που είχανε και μπιλιάρδο μέσα; Πρέπει να πήγα μια φορά να παίξω μπιλιάρδο με κάτι συμμαθητές το 2005, στα τελευταία του, τα ηλεκτρονικά είχαν αποσυρθεί βέβαια, είχε γίνει net cafe.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Bspus said:

Pleasuredome Εχει τα παντα, αλλα σε Bulk zip. Αν δεν θες chd γυρω στα 60gb ειναι ολα τα roms

FBA ενημερωνεται ακομα? Ειχα καποια εκδοση χρονια πριν αλλα σταματησα να τον χρησιμοποιοω γιατι οτι capcom ετρεχα στο ΜΑΜΕ δεν ειχε προβλημα

Εχω romsets και απο το pleasuredome, αλλα δεν εχω ξαναπιασει τον MAME.

Ο FBA ενημερωνεται κανονικα, εχει σταθερη και πειραματικη εκδοση, και πολυ καλη κοινοτητα. Δωστου μια ευκαιρια, σιγουρα για τα νεωτερα παιχνιδια.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Το Palladium ήταν που είχανε και μπιλιάρδο μέσα; Πρέπει να πήγα μια φορά να παίξω μπιλιάρδο με κάτι συμμαθητές το 2005, στα τελευταία του, τα ηλεκτρονικά είχαν αποσυρθεί βέβαια, είχε γίνει net cafe.

Ναι αυτό ήτανε, στις δόξες του, είχε μπιλιάρδα πάνω και τα arcades κάτω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Bspus είπε

Pleasuredome Εχει τα παντα, αλλα σε Bulk zip.

Δε ξερω τι σημαινει bulk zip, αλλα μπορεις να επιλεξεις ποιες ρομς θελεις να κατεβασεις.

5 ώρες πριν, Bspus είπε

Παντα υπηρχαν romsets που φορτωναν και δεν παιζαν.

Εάν εχουν πιστοποιηθει ως playable τοτε καποιο αρχειακι σου λειπει.

5 ώρες πριν, Bspus είπε

Ψαχνω συγκεκριμενα παραδειγματα παιχνιδιων που παιζαν καλα σε παλια αλλα οχι στην τελευταια εκδοση και χωρις να φταινε τα αρχεια

Εχω παράδειγμα παιχνιδιου που παιζει σε μια εκδοση mame και  όχι σε άλλες 30 που δοκιμασα. 

Οντως σε καποιες εκδοσεις μπορει να μη παιζουν διοτι αλλαξαν τα αρχεια.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, rus είπε

Δε λειπει τιποτα, το "19XX: The War Against Destiny" και οι 8 κλωνοι του παιζουν κανονικα.

Στον ΜΑΜΕ 0.200 δεν παίζει τίποτα από αυτό, κατάφερα και το έπαιξα με τον kewaks. 

Edit: Ερώτηση για τους γνώστες. Κατέβασα το raiden fighters 2 και όταν το εκτελώ από το emulator εμφανίζεται το λογότυπο του παιχνιδιού και μου λέει από κάτω Please wait now updating ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης μετράει αντίστροφα από το 999. Λογικά κάποιο bug είναι σωστά; Ούτε update υφίσταται ούτε πρόκειται να γίνει κάτι αν περιμένω 999 δευτερόλεπτα με ανοιχτό τον emulator.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Στον ΜΑΜΕ 0.200 δεν παίζει τίποτα από αυτό, κατάφερα και το έπαιξα με τον kewaks. 

Edit: Ερώτηση για τους γνώστες. Κατέβασα το raiden fighters 2 και όταν το εκτελώ από το emulator εμφανίζεται το λογότυπο του παιχνιδιού και μου λέει από κάτω Please wait now updating ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης μετράει αντίστροφα από το 999. Λογικά κάποιο bug είναι σωστά; Ούτε update υφίσταται ούτε πρόκειται να γίνει κάτι αν περιμένω 999 δευτερόλεπτα με ανοιχτό τον emulator.

Moλις το δοκιμασα και στο mame 200, παιζει κανονικα. Πιθανότατα εχεις βαλεις καποια περιεργη rom. Η δικη μου λεγεται "19xx.zip" και εχει μεγεθος 7,47ΜΒ.

Για το raiden fighters 2 που λες ποια rom εχεις? υπαρχουν πολλοι κλωνοι του.

Δημοσ.
Στις 25/7/2018 στις 2:03 ΜΜ, ELMastas είπε

Μπράβο για το μεράκι σου και για την καμπίνα που έφτιαξες,δεν ξέρω με τον ήχο τι έκανες και απο που βγάινει ... με λίγη διακόσμηση και Art απο έξω θα δείχνει τζάμι ! 

Τον "Παππού" πάντος τον θυμούνται πολλοί το ίδιο και το όνομα Κούλη,ίσως το έδωσαν και σε άλλους μαγαζάτορες αργότερα :Dεγω παρόλο που δεν έμενα σε αυτήν την περιοχή,αλλά στήν Πλ Βικτωρίας,γύρναγα όπου μπορούσα για να ανακαλύψω νέα μαγαζιά (εντός Αθήνας πάντα)και με τραίνα και με λεωφορεία 

Τους λεγαμε παπουδες αυτους που λες στην παρεα μου,αν λεμε την ιδια λεσχη με τα μαρμαρα απο εξω,και με τον πανω οροφο που ειχε king of fighters street fighter alpha κλπ,ποιος ξεχναει τον τυπο που επαιζε king of fighters με ακουστικα και καθε φορα τα καντηλια ακουγοντουσαν μεχρι το ισογειο,θρυλικες εποχες

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δοκίμασε το εξής: Ξεκίνα το παιχννίδι,  μετά Tab, Dip Switches και σιγουρέψου ότι to JP1 dipswitch είναι στο "Update".

Μετά "Return to main menu", και μετά "Return to game".

Περιμένεις το countdown από το 999 μέχρι το 0.

Όταν φτάσει στο 0 πατάς ξανά Tab, Dip Switches, και βάζεις το JP1 στο Off, μετά "Return to main menu" και τέλος από το Menu πατάς Reset Game

Αναφορά σε κείμενο

Να ρωτήσω και γω κάτι μιάς και είμαστε επι του θέματος και κάποιοι γνωρίζουν καλύτερα το θέμα,εχω το Mame64 (ver 0193) για να τρέξω παιχνίδια απο μηχανήματα παλαιότερα πχ Commodore 64 Amstrad κλπ είτε είναι μορφής cartridge η floppy disk ενώ μου τα βγάζει σε λίστα,ζητάει κάποια άλλα αρχεία που δεν έχω,η μπορεί και να τα εχω και να μην το ξέρω και να μην τα έχω ξεziparei στόν ανάλογο φάκελο αφού δεν ξέρω που θα τα δω και πως,γνωρίζει κανείς πως λέγεται ο ανάλογος φάκελος και τι είδους πρέπει να είναι τα αρχεία που πρέπει να υπάρχουν σε αυτόν ? 

και συ θαμώνας στο "Ναό" πουλάκι μου έ?

Λοιπόν για το θέμα που ρωτάς καλύτερα να χρησιμοποιήσεις εξομοιωτή αποκλειστικά για Amstrad ή Commodore 64 όπως είπε και ένας φίλος πιό πάνω παρά να προσπαθήσεις μέσω Mame.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...