CptBill Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Χαιρετω το φορουμ. Εχω μπει στη διαδικασια να κινησω διαδικασιες ωστε να γινει μεταβιβαση οικιας σε εμενα απο το πατερα μου, ως γονικη παροχη. Δεν θα αναφερθω στο γραφειοκρατικο της υποθεσης που ειναι για γερα στομαχια και πολυ ψυχοφθόρο. Η αντικειμενη αξια της οικιας ειναι γυρω τα 73000 ευρω. Εχω πληρωσει ηδη το μηχανικο (για τακτοποιηση πχ ενος παρανομου στεγαστρου, νεο τοπογραφικο κτλ κτλ) ενα γερό ποσο οποτε απομενει η συμβολαιογραφος. Δεδομενου πως η διαδικασια γινεται σε επαρχιακη πολη οπου δυστυχως εχω κακιστες εμπειριες αφου η τακτικη "οσα μου λειπουν χρεωνω" χρησιμοποιειται συχνα εδω, ειπα να σας συμβουλευτω. Η συμβολαιογραφος μου ανεφερε πως το εκτιμώμενο κοστος της μεταβιβασης για το δικο της κομματι ειναι 1900 ευρω συνολο (αν θυμαμαι καλα 900 ευρω ειναι η αμοιβη της). Προσπαθω να καταλαβω εαν το ποσο ειναι λογικο η οχι. Υπαρχει καποιος γνωστης επι του αντικειμενου?
green gordon Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Τα εξοδα της συμβολαιογραφου βγαινουν βαση ποσοστου.1350€ για κατοικια 89000€ γνωστου μου πριν 6 μηνες.οποτε πολλα θελει.εκτος αν μεσα σε αυτα ειναι κ το υποθηκοφυλακιο οποτε μαλλον σωστα τα ακουω.
Backpacker Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Όπως τα είπε ο φίλος από πάνω. Αν ειναι και υποθηκοφύλακιο μαζί μια χαρά είναι. Αλλιώς το πολύ να γλιτώσεις κάνα 300-400 ευρώ.
Thulogur Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) καλα ειναι. Οι συμβολαιογραφοι πλεον δεν παιρνουν τόσα οσα παλαιοτερα Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από Thulogur
CptBill Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 με καλυψατε. 1900 ειναι η τελικη τιμη που μου εδωσε η συμβολαιογραφος (μαζι με υποθηκοφυλακιο κτλ). Οποτε ειμαστε οκ. Και για να κανουμε κουβεντα, μετα απο 1000 κυματα και αφου τελειωσαμε με το μηχανικο και σημερα με την εφορια (με τα 1000 ζορια επειδη ο πατερας μου ειναι κατοικος εξωτερικο και τρωγανε σκαλωμα στο να μου βγαλουν φορολογικη ενημεροτητα), με ελουσε κρυος ιδρωτας οταν μου εκανε η συμβολαιογραφος: "το σπιτι μαλλον πρεπει να ειναι δηλωμενο στο Ε9 σε λαθος δημοτικη ενοτητα οποτε μαλλον η αντικειμενη σου αξια θα ειναι διαφορετικη (προς τα πανω). Θα πρεπει να διορθωθει στο Ε9 (και οτι επακολουθει αυτου)." Αυτοκτονια εντελως. Ακομα μετανιωνω που δεν εριξα τα λεφτα για να φτιαξω εκεινο το καινουργιο desktop που τοσο πολυ ηθελα.
keravnos21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Η τιμη ειναι η προβλεπομενη προχωρα το οσο για την αντικειμενικη αξια δεν πιστευω να εχει και καμια τρελη διαφορα οποτε μην σε αγχωνει και τοσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα