Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, DukeOfDream είπε

700 δολλαρια για μια καρτα αξιας 230 δολλαριων... Way to Go :D (no offence, αγαπαω την apple απλα στην συγκεκριμενη φαση νομιζω ειναι το λιγοτερο υπερβολη...θα δικαιολογουσα τα χρηματα μονο αν μιλουσαμε για Vega 64) Νομιζω 150-200 πανω στην τιμη για το εξωτερικο κουτι ειναι υπερ-αρκετα δεδομενου του οτι αν η apple παραγγειλει 5-10 χιλιαδες Units δεν θα πληρωσει ουτε τα μισα απο οσα πληρωνουμε εμεις τις καρτες...

Την κάρτα που κοστίζει 230$ μπορείς να την αγοράσεις και να τη συνδέσεις εξωτερικά στο Macbook σου; Όχι. Το κουτί εκτός από τις θύρες που περιλαμβάνει, έχει κι ένα custom σύστημα ψύξης. Πόσο κοστίζει αυτό στην αγορά;

Η λογική του ότι η Apple αγοράζει χονδρική φτηνά δεν είναι... λογική. Δηλαδή, τι να πούμε για την nVidia που είναι η ίδια παραγωγός. Της κοστίζει 50€ η κάρτα και την πουλάει 230€.

Τέλος, το κόστος ενός προϊόντος δεν είναι μόνο το ποσό κοστίζει το hardware. Περιλαμβάνει και το added value. Κι εδώ το added value είναι η έξτρα ισχύς που προσθέτει σε ένα laptop μαζί με το portability. Σου λέει, δηλαδή, ότι σου προσφέρω desktop class ισχύ στο λαπτοπ σου. Και αυτό πληρώνεται.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, DukeOfDream είπε

700 δολλαρια για μια καρτα αξιας 230 δολλαριων... Way to Go :D (no offence, αγαπαω την apple απλα στην συγκεκριμενη φαση νομιζω ειναι το λιγοτερο υπερβολη...θα δικαιολογουσα τα χρηματα μονο αν μιλουσαμε για Vega 64) Νομιζω 150-200 πανω στην τιμη για το εξωτερικο κουτι ειναι υπερ-αρκετα δεδομενου του οτι αν η apple παραγγειλει 5-10 χιλιαδες Units δεν θα πληρωσει ουτε τα μισα απο οσα πληρωνουμε εμεις τις καρτες...

https://www.sonnetstore.com/collections/egpu-expansion-systems/products/egfx-breakaway-box-550-bundle

Εδώ μια αντίστοιχη υλοποίηση . Μπορείς να βρεις και με Vega. Δεν σε υποχρεώνει κανένας να πάρεις Apple. Απλά η Apple συνεργάστηκε με έναν κατασκευαστή και έβγαλε ότι έβγαλε.

Θα μπορούσε να βγάλει φθηνότερα από τον ανταγωνισμό όπως πολύ σωστά είπες, αλλά δεν νομίζω ότι σκοπός της είναι να ανταγωνιστεί με το συγκεκριμένο προϊόν μια κατηγορία προϊόντων. Απλά προτείνει.

Ισως στο μέλλον αν βγουν περισσότερα συστήματά με thunderbolt 3 να πέσουν και άλλο οι τιμές. 

Δημοσ.
7 hours ago, iPhone7s said:

Cry here ---> \__/ Africa Needs Water 

Δεν είναι χρήστης μακ για να κλάψει. 

32 minutes ago, dali13gr said:

Την κάρτα που κοστίζει 230$ μπορείς να την αγοράσεις και να τη συνδέσεις εξωτερικά στο Macbook σου; Όχι. Το κουτί εκτός από τις θύρες που περιλαμβάνει, έχει κι ένα custom σύστημα ψύξης. Πόσο κοστίζει αυτό στην αγορά;

Η λογική του ότι η Apple αγοράζει χονδρική φτηνά δεν είναι... λογική. Δηλαδή, τι να πούμε για την nVidia που είναι η ίδια παραγωγός. Της κοστίζει 50€ η κάρτα και την πουλάει 230€.

Τέλος, το κόστος ενός προϊόντος δεν είναι μόνο το ποσό κοστίζει το hardware. Περιλαμβάνει και το added value. Κι εδώ το added value είναι η έξτρα ισχύς που προσθέτει σε ένα laptop μαζί με το portability. Σου λέει, δηλαδή, ότι σου προσφέρω desktop class ισχύ στο λαπτοπ σου. Και αυτό πληρώνεται.

Σίγουρα 700 δεν κοστίζει. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lomar είπε

Άμα έκανε 500 θα ήσουν ικανοποιημένος ή θα κλαψουρίζες πάλι επειδή είναι Apple? Χρήστης και mac για να σε προκαταβαλω...αφού πιστεύεις ότι μόνο κλαίμε... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lomar είπε

Ναι, οκ, αλλά περιμένω μια λίγο πιο αναλυτική απάντηση.

Δημοσ.
10 hours ago, Fortistis said:

Αλλά δεν έχω δει κανένα framework να το υποστηρίζει, εκτός από αυτό της Apple. Δυστυχώς

Όχι κανεις λάθος εδώ. Χρησιμοποιείται ευρέως ειδικά σε επιστημονικές εφαρμογές ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Όχι κανεις λάθος εδώ. Χρησιμοποιείται ευρέως ειδικά σε επιστημονικές εφαρμογές ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

Ωπ! ΟΚ! Προσωπικά έχω focus σε automated differentiation και optimization. Έχεις/γνωρίζεις να παραθέσεις info?

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ.
59 minutes ago, Fortistis said:

Ωπ! ΟΚ! Προσωπικά έχω focus σε automated differentiation και optimization. Έχεις/γνωρίζεις να παραθέσεις info?

Ρίξε μια ματιά,

https://github.com/msupernaw/AD4CL (http://www.autodiff.org/?module=Tools&tool=AD4CL

http://diffsharp.github.io/DiffSharp/

https://github.com/cbclab/MOT

Φυσικά θα βρεις πάρα πολλά άλλα.

• Like 1
Δημοσ.

Η επομενη κινηση για την apple ειναι να βγαλει λαπτοπ και να πουλαει ξεχωριστα την οθονη.  well done apple... χωρις τον Jobs δεν ξερω για ποσο ακομα θα καινοτομει..

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/07/2018 at 11:56, dali13gr said:

Ναι, οκ, αλλά περιμένω μια λίγο πιο αναλυτική απάντηση.

On 17/07/2018 at 10:37, atheatos said:

Άμα έκανε 500 θα ήσουν ικανοποιημένος ή θα κλαψουρίζες πάλι επειδή είναι Apple? Χρήστης και mac για να σε προκαταβαλω...αφού πιστεύεις ότι μόνο κλαίμε... 

Τρόλαρα, η αλήθεια είναι fair η τιμή και δυνατό feature, με δυνατή gpu (~1070 ti specs&price + 200 € για το interface,case,cooling), κρίμα που είναι όμως τόσο υπερτιμημένα τα ίδια τα laptop και φυσικά που έκλεισε αποκλειστικότητα η apple.

Επεξ/σία από Lomar
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 16/7/2018 στις 2:21 ΜΜ, Comic maniak είπε

Με τοσα λεφτα που δινουν για τα macbook επρεπε να τα υποστηριζει αυτα χωρις eGPU. Ποτε και τιποτα απο την apple.

Once you go Mac you never go back 😣
Hackintosh 🤩

Δημοσ.
8 ώρες πριν, drmanakias είπε

Once you go Mac you never go back 😣
Hackintosh 🤩

Δεν νομιζω φιλε μου😂😂. Εγω λεφτα για προϊοντα apple δεν δινω. Εχω δωσει υποσχεση στον εαυτο μου😂😂

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Comic maniak είπε

Δεν νομιζω φιλε μου😂😂. Εγω λεφτα για προϊοντα apple δεν δινω. Εχω δωσει υποσχεση στον εαυτο μου😂😂

Για να δίνεις τέτοια απάντηση μάλλον δεν ξέρεις την σημασία της 2ηςσειράς που έγραψα.

Και εγώ τα ίδια έλεγα και τώρα βλέπω windows και με πιάνει αναγούλλλλλλλλλλ  (μισό να κάνει restart απο το bluescreen) 😇

Δημοσ.
1 ώρα πριν, drmanakias είπε

Για να δίνεις τέτοια απάντηση μάλλον δεν ξέρεις την σημασία της 2ηςσειράς που έγραψα.

Και εγώ τα ίδια έλεγα και τώρα βλέπω windows και με πιάνει αναγούλλλλλλλλλλ  (μισό να κάνει restart απο το bluescreen) 😇

Ναι πολυ αστειο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...