thessalonik Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Αυτο που ολα τα smartphones θελουν οπωσδηποτε GMail λογαριασμο για να ενεργοποιηθουν κατα το welcome screen εχει παραγινει. Δηλαδη θελουμε να εχουμε ενα προσωπικο δικο μας e-mail απο ενα domain της αρεσκειας μας και να χρησιμοποιουμε αυτο, χωρις σωνει και καλα να εχουμε ανοιξει καποιον Google λογαριασμο. Μπορει να γινει αυτο? Εγω εχω το Xiami Redmi 3 smartphone. Μπορω να το χρησιμοποιω χωρις να του δηλωσω gmai account και χωρις να εχει google applications installed ενσωματωμενες? Ποιον ενναλακτικο browser προτεινετε που να μην εχει σχεση με την Google και να μην χρειαζεται Gmail για να λειτουργησει.
adi32 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Όλες οι εφαρμογές υπάρχουν και σε apk. Τις κατεβάζεις και τις βάζεις χωρίς Gmail. Browsers υπάρχουν άπειροι
thessalonik Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 αν καταργησω το Gmail Μου θα παυσει να λειτυργει το κινητο μου. θελω να συνεχισει να λειτουργει αλλα με δικο μου mail και οχι αναγκαστικα με gmail. Γινεται? Επισης θελω να χρησιμοποιω YouTube και να κανω Like και σχολια χωρις να κανω sign in με GMail και εκει. Γινεται αυτο παρολο που το YouTube ανηκει στην google και αυτο?
foniki_melitzana Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 custom rom? π.χ. lineage os, και περνάς το f-droid για να έχεις app store. Ο,τι δε βρίσκεις εκεί, το περνάς με apk. Φυσικά χάνεις τις εφαρμογές της google.
thessalonik Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Υπαρχει lineage OS custom rom για xiaomi redmi 3? το f-droid απο την σελιδα του? Μπορεις να δωσεις λινκ? τις εφαρμιεγς τις google ας τις χασω δεν με νοιαζει.
vngls7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Το android είναι λογισμικό που αναπτύχθηκε από τη google όποτε είναι λογικό χρησιμοποιεί Gmail. Γενικά αυτό που θες γίνεται με custom rom και κανένα πακέτο pico gapps. Μπορείς να κανείς skip κανονικά την εισαγωγή μειλ στην αρχική οθόνη αλλά εφαρμογές δεν θα κατεβάζεις απ το store, θα τις περνάς με sideload όλες; Τις επαφές θα τις περνάς χειροποίητα και θα κρατάς backup πάλι χειροποίητα; Εδώ έχει οδηγούς γενικά αλλά πρέπει να προσέξεις γιατί μπορεί να κανείς ζημιά και να μην δουλεύει το κινητό αν κανείς κάτι λάθος. Δες πρώτα οδηγούς κλπ ή σωστό σε κάποιον που ξέρει τι κάνει. https://forum.xda-developers.com/redmi-3 1
isay Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, thessalonik είπε Αυτο που ολα τα smartphones θελουν οπωσδηποτε GMail λογαριασμο για να ενεργοποιηθουν κατα το welcome screen εχει παραγινει. Δηλαδη θελουμε να εχουμε ενα προσωπικο δικο μας e-mail απο ενα domain της αρεσκειας μας και να χρησιμοποιουμε αυτο, χωρις σωνει και καλα να εχουμε ανοιξει καποιον Google λογαριασμο. Μπορει να γινει αυτο? Εγω εχω το Xiami Redmi 3 smartphone. Μπορω να το χρησιμοποιω χωρις να του δηλωσω gmai account και χωρις να εχει google applications installed ενσωματωμενες? Ποιον ενναλακτικο browser προτεινετε που να μην εχει σχεση με την Google και να μην χρειαζεται Gmail για να λειτουργησει. 21 ώρες πριν, thessalonik είπε αν καταργησω το Gmail Μου θα παυσει να λειτυργει το κινητο μου. θελω να συνεχισει να λειτουργει αλλα με δικο μου mail και οχι αναγκαστικα με gmail. Γινεται? Επισης θελω να χρησιμοποιω YouTube και να κανω Like και σχολια χωρις να κανω sign in με GMail και εκει. Γινεται αυτο παρολο που το YouTube ανηκει στην google και αυτο? Την πρώτη φορά που κάνεις ενεργοποιηση (μετά απο πέρασμα νεας rom ή factory reset) εκει που λεει να συνδεθεί σε δίκτυο (ασυρματο ή ενσύρματο) πάτα skip και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρις να βάλεις google account(*). Μετά youtube μπορείς να βλέπεις (οπως και με το newpipe) αλλά αν θες να κάνεις like, ναι θα πρεπει να περάσεις account (λογικό ειναι). Επισης τα προγράμματα που θες, αντι να τα κατεβαζεις απο το playstore (που θελει account) μπορεις να τα βρισκεις σαν apks ΑΠΟ ΕΜΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ (και οχι ενα τυχαιο googling).Επισης υπάρχουν και αλλα stores εκτος του google play Οσο για το πακέτο προγραμματωντης google, μπορεις να ξηλώσεις πολλά απο αυτά, ΑΛΛΑ θελει ειδικό τρόπο για να μην σκίσεις βασικά κομμάτια του λειτουργικου (*) Κάποια κινητά εχουν δεμένο το account με τη συσκευη για λογους ασφάλειας. Πρεπει πρωτα να καταργήσεις το λογαρισμο, μεσα απο τη συσκευή, μετα να κάνεις factory reset και μετά μπορεις να κανεις skip την αναζητηση δικτύου και την υποχρεωτική καταχώρηση gmail account Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από isay 1
thessalonik Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Καταρχας σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Κατα δευτερον, αξιζει ο κοπος να μπω σε ολη αυτην την διαδικασια? Εσεις θα το κανατε? Κατα τριτον, εσεις ποιον browser χρησιμοποιειτε?
vngls7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 3 hours ago, thessalonik said: Καταρχας σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Κατα δευτερον, αξιζει ο κοπος να μπω σε ολη αυτην την διαδικασια? Εσεις θα το κανατε? Κατα τριτον, εσεις ποιον browser χρησιμοποιειτε? Κοιτά αξίζει για λόγους πολύ διαφορετικούς από αυτό που θες να κανείς εσύ. Προσωπικά έχω πειράξει πολλές συσκευές που έχουν έρθει στα χέρια μου (όλα τα nexus, κάποια lg, Motorola, iPhone και windows phone). Αν σε ενδιαφέρουν πράγματα όπως performance, customization, root ή unlock ή jailbreak, αναβάθμιση - αξιοποίηση συσκευών που δεν παίρνουν επίσημα update τότε θα άξιζε να ασχοληθείς αν σε ενδιαφέρει. Τώρα από ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα σου είναι θέμα προσωπικών δεδομένων από τη google. Γενικά πάντως θα δεις ότι είναι σχετικά “άβολο” αυτό που θες να κανείς. Κάτι one tap sign up και sync όλων των δεδομένων στο mail προσωπικά με εξυπηρετούν αφάνταστα. Αν έχει εγγύηση πάντως η συσκευή θα σου πρότεινα να μην το κανείς αν και σε xiaomi και oneplus δεν χάνεις την εγγύηση με root και custom roms θεωρητικά. 1
thessalonik Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Ευχαριστω φιλε, Βασικα θελω να απαλλαγω απο την google και τα προιοντα της αλλα βαριεμαι να ασχοληθω γιατι περα απο το να περασω την custom rom μπορει να βγαλει θεματακια μετα και θα πρεπει να κατσω να τα ψαχνω και ειλικρινα βαριεμαι να ασχολουμαι με την καθε !@#$ που μπορει να προκυπτει.
isay Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Θα συμφωνήσω με τον vngls7 Αν άφηνα τις συσκευες μου και τις συσκευες δικών μου ανθρώπων μονο με τις εργοστασιακές rom, θα έπρεπε να τις αλλαζουμε πολύ πιο συχνά και στο ενδιάμεσο να ζουμε με περιορισμους ή bugs που η εταιρεία βαριέται (δε συμφέρει να τα φτιάξει). Θέλει όμως γνώσεις, διάβασμα και χρόνο. 1
thessalonik Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, isay είπε Θα συμφωνήσω με τον vngls7 Αν άφηνα τις συσκευες μου και τις συσκευες δικών μου ανθρώπων μονο με τις εργοστασιακές rom, θα έπρεπε να τις αλλαζουμε πολύ πιο συχνά και στο ενδιάμεσο να ζουμε με περιορισμους ή bugs που η εταιρεία βαριέται (δε συμφέρει να τα φτιάξει). Θέλει όμως γνώσεις, διάβασμα και χρόνο. Ναι θελει, ιδιαιτερα χρονο.
kodorevi8ulis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 βασικά προτείνω να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις και ποιο είναι το θέμα σου γιατί οκ το να μην θες gmail για κάποιο λόγο αλλά το να λες "θέλω να χρησιμοποιώ δικό μου email" κλπ με μπερδεύει να το χρησιμοποιείς ως τι , ως εμαιλ ; γιατί να μη μπορείς ως είσοδο σε υπηρεσίες της google ; γιατί να μπορείς ; π.χ. youtube , αν θες κάτι να λειτουργεί "πλήρως" ε να δέχεσαι και τις απαιτήσεις του στα άλλα , αν δεν θες να χρησιμοποιείς προιόντα της google γιατί αγόρασες εξ αρχής κάτι με android ; αν θες οπωσδήποτε android , ε ή αγοράζεις συσκευή για κίνα ή που δεν έχει σίγουρα google services (τα turbox δεν είχαν κάποτε , δεν ξέρω αν έχουν τώρα) ή "μαθαίνεις" πως να τα βγάζεις (ξεκλείδωμα το redmi σου και βάζεις μια lineage ή άλλη custom χωρίς gapps) αν δεν μπορείς τα παραπάνω τότε γιατί πολύ πολύ απλά δεν κάνεις αυτό το πρώτο login/signin με ένα gmail "μούφα" που θα φτιάξεις μόνο και μόνο για αυτή τη δουλειά (όχι δεν θέλει να βάλεις στοιχεία ούτε τηλ) χωρίς να κάνει συγχρονισμό τίποτα ; ο opera / firefox / 12431 άλλοι browser , θέλουν gmail για να δουλέψουν στην συσκευή σου ;
thessalonik Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Απο τη μια δεν θελω καν να βλεπω το λογοτυπο του Chrome browser(ναι, αυτο με τα καμουφλαρισμενα 6αρια) και δεν θελω επισης να αποθηκευεται η δραστηριοτητα μου στους διακομιστες της εταιρειας αυτης. Απο την αλλη πλευρα κανενας αλλος φυλλομετρητης και καμια αλλη εταιρεια δεν παρεχουν τετοιες ευκολιας που παρεχει η γοογλε. Απο μια τριτη πλευρα δεν ξερουμε καν αυτα τα android apps τι διαολο κανουν με τα προσωπικα δεδομενα μας. Απο μια 4η πλευρα σκεφτομαι να παρατησω τα κινητα, αλλα μετα το θεμα ειναι πως θα επικοινωνω με φιλους κτλπ..... Αντε βγαλε ακρη τωρα....σαν να λεει κανεις θελω ακι την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο.
adi32 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Φίλε μου τόσα φοβερά μυστικά έχεις και δε θες να τα δει η Google? Βαλε το Chrome και όλα τα άλλα apps της Google να απολαύσεις όλες τις ευκολίες και μη σκέπτεσαι τέτοια πράγματα εκτός και είσαι κατάσκοπος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα