fidolos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Καλησπερα. Μεταξυ αλλων, εχω εδω και 5-6 χρονια και ενα φυτο που πλεκει στα καγκελα (δεν ξερω τι ακριβως ειναι). Σημερα παρατηρησα οτι τα φυλλα του εχουν γινει πολυ κολλωδη και σε μερικα σημεια κατι σαν να εχει κολλησει βαμβακι. Τι μπορει να ειναι; Μπορει να το βγαζει το ιδιο το φυτο; Τι μπορω να κανω;
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Σε εμάς υπάρχουν κάτι ρωγμές στους αρμούς του μπαλκονιού και εκεί φυτρώνει ένα περίεργα φυτό όταν πηγαίνει το καλοκαίρι, τα αφαίρεσα με το χέρι εύκολα. Τώρα για το κάγκελο δεν ξέρω τι παίζει.
fidolos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Τωρα ξαναδιαβασα πως το εγραψα και καποιος θα νομιζει οτι κατι φυτρωνει που δεν θελω. Λολ. Ξαναδιατυπωνω. Εχω ενα φυτο μεσα σε μια γλαστρα εδω και 5-6 χρονια, που το ποτιζω και το φροντιζω. Δεν ξερω ομως τι ειδος ειναι. Μου το ειχαν κανει δωρο. Παντως απλωνεται και τυλιγεται γυρω απο τα καγκελα, αλλα φυτα κλπ. Σημερα ομως παρατηρησα οτι σε μερικα σημεια, τα φυλλα του εχουν γινει κολλωδη και εχουν επανω κατι, σαν να εχει κολλησει βαμβακι. Ενω σε αλλα σημεια ειναι τα λεια και γυαλιστερα φυλλα, οπως ηταν τοσα χρονια. Μπορει να εχει καμια αρρωστια;
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 αφαιρεις ολα τα φυλλα που πιασανε βαμβακαδα και ψεκαζεις μετα με οργανοφωσφορικό εντομοκτόνο
xrist0s4 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Κόψε ένα φύλλο κ πήγαινε σε ένα φυτοριο να σου πουν.Εμενα ήταν έτσι η λεμονιά κ μου είχαν πει να της ρίξω νερό με πίεση να ψιλοκαθαρισει κ μετά να την ψεκάζω με ένα φαρμακο.
skfn Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δεν ανεβάζεις και μια φωτογραφία μήπως μπορέσει κανείς να βοηθήσει καλύτερα
haris_216 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Πολύ "κλασσική" ασθένεια η "βαμβακίαση", "βαμβακάδα" ή όπως αλλιώς λέγεται ανα περιοχή (με πρώτο συνθετικό το "βαμβακ-"). Το παθαίνουν διάφορα φυτά και οι λύσεις που υπάρχουν είναι από απλές και οικολογικές (πχ νερό με πίεση) μέχρι πιο επιστημονικές (φάρμακα). Όπως σου είπαν και παραπάνω παίρνεις ένα φυλαράκι και πας σε κάποιο φυτώριο ή γεωπονικό κατάστημα να σου δώσουν κάτι. Μάλιστα, αν μιλάμε για μπαλκόνι και λίγα φυτά, καλό είναι να πεις εκεί που θα πας τι άλλα φυτά έχεις έτσι ώστε να σου δώσουν κάτι γενικότερο που να βοηθάει και τα υπόλοιπα μια που τα γεωργικά φάρμακα στοιχίζουν.
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, fidolos είπε Καλησπερα. Μεταξυ αλλων, εχω εδω και 5-6 χρονια και ενα φυτο που πλεκει στα καγκελα (δεν ξερω τι ακριβως ειναι). Σημερα παρατηρησα οτι τα φυλλα του εχουν γινει πολυ κολλωδη και σε μερικα σημεια κατι σαν να εχει κολλησει βαμβακι. Τι μπορει να ειναι; Μπορει να το βγαζει το ιδιο το φυτο; Τι μπορω να κανω; Εφάρμοσε πρώτα το απλό οικολογικό. 2 κουταλιές γλυκού από υγρό πιάτων, 3-4 κουταλιές σαπούνι πράσινο τριμένο στον τρίφτη , 2-3 κουταλιές οινόπνευμα αραίωμα με ζεστό νερό να λιώσει το σαπούνι και βάλτο σε ένα μπουκάλι παλιό άδειο με βαποριζατέρ.Το οινόπνευμα ρίχτο αφού γίνει η αραίωση και το βάλεις στο μπουκάλι.Ψέκασε και ξανακάντο μετά από 4-5 μέρες.Αν δεν γίνει τίποτε τότε πήγαινε για φάρμακο. Νερό βάλε 600-700 γραμμάρια περίπου.
fidolos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Σας ευχαριστω. Θα παω σε λιγο στο φυτωριο, αν και δεν ξερω αν θα καταλληξω σε γεωργικο φαρμακο, γιατι εχω και κατοικιδια και δεν θα ηθελα να ρισκαρω να πανε να μυρισουν/γλυψουν κανα φαρμακο και παθουν τιποτα.
Pintsie Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, papoys1 είπε Εφάρμοσε πρώτα το απλό οικολογικό. 2 κουταλιές γλυκού από υγρό πιάτων, 3-4 κουταλιές σαπούνι πράσινο τριμένο στον τρίφτη , 2-3 κουταλιές οινόπνευμα αραίωμα με ζεστό νερό να λιώσει το σαπούνι και βάλτο σε ένα μπουκάλι παλιό άδειο με βαποριζατέρ.Το οινόπνευμα ρίχτο αφού γίνει η αραίωση και το βάλεις στο μπουκάλι.Ψέκασε και ξανακάντο μετά από 4-5 μέρες.Αν δεν γίνει τίποτε τότε πήγαινε για φάρμακο. Νερό βάλε 600-700 γραμμάρια περίπου. Αυτό το έκανα εγώ στις γλάστρες μου και μου ξεράθηκαν όλες και μόλις τις είχα φτιάξει Είχα μαϊντανό, σέλινο, πιπεριές, άνιθο, κάρδαμο και διάφορα αρωματικά. και πλέον έχω... τίποτα ... Είχαν πιάσει μελίγκρα και μου είπαν να το κάνω αυτό.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 11 minutes ago, Pintsie said: Αυτό το έκανα εγώ στις γλάστρες μου και μου ξεράθηκαν όλες και μόλις τις είχα φτιάξει Είχα μαϊντανό, σέλινο, πιπεριές, άνιθο, κάρδαμο και διάφορα αρωματικά. και πλέον έχω... τίποτα ... Είχαν πιάσει μελίγκρα και μου είπαν να το κάνω αυτό. Προφανώς τα "έκαψες" με πολύ οινόπνευμα και σαπούνι... Αρκεί από μια κουταλιά σαπούνι και άλλη μία οινόπνευμα σε ένα λίτρο νερό.
Getta Robo Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 12 hours ago, fidolos said: Καλησπερα. Μεταξυ αλλων, εχω εδω και 5-6 χρονια και ενα φυτο που πλεκει στα καγκελα (δεν ξερω τι ακριβως ειναι). Σημερα παρατηρησα οτι τα φυλλα του εχουν γινει πολυ κολλωδη και σε μερικα σημεια κατι σαν να εχει κολλησει βαμβακι. Τι μπορει να ειναι; Μπορει να το βγαζει το ιδιο το φυτο; Τι μπορω να κανω; Βγαλε μερικες φωτογραφιες να δουμε το προβλημα. Μπορει να ειναι προσβολη απο αφιδες, ισως ειναι και μύκητας, μπορει και τα 2 μαζι. 13 minutes ago, Pintsie said: Αυτό το έκανα εγώ στις γλάστρες μου και μου ξεράθηκαν όλες και μόλις τις είχα φτιάξει Είχα μαϊντανό, σέλινο, πιπεριές, άνιθο, κάρδαμο και διάφορα αρωματικά. και πλέον έχω... τίποτα ... Είχαν πιάσει μελίγκρα και μου είπαν να το κάνω αυτό. Κατι εκανες λαθος στην εφαρμογη, ενδεχομενος και στην αναγνωριση του προβληματος. Παρα πολλες φορες το προβλημα ειναι συνδιαστικος, πχ προσβολες απο ακαρεα, μυκητες και ιους.
Pintsie Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Άσε, ξενέρωσα τη ζωή μου όταν τα είδα μέσα σε μισή μέρα να έχουν ξεραθεί. Γιατί τα είχα φυτέψει όλα από σποράκια (αυτά που είχε φέρει το λιντλ). Τώρα έχουν αρχίσει πάλι να "πετάνε" πράσινα οπότε ελπίζω αυτή τη φορά να πάει καλύτερα! Υπάρχει κάτι να προστατεύσω από μελίγκρα πριν εμφανιστεί; Δεν θέλω να βάλω χημικά γιατί είναι από τα φυτά που τρώμε . 😕
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 2 minutes ago, Pintsie said: Άσε, ξενέρωσα τη ζωή μου όταν τα είδα μέσα σε μισή μέρα να έχουν ξεραθεί. Γιατί τα είχα φυτέψει όλα από σποράκια (αυτά που είχε φέρει το λιντλ). Τώρα έχουν αρχίσει πάλι να "πετάνε" πράσινα οπότε ελπίζω αυτή τη φορά να πάει καλύτερα! Υπάρχει κάτι να προστατεύσω από μελίγκρα πριν εμφανιστεί; Δεν θέλω να βάλω χημικά γιατί είναι από τα φυτά που τρώμε . 😕 Επίσης με ο,τι κι αν χρειαστεί να τα ψεκάσεις, πρέπει να το κάνεις μετά τη δύση του ήλιου γιατί κάποιες ουσίες αντιδρούν με το φως και τη ζέστη και τα καίνε. 1
Getta Robo Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 13 minutes ago, Pintsie said: Υπάρχει κάτι να προστατεύσω από μελίγκρα πριν εμφανιστεί; Δεν θέλω να βάλω χημικά γιατί είναι από τα φυτά που τρώμε . 😕 Μπορεις να ξεκαψεις προληπτικα με εκχυλισμα σκορδου.. Αλλα ετσι σκοτωνεις επισης ωφέλημα εντομα και μυκητες. Οι προληπτικες επεμβασεις μπορουν και δρουν εναντια πολλες φορες. Οι πασχαλιτσες και οι ψαλιδες τρεφονται με αφιδες, αν εχεις φυτα που τις προσελκυουν, τοτε εξισσοροπουν αυτες την κατασταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα