Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλοκαίρι ζέστη πάντα ζητάμε κάτι δροσερό.Επειδή προχτές το υποσχέθηκα είπα να ποστάρω την ερασιτεχνική γνώση  μου για το πως φτιάχνω ένα φρέντο εσπρέσο ύστερα από αρκετή εμπειρία.Καφέ παίρνω άκοπο με το κιλό  η μηχανή μου είναι του lidl με τα 60 ευρώ και μύλος κοπής ένας απλός first που έχω πάρει από ιντερνιτικό μαγαζί με 17 ευρώ νομίζω.

Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει η καλή μηχανή καθώς και ο μύλος αλλά πιστεύω πως μεγαλύτερο παίζει η εμπειρία.Θυμάμαι τους πρώτους μου που έβγαζα ένα καμένο άγευστο νεροζούμι χωρίς ίχνος από καιμάκι και τώρα χαίρομαι με τον καφέ που βγάζω.

Γεμίζω καλά και όπως φαίνεται στη φωτογραφία δεν είναι τελείως ψιλοκομένος για να τρέχει και να μην καίγεται.Πατάω καλά αλλά όχι υπερβολικά.

IMG_1593.JPG.26327766571e7578c15a7dc3ac503bd7.JPG

Στη μηχανή τη φτηνιάρικη όπως είπαμε και βλέπουμε πως πρέπει να είναι η ροή

IMG_1588.JPG.572b64d4cd586c33a54e91685d3d713b.JPG

Το καϊμάκι του από την πάνω μεριά

IMG_1595.JPG.cf5070a2b8b5d57b662b855338f169e4.JPG

Έβαλα ένα ποτήρι του κρασιού που είναι διαφανές να δείτε μέχρι που περίπου τον αφήνω να τρέξει.Πιστεύω πως περισσότερο αρχίζει να νερουλιάζει και χάνει γεύση.

IMG_1597.JPG.368cb16a1134778ab62f0c780f45a90f.JPG

Χτυπάω στο σέικερ καλά ρίχνοντας μέσα δύο μεγάλα παγάκια και σε ποτήρι 300ml που έχω βάλει ήδη μέσα 6 μεγάλα παγάκια.

IMG_1598.JPG.9e9f918ae3c3ba06c5eb6a59293e36e1.JPG

Θα έλεγα να μην χρησιμοποιείται 400ml  ποτήρια και 250 ml καλά είναι γιατί στα μεγάλα θα βάλουμε περισσότερα παγάκια ή θα τον αφήσουμε να τρρέξει περισσότερο στην καφετιέρα και θα νερουλιάσει.

Ο συγκεκριμένος καφές είναι αυτός  Γενικά κάνει καλό καιμάκι αλλά η γεύση του δεν με ενθουσίασε σχετικά με άλλους και μάλλον δεν θα τον προτιμήσω ξανά.Ας προσθέσουν και άλλοι γνώμες - εμπειρίες και αν υπάρχουν πιο ειδικοί στο φόρουμ αν μας πουν τη γνώμη τους να απολαμβάνουμε ακόμη καλύτερο φρέντο εσπρέσο.

• Like 6
  • Thanks 5
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζάχαρη βάζεις? αν ναι σε ποιο σημείο της διαδικασίας?

Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να χτυπάς τη ζάχαρη με τον καφέ μαζί με 1-2 παγάκια πριν το ρίξεις στο ποτήρι ή χωρίς παγάκια και να κρυώσει μόνο με τα παγάκια από το ποτήρι(ελπίζω να βγάζει νόημα έτσι όπως το έγραψα :P )

Για freddo cappuccino πως φτιάχνετε κρύο αφρόγαλα? έχω δοκιμάσει μερικές φορές με το "φιρφίρι" του φραπέ αλλά δε κατάφερα και πολλά. 

Ωραίο νήμα θα βοηθήσει αρκετούς πιστεύω.

Επεξ/σία από Xvipes
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να χτυπάς τη ζάχαρη με τον καφέ μαζί με 1-2 παγάκια πριν το ρίξεις στο ποτήρι ή χωρίς παγάκια και να κρυώσει μόνο με τα παγάκια από το ποτήρι(ελπίζω να βγάζει νόημα έτσι όπως το έγραψα :P )

Για freddo cappuccino πως φτιάχνετε κρύο αφρόγαλα? έχω δοκιμάσει μερικές φορές με το "φιρφίρι" του φραπέ αλλά δε κατάφερα και πολλά. 

Ζάχαρη θα έλεγα να βάλεις στο ζεστό εσπρέσσο, ώστε να λιώσει πιο εύκολα. Μετά προσθέτεις τα παγάκια στο σέηκερ κι ακολουθείς την παραπάνω διαδικασία.

Για το αφρόγαλα υπάρχουν άλλα "φιρφίρια" που έχουν κάτι σαν ελατήριο στην άκρη και κάνουν αρκετά εύκολη την παραγωγή του αφρόγαλου, ακόμα και κρύου.

%25CE%25BC%25CE%25AF%25CE%25BE%25CE%25B5%25CF%2581+%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1+%25CE%25B1%25CF%2586%25CF%2581%25CF%258C%25CE%25B3%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25B1[1].jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Βάλε σε ένα σέικερ ή μεγάλο ποτήρι τέσσερα μεγάλα παγάκια γάλα και χτύπα με την φραπεδιέρα και είσαι έτοιμος καλό είναι το γάλα  να είναι κρύο

Την ζάχαρη την βάζω στον ζεστό καφέ 

Επεξ/σία από palasd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παππού, δεν είσαι οικολόγος βλέπω. Ελπίζω να μην το βάζεις σε πλαστικά ποτήρια και απλά να το έκανες για την παρουσίαση.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Xvipes είπε

Νομίζω κι εγώ ότι για όσους βάζουν ζάχαρη καλύτερα να τη βάζουν στο ζεστό απευθείας. Για αφρόγαλα, με ένα όρθιο μιξεράκι το φτιάχνεις εύκολα. Βάζεις δύο δάχτυλα γάλα, ίσα ίσα να μπαίνει μέσα το χτυπητήρι και σε λίγα δευτερόλεπτα είναι έτοιμο. Δεν χρειάζεται ειδικό γάλα, παγάκια κλπ.  

Papoy φαίνεται ωραίος! Με το μύλο κόβεις εμπειρικά ε; Όσο περισσότερο τον λειτουργείς τόσο πιο ψιλοκομμένος;

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

Για αφρογαλα βαζεις το γαλα για 10 λεπτα στην καταψηξη,ετσι θα αποφυγεις πιθανη αποτυχια

• Like 2
Δημοσ.

Παππού, πού μένεις; Βλέπω λιντλ, μάκρο... έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είσαι ο διπλανός μου! Χαχαχαχα! Θα σε έχω πετύχει σίγουρα κάπου 😛 

• Super Moderators
Δημοσ.

Το κίτρινο Δελτα Daily χωρίς λακτόζη, κάνει τέλεια κρέμα για φρέντο. Αρκεί να έχετε ένα δυνατό μιξεράκι και όχι τις βλακείες με μπαταρία (τύπου ΙΚΕΑ). 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pintsie είπε

Παππού, πού μένεις; Βλέπω λιντλ, μάκρο... έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είσαι ο διπλανός μου! Χαχαχαχα! Θα σε έχω πετύχει σίγουρα κάπου 😛 

Γέρακα μένω αν είμαστε γειτόνοι να τα πούμε καμιά μέρα.:)

Ζάχαρη όπως είπαν οι περισσότεροι.Τη ρίχνω στο σέικερ μετά ρίχνω το ζεστό εσπρέσο τον χτυπάω στη μικρή ταχύτητα 2-3 δευτερόλεπτα στα γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση , στη συνέχεια ρίχνω μέσα δύο παγάκια χτυπάω στη δυνατή ταχύτητα 5-7 δευτερόλεπτα και είμαι έτοιμος.

Αφρόγαλα δεν βάζω ποτέ όπως δεν βάζω γάλα και στον καφέ γενικά. Για τη σύζυγο και την κόρη που τους αρέσει με μπόλικο αφρόγαλα παίρνω αυτό το γάλα από το makro ή από το ΑΒ Βασιλόπουλο.(ψωνίζουμε και από αλλού όχι μόνο στο lidl είπαμε):P

Με απλό χτύπημα στο σέικερ κάνει τέλειο και πηχτό αφρόγαλα.Απλά να το έχετε στο ψυγείο γιατί όσο πιο κρύο είναι τόσο καλύτερο γίνεται το αφρόγαλο.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά κόψτε τη ζάχαρη για να ευχαριστηθείτε καφέ! Αχρείαστη συνήθεια είναι, 1-2 μέρες υπόθεση να κοπεί. 

Η ζάχαρη είναι για τα γλυκά :P

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, zio10 said:

Γενικά κόψτε τη ζάχαρη για να ευχαριστηθείτε καφέ! Αχρείαστη συνήθεια είναι, 1-2 μέρες υπόθεση να κοπεί. 

Η ζάχαρη είναι για τα γλυκά :P

Αν ο καφές είναι σωστός, όντως δεν χρειάζεται ζάχαρη! :) 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Και χάλια να είναι πάλι χωρίς ζάχαρη καλύτερος μου φαίνεται. Δεν μου ταιριάζει με τίποτα, ενώ μου αρέσει πολύ η ζάχαρη και τα γλυκά!

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, billdanos είπε

Σωστα , ανακαλυψα δε ενα ομορφο γλυκο χαρμανι στο Exo's  που δεν θελει καθολου ζαχαρη  ( Specialty )

@papoys1 δοκιμασε κατι ακομα πιο καλο .
Φτιαξε καμποσο καφε , πιο αραιωμενο ( να τρεξει πιο πολυ καφε ) και βαλτον σε παγοκυστες στην καταψυξη .
Οταν κανεις το Freddo απο τα 8 παγακια που βαζεις τα 4 να ειναι παγωμενου καφε , θα εχεις πιο ενισχυμένη γευση λεμε

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...