TriLoBiTe Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, Stamer είπε πρέπει να παραγγείλω ένα καφεδάκι Eσύ θα το φτιάξεις, τζάμπα έγραφε ο άνθρωπας; 😱 Kι άμα δεν μπορείς γίνε καφετζής 😂
Xvipes Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πως και κανείς δεν έχει αναφέρει τον illy? δεν έχω βρει άλλο καφέ(ok δεν έχω ψάξει και ιδιαίτερα αλλά έχω περάσει από ipanema, lavazza, portioli, buondi και τον χύμα από coffee island ) καλύτερο από illy so far. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από Xvipes 1
papoys1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, Xvipes είπε Πως και κανείς δεν έχει αναφέρει τον illy? δεν έχω βρει άλλο καφέ(ok δεν έχω ψάξει και ιδιαίτερα αλλά έχω περάσει από ipanema, lavazza, portioli, buondi και τον χύμα από coffee island ) καλύτερο από illy so far. Ποιον illy παίρνεις;;;; Μία φορά είχα πάρει πολύ παλιά,τον πλήρωσα και καραβίσιο 8 ευρώ τα 250 ml γιατί υποτίθεται ήταν τοπ καφές,με απογοήτευσε και από τότε φοβάμαι να τον ξαναπάρω.Ενδεχομένως τότε και να έφταιγα και εγώ γιατί ήμουν στο ξεκίνημα και δεν ήξερα πολλά από παρασκευή καφέ. Επίσης από εκεί που παίρνω δεν τον έχει σε κιλό αλλά σε συσκευασία του των 250 γραμμαρίων κοντά στα 8 ευρώ , ή 1,5 κιλού στην τιμή των 45,25 ευρώ.
Xvipes Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Είναι ακριβός καφές αλλά δεν έχω βρει κάτι καλύτερο μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα από το super market αγοράζω τον 250g(συγκεκριμένα λέει στο κάτω μέρος "TOSTURA SCURA - DARK ROAST") έτοιμο αλεσμένο, καθώς δεν έχω ακόμα μύλο, στα 8 ευρώ και κάτι. O ipanema σε πολλές καφετέριες με έχει εκπλήξει αλλά όταν τον δοκίμασα σπίτι δεν είχε καμία σχέση.
villasg Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Εμενα την προηγουμενη εβδομαδα στην ευβοια μου τελειωσε ο καφες και ξεμεινα ( συνηθως καλοκαιρινο καφε εχω τον καφε απο το Exo's τον speciality τον οχι πολυ καβουρδισμενο με την επιγευση σοκολατας και το χαρμανι απο τον Κερκεζο , του λες αυτον που δινει στο καφε της πλ.βικτωριας ) και πηρα απο ενα τοπικο μαγαζι καφε χυμα kimbo και μου αρεσε , αλλα με εσκισαν στην τιμη ....... ρε δεν παιζετε η επαρχια ..... 42€ ........ =================== Εντομεταξυ @papoys1 ετοιμαζω ακομα μια εξερευνηση . Θα ξεκινησω να φτιαχνω Cold Brew ! ! ! ρε τι ειπα τωρα ..... Πηρα ενα φιλτρο Cold Brew απο aliexpress και μενει να παρω ενα βαζο και καφε χοντροαλεσμενο για french press - γαλλική πρέσα , να κανω τις δοκιμες μου . Εχει κανεις αποψη απο αυτο το αθλημα ? Βρηκα και ενα παλιο θεμα και ρωταω και εκει 1
Stamer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 16 ώρες πριν, papoys1 είπε Φίλε πίνουμε πολύ εσπρέσο σπίτι 4 άτομα .Το κιλό δεν πάει μήνα.Γύρω στο 20ήμερο οπότε ψάχνω που θα βρω καλύτερες τιμές. Και μόνος σου να έπινες, αμα έχεις το μεράκι καλά κάνεις, εννοείται αυτό! Είχαμε πάρει μια πανάκριβη καφετέρια (όχι επαγγελματική βέβαια) με την γυναίκα μου επειδή ήθελε και καλά αλλά κανείς δεν φτιάχνει, έτσι κάθεται η καφετιέρα. Η αλήθεια είναι οτι πιο πολύ βαριέμαι και το πλύσιμο μετά (μπιχλιαρικες καταστάσεις δεν μ'αρέσουν). Οπότε φρεντάκι/εσπρεσσο απ'εξω και στο σπίτι χτυπάω κανα δυνατό φραπεδάκι. 1
papoys1 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Πολύ φτηνοί είναι αλλά το μαγαζί είναι Βέροια.Μόνο για μεγάλη ποσότητα συμφέρει αλλά αν δεν πίνονται την πάτησες.Αν έχει πάρει κανείς ας πει γνώμες.
villasg Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 @papoys1 αφου κατεβαινεις μεχρι αττικη , περνα μια μερα απο τον κεκρκεζο να φχαριστηθεις καφε και να πιασεις και κουβεντα με τον Κυριο Γιωργο που το εχει και να σου εξηγεισει τα πανατ για τον καφε ....... πολλα χρονια εμπειριας ..... Αριστοτέλους 60 λιγο πιο κατω απο την Πλ. Βικτωρίας προς αθηνα 1
alkis13 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, papoys1 είπε Πολύ φτηνοί είναι αλλά το μαγαζί είναι Βέροια.Μόνο για μεγάλη ποσότητα συμφέρει αλλά αν δεν πίνονται την πάτησες.Αν έχει πάρει κανείς ας πει γνώμες. 2€ μεταφορικα. Νομιζω 2-3 κιλα ειναι παλι 2€ το δεμα. Αν το αποφασισω θα postαρω γνωμη. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από alkis13 1
sakisvele Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) γνωριζει καποιος για το μαξιλαρι αλατων που το βαζεις στο δοχειο νερου της μηχανης να το δινουν ..οικονομικα αλλιως τι νερο προτιματε για τον καφε σας. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από sakisvele
tornado Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Ενα ποστ για οσους ετοιμαζονται να παρουν μηχανη εσπρεσσο.... Πριν μια εβδομαδα χαλασε η Gaggia Pure που εχω, και παλι λεω αθανατη αφου εβγαλε 10 χρονια. Το σκεφτομουν να την φτιαξω γιατι αν ειναι να δωσω τα μισα λεφτα που κανει καλυτερα να παρω καινουρια. Τελικα σημερα την πηρα απο το σερβις και μου λεει, εχει καει η αντλια απο φυσιολογικη φθορα χρησης 10 ετων. Αντε καλα και ποσο κανει? 35 ευρω η αντλια + 15 ευρω εργατικα. Βαλτην του λεω.... Σημερα μου ειπε μαλιστα οτι η μηχανη ειναι σε αψογη κατασταση για τα χρονια της και μετα την επισκευη της ειναι ετοιμη για την επομενη δεκαετια της. Να πω λοιπον σε οσους σκεφτονται να παρουν μηχανη, να μην πετανε λεφτα στα σκουπιδια με αυτες που κανουν 50-100 ευρω γιατι στην 5ετια θα τις πεταξουν. Αν θες να την εχεις για χρονια θα σου βγει φτηνοτερη να παρεις μια καλη μηχανη. Να σημειωθει οτι η Gaggia ειναι απο τις λιγες οικοιακες που αναλαμβανουν να την επισκευασουν τις υπολοιπες ουτε που τις ακουμπανε. Χαλασε? πεταμα.... 2
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, villasg είπε @papoys1 αφου κατεβαινεις μεχρι αττικη , περνα μια μερα απο τον κεκρκεζο να φχαριστηθεις καφε και να πιασεις και κουβεντα με τον Κυριο Γιωργο που το εχει και να σου εξηγεισει τα πανατ για τον καφε ....... πολλα χρονια εμπειριας ..... Αριστοτέλους 60 λιγο πιο κατω απο την Πλ. Βικτωρίας προς αθηνα ποσοσ εχει το χαρμανι/κιλο που του λες "αυτη που δινεις στην καφετερια" ????
papoys1 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, villasg είπε @papoys1 αφου κατεβαινεις μεχρι αττικη , περνα μια μερα απο τον κεκρκεζο να φχαριστηθεις καφε και να πιασεις και κουβεντα με τον Κυριο Γιωργο που το εχει και να σου εξηγεισει τα πανατ για τον καφε ....... πολλα χρονια εμπειριας ..... Αριστοτέλους 60 λιγο πιο κατω απο την Πλ. Βικτωρίας προς αθηνα Μέσα στις επόμενες μέρες θα κατέβω κέντρο.. Θα περάσω να πάρω αυτόν ο οποίος λέει ότι είναι ο κορυφαίος του εσπρέσο.Τον έχει 15 συν 3 περίπου ευρώ φπα 18 το κιλό.Θα τον πάρω και μόλις φτιάξω θα πω τη γνώμη μου. Φυσικά θα πάρω και Ελληνικό από τον οποίο αν δεν πιω το πρωί δεν θα πάει καλά η μέρα μου. tornado Την πιο φτηνή gagia την βλέπω 100 ευρώ.Η δική μου έχει 60 από lidl αν χαλάσει δε συμφέρει 50 για επισκευή. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από papoys1
Prof_Chaos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξεκίνησα με μια αριέλη των 40 ευρώ απο e-shop και μετά πήγα στην Philips saeco των 100. H Φθηνή εκανε αξιοπρεπή καφέ αλλά με τον ίδιο καφέ η Saeco ηταν εμφανώς ανώτερη στη γεύση του καφέ. Προσωπικά αγοράζω Lavazza πλεον Decaf και είμαι πολύ ικανοποιημένος απο γεύση. Καμια φορά βάζω decaf και ελάχιστο κανονικό αν θέλω λίγη καφείνη και επίσης είναι πολύ καλός. Οσον αφορά τη ζάχαρη την βάζω στο φλυτζάνι μόλις πέφτει ο ζεστός καφές και ανακατεύω μόλις τελειώσει με ενα κουταλάκι . Τελος τον ρίχνω στο ποτήρι με τα παγάκια Μια διαδικασία 2 λεπτών. Για αφρόγαλα χτυπάω λίγο κρύο γάλα με λίγα λιπαρά με το Shaker και γίνεται κρέμα. Με το ακροφύσιο δεν αξίζει η ταλαιπωρία εκτός αν θέλεις να γίνεις μπαρίστα. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από Prof_Chaos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα