bananes Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα, Είμαι 25 χρονών φοιτητης και προστατευομενο μελος στην φορολογικη δηλωση μεχρι και φετος. Σπουδαζω εκτος πολης της οικογενειακης κατοικιας και δουλευω με εισοδημα κατω των 3000 οποτε τα τελευταια χρονια εκανα μηδενικη φορολογικη δηλωση. Φετος νοικιασα καινουριο σπιτι και στο συμβολαιο εβαλα το δικο μου ΑΦΜ και ονομα. Στο προηγουμενο ειχε βαλει ο πατερας μου τα στοιχεια του, οποτε συμπληρωνε αυτος τα στοιχεια στην δικη του δηλωση και δεν χρειαζοταν να συμπληρωσω εγω κατι. Η οικογενεια μου δεν εχει λογιστη και τωρα δεν ειμαι σιγουρος ακριβως τι να κανω. Πρεπει να συμπληρωσω τα στοιχεια του ιδιοκτητη και του ενοικιαστηριου στην δικη μου δηλωση; Αυτο θα θεωρηθει ως τεκμηριο τοτε, οτι πληρωνω για σπιτι και πρεπει απο καπου να το δικαιολογησω;
logistoulis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 22 λεπτά πριν, bananes είπε Καλησπέρα, Είμαι 25 χρονών φοιτητης και προστατευομενο μελος στην φορολογικη δηλωση μεχρι και φετος. Σπουδαζω εκτος πολης της οικογενειακης κατοικιας και δουλευω με εισοδημα κατω των 3000 οποτε τα τελευταια χρονια εκανα μηδενικη φορολογικη δηλωση. Φετος νοικιασα καινουριο σπιτι και στο συμβολαιο εβαλα το δικο μου ΑΦΜ και ονομα. Στο προηγουμενο ειχε βαλει ο πατερας μου τα στοιχεια του, οποτε συμπληρωνε αυτος τα στοιχεια στην δικη του δηλωση και δεν χρειαζοταν να συμπληρωσω εγω κατι. Η οικογενεια μου δεν εχει λογιστη και τωρα δεν ειμαι σιγουρος ακριβως τι να κανω. Πρεπει να συμπληρωσω τα στοιχεια του ιδιοκτητη και του ενοικιαστηριου στην δικη μου δηλωση; Αυτο θα θεωρηθει ως τεκμηριο τοτε, οτι πληρωνω για σπιτι και πρεπει απο καπου να το δικαιολογησω; δεν χρειάζεται να δικαιολογήσεις το ποσό του ενοικίου, αλλά τη χρήση του σπιτιού το ποσό το βάζεις για να τσεκάρουν τον ιδιοκτήτη.. εσένα το τεκμήριο σου είναι η χρήση που αν δε μιλάμε για κάνα κτήνος, τότε κατά 99% είσαι στο αφορολόγητο οπότε δεν θα πληρώσεις φράγκο
bananes Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, logistoulis είπε δεν χρειάζεται να δικαιολογήσεις το ποσό του ενοικίου, αλλά τη χρήση του σπιτιού το ποσό το βάζεις για να τσεκάρουν τον ιδιοκτήτη.. εσένα το τεκμήριο σου είναι η χρήση που αν δε μιλάμε για κάνα κτήνος, τότε κατά 99% είσαι στο αφορολόγητο οπότε δεν θα πληρώσεις φράγκο Το σπιτι δεν ειναι μεγαλο. Το αφορολογητο ποσο ειναι και που μπορω να το βρω; Ειναι 3000 ελαχιστο τεκμηριο συν κατι αλλο λογω ενοικιου; Επίσης θα χρειαστει να μαζεψω αποδειξεις για την δικαιολόγηση;
logistoulis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) αποδείξεις ο,τι έχεις κάνει με κάρτα, αλλιώς πρόστιμο (22% του ποσού που δεν μάζεψες) από άποψη φόρου λόγω τεκμηρίου είσαι σχεδόν σίγουρα αφορολόγητος οπότε μην ανησυχείς, μην το σκέφτεσαι καν αν δεν έχεις άλλα σπίτια ή κάνα αυτοκίνητο στο όνομά σου.. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από logistoulis
zio10 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν το νοίκιασες τώρα το σπίτι ό,τι είναι να κάνεις θα το κάνεις του χρόνου για τη δήλωση του 2018. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από zio10
bananes Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, zio10 είπε Αν το νοικιάσες τώρα το σπίτι ό,τι είναι να κάνεις θα το κάνεις του χρόνου για τη δήλωση του 2018. Το σπιτι νοικιαστηκε Σεπτεμβρη του 17 οποτε αυτοι οι 4 μηνες πρεπει ν δηλωθουν υποθετω. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις. Εκανα και διασταυρωση με καποια αρθρα (https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/204166/foropagida-tekmirion-gia-foitites-pou-noikiazoun-spitia) Στην δικια μου περιπτωση εχω αφορολογητο σαν μισθωτος με οριο 8636 οποτε ειμαι οκ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα