alex253947 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Καλησπερα εχω φτιαξει ενα app game και θελω να το ανεβασω στο googleplay. Η ερωτηση ειναι η εξης να το ανεβασω δωρεαν και να εχει διαφημισεις ή να ειναι επι πληρωμη; τι ειναι πιο κερδοφορο;
isay Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Εσένα η λογική σου τι σου λεει; Αν το app σου ειναι κάτι μοναδικο (με την έννοια σπάνιο και χρήσιμο) τοτε άνετα μπορεις να βάλεις επι πληρωμή. Αν όμως ειναι κάτι κοινό με μεγάλο ανταγωνισμό (π.χ. ενας φακός, ένα κομπιουτεράκι, κλπ) ΓΙΑΤΙ κάποιος να σε πληρώσει οταν ευκολα βρίσκει κατι αλλο δωρεάν; Εκει βάζεις διαφημίσεις. Στην ιδια κατηγορία ειναι και apps που "σπρώχνουν" κάτι αλλο, πχ το app realradio θα ήταν ηλιθιο να είναι με αμοιβή Τέλος πάλι η λογική λεει οτι μπορεις να εχεις 2 εκδόσεις, μια free με διαφημίσεις και μια paid με extra features και χωρίς διαφημισεις 2
alex253947 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 25 λεπτά πριν, isay είπε Εσένα η λογική σου τι σου λεει; Αν το app σου ειναι κάτι μοναδικο (με την έννοια σπάνιο και χρήσιμο) τοτε άνετα μπορεις να βάλεις επι πληρωμή. Αν όμως ειναι κάτι κοινό με μεγάλο ανταγωνισμό (π.χ. ενας φακός, ένα κομπιουτεράκι, κλπ) ΓΙΑΤΙ κάποιος να σε πληρώσει οταν ευκολα βρίσκει κατι αλλο δωρεάν; Εκει βάζεις διαφημίσεις. Στην ιδια κατηγορία ειναι και apps που "σπρώχνουν" κάτι αλλο, πχ το app realradio θα ήταν ηλιθιο να είναι με αμοιβή Τέλος πάλι η λογική λεει οτι μπορεις να εχεις 2 εκδόσεις, μια free με διαφημίσεις και μια paid με extra features και χωρίς διαφημισεις Ειναι σαν ενα quiz game που δεν υπαρχει παρομοιο. Απο την αλλη δεν ξερω αν θα πληρωνε καποιος εστω κ ενα ευρω για να το κατεβασει. 35 λεπτά πριν, alex253947 είπε Ειναι σαν ενα quiz game που δεν υπαρχει παρομοιο. Απο την αλλη δεν ξερω αν θα πληρωνε καποιος εστω κ ενα ευρω για να το κατεβασει. Και ποσα κερδιζεις απο τις διαφημισεις;
Tezcatlipoca4 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Γιατί όχι και τα δύο? 😉 Ακριβώς αυτό κάναμε με την τελευταία εφαρμογή που ανεβάσαμε στο Google Play (Η ομάδα μου). Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν για όποιον θέλει να την κατεβάσει και έχει μέσα banner με διαφήμιση. Αν θέλει μπορεί να "ξεκλειδώσει" την "premium" έκδοση με ένα μικρό ποσό και πλέον έχει την εφαρμογή για πάντα χωρίς διαφημίσεις! Νομίζω πως έτσι γλιτώνεις τουλάχιστον το δίλημμα το οποίο είναι και ελαφρώς μη αναστρέψιμο, καθώς αν δηλώσεις στο play μια εφαρμογή ως "free", μετά δεν μπορείς να πεις, "Α το μετάνιωσα, θα την χρεώνω πχ 2€". Το ανάποδο γίνεται, την επί πληρωμή την μετατρέπεις σε free όποτε θέλεις (αλλά είπαμε μετά δεν έχει γυρισμό)
alex253947 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Tezcatlipoca4 είπε Γιατί όχι και τα δύο? 😉 Ακριβώς αυτό κάναμε με την τελευταία εφαρμογή που ανεβάσαμε στο Google Play (Η ομάδα μου). Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν για όποιον θέλει να την κατεβάσει και έχει μέσα banner με διαφήμιση. Αν θέλει μπορεί να "ξεκλειδώσει" την "premium" έκδοση με ένα μικρό ποσό και πλέον έχει την εφαρμογή για πάντα χωρίς διαφημίσεις! Νομίζω πως έτσι γλιτώνεις τουλάχιστον το δίλημμα το οποίο είναι και ελαφρώς μη αναστρέψιμο, καθώς αν δηλώσεις στο play μια εφαρμογή ως "free", μετά δεν μπορείς να πεις, "Α το μετάνιωσα, θα την χρεώνω πχ 2€". Το ανάποδο γίνεται, την επί πληρωμή την μετατρέπεις σε free όποτε θέλεις (αλλά είπαμε μετά δεν έχει γυρισμό) Και πως θα βαλω την επιλογη "για premium ξεκλειδωσε με 2"? Γινεται απο το play store?
Tezcatlipoca4 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, alex253947 είπε Και πως θα βαλω την επιλογη "για premium ξεκλειδωσε με 2"? Γινεται απο το play store? Γίνεται κανονικά, απλά δεν θα το βάλεις ως μια άλλη εφαρμογή premium, αλλά θα το έχεις σαν "in-app purchase" (managed product - non consumable). ΄Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά μπορείς να "ρωτάς" το Google play αν ο Χ χρήστης έχει αγοράσει το είδος σου. Αν όχι του εμφανίζεις πχ το banner με τη διαφήμιση, αν ναι δε την εμφανίζεις. 😉 1
alex253947 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, Tezcatlipoca4 είπε Γίνεται κανονικά, απλά δεν θα το βάλεις ως μια άλλη εφαρμογή premium, αλλά θα το έχεις σαν "in-app purchase" (managed product - non consumable). ΄Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά μπορείς να "ρωτάς" το Google play αν ο Χ χρήστης έχει αγοράσει το είδος σου. Αν όχι του εμφανίζεις πχ το banner με τη διαφήμιση, αν ναι δε την εμφανίζεις. 😉 Αν καταλαβα καλα επειδη δεν κατεχω κ πολλα.. Αυτην την εντολη την εχει στο google play οταν θα παω να ανεβασω το app μου και απλα την τσεκαρω;
Tezcatlipoca4 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, alex253947 είπε Αν καταλαβα καλα επειδη δεν κατεχω κ πολλα.. Αυτην την εντολη την εχει στο google play οταν θα παω να ανεβασω το app μου και απλα την τσεκαρω; Εξαρτάται την πλατφόρμα που υλοποιείς την εφαρμογή. Υπάρχουν διάφορες λύσεις μέχρι και plug in που σου επιτρέπουν να κάνεις αυτό το check (προγραμματιστικά εννοείται πάντα μέσα από την εφαρμογή) και μάλιστα αποθηκεύονται οι πληροφορίες στην cache του play και δεν χρειάζεται να συνδέεται στο ίντερνετ συνεχώς για να τσεκάρει αν το αγόρασε η όχι κάποιος. 1
alex253947 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, Tezcatlipoca4 είπε Εξαρτάται την πλατφόρμα που υλοποιείς την εφαρμογή. Υπάρχουν διάφορες λύσεις μέχρι και plug in που σου επιτρέπουν να κάνεις αυτό το check (προγραμματιστικά εννοείται πάντα μέσα από την εφαρμογή) και μάλιστα αποθηκεύονται οι πληροφορίες στην cache του play και δεν χρειάζεται να συνδέεται στο ίντερνετ συνεχώς για να τσεκάρει αν το αγόρασε η όχι κάποιος. Δεν το εφτιαξα προγραμματιστικα μονος αλλα απο ετοιμες σελιδες που φτιαχνεις μονος σου app οπως ειναι η appgeyser.γιαυτο ρωταω μηπως οταν ανεβασω το app στο googleplay εχει εκεο επιλογη??
Tezcatlipoca4 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Χμμμμ για να πω την αλήθεια δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποια τέτοια υπηρεσία και δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργούν. Worst case scenario, ίσως να έφτιαχνες 2 κλώνους της εφαρμογής σου. Μια δωρεάν με ένα banner και μια "premium" την οποία θα την χρεώνεις όσο πιστεύεις και αφήνεις στον χρήστη αν του αρέσει η εφαρμογή σου να κατεβάσει μετά την "paid" έκδοση. Στο play store console μπορείς να κάνεις τις ρυθμίσεις για την κάθε μια ξεχωριστά, δε θα έχεις πρόβλημα! 1
alex253947 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, Tezcatlipoca4 είπε Χμμμμ για να πω την αλήθεια δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποια τέτοια υπηρεσία και δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργούν. Worst case scenario, ίσως να έφτιαχνες 2 κλώνους της εφαρμογής σου. Μια δωρεάν με ένα banner και μια "premium" την οποία θα την χρεώνεις όσο πιστεύεις και αφήνεις στον χρήστη αν του αρέσει η εφαρμογή σου να κατεβάσει μετά την "paid" έκδοση. Στο play store console μπορείς να κάνεις τις ρυθμίσεις για την κάθε μια ξεχωριστά, δε θα έχεις πρόβλημα! Μαλλον ετσι θα κανω θα κανω δυο την κια με διαφημισεις και την αλλη free. Ποσα κερδιζεις με τις διαφημισεις; αναλογα με το ποσα ατομα την κατεβαζουν πως γινεται;
Tezcatlipoca4 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Οι διαφημίσεις χρειάζονται και καλή ανάγνωση της κρυστάλλινης σφαίρας 😂 Παίζουν πολλά ρόλο, ακόμα και η χώρα προβολής να φανταστείς!!! Μετά είναι τα κλασικά, πόσοι θα την βλέπουν, αν βάλεις μικρό banner ή/και fullscreen διαφήμιση, αν κάνουν κλικ επάνω (πχ για να κάνουν εγκατάσταση τη διαφημιζόμενη εφαρμογή) κλπ Το άλλο είναι πιο στάνταρντ, ξέρεις τι να περιμένεις. Πούλησες πχ 10 εφαρμογές στα 3€ αφαιρείς φπα και 30% που κρατάει η Google και ξέρεις τι μένει. Φιλική συμβουλή, ΜΗΝ το παρακάνεις με τις διαφημίσεις (και banner και συνεχώς fullscreen). Πολλές φορές ακόμα και "τίμιες" εφαρμογές/παιχνίδια γεύονται τον σκληρό κόσμο του uninstall, όχι επειδή δεν ήταν καλές, αλλά επειδή επρηζαν τον χρήστη! 1
alex253947 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, Tezcatlipoca4 είπε Οι διαφημίσεις χρειάζονται και καλή ανάγνωση της κρυστάλλινης σφαίρας 😂 Παίζουν πολλά ρόλο, ακόμα και η χώρα προβολής να φανταστείς!!! Μετά είναι τα κλασικά, πόσοι θα την βλέπουν, αν βάλεις μικρό banner ή/και fullscreen διαφήμιση, αν κάνουν κλικ επάνω (πχ για να κάνουν εγκατάσταση τη διαφημιζόμενη εφαρμογή) κλπ Το άλλο είναι πιο στάνταρντ, ξέρεις τι να περιμένεις. Πούλησες πχ 10 εφαρμογές στα 3€ αφαιρείς φπα και 30% που κρατάει η Google και ξέρεις τι μένει. Φιλική συμβουλή, ΜΗΝ το παρακάνεις με τις διαφημίσεις (και banner και συνεχώς fullscreen). Πολλές φορές ακόμα και "τίμιες" εφαρμογές/παιχνίδια γεύονται τον σκληρό κόσμο του uninstall, όχι επειδή δεν ήταν καλές, αλλά επειδή επρηζαν τον χρήστη! Σε ευχαριστω για τον χρονο σου σε ζαλισα...για τα κερδη πρεπει να κανω κατι φορολογικα για να ειμαι νομιμος; η δεν χρειαζεται;
Tezcatlipoca4 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, alex253947 είπε Σε ευχαριστω για τον χρονο σου σε ζαλισα...για τα κερδη πρεπει να κανω κατι φορολογικα για να ειμαι νομιμος; η δεν χρειαζεται; Αλίμονο! Τα φόρουμ είναι για να συζητάμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον! Για το φορολογικό κομμάτι, επειδή είναι γκρίζα ζώνη και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς έναν φοροτεχνικό/λογιστή. Άλλοι λένε ότι μέχρι 5000 ευρώ μπορείς να τα δηλώσεις ως προσωπικό εισόδημα. Άλλοι ότι πρέπει να κάνεις έναρξη εταιρείας από το 1ο ευρώ που θα βγάλεις. Πραγματικά είναι λίγο χάος. 1
alex253947 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 καλησπέρα και παλι. εφτιαξα ένα app το ανεβασα στο playstore αλλα θελω να το κατεβασω. μηπως ξερεις πως το διαγραφω από το Google console?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα