Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρααα... :D

Θέλω να έχω τη δυνατότητα να κάνω κάποιες δουλειές πάνω στο αυτοκίνητο (δεν έχει ρεύμα κοντά) αλλά γιατί όχι, και εκτός αυτού. Σπάνια υπάρχει τέτοια ανάγκη, (π.χ. 2-3 φορές το χρόνο) αλλά όταν υπάρξει μία τέτοια συσκευή είναι μονόδρομος. Τι θα προτείνατε έως 100 - 150 ευρώ; Τι είδος συσκευής, και ποια;

Από τη μία, με το inverter έχω ησυχία, ευκολία στη μεταφορά, ευκολία στη χρήση και μηδενική συντήρηση.

Από την άλλη, με τη γεννήτρια έχω μεγαλύτερη ισχύ και δυνατότητα να δουλέψω οπουδήποτε - το μόνο που θέλει είναι ένα μπουκαλάκι βενζίνη.

Έως τώρα κοιτάω το Victron Energy Phoenix 12/375 (ναι, ξέρω ότι είναι για φ/β, αλλά σιγά!) και τις Total TP18001 / TP115001. Παρόμοιο κόστος, δυνατότητες και κατάσταση όπως περιέγραψα παραπάνω. Μου φαίνεται «κάπως» να κουβαλήσω και να βάλω μπρος ολόκληρη γεννήτρια επειδή θέλω να κάνω μια μάτιση σ' ένα καλώδιο στο αμάξι, αλλά από την άλλη, αν θελήσω να κάνω μία 10άρα τρύπα με το κρουστικό στην αποθήκη στο χωριό που δεν έχει ρεύμα, το inverter δε θα τα καταφέρει.

Δημοσ.

Το ινβέρτερ θα πάρει ρέυμα απο το αμάξι; Εισαι σίγουρος ότι ο αναπτήρας θα μπορέσει να σηκώσει πάνω από 100W για να δώσεις ισχύ σε ένα εργαλείο; Σε κάποια αμάξια που έχουν ταμπελάκι δίνουν max 120-150W οι αναπτήρες.

Από την άλλη η γεννήτρια θα δώσει πολύ παραπάνω ρεύμα και θα μπορέσεις να δουλέψεις ένα εργαλείο ΑΛΛΑ επειδή δεν είναι inverter η γεννήτρια και δεν δίνει σταθερά βολτ μπορεί να καψει το εργαλείο σε παρατεταμένη χρήση. Εχω μια ίδια σε αλλη κινεζομάρκα, άμα πάρει μπρός δουελεύει αρκετά καλά, αλλά επειδή θα κάτσει 1-2 χρόνια αδούλευτη, δυσκολεύεται να πάρει...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lary7 είπε

Το ινβέρτερ θα πάρει ρέυμα απο το αμάξι; Εισαι σίγουρος ότι ο αναπτήρας θα μπορέσει να σηκώσει πάνω από 100W για να δώσεις ισχύ σε ένα εργαλείο; Σε κάποια αμάξια που έχουν ταμπελάκι δίνουν max 120-150W οι αναπτήρες.

Από την άλλη η γεννήτρια θα δώσει πολύ παραπάνω ρεύμα και θα μπορέσεις να δουλέψεις ένα εργαλείο ΑΛΛΑ επειδή δεν είναι inverter η γεννήτρια και δεν δίνει σταθερά βολτ μπορεί να καψει το εργαλείο σε παρατεταμένη χρήση. Εχω μια ίδια σε αλλη κινεζομάρκα, άμα πάρει μπρός δουελεύει αρκετά καλά, αλλά επειδή θα κάτσει 1-2 χρόνια αδούλευτη, δυσκολεύεται να πάρει...

Από τον αναπτήρα για μικροδουλειές (π.χ. για κολλητήρι - 25W). Για πιο απαιτητικές εργασίες (π.χ. αλοιφαδόρο) απευθείας από τη μπαταρία (με το αμάξι αναμμένο εννοείται).

Δεν έχουν AVR αυτές οι γεννήτριες;

Επειδή σίγουρα θα κάθεται κάνα χρόνο αδούλευτη (δε κάνω και συχνά τρύπες με δράπανο στο λιόφυτο) ίσως να μην είναι καλή ιδέα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στα 150 γιουρο,παιρνεις μεχρι και καλο 1000αρι ινβερτερ,το οποιο εχει δαγκανες για κουμπωμα κατευθειαν στην μπαταρια,και οχι στον αναπτηρα...αν κοιταξεις και προς κινα μερια,βρισκεις ισαμε και 2000 βατ πικ .στα ιδια γιουρια,παιρνεις μεχρι 1000-1300 βατ γεννητρια.....

για κολλητηρι,τσιμπα ενα αεριου και καθαρισες

Επεξ/σία από dollyyy19
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

στα 150 γιουρο,παιρνεις μεχρι και καλο 1000αρι ινβερτερ,το οποιο εχει δαγκανες για κουμπωμα κατευθειαν στην μπαταρια,και οχι στον αναπτηρα...

Sounds good. Κάποιο link; 

Γιατί δεν έχω ιδέα από μάρκες σε inverters  ώστε να 'φιλτράρω' τα καλά στο Skroutz. :P

Δημοσ.

To να τραβας 500W++ απο την μπαταρία δεν ξέρω πόσο καλό θα ειναι για την ζωή της. Και την μηχανή να δουλευεις παλι θα φέρεις το σύστημα στα όρια του και μπορεί να εμφανιστουν βλάβες. Για σιγουριά ρώτα και κανένα ηλεκτρολογο αυτοκινήτων μην κανεις καμια ζημια.

Η γεννήτρια αμα  την μαθεις και την βαζεις μπρος για συντήρηση κάθε 6 μήνες + δεν αφήνεις βενζίνη μέσα ίσως θα σε βολέψει καλύτερα. Αμα ανέβεις σε κόστος πέρνεις μια ινβερτερ που δινει πιο σταθερό ρεύμα. Σαν 3η λύση θα ελεγα παρε το ινβέρτερ και φτιάξε ενα μικρο φωτοβολταικό συστημα με δικιά του μπαταρία και 1 πάνελ. Θα φορτίζει της καθημερινές και οταν πας θα την βρίσκεις γεμάτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το αυτοκίνητο είναι αρκετά καινούριο με πολλά ηλεκτρονικά, ίσως να διακινδυνεύεις να τα κάψεις, ιδίως αν σκοπεύεις να τραβάς ρεύμα με το αυτοκίνητο αναμμένο (και άρα τα ηλεκτρονικά σε λειτουργία). Ναι όταν είναι αναμμένο φορτίζει την μπαταρία αλλά καλύτερα μην το ρισκάρεις και ο αλοιφαδόρος μην ξεχνάμε είναι μοτέρ. Γιατί δεν βρίσκεις μερικές παλιές μπαταρίες αυτοκινήτου (όσο πιο μεγάλες), να τις έχεις φορτισμένες (δηλ να πάρεις φορτιστή) από το σπίτι σου και να τις χρησιμοποιείς με το inverter χωρίς δηλαδή να τις συνδέσεις στο αυτοκίνητο. Αν θες μπορείς να πάρεις και μπαταρία φωτοβολταϊκών, ίσως και κάτι σε 48 volt με αντίστοιχο inverter.  Φίλος σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος έδινε ρεύμα  από  παλιές μπαταρίες αυτοκινήτου σε  ραπτομηχανές ταπετσαριών για 2 - 3 ώρες. Να και ένα πλεονέκτημα λοιπόν, με αυτή τη σύσταση σε περίπτωση διακοπής θα έχεις ένα μεγάλο 'ups'.

Ένας φίλος με ένα Audi έιχε δώσει ρεύμα σε άλλο αυτοκίνητο με το δικό του αναμμένο και ίσως χωρίς να ακολουθήσει τη σωστή διαδικασία και του βγήκε 2000 σε διάφορα ηλεκρονικά.

Επεξ/σία από techartware

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...