Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα προτάσεις για Pc (κουτί και οθόνη) , για σπουδαστή φωτογραφίας που εφαρμόζει όμως ήδη το αντικείμενο ημι επαγγελματικά. Χρήση κυρίως lightroom-photoshop. Το budget δυστυχώς δεν είναι σαφές, κάτι αξιοπρεπές σε μεσαίο επίπεδο. Η κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη ή να δώσω καλύτερα πιο πολλά χρήματα σε επεξεργαστή; Οθόνη κάποια σε dell; Dell SE2717H ή καλύτερα Dell P2717H; Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, GenesisX είπε Θα ήθελα προτάσεις για Pc (κουτί και οθόνη) , για σπουδαστή φωτογραφίας που εφαρμόζει όμως ήδη το αντικείμενο ημι επαγγελματικά. Χρήση κυρίως lightroom-photoshop. Το budget δυστυχώς δεν είναι σαφές, κάτι αξιοπρεπές σε μεσαίο επίπεδο. Η κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη ή να δώσω καλύτερα πιο πολλά χρήματα σε επεξεργαστή; Ποσό που διαθέτουμε : Χρήση υπολογιστή : Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Τα πιο πολλά τα έγραψα αλλά οκ: Ποσό που διαθέτουμε : όχι ιδιαίτερα μεγάλο μάλλον για την συγκεκριμένη χρήση ας πούμε 900 στο περίπου Χρήση υπολογιστή : για σπουδαστή φωτογραφίας Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: lightroom-photoshop Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? ΝΑΙ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΝΑΙ αλλά για απλή χρήση Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? από ένα κατάστημα για συναρμολόγηση
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δύο τίμιες λύσεις στα 900κάτι με την οθόνη μαζί Coffeelake Ryzen Σε κάθε περίπτωση μία απο αυτές https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=4287220%2C8693353 Η 17 είναι νεότερη. ΝVME δεν χρειάζεσαι ο ssd είναι super χωρίς καμμία διαφορά Μια 1050 επίσης είναι αρκετή απο το να πας σε i7 έχοντας μόνο τα ενσωματωμένα. Άν τα έπαιρνες απο τα φθηνότερα καταστήματα και τα συναρμολογούσες εσύ, θα χωρούσαμε 500άρη ssd. Κατάλαβες γιατί ζητάμε να συμπληρώσεις τη φόρμα; Όπως και να έχει με την πρώτη ευκαιρία θα αγοράσεις για storage είτε εξωτερικό-ούς είτε εσωτερικό https://www.skroutz.gr/s/10553479/Toshiba-P300-2TB-Bulk.html Καλημέρα! Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Ευχαριστώ. Κάτι τέτοιο είχα και εγώ στο μυαλό μου. Γνωρίζω από hardware αλλά όχι τόσο για φωτογραφική χρήση και δεν ήξερα κάποιες λεπτομέρειες, αν πρέπει να βάλω κάρτα γραφικών κλπ. Ο Wd red στο συγκριτικό τεστ είναι μηχανικός;
panoc Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Κανω quote απο διπλανο χθεσινο θεμα. Στην επεξεργασια φωτογραφιας η οθονη ειναι το A και το Ω, δε πα να εχεις το καλυτερο συτημα, εαν η οθονη ειναι ανικανη να δειξει αυτο που πρεπει να δειξει τοτε τα παντα πανε λαθος. 1000 φορες μια σοβαρη οθονη με 100%srgb εαν ενδιαφερει η απεικονιση σε οθονες και 100% τουλαχιστο σε AdobeRGB εαν ενδιαφερει εκτυπωση μαζι με ενα celeron παρα ryzen/i9/whatevar με οθονη της πλακας που αλλα νομιζεις οτι δειχνει και αλλα δειχνει. Πηγαινοντας παρακατω, 1440p 27" ειναι το λιγοτερο ιδανικο για αποδοτικη εργασια σε photoshop/lightroom. Απο προσωπικη εμπειρια μπορω να προτεινω την BENQ GW2765HT η οποια με λιγο καλιμπραρισμα γινεται ιδανικηυ για sRGB παρα πολυ καλη για AdobeRGB, δυστυχως για πληρη καλυψη aRGB πρεπει να ανεβει το κοστος. 1
teoChnologist Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Χωρίς να θέλω να ακυρώσω κάποια απο τις παραπάνω προτάσεις, θα ήθελα απλά να βάλω κάτι ακόμη στο τραπέζι. Απο τη στιγμή που σπουδάζει και το ασκεί ημιεπαγγελματικά και θεωρώντας δεδομένο ότι στο μέλλον θα το συνεχίσει επαγγελματικά, αργά η γρήγορα όλοι οι δρόμοι θα τον οδηγήσουν σε Mac. Προτείνω να πάρει και μια πιο αξιόπιστη γνώμη απο κάποιον επαγγελματία στο χώρο πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση αλλα η μικρή μου εμπειρία μου έχει δείξει ότι επαγγελματίες στον τομέα επεξεργασίας εικόνας/βίντεο, τελικά χρησιμοποιούν Mac γιατί απλά απογειώνει την δουλειά και λύνει χέρια. Ναι μεν το κόστος είναι σχετικά υψηλό αλλα θα βάλει βάσεις από τώρα για το μέλλον σε μια πλατφόρμα που κατα πάσα πιθανότητα θα τον εξυπηρετήσει πολύ για μια ζωή. Μια καλή αρχή είναι οι αγγελίες του Insomnia. https://www.insomnia.gr/classifieds/category/16-macbook-imac/
panoc Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Ειναι γνωστο οτι σε mac το photoshop και το Lightroom απογειωνουν πιο πολυ τη δημιουργηκοτητα σου... Εχοντας 20 σχεδον χρονια εμπειρια στο χωρο, περα απο κατι χομπιστες, wannabe, good enough φωτογραφους εκδηλωσεν δε γνωριζω κανεναν που δε χρησιμοποιει σοβαρο εξωτερικο monitor για την επεξεργασια του υλικου του. Ναι ενα mac pro, αλλα imac με ορισμενα μοντελα να εχουν τραγικες οθονες και laptop που μηδεν real estate για ατελειωτο σκρολαρισμα ?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, GenesisX είπε Ευχαριστώ. Κάτι τέτοιο είχα και εγώ στο μυαλό μου. Γνωρίζω από hardware αλλά όχι τόσο για φωτογραφική χρήση και δεν ήξερα κάποιες λεπτομέρειες, αν πρέπει να βάλω κάρτα γραφικών κλπ. Ο Wd red στο συγκριτικό τεστ είναι μηχανικός; Ναι.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Θα μπορούσα να βάλω απευθείας έναν wd red 2t για να έχω και μεγαλύτερο χώρο και ταχύτητα;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, GenesisX είπε Θα μπορούσα να βάλω απευθείας έναν wd red 2t για να έχω και μεγαλύτερο χώρο και ταχύτητα; Ταχύτητα όχι σε καμμια περίπτωση. Μεγαλύτερο χώρο ναι. Όχι δε θα στο προτεινα. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα να πω κάτι, ο δίσκος για storage των φωτογραφιών είτε είναι raw/dng, tiff, jpeg, psd κτλπ δεν πρέπει να είναι ποιοτικός και σχετικά από τους γρήγορους; Δεν αναφέρομαι στο back up έξω. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να πας για όσο πιο γρήγορο import/export storage drive internal ssd. Το μπουταρισμα του Os και το lightroom γίνεται πολύ γρήγορα και με απλούς ssd. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
panoc Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 15 λεπτά πριν, Agraf είπε Καλημέρα να πω κάτι, ο δίσκος για storage των φωτογραφιών είτε είναι raw/dng, tiff, jpeg, psd κτλπ δεν πρέπει να είναι ποιοτικός και σχετικά από τους γρήγορους; Δεν αναφέρομαι στο back up έξω. Ενταξει τωρα μη τραβαμε τα ακρα, ποσες tiff θα φορτωσεις το δευτερολπετο για να επεξεργαστεις ? 1-2? Θα κανει 2 δευτερα να τα φορτωσει ο μηχανικος. 15 λεπτά πριν, Agraf είπε Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να πας για όσο πιο γρήγορο import/export storage drive internal ssd. Το μπουταρισμα του Os και το lightroom γίνεται πολύ γρήγορα και με απλούς ssd. Το export σε περιοριζει ο cpu σου και οχι η ταχυτητα του δισκου, τουλαχιστο εαν μιλαμε για τελευτεας γεννεας δισκο. Η πλειοψηφια πχ των 2ΤΒ 7200rpm δισκων γραφουν διαβαζουν με 200+ΜΒ/s στην αρχη του δισκου και με 100+ΜΒ/s στο τελος του δισκου, αριθμος υπεραρκετος για οποιαδηποτε batch export απο επεξεργαστες που μπορουμε να αγορασουμε. Ναι ιδανικα θα ηθελες ενα 1-2ΤΒ ssd για scrtach/export και μετα μεταφορα σε μηχανικο/nas/whatevar αλλα το κοστος δε δικαιολογει το χρονο ακομα και για τους περισσοτερους επαγγελματιες. Εαν ειναι να δωσει καποιος τοσα λεφτα, καλυτερα να παρει μηχανικο+ssd και μια σοβαρη οθονη.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, panoc είπε Ενταξει τωρα μη τραβαμε τα ακρα, ποσες tiff θα φορτωσεις το δευτερολπετο για να επεξεργαστεις ? 1-2? Θα κανει 2 δευτερα να τα φορτωσει ο μηχανικος. Το export σε περιοριζει ο cpu σου και οχι η ταχυτητα του δισκου, τουλαχιστο εαν μιλαμε για τελευτεας γεννεας δισκο. Η πλειοψηφια πχ των 2ΤΒ 7200rpm δισκων γραφουν διαβαζουν με 200+ΜΒ/s στην αρχη του δισκου και με 100+ΜΒ/s στο τελος του δισκου, αριθμος υπεραρκετος για οποιαδηποτε batch export απο επεξεργαστες που μπορουμε να αγορασουμε. Ναι ιδανικα θα ηθελες ενα 1-2ΤΒ ssd για scrtach/export και μετα μεταφορα σε μηχανικο/nas/whatevar αλλα το κοστος δε δικαιολογει το χρονο ακομα και για τους περισσοτερους επαγγελματιες. Εαν ειναι να δωσει καποιος τοσα λεφτα, καλυτερα να παρει μηχανικο+ssd και μια σοβαρη οθονη. Καλά τα λες αλλά μιλάμε για 900 ευρώ. Η ultrasharp είναι καλό entry προκαλιμπραρισμενο και η σύνθεση ισορροπημένη και σίγουρα αρκετή για όσα θέλει να κάνει. Δίσκοι προστίθενται και αργότερα, το ίδιο και ένα δεύτερο μονιτορ. Για σοβαρό μονιτορ θέλει πεντακοσαρου και πανω. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχεις δίκαιο, αυτό προσπαθώ να καθαρίσω στο μυαλό μου και εγώ που είμαι σε παρόμοια φάση επιλογής storage management. Αλλά εγώ κάνω βίντεο με dng sequences πολλά. Ο επεξεργαστής μου αν και ήδη δύο χρονών πάει ακόμα δυνατός! Η φωτογράφιση έχει πιο ήπιες απαιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση το export προτείνετε να μην γίνετε εκεί που είναι και το import; Όποιος δε θέλει να μπλέκει με storage management αν η μητρική του υποστηρίζει m.2 να πάρει έναν μεγάλο σε χώρο όσο μπορεί και τα κάνει όλα εκεί Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα