Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, Agraf είπε Έχεις δίκαιο, αυτό προσπαθώ να καθαρίσω στο μυαλό μου και εγώ που είμαι σε παρόμοια φάση επιλογής storage management. Αλλά εγώ κάνω βίντεο με dng sequences πολλά. Ο επεξεργαστής μου αν και ήδη δύο χρονών πάει ακόμα δυνατός! Η φωτογράφιση έχει πιο ήπιες απαιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση το export προτείνετε να μην γίνετε εκεί που είναι και το import; Όποιος δε θέλει να μπλέκει με storage management αν η μητρική του υποστηρίζει m.2 να πάρει έναν μεγάλο σε χώρο όσο μπορεί και τα κάνει όλα εκεί Τι σχέση έχει ο m2;
panoc Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, radiohead είπε Καλά τα λες αλλά μιλάμε για 900 ευρώ. Η ultrasharp είναι καλό entry προκαλιμπραρισμενο και η σύνθεση ισορροπημένη και σίγουρα αρκετή για όσα θέλει να κάνει. Δίσκοι προστίθενται και αργότερα, το ίδιο και ένα δεύτερο μονιτορ. Η U2417H και 2414Η μπορει να ειναι καλιμπραρισμενες απο το εργοστασιο αλλα απεχουν απο το ιδανικο, οπως ολες οι οθονες αλλωστε, και αυτο γιατι καθε πανελ καθε οθονης ειναι διαφορετικο. 1 λεπτό πριν, radiohead είπε Για σοβαρό μονιτορ θέλει πεντακοσαρου. Aκριβως, αλλα η φωτογραφια πλεον περα απο τη μηχανη θελει και σοβαρο μονιτορ, μπορεις να κανεις σοβαρη επεξεργασια με σοβαρο μονιτορ και μηχανη μια point and click αλλα δε μπορεις να κανεις σοβαρη επεξεργασια με μονιτορ του κιλου και τη καλυτερη dslr. Ας κοψει απο οπου αλλου θελει αλλα να παρει οθονη της προκοπης.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, radiohead είπε Τι σχέση έχει ο m2; Δεν ξέρω ρωτάω, δεν ειναι μια γρήγορη επιλογή αυτή για έναν μόνο drive στο μηχάνημα;
panoc Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, Agraf είπε Έχεις δίκαιο, αυτό προσπαθώ να καθαρίσω στο μυαλό μου και εγώ που είμαι σε παρόμοια φάση επιλογής storage management. Αλλά εγώ κάνω βίντεο με dng sequences πολλά. Ο επεξεργαστής μου αν και ήδη δύο χρονών πάει ακόμα δυνατός! Η φωτογράφιση έχει πιο ήπιες απαιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση το export προτείνετε να μην γίνετε εκεί που είναι και το import; Όποιος δε θέλει να μπλέκει με storage management αν η μητρική του υποστηρίζει m.2 να πάρει έναν μεγάλο σε χώρο όσο μπορεί και τα κάνει όλα εκεί Αλλο φωτογραφια αλλο βιντεο, εδω το θεμα ξεκινησε για φωτογραφια, οι απαιτησεις του βιντεο ειναι εντελως διαφορετικες. Export κανεις οπου γουσταρεις, το που θα κρατησεις μετα τα exported αρχεια ειναι αλλο θεμα. M2? Οπως ειπα εαν τα τα γραφκα και εχεις καλυψει οθονη και συστημα ναι γιατι οχι ; Τον χρησιμοποιεις για scratch/export disk (οπου scratch disk εννοω το δισκο που αποθηκευεις προσωρινα το προς επεξεργασια υλικο σου για να φορτωνει γρηγορα και να γινεται export γρηγορα). 1 λεπτό πριν, Agraf είπε Δεν ξέρω ρωτάω, δεν ειναι μια γρήγορη επιλογή αυτή για έναν μόνο drive στο μηχάνημα; Εαν εχει τα λεφτα οπως ειπα για εναν 2TB τετοιον και σε φτανει ο χωρος γιατι οχι ;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Agraf είπε Δεν ξέρω ρωτάω, δεν ειναι μια γρήγορη επιλογή αυτή για έναν μόνο drive στο μηχάνημα; Μπερδεύεις το m2 με τον nvme 14 λεπτά πριν, panoc είπε Η U2417H και 2414Η μπορει να ειναι καλιμπραρισμενες απο το εργοστασιο αλλα απεχουν απο το ιδανικο, οπως ολες οι οθονες αλλωστε, και αυτο γιατι καθε πανελ καθε οθονης ειναι διαφορετικο. Aκριβως, αλλα η φωτογραφια πλεον περα απο τη μηχανη θελει και σοβαρο μονιτορ, μπορεις να κανεις σοβαρη επεξεργασια με σοβαρο μονιτορ και μηχανη μια point and click αλλα δε μπορεις να κανεις σοβαρη επεξεργασια με μονιτορ του κιλου και τη καλυτερη dslr. Ας κοψει απο οπου αλλου θελει αλλα να παρει οθονη της προκοπης. Σύμφωνοι. Πάμε πάλι στο θέμα όμως. Ο ts ζητάει κάτι αξιοπρεπές σε μεσαίο επίπεδο με απροσδιόριστο budget και καταλαβαίνω ότι και τα 900 τον δυσκολεύουν. Επίσης μέσα σε αυτά δεν χώρεσαν ούτε δεύτεροτριτοι δίσκοι. Στο διαταυτα, όταν ασχοληθεί επαγγελματικά πρώτο του μέλημα να είναι η οθόνη και να τα σταξει χωρίς περιορισμό. Τώρα για σπουδαστή δεν χάλασε ο κόσμος να μπει μια entry, η οποία είναι και το ακριβότερο κομμάτι στο σύνολο. Αυτά νομίζω εγώ. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Οκει ωραία : ) για να βοηθήσω και εγώ για το μηχάνημα του ανθρώπου δε θα πω από που να αγοράσει με λίστα κτλπ αλλά ενημερωτικά να σου πω ότι μπορείς να κανεις δουλειά και με μηχάνημα του 2016. Όπως αναφέρθηκε η οθόνη σου θα πρέπει να είναι λειτουργικά ποιοτική. Δεν ενδιαφέρεσαι για gaming οθόνες με λίγα ms. Επίσης αν πας σε μητρικές τελευταίας γενιάς θα έχεις και καινούρια ports κτλπ. Επίσης όπως προαναφέρθηκε έχει σημασία και το Os. Εάν το ψάξεις λίγο και έχεις κέφι να ασχοληθείς ή ακόμα και να στο σεταρει κάποιος άλλος το λειτουργικό, ακόμα καλύτερα να κοιτάς και σε συμβατότητες με MacOs. Πχ intel
panoc Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, radiohead είπε Σύμφωνοι. Πάμε πάλι στο θέμα όμως. Ο ts ζητάει κάτι αξιοπρεπές σε μεσαίο επίπεδο με απροσδιόριστο budget και καταλαβαίνω ότι και τα 900 τον δυσκολεύουν. Επίσης μέσα σε αυτά δεν χώρεσαν ούτε δεύτεροτριτοι δίσκοι. Το χρηματα που διαθετει ειναι ενα θεμα, και εγω δεν εχω καταλαβει ποσα μπορει να διαθεσει. Ομως ξεκιναω απο ενα 500αρικο για οθονη σαν ελαχιστο και ανεβαινουμε. Ας παρει πυργο με 500Ε τον αλλαζει σε 2 χρονια δε τρεχει μια. Η οθονη που του προτεινα (benq) ειναι μια φθηνη 1440p οθονη που ακομα και με το ετοιμο προφιλ του tftcentral ερχεται πιο κοντα στο επιθυμιτο απο οποιαδηποτε καλιμπραρισμενη dell με επισης τα προφιλ του tftcentral. Δε του προτεινα να παρει μια οθονη με 1000Ε. αλιμονο αλλα πρεπει να εχει κατι να ξεκινησει σαν βαση. Ειναι σαν να λες θα ξεκινησω να κανω χωματουργηκες εργασιες με πρωτο μηχανημα τη τσαπα (χειρος) ε δε γινεται, πρεπει να παρεις για αρχη εστω ενα μικρο εσκαφεα 😛 27 λεπτά πριν, radiohead είπε Στο διαταυτα, όταν ασχοληθεί επαγγελματικά πρώτο του μέλημα να είναι η οθόνη και να τα σταθεί χωρίς περιορισμό. Τώρα για σπουδαστή δεν χάλασε ο κόσμος να μπει μια entry, η οποία είναι και το ακριβότερο κομμάτι στο σύνολο. Αυτά νομίζω εγώ. Δυστυχως χαλασε ο κοσμος, γιατι οταν σαν σπουδαστης θα πας να δειξεις τη δουλεια σου σε αλλη οθονη θα βλεπεις αλλα πραγματα εντελως διαφορετικα απο αυτα που ειχες προθεση να δειξεις, γιατι απλα τα εβλεπες λαθος στον αρχη. Δε αναφερομαι καν στη περιπτωση που θα θελει να τυπωσει αυτο που επεξεργαστηκε μιας και εκει μπαινουμε σε αλλα χωραφια, με αλλες απαιτησεις και αλλα κοστη. Ξαναβαζω το λινλ της προηγουμενης σελιδας, εξηγω αναλυτικα πως μπορεις να τη "πατησεις" με λαθος μονιτορ οταν μιλαμε για φωτογραφια. YΓ. μιλαω παντα απο ίδια εμπειρια με το αντικειμενο και εχοντας "πατησει" με λαθος αγορες αρκετες φορες. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2018 από panoc
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Παιδιά όντως μη το τραβάμε στο άκρο. Ξέρω "επαγγελματίες" φωτογράφους που αντιεπαγγελματιες είναι κατά τη γνώμη μου. Όπου άλλο jpg τραβάνε και άλλο πουλάνε τελικά στο φωτογραφικό χαρτί. Δε τους νοιάζει καθώς είναι πολλά τα έξοδα σε εκτυπωτές και όλο το σύνολο.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Λοιπόν μιλάς λες και προτάθηκε tn πάνελ δεκαετίας. Το monitor του θεματοθετη που ανηρτησες δεν το γνωρίζουμε. Τέλος να σου ποσταρω καμμία τριανταρια άτομα που χρησιμοποιουνε ακόμα και επαγγελματικά χωρίς πρόβλημα αυτες μη σου πω και χειρότερες; Αυτά που γράφεις στο θέμα είναι γνωστά και εξακολουθώ να συμφωνώ αλλά μην ισοπεδώνουμε απόψεις πραγματικών χρηστών ή να λέμε δε γίνεσαι φωτογράφος αν δεν έχεις επαγγελματικο μονιτορ. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε περισσότερα, αν έχει δυνατότητα να δώσει 1000-1100 του έδωσες μια χαρά πρόταση για οθόνη.
panoc Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, radiohead είπε ή να λέμε δε γίνεσαι φωτογράφος αν δεν έχεις επαγγελματικο μονιτορ Ποτε δεν ειπα κατι τετοιο, ουτε καν το υπονόησα. Ισα ισα το εαν εισαι φωτογραφος λιγη σχεση εχει με το να εισαι και επαγγελματιας/χομπιστας/κλπ στην επεξεργασια εικόνας. Αλλο πραγμα βα βγαζεις φωτογραφιες, αλλο πραγμα να κανεις επεξεργασια. Μπορεις να κανεις ειτε το ενα ειτε το αλλο ειτε και τα δυο εξισου καλα (ή κακα), εγω πχ κανω πολυ καλυτερα το 2ο. 5 λεπτά πριν, radiohead είπε Τέλος να σου ποσταρω καμμία τριανταρια άτομα που χρησιμοποιουνε ακόμα και επαγγελματικά χωρίς πρόβλημα αυτες μη σου πω και χειρότερες; Αυτο δεν ειναι επιχειρημα και το ξερεις, και εγω μπορω να σου δειξω ξυλουργους που κοβουν τους παγκους με σεγα και οχι με το σωστο τροπο (δισκοπριονο), η δουλεια γινεται αλλα δεν ειναι η σωστη. Οι 2 dell δεν ειναι κακες, αλλα δεν ειναι και οι ιδανικες, αυτο εγραψα, εαν υπαρχουν τα χρηματα υπαρχουν καλυτερες επιλογες. Εαν η δουλεια σου ειναι να κοβεις παγκους αγοραζεις δισκοπριονο και παιρνεις πιο φθηνο κατσαβιδι. Αυτο εγραψα...
Dr_73 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Για φωτογραφική χρήση , η κάρτα γραφικών , είναι πεταμένα λεφτά , όταν μιλάμε για μηχάνημα με περιορισμούς στο κόστος. Η μνήμη αντίθετα βοηθάει πάντα (άσχετα αν είναι άθλιες οι τιμές τους τώρα). Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από Dr_73
narta Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Βασικά πρώτα τραβάς καλές φωτογραφίες και μετά κοιτάς την επεξεργασία. Έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα στην επεξεργασία λες και άμα τραβήξεις ένα κουβά σκατα μπορείς να το κάνεις τούρτα σοκολάτα σε gourmet patisserie με την επεξεργασία. Και όσον αφορά το 100% Adobe RGB μια παπάρια και μισή όταν μιλάμε για άτομο που δεν βγάζει τα προς το ζην από τις εκτυπωσεις. 100% sRGB είναι αρκετό για τον μέσο φωτογράφο, σημερα, στην Ελλάδα. Μια καλή οθόνη και καλιμπραρισμα χρειάζεται αρκετά Dell και benq μοντέλα υπάρχουν για να καλύψουν την ανάγκη ενός σπουδαστή και βρίσκει δανεικό ένα μηχανάκι καλιμπραρισματος.
panoc Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, narta είπε Βασικά πρώτα τραβάς καλές φωτογραφίες και μετά κοιτάς την επεξεργασία. Το αυτο +10. 3 ώρες πριν, narta είπε Έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα στην επεξεργασία λες και άμα τραβήξεις ένα κουβά σκατα μπορείς να το κάνεις τούρτα σοκολάτα σε gourmet patisserie με την επεξεργασία. Το αυτο +20. 3 ώρες πριν, narta είπε Και όσον αφορά το 100% Adobe RGB μια παπάρια και μισή όταν μιλάμε για άτομο που δεν βγάζει τα προς το ζην από τις εκτυπωσεις. 100% sRGB είναι αρκετό για τον μέσο φωτογράφο, σημερα, στην Ελλάδα. Το κακο ειναι οτι ο μεσος φωτογραφος στην Ελλαδα θεωρειτε ο φωτογραφος εκδηλωσεων, και ενω υπαρχουν εξαιρετικοι επαγγελματιες στο χωρο η πλειοψηφια δε μπορει να κανει σωστα το πρωτο που αναφερες και νομιζει οτι θα τα κανει καλυτερα στο 2ο. Παιρνω δουλειες τετοιες για επεξεργασια και μιλαμε δε ξερεις τι να διορθωσεις και τι να φτιαξεις... κανεμα highligths, λαθος white balance για να μη μιλησουμε για στραβο framing κλπ... Μιλαμε υπαρχουν "επαγγελματιες" που για καθε φωτογραφια τους θελω 5+ λεπτα απλα και μονο για βασικη διορθωση, για να μη μιλησω οτι αρκετοι μου εδιναν στην αρχη jpeg (χωραει περισσοτερες φωτο η καρτα μνημης, λες και δε παιρνουν τοσα λεφτα να αγορασουν μεγαλυτερες και δυο και τρει)... και δεν ηθελαν να καταλαβουν οτι οτι χαλασε στο jpeg χαθηκε... Παντως οχι να το παινευτω αλλά εχω φτιαξει πολλους κουβαδες σκατα να φαινονται σοκολατινες 😛 Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από panoc
narta Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, panoc είπε για να μη μιλησουμε για στραβο framing Απο αυτο και μονο φαινεται ποσο επαγγελματιας ειναι ο αλλος. 8 λεπτά πριν, panoc είπε Παιρνω δουλειες τετοιες για επεξεργασια και μιλαμε δε ξερεις τι να διορθωσεις και τι να φτιαξεις... κανεμα highligths, λαθος white balance https://www.ebay.com/itm/132065604068?var=431420886720 Δεν ειναι ακριβο, ειναι 2 κλικ. 10 λεπτά πριν, panoc είπε για να μη μιλησω οτι αρκετοι μου εδιναν στην αρχη jpeg (χωραει περισσοτερες φωτο η καρτα μνημης, λες και δε παιρνουν τοσα λεφτα να αγορασουν μεγαλυτερες και δυο και τρει)... και δεν ηθελαν να καταλαβουν οτι οτι χαλασε στο jpeg χαθηκε... Εδω δεν ειναι η λογικη του χωραει περισσοτερα. Μερικες φορες τα RAW αργουν να αποθηκευτουν και σε μια φωτογράφιση γαμου ή βαφτισης πχ, το δευτερολεπτο παιζει σημασια. Σε στημενη, studio ή εξω ναι μαζι σου, αλλα σε εκδήλωση, εν μερη μεταλαβαινω το γιατι με βαση τον παραπανω συλογισμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα