Haldol Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Ύστερα από, ούτε λίγο ούτε πολύ, 9 χρόνια συμβίωσης με το iOS, θέλω κάτι διαφορετικό, έστω και για λίγο καιρό. Πιθανολογώ ότι αυτή η μετάβαση δεν θα είναι forevah, αλλά για λίγους μήνες ή έστω έναν χρόνο. Έχω διαλέξει το Mi A2 για τρεις κυρίως λόγους (κατά σειρά): α) μου αρέσει, β) είναι Android One και γ) είναι προσιτό. Το βασικό είναι ότι δεν θέλω να αλλάξω τις συνήθειές μου και ελπίζω ότι το Android, ως αρκετά παραμετροποιήσιμο, θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Έχουμε δηλαδή δύο βασικά ζητήματα στα οποία -πιστεύω- ότι μπορεί να δυσκολευτώ. Φωτογραφίες: Θέλω τις φωτογραφίες μου όμορφα τακτοποιημένες από το κινητό σε άλμπουμ, με βάση ημερομηνία, χρονιά, τοποθεσία, κλπ. Δε μ' αρέσει να 'ναι «χύμα» σε φακέλους και να χάνομαι σε file managers. Υπάρχει εγγενώς (α.κ.α. χωρίς τρίτη εφαρμογή) αυτή η δυνατότητα; Syncing: Μαθημένος στο iCloud. Backups περνάνε αυτόματα, φωτογραφίες ανεβαίνουν αυτόματα, επαφές και εφαρμογές επίσης. Έχω όλες τις φωτογραφίες σε όλα μου τα μηχανήματα χωρίς να κάνω τ-ί-π-ο-τ-α. Γίνεται κάτι αντίστοιχο, ή θα πρέπει να μπλέξω με καλώδια και σούξου-μούξου μανταλάκια; Γενικώς, πως βλέπετε την κίνηση αυτή ; Θα μου ταιριάξει περισσότερο και θα θέλω να μείνω για πάντα; Θα απογοητευτώ και θα το πουλήσω στη 'βδομάδα πάνω; Θα πάνε όλα με το πλάνο και σε λίγο καιρό «θα μου φύγει» και απλά θα ξαναγυρίσω ικανοποιημένος με όμορφες αναμνήσεις; Το παράκανα μελό; Ξαναλέω πως δεν έχω κάποιο παράπονο από τα iPhone / iOS, ίσα- ίσα που μ' αρέσει η λογική τους, απλά θέλω να δουλέψω και κάτι διαφορετικό. 1
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Εχω και ειχα παντα iPhone και η γυναικα μου εχει το Mi A1. Το Google Cloud ειναι κατι αντιστοιχο. Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο καλα τακτοποιημενο οσο το iCloud. Γενικα οπως ηδη ξερεις το οικοσυστημα της Apple μπορει να εχει πολλους περιορισμους αλλα δουλευει εξαιρετικα καλα. Σιγουρα θα θελησεις μια περιοδο προσαρμογης. Και θα χρειαστεις και λιγο υπομονη και ανοχη. Δεν δουλευει το android οπως το iOS. Εχει ομως και τα καλα του. Προγνωση: Θα σου λειψει το iOS και θα θες να γυρισεις πισω. Ακομη και απο την απλη εμπειρια χρησης της συσκευης. Ειδικα σε μια midle range android συσκευη. Ολα συνηθιζονται φυσικα. Αλλα θελεις να συνηθισεις; 1
kodorevi8ulis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 παιδιά γελάω με αυτό (δε φταίς εσύ , γενικό είναι το κακό) sync των επαφών όταν είχε το android στο Ios ακόμα παιδευόσουν με itunes (και προφανώς δεν υπήρχε καν icloud) μετά μπήκε αυτό , ανακάλυψαν όλοι ότι μπορείς να συγχρονίσεις επαφές κλπ και η google απλά κοιμήθηκε (όσον αφορά κυρίως το backup που δεν έβαζε) κατά τα άλλα , το backup υπάρχει αλλά δεν είναι 100% για όλες τις εφαρμογές (πρέπει να το έχει βάλει ο προγραμματιστής της εφαρμογής) για τις επαφές προφανώς απάντησα για τις φωτος υπάρχει το google photos που αν διαλέξεις να τις κάνει upload σε χαμηλότερη ανάλυση έχεις και απεριόριστο χώρο βέβαια δεν καταλαβαίνω πως εννοείς το τρίτη εφαρμογή και το google photos τρίτη εφαρμογή μπορεί να θεωρηθεί αν σε κάποια android συσκευή δεν υπάρχει μέσα (ή σβηστεί) βέβαια αν λες "εχω τις φωτος σε όλα μου τα μηχανήματα" κι εννοείς ipad/mac/κλπ ε προφανώς και θα ξεβολευτείς καπως
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Αυτο που μου λειπει απο το android ειναι η μεγαλες μπαταριες παντως!
Haldol Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 59 λεπτά πριν, kodorevi8ulis είπε για τις φωτος υπάρχει το google photos που αν διαλέξεις να τις κάνει upload σε χαμηλότερη ανάλυση έχεις και απεριόριστο χώρο βέβαια δεν καταλαβαίνω πως εννοείς το τρίτη εφαρμογή και το google photos τρίτη εφαρμογή μπορεί να θεωρηθεί αν σε κάποια android συσκευή δεν υπάρχει μέσα (ή σβηστεί) βέβαια αν λες "εχω τις φωτος σε όλα μου τα μηχανήματα" κι εννοείς ipad/mac/κλπ ε προφανώς και θα ξεβολευτείς καπως Πως λέγεται η εφαρμογή που βλέπεις και διαχειρίζεσαι τις φωτογραφίες και τα album; Αυτή είναι το Google Photos, ή η σκέτη "Photos"; Αυτή η εφαρμογή θέλω να έχει τόσο κάποια syncing δυνατότητα, αλλά και online backup. Δεν έχω πρόβλημα με κάποια μηνιαία συνδρομή φυσικά (έτσι κι αλλιώς στο iCloud πληρώνω). Εννοώ Windows + MacOS. Tablet δεν έχω.
kodorevi8ulis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 google photos η εφαρμογή https://photos.google.com η σελίδα αν θες να μπεις π.χ. από υπολογιστή
paragontikos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 καταρχην καταλαβαινεις οτι το κινητο που εχεις θεωρειται πλεον σαβουρα, σκεψου το ειχα αλλαξει για να παρω το Mi4c πριν 2-3 χρονια και μου ειχε κανει εντυπωση οτι το xiaomi εβγαζε καλυτερες φωτογραφιες, οποτε δεν εχει νοημα να σκεφτεσαι τοσο τις συγκρισεις αν οι φωτογραφιες θα ειναι τακτοποιημένες καλα ή οχι οταν θα ειναι 100 φορες καλυτερης ποιοτητα, καταλαβαινω οτι μαλλον δε μπορεις να προβείς σε αγορα κάποιου καινουργιου iphone λογω κοστους αλλα αυτο το κινητο ειναι μερα με τη νυχτα με αυτο που εχεις το android ειναι παραμετροποιησιμο σε μεγαλυτερο βαθμο απο iOS αλλα για μενα και τα δυο κανουν τη δουλεια μου το ιδιο καλα, τωρα αν βαλουμε μεσα υποκειμενικοτητα και funboy-σμο ο καθενας θα βγει και θα σου πει τα δικα του.. εν κατακλείδι η αποψη μου ειναι οτι προφανως αξιζει η μεταβαση και δε πιστευω θα χεις καποια δραματικη δυσκολια με το android, απο την αλλη ομως αν εισαι προκατειλημμένος εξ αρχης οτι δε θα σου αρεσει το οικοσυστημα καλυτερα να παρεις καποιο καινουργιο iphone οταν μπορεσεις..👌
Haldol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Σαβούρα δε το λες, αλλά όντως ένα κινητό 4-ετίας «έχει φάει τα ψωμιά του». Δε δείχνει όμως τόσο έντονα την ηλικία του στη χρήση. Πρακτικά, δεν έχω ανάγκη να το αλλάξω. Έχω αλλάξει πρόσφατα και μπαταρία και διορθώθηκε το μοναδικό θέμα που είχε. Συγκρινόμενο με νέες ναυαρχίδες βέβαια, φυσικά και θα δείχνει πόσο παλιό είναι . Από οικονομικής άποψης μπορώ να αποκτήσω νέο iPhone (το iPhone X ήταν η by default επιλογή μου για όταν αλλάξω) αλλά θέλω -επιτέλους- να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί να μη μου ταιριάξει εν τέλει το Android και να σκάσω τη 1000άρα. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη μου απορία έχει λυθεί: η οργάνωση των φωτογραφιών μοιάζει εξαιρετικά με αυτή στο iOS, με την εφαρμογή "Photos". Εχθές έπιασα ένα Redmi Note 4 στα χέρια μου και το διαπίστωσα ο ίδιος. Μένει να καταλάβω λίγο καλύτερα πως λειτουργούν τα syncing + backup.
~mxls~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Γιατί απλά δεν περνάς τις εφαρμογές της Google στο 6s; Το Photos ειδικά είναι εξαιρετικό. Δοκιμάζεις, και έχεις μια ιδέα. Το ότι άλλαξες μπαταρία δεν λέει τίποτα, η αυτονομία του είναι κακή. Πολλές mid-range android συσκευές προσφέρουν ανώτερη. Η κάμερα του Mi A1 δεν ήταν τόσο καλή πάντως. Στο A2 μένει να φανεί. Για το χιλιάρικο του X, δεν χρειάζεται να σου πω ότι σε κλέβουν στεγνά.
Haldol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Πολύ καλή ιδέα! Θα το κάνω. Η αυτονομία του με ικανοποιεί εφόσον κρατάει από το πρωί που θα σηκωθώ έως το βράδυ που θα μπει στην πρίζα. Το να κρατάει παραπάνω δε μ' απασχολεί. Ελάχιστες φορές χρειάστηκα παραπάνω μπαταρία και ειλικρινά, δε θα ψωνίσω κινητό με κριτήριο αυτές τις... 5 φορές το χρόνο. Όσο για το iPhone X, σαφώς και είναι κλοπή τα 1000+ ευρώ που κοστίζει. Αλλά είμαι από τους ανθρώπους που αν μου αρέσει κάτι και ταυτόχρονα το σηκώνει η τσέπη μου, θα το πάρω, ασχέτως αν είναι "καλή" αγορά η όχι. Το ίδιο και το iPhone 6: κλοπή ήταν στα 800+ ευρώ που το 'χα πάρει, αλλά το 'χω χαρεί απίστευτα αυτά τα χρόνια που το 'χω. Οπότε δε μ' απασχολεί. Για τη φωτογραφική του Mi A2, μάλλον θα 'μαι από τους πρώτους που θα μάθουν αν αξίζει! Υπομονή λίγες μέρες!
~mxls~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δεκτό από μένα. Εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου άλλωστε. Στο photos η απεριόριστη χωρητικότητα σε υψηλής ποιότητας είναι καλή λύση αν ξεπεράσεις το όριο των 15GB. Ταπεινή μου άποψη, για να χαρείς εξίσου android συσκευή όπως με το 6αρι τόσα χρόνια, κοιτάς πιο ακριβές επιλογές.
Haldol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Τι σε προβληματίζει στο Mi A2; Ο "μικρός" -σχετικά- επεξεργαστής; Μπορώ να δω και άλλες συσκευές, αν και δε βρίσκω πολλές με Android One που να μ' αρέσουν.
~mxls~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μια χαρά είναι ο SD660. Αλλά σκέψου ότι χοντρικά στα μισά χρήματα απ'το χιλιάρικο του X, παίζουν συσκευές όπως S9, Mate10Pro, P20 κ.α. Αν το Android One είναι απόλυτο ζητούμενο, πάω πάσο. Υπάρχει και το Nokia 8 sirocco αλλά δεν έχω άποψη.
Haldol Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Το P20 Pro η αλήθεια είναι ότι μ' αρέσει, αλλά θέλω να ξεκινήσω με κάτι πιο χαμηλό (σε χρήματα). Στην τελική μπορεί να μη με βολέψει το Android και να το δώσω πάνω στο μήνα. Κρίμα είναι να 'χω δώσει τόσα λεφτά. Στο iPhone θα τα 'δινα πιο εύκολα, διότι οκ, αυτό έχω, αυτό έχω συνηθίσει, δεν υπάρχει το "αν θα μ' αρέσει ή όχι". Δεν είναι απόλυτο must το Android One, αλλά όπως και να 'χει το προτιμώ από τα 'τροποποιημένα'. 1
~mxls~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 23 λεπτά πριν, Haldol είπε ...Στην τελική μπορεί να μη με βολέψει το Android και να το δώσω πάνω στο μήνα. Κρίμα είναι να 'χω δώσει τόσα λεφτά... Σωστή σκέψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα