Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, postfire είπε

φραγκακια ηθελε να βγαλει να σε προκαλεσει να τον χτυπισεις και μετα να σε τρεχει

καλα εκανες και κρατηθηκες

Εγώ τράβαγα βίντεο παράλληλα καθώς με έβριζε και με ακολουθούσε ( γύρω στα 10 λεπτά συνέβαινε αυτό, σε όλο το Χαλάνδρι) 

Δεν μου πέρασε από το μυαλό αλλά μάλλον δίκιο έχεις. Δεν εξηγείται στα καλά του καθουμένου να έρθει κάποιος και να σου λέει να πας σε ένα πάρκο και να αρχίσεις να καθαρίζεις τα σκατά των σκύλων επειδή έχεις και εσύ. Δηλαδή και να το πω πως μου συνέβει αυτό το πράγμα σε κάποιον γνωστό ή θα νομίζει πως τα βγάζω από το μυαλό μου ή θα πέσει κάτω από τα γέλια. Σαν να σε σταματήσω εγώ στον δρόμο και να σε απειλώ πως θα σε βάλω μέσα αν δεν αρχίσεις να καθαρίζεις τα σκουπίδια από κάτω.

* Βίντεο έβγαλα μόνο και μόνο για είμαι νομικά κατοχυρωμένος ( δεν ξέρω αν στέκει ή οχι) και για να μπορώ να αποδείξω πως ένας τρελος με ακολουθεί και με βρίζει για πολλή ώρα. Δεν έχω ιδέα αν νομικά στέκει απλά σκέφτηκα πως είναι το μοναδικό πράγμα που μπορώ να κάνω.

Επεξ/σία από Vasivouzoukos
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτοί που φωνάζουν για τις ακαθαρσίες που αφήνει ο σκύλος, είναι οι ίδιοι που πετάνε κάτω το σκουπίδι που κρατάνε στο χέρι! 

• Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, Vasivouzoukos said:

Εγώ τράβαγα βίντεο παράλληλα καθώς με έβριζε και με ακολουθούσε ( γύρω στα 10 λεπτά συνέβαινε αυτό, σε όλο το Χαλάνδρι) 

Δεν μου πέρασε από το μυαλό αλλά μάλλον δίκιο έχεις. Δεν εξηγείται στα καλά του καθουμένου να έρθει κάποιος και να σου λέει να πας σε ένα πάρκο και να αρχίσεις να καθαρίζεις τα σκατά των σκύλων επειδή έχεις και εσύ. Δηλαδή και να το πω πως μου συνέβει αυτό το πράγμα σε κάποιον γνωστό ή θα νομίζει πως τα βγάζω από το μυαλό μου ή θα πέσει κάτω από τα γέλια. Σαν να σε σταματήσω εγώ στον δρόμο και να σε απειλώ πως θα σε βάλω μέσα αν δεν αρχίσεις να καθαρίζεις τα σκουπίδια από κάτω.

* Βίντεο έβγαλα μόνο και μόνο για είμαι νομικά κατοχυρωμένος ( δεν ξέρω αν στέκει ή οχι) και για να μπορώ να αποδείξω πως ένας τρελος με ακολουθεί και με βρίζει για πολλή ώρα. Δεν έχω ιδέα αν νομικά στέκει απλά σκέφτηκα πως είναι το μοναδικό πράγμα που μπορώ να κάνω.

Δεν ξερω και πολλα πολλα, αλλα ειδικα με το βιντεο προσεχε πολυ πριν το επικαλεστεις οπουδηποτε και επισης ρωτα και καναν ειδικοτερο αν ειναι νομιμο...

Απο κει και περα απο τη στιγμη που δεν εχεις τα στοιχεια του, μια τρυπα στο νερο κανεις στην αστυνομια, εννοειται οτι δε θα ασχοληθουν καν, ακομα κι αν σε πιστεψουν.

Για να στο πω πιο απλα. Οσο αυτος μπορει να ισχυριζεται οτι σε ειδε να μην μαζευεις τις ακαθαρσιες του σκυλου σου -το οποιο επισυρει βαριες ποινες-, αλλο τοσο μπορεις εσυ να ισχυριζεσαι οτι ενας random τυπος σε απειλησε, σε εβρισε κλπ (και ξαναλεω προσοχη με το βιντεο πριν επιχειρησεις να το επικαλεστει σε οποιαδηποτε αρχη). Για εναν τριτο (πχ αστυνομικο) στον ιδιο κουβα μπαινετε και οι δυο με τετοιου τυπου ισχυρισμους.

Κοινως, καλα κρασια, η αστυνομια για τρελους θα σας περνουσε και τους δυο και θα σας εκανε τιποτε συστασεις το πολυ πολυ...

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.

Καλού κακού όταν τον βγάζεις το σκύλο έξω κράτα και ένα πάκο σακκουλάκια ,από αυτά που τα μαζεύουν για ξεκάρφωμα.

Και άλλους έχω δει κοιτάζουν δεξιά αριστερά όταν ο σκύλος τους τα κάνει και από τη στιγμή που δεν τους βλέπει κανείς την κάνουν αφήνοντάς τα στη φύση για λίπασμα.Αν τους βλέπει περιμένουν λίγο σφυρίζοντας να περάσει και μετά το ίδιο.:P

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Δεν ξερω και πολλα πολλα, αλλα ειδικα με το βιντεο προσεχε πολυ πριν το επικαλεστεις οπουδηποτε και επισης ρωτα και καναν ειδικοτερο αν ειναι νομιμο...

Απο κει και περα απο τη στιγμη που δεν εχεις τα στοιχεια του, μια τρυπα στο νερο κανεις στην αστυνομια, εννοειται οτι δε θα ασχοληθουν καν, ακομα κι αν σε πιστεψουν.

Για να στο πω πιο απλα. Οσο αυτος μπορει να ισχυριζεται οτι σε ειδε να μην μαζευεις τις ακαθαρσιες του σκυλου σου -το οποιο επισυρει βαριες ποινες-, αλλο τοσο μπορεις εσυ να ισχυριζεσαι οτι ενας random τυπος σε απειλησε, σε εβρισε κλπ (και ξαναλεω προσοχη με το βιντεο πριν επιχειρησεις να το επικαλεστει σε οποιαδηποτε αρχη). Για εναν τριτο (πχ αστυνομικο) στον ιδιο κουβα μπαινετε και οι δυο με τετοιου τυπου ισχυρισμους.

Κοινως, καλα κρασια, η αστυνομια για τρελους θα σας περνουσε και τους δυο και θα σας εκανε τιποτε συστασεις το πολυ πολυ...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου να τα γράψεις αυτά.

Απλά επισημαίνω το βίντεο διότι εγώ μπορώ να αποδείξω πως αυτός με ακολουθεί, με βρίζει και με απειλεί.... και νομίζω είναι σίγουρα χειρότερο από το να μην μαζεύει κάποιος τις ακαθαρσίες του σκύλου που άντε το πολύ πολύ να φας 100 ευρώ πρόστιμο.

Δημοσ.

Αν είναι γνωστός στήν γειτονιά και το ξανακάνει και τον γνωρίζουν μπορείς να κάνεις μύνηση η τουλάχιστον να τον εκφοβίσεις με την αστυνομία,προσπάθησε να μην τον χτυπήσεις όμως γιατί μπορεί να έχεις μπλεξίματα,αφού έβλεπε η "γειτονιά"μπορείς να επικαλεστείς μάρτυρες και έχεις και το βίντεο ακόμα καλύτερα,αν και πρέπει να προσέξεις πως και αν θα το παρουσιάσεις, πές πχ οτι έβγαζες πχ τον σκύλο σου σε βίντεο και ήρθε ο άλλος και έβριζε γιατί το να τον βιντεοσκοπήσεις έτσι απλά δεν επιτρέπεται αν και αναλόγος το παράπτωμα σε κάποιες περιπτώσεις οι δικαστές δέχονται στοιχεία ανάλογα.

Δημοσ.

Γενικά να αναφέρω ότι το κάθε άτομο γύρω του έχει αυτό που λέμε προσωπικός χώρος. Όταν κάποιος τον παραβιάζει με απειλή για το άτομο σου έχεις κάθε δικαίωμα νόμιμης άμυνας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αύριο θα μου λυθούν οι ερωτήσεις ( άμυνα/βιντεοσκόπηση/απειλές/μηνύσεις κτλπ) μιας και θα ρωτήσω τον αξιωματικό υπηρεσίας. Δεν μπορεί δηλαδή ο κάθε βλαμμένος να σε ακολουθεί και να σε απειλεί και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Άλλη δουλειά δεν είχα από το να τρέχω στην αστυνομία για τον κάθε ψυχανώμαλο. Σκέφτομαι όμως πως αυτό μπορεί να συμβεί και σε κάποιο θηλυκό οικογενειακό ή φιλικό μέλλος οπότε πρέπει να το αναφέρω. Αν δω ότι ο άλλος έρχεται με επιθετικές διαθέσεις πάνω μου τότε θα αμυνθώ, μπορεί να βρω και τον μπελά μου ( άλλωστε σε αυτήν την χώρα ούτε δικαίωμα αυτοάμυνας δεν έχεις καλά καλά ) αλλά  ο άλλος δεν νομίζω να με ξαναενοχλήσει, ούτε εμένα αλλά ούτε και κάποιον άλλον.

Είπαμε να είμαστε υποχωρητικοί αλλά όσο θυμάμαι τα όσα μου φώναξε μου ανάβουν τα λαμπάκια, αμυντικοί αλλά όχι θύματα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αστα φίλε JohnyBftw και Vasivouzoukos, κανονικά έτσι έπρεπε να είναι,όταν φτάσει κάπου και ξεπεράσει τα όρια και δεν έχεις άλλη επιλογή τότε θα αναγκαστείς να συμπλακείς (αν γίνει κάτι,που το απεύχομαι κοίτα να τελειώνει το γρηγορότερο η συμπλοκή)δυστυχώς στήν Ελλάδα δεν ισχύει κάποιες φορές αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως λογική και η νόμιμη άμυνα,είναι τεράστιο το θέμα και υπάρχει μεγάλο κενό και μπάχαλο με τους νόμους σχετικά για την άμυνα,έχω γνωστούς απο σχολές αυτοάμυνας security κλπ που ασχολούνται με τις νομικές διαδικασίες και έτσι γνωρίζω κάποια πράγματα.

Ακόμα και στο σπίτι σου που αποτελεί άσυλο σε όποια μεγάλη πολιτισμένη χώρα δούμε και που λογικά έχει δικαίωμα ο καθένας σε άμυνα με όποια μέσα διαθέτει νόμιμα σπίτι του,εδω στήν Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε αυτό ορισμένο σωστά νομοθετικά,αφού έχουμε δει περιπτώσεις με κλέφτες κλπ που επειδή προστατεύει ο άλλος την ζωή του με κάποιο όπλο (και οχι μόνο)που έχει νόμιμα στο σπίτι τον σέρνουν στα δικαστήρια και τον καταδικάζουν κιόλας,είχαμε πρόσφατα παραδείγματα με κάποιους ηλικιωμένους.. 

Απο την Αστυνομία πρίν μερικά χρόνια,είχαν βγάλει κάποιες ανακοινώσεις για τέτοιες περιπτώσεις που θα μπεί κάποιος να σε κλέψει,που σχολιάστηκαν στα ΜΜΕ και δυστυχώς γέλαγαν και οι πέτρες ! έλεγε,να μην συμπλακείτε αν καταλάβετε πως πάνε να μπούνε κλέφτες,έλεγε ακόμα να κάνετε πως κοιμάστε και κάτι τέτοια ....ενω απο την άλλη βλέπουμε στίς ειδήσεις πώς κάποιοι στυγνοί εγκληματίες και σπείρες που ληστεύουν σπίτια, για να αποσπάσουν λίγα ευρώ βασάνιζαν (και έχουν σκοτώσει) και γέρους ανθρώπους !

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 3
Δημοσ.

Φίλε μου σαν αστυνομικός που είμαι θα σου έλεγα να μη δώσεις βάση, εφόσον από όσο κατάλαβα ήταν τυχαία συνάντηση με τον λεγαμενο και δεν είναι κάτοικος της περιοχής, ούτε έχετε προηγούμενα. 

Να πας να το δηλώσεις στο τμήμα αύριο που λες δεν έχει νόημα Γιατί αφενός δεν έχεις στοιχεία του και αφετέρου και που θα το δηλώσεις το συμβάν δεν αποδεικνύεται ούτε  και βεβαιώνεται ότι έγινε όπως θα το περιγράψεις. Καλό είναι επίσης να μην τραβάς βίντεο οποιονδήποτε χωρίς να σου δώσει τη συγκατάθεση του Γιατί θα βρεις κάνα μπελά. Θα μπορούσες να πάρεις τηλέφωνο το 100 να έρθει εκεί επιτόπου περιπολικό αλλά βέβαια σκεφτόμαστε λιγάκι ότι θα γίνουμε κ ρεζίλι στη γειτονιά μας οπότε δύσκολα το κάνουνμε κ αυτό. Αν βέβαια γίνει πάλι επεισόδιο με τν συγκεκριμένο κ δεις ότι είναι επιθετικός, τότε φυσικά κάλεσε το 100

Κουλαρε που είπαν και μερικοί Πιο πάνω, ένας ακόμα ελληναρας που βρίζει στη φανάρια ακόμα κ αν φταίει και φέρεται σε ζώο ήταν. Σε μερικές μέρες θα το έχεις ξεχάσει 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Αστα φίλε JohnyBftw και Vasivouzoukos, κανονικά έτσι έπρεπε να είναι,όταν φτάσει κάπου και ξεπεράσει τα όρια και δεν έχεις άλλη επιλογή τότε θα αναγκαστείς να συμπλακείς (αν γίνει που το απεύχομαι κοίτα να τελειώνει όσο το γρηγορότερο η συμπλοκή)δυστυχώς στήν Ελλάδα δεν ισχύει κάποιες φορές αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως λογική και η νόμιμη άμυνα,είναι τεράστιο το θέμα και υπάρχει μεγάλο κενό και μπάχαλο με τους νόμους σχετικά για την άμυνα,έχω γνωστούς απο σχολές αυτοάμυνας security κλπ που ασχολούνται με τις νομικές διαδικασίες και έτσι γνωρίζω κάποια πράγματα.

Ακόμα και στο σπίτι σου που αποτελεί άσυλο σε όποια μεγάλη πολιτισμένη χώρα δούμε και που λογικά έχει δικαίωμα ο καθένας σε άμυνα με όποια μέσα διαθέτει νόμιμα σπίτι του,εδω στήν Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε αυτό ορισμένο σωστά νομοθετικά,αφού έχουμε δει περιπτώσεις με κλέφτες κλπ που επειδή προστατεύει ο άλλος την ζωή του με κάποιο όπλο (και οχι μόνο)που έχει νόμιμα στο σπίτι τον σέρνουν στα δικαστήρια και τον καταδικάζουν κιόλας,είχαμε πρόσφατα παραδείγματα με κάποιους ηλικιωμένους.. 

Η Αστυνομία πρίν μερικά χρόνια,είχε βγάλει κάποιες ανακοινώσεις για τέτοιες περιπτώσεις, που σχολιάστηκαν στα ΜΜΕ και γέλαγαν και οι πέτρες ! έλεγε,να μην συμπλακείτε αν καταλάβετε πως πάνε να μπούνε κλέφτες,έλεγε ακόμα να κάνετε πως κοιμάστε και κάτι τέτοια ....ενω απο την άλλη βλέπουμε στίς ειδήσεις πώς κάποιοι στυγνοί εγκληματίες και σπείρες που ληστεύουν σπίτια, για να αποσπάσουν λίγα ευρώ βασάνιζαν (και έχουν σκοτώσει) και γέρους ανθρώπους !

Δυστυχώς έτσι είναι. Πάω για ύπνο, κανονικά κοιμάμαι νωρίτερα αλλά τα νεύρα με κρατάν σε υπερένταση.

Είναι να μην πέσεις στον κάθε τρελό γιατί φταις-δεν φταις θα πέσεις στο λάκκο με τα σκατά που αυτός ήδη είναι. 

Καλό βράδυ και αύριο θα σας ενημερώσω 1) για την αστυνομία και το τι μου είπε και 2) τι θα γίνει αν τον ξαναπετύχω.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vasivouzoukos είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου να τα γράψεις αυτά.

Απλά επισημαίνω το βίντεο διότι εγώ μπορώ να αποδείξω πως αυτός με ακολουθεί, με βρίζει και με απειλεί.... και νομίζω είναι σίγουρα χειρότερο από το να μην μαζεύει κάποιος τις ακαθαρσίες του σκύλου που άντε το πολύ πολύ να φας 100 ευρώ πρόστιμο.

Το ενα δεν ειναι χειροτερο απο το αλλα. Να μαζευεις τα σκ@@@ του σκυλου σου να μην δινεις δικαιωμα αλλη φορα. Με την ιδια λογικη θα πει ο αλλος ας τον δειρω τι θα μου κανουν. Τιποτα 100 ευρω προστιμο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Αστα φίλε JohnyBftw και Vasivouzoukos, κανονικά έτσι έπρεπε να είναι,όταν φτάσει κάπου και ξεπεράσει τα όρια και δεν έχεις άλλη επιλογή τότε θα αναγκαστείς να συμπλακείς (αν γίνει κάτι,που το απεύχομαι κοίτα να τελειώνει το γρηγορότερο η συμπλοκή)δυστυχώς στήν Ελλάδα δεν ισχύει κάποιες φορές αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως λογική και η νόμιμη άμυνα,είναι τεράστιο το θέμα και υπάρχει μεγάλο κενό και μπάχαλο με τους νόμους σχετικά για την άμυνα,έχω γνωστούς απο σχολές αυτοάμυνας security κλπ που ασχολούνται με τις νομικές διαδικασίες και έτσι γνωρίζω κάποια πράγματα.

Απο την Αστυνομία πρίν μερικά χρόνια,είχαν βγάλει κάποιες ανακοινώσεις για τέτοιες περιπτώσεις που θα μπεί κάποιος να σε κλέψει,που σχολιάστηκαν στα ΜΜΕ και δυστυχώς γέλαγαν και οι πέτρες ! έλεγε,να μην συμπλακείτε αν καταλάβετε πως πάνε να μπούνε κλέφτες,έλεγε ακόμα να κάνετε πως κοιμάστε και κάτι τέτοια ....ενω απο την άλλη βλέπουμε στίς ειδήσεις πώς κάποιοι στυγνοί εγκληματίες και σπείρες που ληστεύουν σπίτια, για να αποσπάσουν λίγα ευρώ βασάνιζαν (και έχουν σκοτώσει) και γέρους ανθρώπους !

Προβλέπεται να ασκήσεις την νόμιμη άμυνα εάν απειλείται η ζωή σου η η περουσια σου η και Τρίτη από άδικη και παρούσα επίθεση. Ως νόμιμη άμυνα όμως τι εννοείται ? Εννοείται η αναγκαία ενέργεια που θα κάνεις για να αποτρεψεις τον κίνδυνο.

Παράδειγμα μπαίνεις κλέφτης σπίτι σου, τον παίρνεις είδηση και αυτόςτο βάζει στα πόδια πηδώντας από το μπαλκόνι. Επ ουδενί δεν έχεις δικαίωμα να τον πυροβολήσεις ( ειδικά αν η βαλλιστική βγάλει ότι το βλήμα μπήκε στο σώμα του από την πλάτη βραστά ). Υπάρχει σαφέστατη υπέρβαση της νόμιμης άμυνας καθόσον δεν υπήρχε αμεσως κίνδυνος για τη ζωή σου διότι ο δράστης απομακρύνοταν. Αν βέβαια ο κλέφτης αντί να το βάλει στα πόδια βγάζει μαχαίρι κ κινηθεί κατά το μέρος σου, φυσικά έχεις δικαίωμα να αμυνθείς έστω κ αν η άμυνα σου έχει αποτέλεσμα το θάνατο του ( να τον πυροβολησεις δλδ ).

Βέβαια και στην πρώτη κ στη δεύτερη περίπτωση το θέμα είναι πως θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Το τρέξιμο στα δικαστήρια δε το γλιτώνεις ακόμα και στην πιο κραυγαλέα περίπτωση άσκησης νόμιμης άμυνας

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, uesugi1989 είπε

Φίλε μου σαν αστυνομικός που είμαι θα σου έλεγα να μη δώσεις βάση, εφόσον από όσο κατάλαβα ήταν τυχαία συνάντηση με τον λεγαμενο και δεν είναι κάτοικος της περιοχής, ούτε έχετε προηγούμενα. 

Να πας να το δηλώσεις στο τμήμα αύριο που λες δεν έχει νόημα Γιατί αφενός δεν έχεις στοιχεία του και αφετέρου και που θα το δηλώσεις το συμβάν δεν αποδεικνύεται ούτε  και βεβαιώνεται ότι έγινε όπως θα το περιγράψεις. Καλό είναι επίσης να μην τραβάς βίντεο οποιονδήποτε χωρίς να σου δώσει τη συγκατάθεση του Γιατί θα βρεις κάνα μπελά. Θα μπορούσες να πάρεις τηλέφωνο το 100 να έρθει εκεί επιτόπου περιπολικό αλλά βέβαια σκεφτόμαστε λιγάκι ότι θα γίνουμε κ ρεζίλι στη γειτονιά μας οπότε δύσκολα το κάνουνμε κ αυτό. Αν βέβαια γίνει πάλι επεισόδιο με τν συγκεκριμένο κ δεις ότι είναι επιθετικός, τότε φυσικά κάλεσε το 100

Κουλαρε που είπαν και μερικοί Πιο πάνω, ένας ακόμα ελληναρας που βρίζει στη φανάρια ακόμα κ αν φταίει και φέρεται σε ζώο ήταν. Σε μερικές μέρες θα το έχεις ξεχάσει 

Σα αστυνομικός που εισαι γιατι δεν του λες απλα, πως η ελας πλεον δεν ασχολείται με αυτου του είδους εγκληματικότητας;

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...