Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και σε ποιο σημειο της σιτας βρισκεται αυτο; Στις ακρες για να μην σκιζεται;
Υπαρχει και συρματοσχοινο λεπτο 0,5-1χιλ με πλαστικη επενδυση (παλι απο ειδη ψαρεματος) για ανθεκτικες δουλειες, ειναι λιγοτερο εξωτικο υλικο και ισως να σου ειναι καλυτερο

Δημοσ.

Το σκοινάκι διατρέχει τη σίτα όπως την κοιτάς από άκρη σε άκρη σε 4 παράλληλες περασιές. Έχεις τέτοιο συρματόσκοινο να μου το βγάλεις μια φωτογραφία;

Δημοσ.

Οχι δυστηχως θα πρεπει να πας σε καταστημα της περιοχης σου να τα δεις απο κοντα, υπαρχει σε διαφορετικα παχη, αυτοι τα μετρανε με αντοχες σε ελξη και οχι διαμετρο. Οποτε να εχεις μαζι σου και σαν δειγμα το κομμενο σχοινακι σου.

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, zoranb είπε

Το σκοινάκι διατρέχει τη σίτα όπως την κοιτάς από άκρη σε άκρη σε 4 παράλληλες περασιές. Έχεις τέτοιο συρματόσκοινο να μου το βγάλεις μια φωτογραφία;

Ναι έχω συρόμενη πλισέ σίτα και κατάλαβα για που το θέλεις.

Το θέμα είναι ότι η σίτα έχει αρκετά (4-5 σίγουρα) και θα χρειαστείς αρκετά μέτρα.Το συγκεκεριμένο που σου έδειξα στη φωτογραφία είναι πολύ ανθεκτικό και θα κάνεις καλή δουλειά. Από ότι θυμάμαι το έχει και σε διάφορους χρωματισμούς εκεί που το πήρα.

Πάντως πολύ ψεύτης ο κατασκευαστής της σίτας σου.Η δική μου 10 χρόνων και δεν έχω κανένα πρόβλημα.:) 

Συρματόσχοινο που λέει ο orck έχω δει σε διάφορα πάχη στο leroy αλλά μάλλον δεν θα κάνεις δουλειά γιατί δύσκολα θα  λυγίζει στο σημείο που μπαίνει μέσα στην κάσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά την είχα για 8 χρόνια κ δεν είχε πάθει τίποτα... στον 8ο χρόνο ήθελε σέρβις καθώς κ το σχοινάκι κόπηκε κ η σίτα είχε σκιστεί στα διπλώματα.
Όμως μετά το σέρβις, στο δεύτερο χρόνος κόπηκε το σχοινάκι από φθορά! Ε είναι για μπάτσες!
Η δικιά σου που δεν έχει πάθει τίποτα στη δεκαετία, έχω να πω πως η διάρκειά έχει να κάνει και με το εάν τη βλέπει ήλιος, τρώει βροχές κλπ. κλπ. Το χειμώνα είναι καλό να την μαζεύουμε κ να μην είναι ανοικτή!

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zoranb είπε

Αρχικά την είχα για 8 χρόνια κ δεν είχε πάθει τίποτα... στον 8ο χρόνο ήθελε σέρβις καθώς κ το σχοινάκι κόπηκε κ η σίτα είχε σκιστεί στα διπλώματα.
Όμως μετά το σέρβις, στο δεύτερο χρόνος κόπηκε το σχοινάκι από φθορά! Ε είναι για μπάτσες!
Η δικιά σου που δεν έχει πάθει τίποτα στη δεκαετία, έχω να πω πως η διάρκειά έχει να κάνει και με το εάν τη βλέπει ήλιος, τρώει βροχές κλπ. κλπ. Το χειμώνα είναι καλό να την μαζεύουμε κ να μην είναι ανοικτή!

Όπως τα λές.Τη δική μου την έχω βάλει εσωτερικά γιατί έξω δε βόλευε επειδή μέχρι το 1,20 είχα βάλει στον τοίχο πλακάκια και έπρεπε να τα ξηλώσω και μάλλον αυτό μου βγήκε σε καλό γιατί δεν τη χτυπάει ούτε ήλιος ούτε βροχή ούτε αέρας.

Δημοσ.
On 28/07/2018 at 17:20, zoranb said:

Σπάγγους ε; Θα έχει άραγε κάτι από κέβλαρ ή κάτι που να είναι αντοχής; Όχι τόσο για να σηκώνει βάρη αλλά για να μην φθείρεται κατά την τριβή!

ολα φθειρονται με την τριβη το μονο που αλλαζει ειναι η αντοχη.εκτος αν το υλικο στο οποιο θα τριβεται το σχοινακι ειναι πιο μαλακο οποτε θα φθαρει εκεινο.

On 28/07/2018 at 22:12, papoys1 said:

Ναι έχω συρόμενη πλισέ σίτα και κατάλαβα για που το θέλεις.

Το θέμα είναι ότι η σίτα έχει αρκετά (4-5 σίγουρα) και θα χρειαστείς αρκετά μέτρα.Το συγκεκεριμένο που σου έδειξα στη φωτογραφία είναι πολύ ανθεκτικό και θα κάνεις καλή δουλειά. Από ότι θυμάμαι το έχει και σε διάφορους χρωματισμούς εκεί που το πήρα.

Πάντως πολύ ψεύτης ο κατασκευαστής της σίτας σου.Η δική μου 10 χρόνων και δεν έχω κανένα πρόβλημα.:) 

Συρματόσχοινο που λέει ο orck έχω δει σε διάφορα πάχη στο leroy αλλά μάλλον δεν θα κάνεις δουλειά γιατί δύσκολα θα  λυγίζει στο σημείο που μπαίνει μέσα στην κάσα.

αν ειναι λεπτο το συρματοσχοινο λυγιζει αρκετα.οχι σαν kevlar κτλ βεβαια

Δημοσ.

Συγνωμη για το offtopic αλλα μου εχουν σκιστει οι σιτες κατω δεξια και αριστερα ακριβως πανω απ το πλαστικο που ειναι οι λαβες και επισης δεν ανεβαινουν τερμα αλλα μενουν 20εκ περ και σταματανε.

Τι μπορω να κανω?Το σερβις τι κοστιζει και πως γινεται?

Δημοσ.

Φαντάζομαι πως αναφέρεσαι σε κάθετης κύλισης σίτα. Μάλλον έχει χάσει την επαναφορά του ο μηχανισμός, το έλασμα δηλαδή που έχουν όλες αυτές. Για σέρβις η κάθε μάρκα έχει το δικό της κόστος κ δε γνωρίζω, εαν με ρώταγες για πλυσέ συρώμενες σαν τη δίκη μου εκεί θα σου έλεγα. ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, arisg90 είπε

Συγνωμη για το offtopic αλλα μου εχουν σκιστει οι σιτες κατω δεξια και αριστερα ακριβως πανω απ το πλαστικο που ειναι οι λαβες και επισης δεν ανεβαινουν τερμα αλλα μενουν 20εκ περ και σταματανε.

Τι μπορω να κανω?Το σερβις τι κοστιζει και πως γινεται?

Αυτή που λές είναι πολύ φτηνή και να υπάρχει σέρβις δε συμφαίρει.Θα σου κοστίσει περισσότερο από μία καινούργια.

Αυτή την εποχή έχει προσφορά -30% στο leroy πάρε και κάνε την αντικατάσταση μόνος.Και εμένα είχε το ίδιο πρόβλημα σε ένα παράθυρο  1,20χ1,30 περίπου πήρα μία γύρω στα 35 ευρώ και την αντικατέστησα.Απλό είναι 5-6 βίδες έχει και είσαι οκ.Έχει και οδηγίες εγκατάστασης.

Επεξ/σία από papoys1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 30/07/2018 at 03:41, zoranb said:

Το άλλο υλικό που λες θα είναι η σίτα!

η σιτα αν τριβεται με συρματοσχοινο παιζει να παθει ζημια πρωτα η σιτα και μετα το συρματοσχοινο.αν μιλαμε ομως για Kevlar και τετοια εκει θα φαγωθει εστω και δυσκολα το kevlar πρωτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...