Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Ο μηχανισμός που επιβραδύνει το κλείσιμο της πόρτας για να κλείσει ομαλά, δεν λειτουργεί σωστά.

Οταν κλείνεις την πόρτα κοπανάει με μεγάλη δύναμη.

Πρεπει να λέγεται υδραυλική σουστα δεν ειμαι και σίγουρος. Είναι περίπου όπως φαίνεται στην εικόνα.

AZBE%20C324%20FOTO-500x416.jpg

Ρυθμιζεται καταρχήν ή φωνάζω μάστορα;

Αφορά την κοινόχρηστη εισοδο της πολυκατοικίας και αν και τα χέρια μου πιάνουν δεν θέλω να κάνω παρέμβαση εαν δεν είμαι 100% σιγουρος.

Επισης για τέτοιες επισκευές αναλαμβάνει κλειδαράς εαν και εφόσον δεν τα καταφέρω;

Επεξ/σία από Prof_Chaos
Δημοσ.

Πρέπει να υπάρχει μια βίδα πάνω στο μηχανισμό που την σφίγγεις ή την ξεσφίγγεις. Με πειραματισμό θα βρεις πόσο πρέπει να το ρυθμίσεις ώστε να έχει αρκετή φόρα για να κλείνει την πόρτα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εμενα ετσι είναι ...Οσο σφιγω την βιδα  τοσο πιο αργα κλεινει και οσο ξεσφίγγω τοσο πιο απότομα  κλεινει .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Prof_Chaos είπε

Καλησπέρα σας,

Ο μηχανισμός που επιβραδύνει το κλείσιμο της πόρτας για να κλείσει ομαλά, δεν λειτουργεί σωστά.

Οταν κλείνεις την πόρτα κοπανάει με μεγάλη δύναμη.

Πρεπει να λέγεται υδραυλική σουστα δεν ειμαι και σίγουρος. Είναι περίπου όπως φαίνεται στην εικόνα.

AZBE%20C324%20FOTO-500x416.jpg

Ρυθμιζεται καταρχήν ή φωνάζω μάστορα;

Αφορά την κοινόχρηστη εισοδο της πολυκατοικίας και αν και τα χέρια μου πιάνουν δεν θέλω να κάνω παρέμβαση εαν δεν είμαι 100% σιγουρος.

Επισης για τέτοιες επισκευές αναλαμβάνει κλειδαράς εαν και εφόσον δεν τα καταφέρω;

α) αν εχουν τρεξει λαδια, ειναι για πεταμα. αν καποιος ρυθμιζοντας τη, εφτασε μια απο τις 2 βιδες ρυθμισματος στο τελος τους - παλι ειναι για πεταμα !

β) οσον αφορα τη ρυθμιση, εχει 2 βιδες. η μια ρυθμιζει την ταχυτητα που κλεινει η πορτα απο τις 120 μοιρες εως τις 30 (ενδεικτικα) και η δευτερη ρυθμιζει το τελειωμα. ουσιαστικα το προβλημα σου ειναι στο 2ο σκελος. θελεις μια νορμαλ προς γρηγορη επαναφορα για το 1ο σκελος και μια σχετικα δυνατη στο 2ο σκελος. αν η σουστα ειναι οπως της φωτογραφιας, αφορα μονο ξυλινες / αλουμινοπορτες και οριακα σιδερενιες πορτες μεχρι 50kg. αν εχετε θωρακισμενη ή μασιφ σιδερενια χρειαζεστε σουστα με ονομαστικη δυναμη τουλαχιστον τα 100kg μιας κ στην πραγματικοτητα ειναι πιο αδυναμες απ'οσο περιγραφεται !

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν δυο βιδες  στο πλάι, η μια ειναι για την ταχυτητα κλεισίματος της πορτα και η άλλη για την ταχύτητα πρόσκρουσης

Screenshot_2018-07-31-10-53-37-157_com.android.chrome~01.png

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 2
Δημοσ.

παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας λίγο σφίξιμο και επανήλθε στα φυσιολογικά της

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...