Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδες! Εχουμε και λεμε!

Ρουτερ ZXHN H108L με repeater Tp Link TL-WA850RE

Εχω βαλει ip στο tp link την 192.168.1.3 ωστε να την παιρνει χειροκινητα(και για να θυμαμαι να μπαινω στο μενου του) 

Επισυναπτω φωτογραφιες!

Το θεμα μου ειναι, οτι ο χρηστης που μπαινει στο ρουτερ ορισμενες φορες δεν εχει internet και μου κανει παραπονα (δεν θυμαμαι αν δεν παιρνει ip διευθυνση ή αν παιρνει και απλα δε μπαινει) και απο μενα που συνδεομαι στον αναμεταδοτη ορισμενες φορες αργει να παρει ip στο λαπτοπ και στο κινητο, ή ωρες ωρες ξαφνικα δεν εχω internet και στα 2 για λιγη στιγμη μεχρι 'κατι' να επανερθει! Τι να συμβαινει διοτι δεν βγαζω ακρη;; Εκτος και αν ειναι για πεταμα το ρουτερ!! Ευχαριστω!!

tp_link_repeater.png

tp_link_repeater_2.png

router.png

router_2.png

router_3.png

Επεξ/σία από olimpiakos 7
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

α.δεν θα εβαζα την 192.168.1.3 διοτι μπορει να την δινει ο dhcp του zte και να κανει conflict.θα βαζα πχ 192.168.1.253.b.θα δοκιμαζα αλλο καναλι.γ.τα zte ειναι για πεταμα.δ.αν μπορεις.να ρινεις καλωδιο και να παιξεις access point mode ακομα καλυτερα.εναλλακτικα να μπουν powerlines αναμεσα. ε.firmware updatd στο tp link.εχω σπιτι.και χρησιμοποιω σε universal repeater το tp link 850re με ενα technicolor 788 v3 και ολα οκ

• Thanks 1
Δημοσ.

Σωστά τα λέει και ο φίλος από πάνω, δεν μπορείς να δώσεις IP στο ρουτερ εντός του range που δίνει IPs στις συσκευές, η θα πρέπει να αλλάξεις το range πχ. να ξεκινάει μετά το 192.168.1.5 η να αλλάξεις την IP του ρούτερ

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 16/08/2018 at 15:04, georgerov said:

Σωστά τα λέει και ο φίλος από πάνω, δεν μπορείς να δώσεις IP στο ρουτερ εντός του range που δίνει IPs στις συσκευές, η θα πρέπει να αλλάξεις το range πχ. να ξεκινάει μετά το 192.168.1.5 η να αλλάξεις την IP του ρούτερ

και το κακο ειναι οτι εχει δωσει ip απο την αρχη του ευρους του dhcp που θα χρησιμοποιηθει  γρηγορα.αν ηταν μεσα στο ευρος αλλα στο τελος του dhcp δεν θα ειχε θεμα αφου παιζει να μην εδινε ποτε τοσο μακρυα ip ο dhcp εκτος αν ηταν κανα ξενοδοχειο η καφετερια που μπαινουν απειρα ατομα. θεωρητικα βεβαια το zte θα πρεπε να βλεπει οτι στην 192.168.1.3 ειναι πχ το tp link και να μην την δωσει αλλα αμα τυχει το tp link να μην παιζει για καποιο λογο τοτε η Ip θα γινει release απο τον Dhcp και μετα θα την δωσει σε καποιον client οποτε θα σκασει θεμα.επισης καλο ειναι στο repeater να κανει Firmware update και να δωσει καρφωτα ip/dns οπως και για gateway την ip του zte γιατι την εχει 0.0.0.0 απο default.μετα μπορει να παιξει και με τα καναλια.αλλα γενικα το να παιζεις Repeater ειναι απο μονο του ενα θεμα αλλο τοσο οταν μιλαμε και για zte 108. εχω πετυχει σε σπανια περιπτωση που δεν το δοκιμασα να μην παιρνει Ip μια συσκευη και να ανοιγεις τον dhcp του tp link ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με του adsl modem/router απλα με αλλο ευρος(ιδιο gateway) και μετα να παιρνει ip.ισως να ετυχε ισως πολλα.δεν εγινε παραπανω δοκιμη.το καλυτερο ειναι να τα βαζουμε σαν access point ειτε με ethernet ειτε με powerline αμα γινεται αναμεσα σε adsl router και σε tp link. to 850 mporei Να παιξει και σαν access point και να παιρνει απο Powerline ή καλωδιο ethernet

• Thanks 1
Δημοσ.

Μαγκες update!! Τελικα φταιει το σκατορουτερ που λεγεται zte! Ηθελα να ξερα γιατι τα βγαλαν!! Συνδεθηκα σε αλλο δικτυο και τα χω ολα αυτοματα και μου δινει κανονικα και σφαιρα ip! Αυτα προς το παρον!

Δημοσ.
17 hours ago, olimpiakos 7 said:

Μαγκες update!! Τελικα φταιει το σκατορουτερ που λεγεται zte! Ηθελα να ξερα γιατι τα βγαλαν!! Συνδεθηκα σε αλλο δικτυο και τα χω ολα αυτοματα και μου δινει κανονικα και σφαιρα ip! Αυτα προς το παρον!

απο το πρωτο ποστ σου εχουμε γραψει οτι το zte ειναι χαλια .ειδικα το 108.επισης αν κρατησεις το zte ή αν παρεις αλλο router στην καρτελλα του wireless to channel bandwidth δοκιμασε απο 20 να το κανεις 40 ή το αναποδο και να δεις που παιζει καλυτερα.οσο πιο μεγαλο τοσο πιο καλα ΑΝ δεν εχουμε πολλες παρεμβολες.

Για το zte εδω και 2 χρονια εχουν ανοιχτει 100000 θεματα στο ινσομνια να λενε για το zte για θεματα με wireless και αλλα τοσα θεματα.Σε ολους λεμε το ιδιο.Αλλο ρουτερ.Οι μισοι ζητησαν αντικατασταση απο τον παροχο και ο παροχος τους εδωσε παλι zte.Εννοειται ειχαν παλι  τα ιδια θεματα αφου στην πραξη δεν ηταν ελαττωματικο το δικο τους αλλα ειναι ολα χαλια.Οσοι πηραν κατι αλλο απο το εμποριο βρηκαν την ηρεμια τους.

να προσπαθεις να κανειςτο zte να παιξει σωστα δεν εχει νοημα.τζαμπα τα νευρα σου χαλας.τωρα θα μου πεις γιατι το δινουν?γιατι πολυ απλα ειναι φτηνο.και το εχουν δωσει δυστυχως ολοι οι παροχοι κατα καιρους.επισης ο παροχος και φασαρια να κανεις μπορει να μην εχει να σου δωσει κατι αλλο οποτε απλα αγορασε απο το εμποριο.Και ενα tp link των 25 ευρω θα παιξει καλυτερα απο το zte.

Δημοσ.

Πουλινε αμα ηταν δικο μου το ρουτερ, εννοειται πως θα τρωγε  σουταρισμα!! Παιρνω ιντερνετ απτη θεια μου οποτε δε μπορω να κανω κατι!! Και αντικατασταση να της κανουν παλι το ιδιο θα της δωσουν!!

Δημοσ.

και προσεξε οπως σου ειπαμε η ip που θα δωσεις στο tp link να ειναι εκτος ευρους dhcp του adsl router  και οχι οπως τωρα ,που οχι μονο ηταν μεσα στο ευρος του dhcp αλλα ηταν και στην αρχη του ευρους.

2 minutes ago, olimpiakos 7 said:

Πουλινε αμα ηταν δικο μου το ρουτερ, εννοειται πως θα τρωγε  σουταρισμα!! Παιρνω ιντερνετ απτη θεια μου οποτε δε μπορω να κανω κατι!! Και αντικατασταση να της κανουν παλι το ιδιο θα της δωσουν!!

καντης δωρο ενα καινουριο:p ή κανα παλιο δικο σου .Αλλιως παιξε με τα καναλια και παιξε και  με το Channel bandwidth. ναι το ιδιο θα της δωσουν εκτος αν παει σε vdsl ή πληρωσει για καποιο αλλο adsl στον παροχο/εμποριο

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, olimpiakos 7 said:

Ωραια καταλαβα!! Ευχαριστω πολυ Πουλινε!!!

Εχω παλια ρουτερ, αλλα δεν παιρνουν τηλεφωνικη γραμμη πανω!!!

a.το zte 180l δεν ειναι voip.λογικα η θεια σου πρεπει να εχει tdm τηλεφωνια οποτε μπορεις να αλλαξεις το ρουτερ.

β.ακομα και να μην μπορεις να το αλλαξεις μπορεις να βαλεις ενα δικο σου ρουτερ ακριβως διπλα να κανει το ασυρματο κομματι μονο δηλαδη να ειναι σαν access point.απλα θα κλεισεις αμα θες το ασυρματο απο το zte ή θα τα αφησεις και τα 2 ανοιχτα απλα με αλλο ονομα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε πειραζει! Δε τη γεμιζω με καλωδια για να μην την ακουω!! Κι ομως ειναι με τηλεφωνια πανω στο ρουτερ!!  Δεν ειμαι σιγουρος για το αν περναει η τηλεφωνια μεσω ρουτερ! Θα το τσεκαρω και αν οχι θα της το αλλαξω!! Εχει Wind!

Επεξ/σία από olimpiakos 7
Δημοσ.
9 minutes ago, olimpiakos 7 said:

Δε πειραζει! Δε τη γεμιζω με καλωδια για να μην την ακουω!! Κι ομως ειναι με τηλεφωνια πανω στο ρουτερ!!  Δεν ειμαι σιγουρος για το αν περναει η τηλεφωνια μεσω ρουτερ! Θα το τσεκαρω και αν οχι θα της το αλλαξω!! Εχει Wind!

καλα δεν θα ηταν πολυ παραπανω καλωδια.σε καθε περιπτωση δεν πρεπει να εχει voip .το 108l δεν ειναι voip

https://www.wind.gr/files/1/eksoplismostabs/ZTE_ZXHN_H108L_QSG.pdf

και αυτο εχεις βαλει και στο ποστ αλλα και στην εικονα.

αν βαλεις αλλο Username/password βαλε στην τυχη.δεν εχει radius οποτε θα πρεπει να παιξει με οτιδηποτε βαλεις.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...