Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο αγαπητό forum ,,,, έχοντας στη κατοχή μου μια gigabyte gtx 1060 3gb oc .... και το τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να ασχολουμε με τη βελτίωση της κάρτας ( overclock ) όχι σε τρέλα σημεία αλλά τσιμπάω τη θερμοκρασία παραπάνω ,,,,,η κάρτα τρέχει στα 192 gb/s bus memory από εργοστασιακές ρυθμίσεις ,,,,, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ,, το memory bus αλλάζει μόλις αλλάξεις τις ρηθμισεις memory clock και clock core ???? Και αν αλλάζει πως το υπολλογιζω ;;; Για παράδειγμα εμένα από εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι 

1582 Mhz core clock σε base oc mode ( από τη μάνα του ) 

και 8008Mhz Memory clock 

Εγώ έχοντας βάλει το power target στα 116% και temp limit στους 92 βαθμούς , έχω πάει το core clock στους 1800 Mhz και memory clock στους 8150 Μhz ........ πράγματι βλέπω αισθητή διαφορά ,,,,αλλά ρωτάω και πάλι ,,,, αλλάζει το memory bandwidth ??? Και αν ναι , πως το υπολογίζω ;;; Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Το bus δεν αλλάζει, αλλάζει το bandwidth, και το υπολογίζεις απλα αν έκανες 20% πάνω τις μνήμες, θα ανεβει 20%. Αν θυμαμαι καλά είναι buswidthXmemoryclock/8.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Plig88 είπε

Και αν ναι , πως το υπολογίζω ;;; Ευχαριστώ 

http://gpubandwidthcalculator.totalh.net/?i=1
🤖

(memory clock in Hz × bus width ÷ 8× memory clock type multiplier = Bandwidth in MB/s

where memory clock type multiplier is one of the following:

- HBM1 / HBM2: 2
- GDDR3: 2
- GDDR5: 4
- GDDR5X: 8
👾

Παραδειγμα για την GTX 1070 που χρησιμοποιει GDDR5 memory:

Memory clock: 2002MHz
Bus width: 256-bit
Memory type: GDDR5

(2002 * 256 / 8* 4 = 256 256 MB/s = ~256 GB/s
👽

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
Δημοσ.
9 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

http://gpubandwidthcalculator.totalh.net/?i=1
🤖

(memory clock in Hz × bus width ÷ 8× memory clock type multiplier = Bandwidth in MB/s

where memory clock type multiplier is one of the following:

- HBM1 / HBM2: 2
- GDDR3: 2
- GDDR5: 4
- GDDR5X: 8
👾

Παραδειγμα για την GTX 1070 που χρησιμοποιει GDDR5 memory:

Memory clock: 2002MHz
Bus width: 256-bit
Memory type: GDDR5

(2002 * 256 / 8* 4 = 256 256 MB/s = ~256 GB/s
👽

Κάτσε βρε σι ,,, το memory clock της 1070 είναι 8008 mhz,,, το 2002 MHz που αναφέρεις τι είναι ;;

5 ώρες πριν, Plig88 είπε

Ωωω ευχαριστώ παιδιά ,,,,,,,να είστε Καλά 

Aaaaaaaa

6 λεπτά πριν, Plig88 είπε

Κάτσε βρε σι ,,, το memory clock της 1070 είναι 8008 mhz,,, το 2002 MHz που αναφέρεις τι είναι ;;

Αααααα τώρα το είδα λέει ότι είναι 2002 MHz αλλά 8008 efective,,, δηλαδή ;;;;;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Plig88 είπε

Aaaaaaaa

Αααααα τώρα το είδα λέει ότι είναι 2002 MHz αλλά 8008 efective,,, δηλαδή ;;;;;

2002 Χ 4 =....??? 😋 (8008 χοχο!!)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

2002 Χ 4 =....??? 😋 (8008 χοχο!!)

Μωρε το κατάλαβα ,,,,,, αλλά μπερδέψουρα,,,, πάντως ευχαριστώ ,,,,  γινεται όμως να φτάσω το bandwidth κοντά στα 256 gb/s ??? Και αν το καταφέρω ( λέμε τώρα ) θα έχει σχετική απόδοση με την 1070 ;;;; Ή λέω μαλακιες ;;;

Δημοσ.

Οι εποχες οταν καποτε παιρναμε μια μεσαια καρτα γραφικων, και ποικιλοτροπως παλευαμε να την
ανεβασουμε στην αμεσως μεγαλυτερη κατηγορια -ορισμενες φορες το πετυχαιναμε / ηταν εφικτο-
δυστυχως εχουν περασει ανεπιστρεπτι... Αυτο σημερα ισχυει τοσο για την Nvidia, οσο και την Amd
☹️

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...