Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, narta είπε

H Apple είναι publicly listed εταιρία και όχι private. Know your facts

Learn to read / know what you talk about.

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Gougouftas είπε

Να δωσουν τα μισα για το χρεος της Ελλαδας οι φαταουλες!!!

εδω δε σου δινουν ενα ringtone τζαμπα 

• Like 5
Δημοσ.
22 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Το πιο στενάχωρο ειναι η ποιοτητα του iOS οπου απο το 9-10-11 η πτώση στις επιδόσεις και το battery drain ειναι αδιανόητο ... ειμαι με 10.3.3 και γράφω 7 ωρες οθόνη σε iPhone 7 βγάζω 2 μέρες ... αν παω στο 11.4 που πηγε ενας φιλος μου πέφτω 20% αν και βελτιώθηκε σε σχέση με κατι άλλες 11 άρες απίστευτα σάπιες ... επισης στο 7 εχει χαλια φωτογραφικη με προβλημα που κανεια δενε δώσε λυση ποτε  https://discussions.apple.com/thread/7691303 ας ελπίσουμε  να αλλαξει τροπάριο 

Απολύτως σχετικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

εννοούσαν οι απο πάνω πως πρόκειται για ιδιωτική εταιρία και όχι κρατική.. το publicly listed ειναι άλλο πράμα έχει σχέση με το ότι ο καθένας μπορεί να αποκτήσει ποσοστό ιδιοκτησίας απο την εταιρία (και δεν ανήκει εξολοκλήρου σε ένα άτομο ή μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων) 

και γενικά ειναι καλό να χρησιμοποιούμε ελληνικά που τα καταλαβαίνουμε (ή τουλάχιστον τα καταλαβαίνουμε καλύτερα απο τα αγγλικά) γιατί γίνονται πολλές παρερμηνείες όταν διαβάζει κάποιος αποτελέσματα απο το google μεταφράζοντας απλά τις λέξεις ακόμη και καλά αγγλικά να ξέρει μπορεί να μην ξέρει το πλαίσιο στο οποίο γράφεται απο που διαβάζεται ή ότι χρησιμοποιείται με άλλη έννοια κάτι σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο... 

Το έχω παρατηρήσει αυτό γενικά εδώ και όχι μόνο στο συγκεκριμένο topic.

Παρανοηση δικια μου διαβασα λαθος απο ταχυτητα 🤣

Βεβαια η διαφορα μεταξυ state owned και privately held εταιριας απο την στιγμη που ειναι listed λιγο ρολο παιζει στην χρηματιστηριακη αξια αν τηρουνται οι κανονες για το μεγιστο ποσοστο που μπορει να κατεχει ενας μετοχος (βλεπε Γεν. Αποθηκων τουρλουμπουκι το 1999-2000)

Επεξ/σία από narta
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε κρίση... επαγγελματίας αναλυτής αν ήταν αυτός φαντάσου τον μέσο όρο πως ειναι... 

Την ήξερες εσύ την Aramco, κι από προχθές. 
Μόλις διάβασες το άρθρο, αμέσως πήγε σε αυτη το μυαλό σου ε?

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Talepwros είπε

θα κλεισει η Απολ, εβαλε νοτς. 

Βασικά και μεταχειρισμένα μανιτάρια να αρχίσει να πουλάει η apple στη φάση που είναι τώρα, κάποιoς θα βρεθεί να τα αγοράσει :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, narta είπε

Ποια facts? Αυτό που εννοούσα ήταν ότι είναι Ιδιωτική εταιρία και όχι Δημόσια. Αυτό που είπε ο TopicStarter από πάνω. 

Το public listing σημαίνει ότι οι μετοχές της είναι διαθέσιμες για αγοραπωλησία Δημόσια στο χρηματιστήριο. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.

Κατι πλάκες δω χάμω. Ολοι ΠΑΝΤΟ γνώστες για ΟΛΑ. ΟΛΑ ομως. Μετά αναρωτιέ-στε (-ΣΤΕ, επιμένω), γιατι η Ελλαδίτσα είναι η τελευταία τρυπα του ζουρνά, παγκοσμίως, και ειδικά στους τομεις της οικονομιας και των επιχειρησεων.

Εγινε λέει ο άλλος, τελικά "το IPO"? Εκεί, με πάθος, να σε βγάλει "ψευτη" Οχι ρε φίλε, δεν έγινε. Θα γινει καποια άλλη στιγμη. Τότε ΗΜΟΥΝ στην Τζέντα, αν ανοιξεις το google maps θα τη βρεις, μη φοβηθεις όμως, δεν τρώνε ανθρώπους (ακόμα). Τώρα είμαι κάπου αλλού. 
Και λοιπόν? Λάθος (μη-επικαιροποιημένη πληροφόρηση). Την άλλη φορά, να μου κόψεις ένα δεκαπενθήμερο από το μισθό που μου δίνεις, να μάθω να ελέγχω καλύτερα.

ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ ΤΟ POINT. ΑΛΛΟ. Οτι σε Κεφαλαιοποίηση, υπα΄ρχουν και ΑΛΛΕΣ, μεγαλύτερες ακόμη κι από την Apple Εταιρείες. Πολυ μεγαλύτερες. 

Δεν ειχα κανένα "ζηλο" να μπω σε συνηγορία της Aramco. Ούτε με νοιάζει / αφορά 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε

Την ήξερες εσύ την Aramco, κι από προχθές. 
Μόλις διάβασες το άρθρο, αμέσως πήγε σε αυτη το μυαλό σου ε?

όχι γιατί ήξερα πριν απο το άρθρο ότι η apple ειναι ισχυρότερη και απο τις 3 μεγαλύτερες πετρελαϊκές της Αμερικής μαζί μήνες πριν βγεί το συγκεκριμένο άρθρο! Και δεν ειμαι καν οικονομικός αναλυτής είμαι ένας απλός αστροφυσικομαθηματικός :P 

Επίσης ενώ δεν ειμαι επαγγελματίας του χώρου ξέρω ότι η IPO δεν έχει σχέση με το market cap ειναι διαφορετικά πράματα διαφορετικά νούμερα το ένα δείχνει πόσες μετοχές και τι ποσοστό βγαίνει ως δημόσια προσφορά σε μια πρωτοεμφανιζόμενη στο χρηματιστήριο εταιρία το δεύτερο είναι η χρηματική αξία του συνόλου των μετοχών μιας εταιρίας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, narta είπε

Δεν το έγραψα εγώ αυτό.

Επίσης αυτός που το έγραψε ενοούσε ότι είναι ιδιωτική και όχι δημόσια επιχείρηση.

Επεξ/σία από Jimmy08
Δημοσ.

Καλά εντάξει. ΜΥΛΟΣ γίναμε. Που να "είχαμε" και τα δις δηλαδή. Αλλος ποστάρει, κοπιάρει τον λαθος, που απαντά σε άλλον με τη σειρά του. Δεν περιγραφω άλλο..............

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ghost.Dog είπε

Καλά εντάξει. ΜΥΛΟΣ γίναμε. Που να "είχαμε" και τα δις δηλαδή. Αλλος ποστάρει, κοπιάρει τον λαθος, που απαντά σε άλλον με τη σειρά του. Δεν περιγραφω άλλο..............

και εσύ κάνεις edit τα ποστ σου όχι για να διορθώσεις τυπογραφικά αλλά για να σβήσεις πράματα που είπες :D  κρίμα που δεν πρόλαβα να σου κάνω quote πιο πριν

Δημοσ.

Δεν έχω σβησει ουτε γραμμα φίλε μου (για ποιο λόγο να το κάνω ??).

Ο μονος λογος που σχολίασα σε αυτο το thread ήταν αυτό που λέω εξαρχης. Υπάρχουν (κι όμως... κι όμως...) εταιρείες, που πολλές είναι και "αγνωστες" στο ευρύ κοινό (ως ονόματα τουλάχιστον), οι οποίες ΕΧΟΥΝ, πράγματι, κεφαλαιοποίηση θηριώδη (ας την [πουμε για απλότητα "χρηματιστηριακή αξία" μεγαλύτερη ή τέλος πάντων συγκρισιμη με της Apple και των αντίστοιχων κολοσσών.... 

Δημοσ.
Στις 2/8/2018 στις 8:45 ΜΜ, krispetra είπε

Η apple δλδ με 124.000 εργαζομένους, κοστίζει 5xφορες το ΑΕΠ της Ελλάδας με 11 εκ πληθυσμό?

Ε όχι ρε φίλε...!

Και όμως σκέφτηκε αυτό : η Ελλάδα έχει 1.000.000 δημόσιους υπαλλήλους ,, και πάλι ( και καλά έχει μικρό ΑΕΠ ) τα νούμερα είναι χαμηλά ,,,, πραγματικά αν σκέφτηκε ποσα βγάζει η Ελλάδα από πόρους - δρόμους - ΦΠΑ - και όλα τα αλλά είναι πολλά παραπάνω από την Apple απλά πάνε σε ξένα χέρια ( δεν εννοώ τα χρήματα που βγαίνουν σε εξ. Τράπεζες ) ,,, μεγάλη ιστορία ατελείωτη ,,, φφφφφφ κουράστηκα μόνο που το σκέφτηκα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...