Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Home Assistant Hassio RPi


Spect~

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σ όλους. Έχω το ΗΑ σε raspberry pi 4 με OS 5.13 και core-2021.2.1 χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν έκανα αναβάθμιση σε core-2021.4.1 άρχισε να μου βγάζει προβλήματα recorders. Χρειάζεται κάτι ν αλλάξω; Στο configuration.yaml έχω

recorder:

  purge_keep_days: 2

  include:

    domains:

      - switch

      - light

      - sensor

Επεξ/σία από leuteris107
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 ώρες πριν, leuteris107 είπε

Καλησπέρα σ όλους. Έχω το ΗΑ σε raspberry pi 4 με OS 5.13 και core-2021.2.1 χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν έκανα αναβάθμιση σε core-2021.4.1 άρχισε να μου βγάζει προβλήματα recorders. Χρειάζεται κάτι ν αλλάξω; Στο configuration.yaml έχω

recorder:

  purge_keep_days: 2

  include:

    domains:

      - switch

      - light

      - sensor

Έγραφε ότι θα γίνουν αλλαγές στο recorder database με αυτό το update. Δοκίμασε να κάνεις και ένα επιπλέον restart και δες αν εμφανίζονται ξανά τα μηνύματα.

Αν συνεχίζουν να εμφανίζονται τα μηνύματα, θα δοκίμαζα να τρέξω από τα developer tools το service recorder.purge με extra argument repack: true που ουσιαστικά θα ξαναγράψει την database από την αρχή αν χρησιμοποιείς τη default sqlite database.

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, leuteris107 είπε

Καλησπέρα σ όλους. Έχω το ΗΑ σε raspberry pi 4 με OS 5.13 και core-2021.2.1 χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν έκανα αναβάθμιση σε core-2021.4.1 άρχισε να μου βγάζει προβλήματα recorders. Χρειάζεται κάτι ν αλλάξω; Στο configuration.yaml έχω

recorder:

  purge_keep_days: 2

  include:

    domains:

      - switch

      - light

      - sensor

:Έχει database migration αυτή η έκδοση. Το θέμα έιναι ότι απλά αυτό μπορεί να πάρει από 5 λεπτά μέχρι και πολλές ώρες ανάλογα το μέγεθος.

Εσένα με 2 μέρες όμως πρέπει να είναι πολύ μικρή σε μέγεθος. Άρα μάλλον λες ότι αφού επέστρεψε σου βγάζει θέματα. Τι σου βγάζει στα logs? Εάν σου λέει database malformed διέγραψε τελείως το αρχείο home-assistant-v2.db και κάνε restart.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, than2031995 είπε

:Έχει database migration αυτή η έκδοση. Το θέμα έιναι ότι απλά αυτό μπορεί να πάρει από 5 λεπτά μέχρι και πολλές ώρες ανάλογα το μέγεθος.

Εσένα με 2 μέρες όμως πρέπει να είναι πολύ μικρή σε μέγεθος. Άρα μάλλον λες ότι αφού επέστρεψε σου βγάζει θέματα. Τι σου βγάζει στα logs? Εάν σου λέει database malformed διέγραψε τελείως το αρχείο home-assistant-v2.db και κάνε restart.

4.5Gb η database εδώ . Δεν άργησε καθόλου το update. Ίσως λόγω SSD.

image.png.8f93dfe888aa497236b9170fd8c8b29a.png

Επεξ/σία από liakjim
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

4.5Gb η database εδώ . Δεν άργησε καθόλου το update. Ίσως λόγω SSD.

image.png.8f93dfe888aa497236b9170fd8c8b29a.png

Σοβαρά;; Περίεργο. Σε τι hardware το τρέχεις; Γιατι εμένα που είναι 300ΜΒ (MariaDB) σε Pi4 με SSD πήρε 4 λεπτά. 

Επίσης γιατί να έχεις 4.5GB βάση δεδομένων σε sqlite? Δεν σου κολλάει? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, than2031995 είπε

Τι σου βγάζει στα logs?

Στις ενσωματώσεις του ΗΑ προσπαθώ να βάλω το upnp και μου γράφει ότι δεν υπάρχει κάτι στο δίκτυο. Παρ όλα αυτά βγάζει πρόβλημα. Πως απενεργοποιώ το upnp που δεν υπάρχει στο δίκτυο;    

Error doing job: Exception in callback _SelectorDatagramTransport._read_ready()

Traceback (most recent call last):

  File "/usr/local/lib/python3.8/asyncio/events.py", line 81, in _run

    self._context.run(self._callback, *self._args)

  File "/usr/local/lib/python3.8/asyncio/selector_events.py", line 1021, in _read_ready

    self._protocol.datagram_received(data, addr)

  File "/usr/local/lib/python3.8/site-packages/async_upnp_client/ssdp.py", line 173, in datagram_received

    request_line, headers = decode_ssdp_packet(data, addr)

  File "/usr/local/lib/python3.8/site-packages/async_upnp_client/ssdp.py", line 136, in decode_ssdp_packet

    if "usn" in headers and "uuid:" in headers["usn"]:

TypeError: argument of type 'Header' is not iterable

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, leuteris107 είπε

Στις ενσωματώσεις του ΗΑ προσπαθώ να βάλω το upnp και μου γράφει ότι δεν υπάρχει κάτι στο δίκτυο. Παρ όλα αυτά βγάζει πρόβλημα. Πως απενεργοποιώ το upnp που δεν υπάρχει στο δίκτυο;    

Error doing job: Exception in callback _SelectorDatagramTransport._read_ready()

Traceback (most recent call last):

  File "/usr/local/lib/python3.8/asyncio/events.py", line 81, in _run

    self._context.run(self._callback, *self._args)

  File "/usr/local/lib/python3.8/asyncio/selector_events.py", line 1021, in _read_ready

    self._protocol.datagram_received(data, addr)

  File "/usr/local/lib/python3.8/site-packages/async_upnp_client/ssdp.py", line 173, in datagram_received

    request_line, headers = decode_ssdp_packet(data, addr)

  File "/usr/local/lib/python3.8/site-packages/async_upnp_client/ssdp.py", line 136, in decode_ssdp_packet

    if "usn" in headers and "uuid:" in headers["usn"]:

TypeError: argument of type 'Header' is not iterable

 

Αυτό μπορεί να το έβγαλε ενώ πήγε να εγκατασταθεί το Integration. Στο βγάζει συνέχεια. Και σου βγάζει το UPNP σαν Integration ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, than2031995 είπε

Σοβαρά;; Περίεργο. Σε τι hardware το τρέχεις; Γιατι εμένα που είναι 300ΜΒ (MariaDB) σε Pi4 με SSD πήρε 4 λεπτά. 

Επίσης γιατί να έχεις 4.5GB βάση δεδομένων σε sqlite? Δεν σου κολλάει? 

Όχι δεν κολλάει. Pi 4.

Τι είναι το sqlite;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι δεν κολλάει. Pi 4.

Τι είναι το sqlite;

Υπάρχουν διαφόρων ειδών βάσεις δεδομένων. Η default που έχει το HA δηλαδή home-assistant_v2.db είναι sqlite σαν κατηγορία. Συνήθως δεν είναι καθόλου καλή όταν ξεπερνάει κάποιο μέγεθος. Ή εάν κρατάς ιστορικό πάρα πολύ καιρό. Κλειδώνει κολλάει και αργεί να φορτώσει γραφήματα και history στο ΗΑ.

Μετά υπάρχουν MariaDB, InfluxDB κτλπ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, than2031995 είπε

Αυτό μπορεί να το έβγαλε ενώ πήγε να εγκατασταθεί το Integration. Στο βγάζει συνέχεια. Και σου βγάζει το UPNP σαν Integration ?

Όταν προσπαθώ να κάνω ενσωμάτωση το upnp μου γράφει ότι δεν υπάρχει κάτι στο δίκτυο. Tο πρόβλημα με τα logs πολλαπλασιάζεται σχεδόν κάθε 5 λεπτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, than2031995 είπε

Υπάρχουν διαφόρων ειδών βάσεις δεδομένων. Η default που έχει το HA δηλαδή home-assistant_v2.db είναι sqlite σαν κατηγορία. Συνήθως δεν είναι καθόλου καλή όταν ξεπερνάει κάποιο μέγεθος. Ή εάν κρατάς ιστορικό πάρα πολύ καιρό. Κλειδώνει κολλάει και αργεί να φορτώσει γραφήματα και history στο ΗΑ.

Μετά υπάρχουν MariaDB, InfluxDB κτλπ 

Έχω το influxdb. Άρα τσάμπα το κρατάω λες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, leuteris107 είπε

Όταν προσπαθώ να κάνω ενσωμάτωση το upnp μου γράφει ότι δεν υπάρχει κάτι στο δίκτυο. Tο πρόβλημα με τα logs πολλαπλασιάζεται σχεδόν κάθε 5 λεπτά.

Φύγε απο εκεί και κάνε restart και δες μήπως φύγει

27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω το influxdb. Άρα τσάμπα το κρατάω λες;

Άλλο influxdb άλλο αυτό που έχεις για το ΗΑ το ιστορικό. Στο default που είναι 4.5GB πόσες μέρες κρατάς;

Συνήθως έχεις είται την default db είτε την MariaDB για να έχεις ιστορικό μέσα στο ΗΑ και τα γραφήματα και history κτλπ για 1-2 βδομαδες και μετά ότι θες για περισσότερο καιρό το κρατάς στην influxdb που είναι time series database και φτιαγμένη για να δουλεύει με δεδεμένα μηνών/χρόνων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, leuteris107 είπε

Στις ενσωματώσεις του ΗΑ προσπαθώ να βάλω το upnp και μου γράφει ότι δεν υπάρχει κάτι στο δίκτυο. Παρ όλα αυτά βγάζει πρόβλημα. Πως απενεργοποιώ το upnp που δεν υπάρχει στο δίκτυο;    

Error doing job: Exception in callback _SelectorDatagramTransport._read_ready()

Traceback (most recent call last):

  File "/usr/local/lib/python3.8/asyncio/events.py", line 81, in _run

    self._context.run(self._callback, *self._args)

  File "/usr/local/lib/python3.8/asyncio/selector_events.py", line 1021, in _read_ready

    self._protocol.datagram_received(data, addr)

  File "/usr/local/lib/python3.8/site-packages/async_upnp_client/ssdp.py", line 173, in datagram_received

    request_line, headers = decode_ssdp_packet(data, addr)

  File "/usr/local/lib/python3.8/site-packages/async_upnp_client/ssdp.py", line 136, in decode_ssdp_packet

    if "usn" in headers and "uuid:" in headers["usn"]:

TypeError: argument of type 'Header' is not iterable

 

Καλημέρα σ όλους. Έκανα format σ όλα και πέρασα OS 5.12. Τα έβαλα όλα απ’ την αρχή και με “μαγικό τρόπο” δούλεψαν όλα κανονικά. Δεν ξέρω τι λάθος είχα κάνει με τις αναβαθμίσεις αλλά όλα καλά. Ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τις προτάσεις σας.

Επεξ/σία από leuteris107
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν από λίγες μερες ηρθε μια πλακέτα ESP32 που αγορασα ώστε να συνδεσω το home assistant με μερικά θερμομετρακια xiaomi ακολουθωντας καποιους οδηγους στο youtube.

 

Συνεδεσα την πλακέτα με το ha και ξεκινησα το flashαρισμα αλλα δεν συνδεεται με τίποτα στο wifi. Του εβαλα και στατική αλλα και παλι.... τίποτα. Ο κωδικός του wifi περιέχει γραμματα, αριθμους και συμβολα. Δεν μπορώ να τον αλλαξω γιατί είναι περασμενος παντου. Υπάρχει περιπτωση να είναι αυτό το πρόβλημα;

 

Αν επιλέξω το generic μοντελο για esp32 βγάζει κατι αλλο

image.png.b0fa24402862de1f8d5354b63776adc2.png

Αν επιλέξω το generic μοντέλο για esp32 βγάζει κατι αλλο

image.png.c9c3e365e134a321a676cb6a3a5fbea0.png

 

Καμια ιδέα;

 

Επεξ/σία από fingolfingr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Πριν από λίγες μερες ηρθε μια πλακέτα ESP32 που αγορασα ώστε να συνδεσω το home assistant με μερικά θερμομετρακια xiaomi ακολουθωντας καποιους οδηγους στο youtube.

 

Συνεδεσα την πλακέτα με το ha και ξεκινησα το flashαρισμα αλλα δεν συνδεεται με τίποτα στο wifi. Του εβαλα και στατική αλλα και παλι.... τίποτα. Ο κωδικός του wifi περιέχει γραμματα, αριθμους και συμβολα. Δεν μπορώ να τον αλλαξω γιατί είναι περασμενος παντου. Υπάρχει περιπτωση να είναι αυτό το πρόβλημα;

 

Αν επιλέξω το generic μοντελο για esp32 βγάζει κατι αλλο

image.png.b0fa24402862de1f8d5354b63776adc2.png

Αν επιλέξω το generic μοντέλο για esp32 βγάζει κατι αλλο

image.png.c9c3e365e134a321a676cb6a3a5fbea0.png

 

Καμια ιδέα;

 

Δοκίμασες αλλο καλωδιο USB?

Spoiler

 The errno 71 "protocol error" usually means something went wrong at the USB link.

You can try looking in the kernel log (dmesg or "journalctl -k") to see if there are any USB-related kernel errors at the same time flashing failed.

Αναφορά σε κείμενο

I have an external 5V power supply connected to 5V and GND


You could try removing this and see if flashing works when powered from just USB (external power supply usually helps but may be injecting noise or trying to back-power the USB host port.)

You mentioned swapping USB cables but you could also try swapping USB ports, or using an external powered hub to connect to the ESP32.

It's also very possible the development board you have is faulty in some way.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.