Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Είμαι ενοικιαστής εδώ και ένα χρόνο σε ένα διαμέρισμα και έχει προκύψει ένα πρόβλημα με τις τέντες. Το σπίτι είναι 10ετιας και από τότε είναι περασμένες οι τέντες. Εδώ και πολύ καιρό, όταν και διαπιστώθηκε ότι οι ραφές σε δύο από τις τέντες του σπιτιού (5 συνολικά) έχουν ανοίξει, ένημερωσαμε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και θεώρησε ότι δεν είναι απαραίτητο να επισκευαστουν. Πριν λίγες μέρες και ενώ η τέντα ήταν κατεβασμένη στην μέση περίπου και ειμασταν εκτός σπιτιού, άρχισε πολύ δυνατός αέρας και στο σημείο που ήταν ανοιχτή η μία ραφή σκίστηκε η μία τέντα. Κατόπιν συζήτησης με τον ιδιοκτήτη μου ανέφερε ότι πρέπει να καλύψω εξ ολοκλήρου την επισκευή της τέντας και ότι οφείλεται καθαρά σε δική μου υπαιτιοτητα που δεν είχα ανεβασμένες τις τέντες. Με όσες εταιρίες για τέντες μίλησα (ακόμα και την εταιρία που αγοράστηκαν) μου ανέφεραν ότι είναι φυσιολογική φθορά το άνοιγμα στις ραφές στα 5-8 χρόνια οπότε στα δέκα απολύτως λογικό. Η επισκευή δεν γίνεται τοπικα μόνο στην ζημιά αλλά στο σύνολο της τέντας ( έχει και άλλη ανοιχτή ραφή). Τι θα πρέπει να κάνω; Έχει ο ιδιοκτήτης κάποια ευθύνη η βαραίνει εξ ολοκλήρου εμένα;  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη αν κούρασα. 

Επεξ/σία από Vasilis_salonika
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, necrothaftis είπε

εγω σε ενα σπιτι που νοικιαζα και ειχε χαλασει η τεντα την πληρωσε ο ιδιοκτητης παντως.

Όταν του ανέφερα ότι είχα θίξει το θέμα με τις ανοιχτές ραφές, ανέφερε ότι έπρεπε να τις έχω μαζεμένες και είναι καθαρά δικό μου θέμα.. Το θέμα είναι να υπάρχει συνεννόηση μεταξυ ιδιοκτήτη - ενοικιαστή που στην προκειμένη είναι λίγο δύσκολο μάλλον. 

Δημοσ.

ουτε καν μη πληρωσεις παντως φιλε μου.τι θα πει να ειναι μαζεμενες?δλδ με ζεστη φουλ θα βραζει το σπιτι για να μην αλλαξει μια τεντα μετα απο 10 χρονια?πες του στο ομορφο οτι ρωτησες εταιριες για τεντες και οτι σου ειπαν οτι ειναι θεμα φθορας και οχι δικης σου υπαιτιοτητας

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, necrothaftis είπε

ουτε καν μη πληρωσεις παντως φιλε μου.τι θα πει να ειναι μαζεμενες?δλδ με ζεστη φουλ θα βραζει το σπιτι για να μην αλλαξει μια τεντα μετα απο 10 χρονια?πες του στο ομορφο οτι ρωτησες εταιριες για τεντες και οτι σου ειπαν οτι ειναι θεμα φθορας και οχι δικης σου υπαιτιοτητας

Εγώ να δεχτώ ότι αν είχε αέρα να πρέπει να είναι μαζεμένη η τεντα αλλά ήταν θέμα χρόνου από την στιγμή που είχαν ανοίξει οι ραφές. Δεν ξέρω, δεν θέλω να το τραβήξω το θέμα αλλά εκεί με οδηγεί. 

4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Η αντικατασταση της τεντας ειναι εξοδο του ιδιοκτητη

Αυτό όμως που μπορώ να το στηρίξω αν δεν είναι συζητήσιμος και θεωρεί ότι έπρεπε να είναι κατεβασμένη. Στα συμβόλαια που γίνονται μέσω taxisnet πλέον δεν αναφέρεται κάτι για τις τέντες πάρα μόνο ότι τυχόν ζημιές που προκληθούν κατά την διάρκεια της μίσθωσης επιβαρύνουν τον ενοικιαστή. 

Δημοσ.

Φυσικά και είναι δική του η ευθύνη αποκατάστασης της ζημιάς.Αν ήταν όταν φυσάει αέρας να την κλείνουμε καλά κρασιά.

Εγώ τις έχω ανοιχτές χειμώνα καλοκαίρι και γύρω στα 11-12 χρόνια έγινε αυτό που είπες με τις ραφές.Ρώτησα για επισκευή αλλά μου είπε πολλά και έτσι έβαλα καινούργια πανιά πριν 10 χρόνια.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Φυσικά και είναι δική του η ευθύνη αποκατάστασης της ζημιάς.Αν ήταν όταν φυσάει αέρας να την κλείνουμε καλά κρασιά.

Εγώ τις έχω ανοιχτές χειμώνα καλοκαίρι και γύρω στα 11-12 χρόνια έγινε αυτό που είπες με τις ραφές.Ρώτησα για επισκευή αλλά μου είπε πολλά και έτσι έβαλα καινούργια πανιά πριν 10 χρόνια.

Καλά το λέμε ότι είναι του ιδιοκτήτη αλλά μπορώ να του πω κάτι; Να βασιστώ κάπου; Αυτός θεωρεί ότι είναι δική μου υπαιτιότητα και σίγουρα και να μην κάνω κάτι τώρα, όταν θα είναι να φύγω θα έχουμε θέματα. Εντωμεταξύ πέρα από την σκισμένη τέντα και σε ακόμα μια έχουν ανοίξει οι ραφές οπότε θεωρώ ότι και σε εκείνη είναι ζήτημα χρόνου να σκιστεί. 

Δημοσ.

Ναι επίσης είναι θέμα πανιού και ραφής.Εάν είναι καλής ποιότητας θα αντέξουν παραπάνω.

Και εμένα τα πρώτα πανιά και οι ραφές πρέπει να ήταν φτηνιάρικα γιατί από τα 8-9 χρόνια άρχισαν να ανοίγουν στις ραφές,τα μπάλωνα πρόχειρα και τα συντηρούσα κάπως αλλά στα 11-12 χρόνια; διαλύθηκαν τελείως και ήταν ασύμφορη η επισκευή τους και έτσι έβαλα καινούργια πριν 10 περίπου χρόνια.

Και εδώ είναι η διαφορά.Εκείνη την εποχή βρήκα στο παζάρι του Πειραιά όπου πάω τις Κυριακές ένα ΡΟΜΑ που πουλούσε κουλούρες από εργοστάσιο που είχε κλείσει,Πήρα μία κουλούρα 50 μέτρα με 1 ευρώ το μέτρο και όπως μου είπε ο τεντάς ήταν από τα καλύτερα πανιά.Έκανε και καλή δουλειά με τις ραφές και μετά από 10 χρόνια που τις έχω βάλει είναι σαν καινούργιες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν τεντες χωρις ραφες δεν παει να πει οτι και αυτες θα αντεξουν συνεχεια 10 μποφορ...

Μπορει το ενα σπιτι να δεχεται περισσοτερο αερα απο ενα αλλο που εχει μονιμα κατεβασμενες τεντες...Αν οι τεντες ειναι με βραχιονες ή αντιριδες κτλ

Δεν υπαρχουν νομοι γι αυτα στις ενοικιασεις. οτι υπογραψατε!!! Να υποθεσω δεν υπογραψατε κατι(δεν ειναι απαραιτητο) απλα στο ηλεκτρονικο εκει στις σημειωσεις εβαλε ολα τα εξοδα επιβαρυνουν τον ενοικιαστη?!  

Δεν νομιζω να εκλεισε το εργοστασιο απλα τις εκλεψαν 😛

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kage είπε

Υπαρχουν τεντες χωρις ραφες δεν παει να πει οτι και αυτες θα αντεξουν συνεχεια 10 μποφορ...

Μπορει το ενα σπιτι να δεχεται περισσοτερο αερα απο ενα αλλο που εχει μονιμα κατεβασμενες τεντες...

Δεν υπαρχουν νομοι γι αυτα στις ενοικιασεις. οτι υπογραψατε!!! Να υποθεσω δεν υπογραψατε κατι(δεν ειναι απαραιτητο) απλα στο ηλεκτρονικο εκει στις σημειωσεις εβαλε ολα τα εξοδα επιβαρυνουν τον ενοικιαστη?!  

Στις σημειώσεις του συμβολαίου λέει επί λέξη. Τυχόν ζημιές που προκληθούν κατά την διάρκεια της μίσθωσης επιβαρύνουν τον ενοικιαστή. Το θέμα είναι ότι διάβασα και σε άλλες συζητήσεις που υπήρχαν θέματα ενοικιαστή ιδιοκτήτη ότι βάση νόμου νομίζω του '10, τυχόν φυσιολογικές φθορές επιβαρύνουν  τον ιδιοκτήτη. Στην προκειμένη, όπως έγραψα και στην αρχική μου ανάλυση οι εταιρίες που μίλησα ακόμα και με την εταιρία που τις πέρασε, ότι από τα 5-8 χρόνια και μετά είναι φυσιολογικό να ανοίξουν οι ραφές οπότε ίσως θεωρείται φυσιολογική φθορά. Θεωρώ το πιο σωστό θα ήταν να μοιραστούμε τα έξοδα αλλά ήταν ανένδοτος. 

Επεξ/σία από Vasilis_salonika
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασικές μλκς των σιτε κ φορουμ ...τσουβαλιασαν μια αποφαση αρειου παγου 633/2010  για κτηριο που νοικιαζε η αστυνομία για 36χρονια για πραγματα που δεν ειχαν υπογραφει...κελια φυλακων,σιδεριες,δαπεδα κτλ(με τοσα πο εβγαλαν σε 36ετη το γκρεμιζουν και το ξαναχτιζουν)

--------------

Με αυτο που αποδεχτηκες η τεντα κοστος 10ε το τ.μ. ειναι το λιγοτερο 😛 οι καλες ζημιες οπως λέβητα αεριου ,θερμοσίφωνα ,υγρασια σωληνες πλακακια ,βρυσες ειναι τυπικα δικες σου ... στην πραξη συνηθως τα πληρωνουν οι ιδιοκτητες ή μισα μισα ή φευγουν απο τα σπιτια

Η ζουγκλα των ενοικιασεων απο μερια ιδιοκτητων και ενοικιαστών..

Θα διαβασετε παρακατω και τις 2 μεριες και βγαλτε συμπερασματα..

Επιπλωμενο σπιτι εγραψε καποιος θα του μεινουν αν αλλαξει πραγματα ο ιδιοκτητης οποτε θα χει καλυτερο μισθωμα.. :P

Vs

το σπιτι θα χει χασει αξια επειδη θα ναι +χ χρονια απο τοτε που μπηκε με +χ χρονια επιπλα-οικιακες συσκευες και με εναν ενοικιαστη που θα θελει μειωση μισθωματος καθε χρονο και ενα χ κρατος που κανει αυξηση σε φορολογια...

Κοστος ιδιοκτητη 300 500 1000ε για βαψιμο καθε χ χρονια που καποιος ξενοικιαζει και ας λεει το συμβολαιο μπαινεις φρεσκοβαμμενο θα φυγεις με φρεσκοβαμμενο...

Vs 

-ποιος βαφει πριν φυγει μλκς ειμαι να βαψω εγω?

Φιλε μολις 500ε μ στελνουν οι γονεις ή τοσα βγαζω δεν βγαινω...

Vs

Μα ειχαμε συμφωνησει στα 700 με 2% αυξηση ανα ετος..

Ερχεται η κριση και η μιση+ ελλαδα δεν εχει πετρελαιο /αεριο οποτε οχι σωστη θερμανση και απο την αλλη οχι σωστο αερισμο..

μουχλα υγρασια στο χ σημειο αντε να εξηγεις οτι οταν κανεις μπανιο και δεν αεριζεται το μερος θα δεις και υγρασια και ξεφλουδισματα+οτι η υγρασια εγκλωβιζεται στο ενεργειακο σπιτι με κουφωματα .ποσο μαλλον αν δεν αεριζεις οταν η υγρασια εξω ειναι μικροτερη απο μεσα κτλ :P 

Vs

να βαλω και υγρασιομετρα για να κανω μπανιο? Που να βρω λεφτα για αεριο/πετρελαιο.

15χρονια μενει μεσα ο αλλος με μειωσεις και ανανεώσεις υλικων κτλ και λεει αν χαλασει κατι τωρα πια θα τα δωσω απο την τσεπη μου..ερχεται ο αλλος και λεει ελα ρε μλκ yolo θα αφησω τεντες μια ζωη κατω για να μην φαινομαι και αμα χαλασουν ο ιδιοκτητης θα τις αλλαξει..βρυσες χαλασε η γυαλαδα και σταζει βαλε inox θα αναβαθμισεις την οικεια οταν φυγω με τις αλλαγες αυτες..

Ε και καμια αλλαγη σε κουφωματα γιατι εχει κωλοκρυο με τα παλια ,ντουλαπια κουζινας /δωματιων που φουσκωσαν να αλλαξουμε ή αλλαγη σε νεες ηλεκτρικες συσκευες που χαλασαν μια χαρα θα ναι και θα του μεινουν και θα τα χαρω και γω..

Τι θερμοσιφωνες αυτα καινε ,να βαλουμε ταχυθερμαντηρες ή φυσικο αεριο και θα σου μεινουν και θα βγαλεις περισσοτερα μετα :P

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kage είπε

Κλασικές μλκς των σιτε κ φορουμ ...τσουβαλιασαν μια αποφαση αρειου παγου 633/2010  για κτηριο που νοικιαζε η αστυνομία για 36χρονια για πραγματα που δεν ειχαν υπογραφει...κελια φυλακων,σιδεριες,δαπεδα κτλ(με τοσα πο εβγαλαν σε 36ετη το γκρεμιζουν και το ξαναχτιζουν)

Οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, δεν υπάρχει κάποιος νόμος να καθορίζει τι ισχύει. Σωστά; Οπότε δεν υπάρχουν οι θεωρητικά φυσιολογικές φθορές στο σπίτι και τα επιβαρύνεται όλα ο ενοικιαστής; 

Δημοσ.

Βρε παιδια δεν ειναι αναλωσιμα τα πανια της τεντας. Ειναι κοινη λογικη οτι οταν φυσαει τις μαζευουμε. Τουλαχιστον εγω στις δικες μου ετσι κανω γιατι θα τσουξει την δικια μου τσεπη.
Τωρα θεωρω γαιδουρια να τις αφηνεις καθε μερα κατεβασμενες απο βαρεμαρα η οποιαδηποτε αλλο λογο επειδη δεν ειναι δικο μας το σπιτι και ανηκει στις φθορες της ιδιοκτησιας την οποια πληρωνει ο ιδιοκτητης.
Εγω θα τις ειχα μαζεμενες και δεν θα ειχαν σκιστει. Φυσικα ομως αφου ηταν ξηλωμενες οι ραφες (υποθετω απο τον προηγουμενο) θα επρεπε να πληρωσει την αποκατασταση αυτων των ραφων.
Με αυτο που εχεις περιγραψει θα προτεινα μιση-μιση η ζημια για ραψιμο των ραφων.

Τα πανια ειναι απιστευτα ανθεκτικα, εχω εδω και 12 χρονια και δεν εχουν παθει τιποτα, περα απο την σκονη που καθεται επανω τους και δεν καθαριζει με τιποτα.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...