Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαναλέω ότι δεν είναι ζημια αυτο το συμβαν. Είναι φυσιολογική φθορά. Δεν την έσκισε τη τεντα με κάτι πχ σκάλα. Η τέντα δεν ήταν καινούρια ήταν 10 ετων. Αντε να πλήρωνα το 1/10 αλλά και πάλι δυσκολο. Είναι απολειστηκά του ιδιοκτήτη το κόστος και για όσο δεν έχεις τέντα πρέπει να μειώσει και το μισθοτήριο. Ο παραπανω τύπος λοιπον που νοικιαζα σπίτι με αυτόνομη θερμανση αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας να αναβουν τον λεβητα 2 ώρες τη μέρα. Νοικιαζα δηλαδή σπίτι με αυτόνομη αλλά τελικά είχα κατι σαν κεντρική.Για πλακα πενήτνα εκατο καταω θα έπρεπε να πληρώνω με αυτη τη κατάσταση.

  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Ξαναλέω ότι δεν είναι ζημια αυτο το συμβαν. Είναι φυσιολογική φθορά. Δεν την έσκισε τη τεντα με κάτι πχ σκάλα. Η τέντα δεν ήταν καινούρια ήταν 10 ετων. Αντε να πλήρωνα το 1/10 αλλά και πάλι δυσκολο. Είναι απολειστηκά του ιδιοκτήτη το κόστος και για όσο δεν έχεις τέντα πρέπει να μειώσει και το μισθοτήριο. Ο παραπανω τύπος λοιπον που νοικιαζα σπίτι με αυτόνομη θερμανση αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας να αναβουν τον λεβητα 2 ώρες τη μέρα. Νοικιαζα δηλαδή σπίτι με αυτόνομη αλλά τελικά είχα κατι σαν κεντρική.Για πλακα πενήτνα εκατο καταω θα έπρεπε να πληρώνω με αυτη τη κατάσταση.

Άρα δεν υπήρχε από πριν αυτόνομη θέρμανση, την αυτόνομη την ανάβεις και την κλείνεις όποτε θέλεις εσύ από το διαμέρισμά σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε πάλι άλλη μία μπας και ξεδιαλύνουμε κάποια πράγματα. Η βασική νομοθεσία, που ισχύει στη χώρα μας, ορίζει ότι "Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση." (592ΑΚ). Αυτό σημαίνει ότι το παραπάνω είναι ο κανόνας, κάτι που θεωρώ είναι σχετικά εύκολο να γίνει αντιληπτό και από τον μη ειδικό. Πάμε παρακάτω με τη σειρά σε αυτά που μπερδεύουν περισσότερο. Η πρώτη κάμψη των παραπάνω τίθεται από επόμενο άρθρο (594ΑΚ), που λέει κοντολογίς ότι δεν ισχύει το 592 εάν υπάρχει κακή χρήση του μισθίου από τον μισθωτή, οπότε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση ο μισθωτής ευθύνεται και ο εκμισθωτής δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση (χωρίς να χρειάζεται να επεκταθούμε στο σε τι συνίσταται αυτή η αποζημίωση). Η επόμενη κάμψη του κανόνα του 592ΑΚ μπορεί να έρθει από την ιδιωτική βούληση, η οποία μπορεί για το συγκεκριμένο ζήτημα να αποφασίσει διαφορετικά εάν το επιθυμεί, επειδή της αφήνει τέτοια δυνατότητα το νομικό μας σύστημα. Και της αφήνεται δυνατότητα περί διαφορετικής συμβατικής συμφωνίας τόσο σχετικά με το ποιός θα ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές, που ανήκουν στη συμφωνημένη χρήση, όσο και στο τι συνιστά συμφωνημένη χρήση για το συγκεκριμένο μίσθιο. Εάν προφανώς δεν αποφασίσει διαφορετικά, ισχύει ό,τι λέει ο βασικός κανόνας του 592 με τον αστερίσκο του 594. Εδώ λοιπόν, αποφασίζει διαφορετικά η ιδιωτική βούληση, άρα φεύγει από τη μέση ο βασικός κανόνας του 592, παραμένει βέβαια ο αστερίσκος του 594 (αν και δεν μας απασχολεί τόσο αυτό εν προκειμένω διότι, εάν έχουμε όντως κακή χρήση του μισθίου, σε κάθε περίπτωση και εκ του νόμου προκύπτει ευθύνη του μισθωτή). Οπότε αφού αποφασίζουμε διαφορετικά στην περίπτωσή μας, ενώ μας δίνεται τέτοια δυνατότητα, τι ισχύει; Μα φυσικά αυτό που συμφωνούμε μεταξύ μας. Το οποίο τι μας λέει; Ότι ο μισθωτής (εκτός από ευθύνη για κακή χρήση, που εκ του νόμου έχει) έχει (και) ευθύνη για φθορές από τη συνηθισμένη χρήση, κατά παρέκκλιση του νόμου, επειδή έτσι το συμφώνησε ο ίδιος συμβατικά, ενώ του δίνεται τέτοια ελευθερία.

Το ζήτημα σχετικά με το εάν έχουμε να κάνουμε με συμφωνημένη χρήση ή μη για εμένα προσωπικά δεν τίθεται, προφανώς και εντάσσεται η φθορά αυτή σε αυτή την χρήση. Πρόκειται για μια αρκετά ευρεία αόριστη νομική έννοια, η οποία όμως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης εάν αναλογιστεί κανείς το είδος και τον προορισμό του μισθίου.

Επίσης δεν μας ενδιαφέρει το ζήτημα σχετικά με το έαν πέσει το μπαλκόνι και άλλα επιστημονικά διότι έχουμε να κάνουμε με μία πολύ συγκεκριμένη φθορά, η οποία σε κάθε περίπτωση εντάσσεται στην έννοια της συμφωνημένης χρήσης, που μας ενδιαφέρει. Σε κάθε τέλος πάντων περίπτωση, για φθορές που είναι να βγούν στα δελτία ειδήσεων, υπάρχουν και οι διατάξεις σχετικά με την καταχρηστικότητα και οι γενικές ερμηνευτικές διατάξεις για την ερμηνεία τυχόν αμφισβητούμενου και μη σαφώς ορισμένου όρου του μισθωτηρίου.

Γι αυτό λοιπόν διαβάζουμε πριν υπογράψουμε. Παντού. Και διαβάζουμε και προσεκτικά. Και ρωτάμε και τους κατάλληλους ανθρώπους.

Και μιας και βλέπω και μια άλλη πολύ κοινή παρανόηση και εδώ, να πω σχετικά και με αυτό το ζήτημα δύο βασικά πράγματα. Εννοείται ότι η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης κατοικίας είναι τριετής. Τούτο σημαίνει ότι ακόμα και εάν προβλέπει το συμφωνητικό μικρότερη διάρκεια για τη μίσθωση, η συμβατική διάρκεια κάμπτεται υπό την αντίθετη πρόβλεψη της νόμιμης διάρκειας. Για ποιόν λόγο (μιας και ρώτησε κάποιος παραπάνω); Απλούστατα επειδή η συγκεκριμένη διάταξη είναι δημόσιας τάξης και δεν μπορεί να παρακαμφθεί από την ιδιωτική βούληση. Εξυπακούεται ότι αυτός ο περιορισμός αφορά μόνο την ελάχιστη διάρκεια και προφανώς όχι κάτι επιπλέον. Η ιδιωτική βούληση δηλαδή προφανώς μπορεί να πει ότι ορίζω τη διάρκεια της μίσθωσης ως 5ετή για παράδειγμα. Γιατί είναι δημόσιας τάξης η συγκεκριμένη διάταξη και άλλες όχι; Γιατί έτσι. Δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε αυτό. Ας το δεχθούμε ως έχει. Μας αρέσει δεν μας αρέσει ισχύει χωρίς να ενδιαφέρεται για την άποψή μας. Σαν το Πυθαγόρειο θεώρημα. Η πρακτική και σοβαρή τώρα σημασία όλου αυτού; Φυσικά ότι ο άλλος νομίζει ότι όλα είναι χαχαχα χουχουχου και έλα μωρέ τι έγινε, ένα χαρτί υπογράψαμε και τι θα μου κάνει; Ακόμα πιο εύκολα να το σκεφτεί εάν δεν είχε καν υπογράψει μισθωτήριο, όπου βεβαίως δεν αλλάζει κάτι. Και τα μαζεύει λοιπόν από το σπίτι και του έρχεται μια αγωγούλα που του λέει, φιλαράκο δώσε μου τα υπόλοιπα ενοίκια μέχρι τη συμπλήρωση του μισθωτικού χρόνου. Και εννοείται ότι γίνεται δεκτή η αγωγή. Έχουν γίνει αυτά τα πράγματα, γι’ αυτό τα λέω. Προς γνώση. Μόνο οι φίλοι μας οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν «ασυλία» στο θεματάκι.

Για να μην το κουράζω άλλο, ξαναλέω τούτο: πριν κάνετε κίνηση που θα έχει νομικές και οικονομικές επιπτώσεις, συμβουλευτείτε νομικό. Όχι τον φίλο σας τον ντελιβερά ή τον ταξιτζή ούτε τον καφετζή. Ούτε να ρωτάτε εδώ κι εκεί. Κρατήστε 30-40€ και πηγαίνετε έστω σε έναν νέο άνθρωπο, που έχετε ακούσει ότι γνωρίζει κάποια πράγματα και ζητήστε του έστω μία γνώμη. Έχω βαρεθεί να έρχονται κατόπιν εορτής άτομα και να μου λένε για παράδειγμα, υπέγραψα ως εγγυητής σε 5 συμβάσεις δανείων φίλων μου επί εποχής ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ, τώρα τι να κάνω; Όσο και άμπαλος να είναι ο άλλος, δυο πράγματα παραπάνω από αυτά που μπορείτε εσείς ν’ αντιληφθείτε, θα σας τα πει.

Αυτά με το μεταμεσονύκτιο νομικό φροντιστήριο, το οποίο να ξέρετε χρεώνεται διπλά.

Επεξ/σία από Bigi444444
  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ναι επίσης είναι θέμα πανιού και ραφής.Εάν είναι καλής ποιότητας θα αντέξουν παραπάνω.

Και εμένα τα πρώτα πανιά και οι ραφές πρέπει να ήταν φτηνιάρικα γιατί από τα 8-9 χρόνια άρχισαν να ανοίγουν στις ραφές,τα μπάλωνα πρόχειρα και τα συντηρούσα κάπως αλλά στα 11-12 χρόνια; διαλύθηκαν τελείως και ήταν ασύμφορη η επισκευή τους και έτσι έβαλα καινούργια πριν 10 περίπου χρόνια.

Και εδώ είναι η διαφορά.Εκείνη την εποχή βρήκα στο παζάρι του Πειραιά όπου πάω τις Κυριακές ένα ΡΟΜΑ που πουλούσε κουλούρες από εργοστάσιο που είχε κλείσει,Πήρα μία κουλούρα 50 μέτρα με 1 ευρώ το μέτρο και όπως μου είπε ο τεντάς ήταν από τα καλύτερα πανιά.Έκανε και καλή δουλειά με τις ραφές και μετά από 10 χρόνια που τις έχω βάλει είναι σαν καινούργιες.

εντάξει όλα τα άλλα, αλλά το "που είχε κλείσει"  το κόβω περισσότερο σαν "που είχε ανοίξει" 🤐🤨

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, le vent nous porterAAAA είπε

εντάξει όλα τα άλλα, αλλά το "που είχε κλείσει"  το κόβω περισσότερο σαν "που είχε ανοίξει" 🤐🤨

Έτσι λένε αυτοί τώρα ο Θεός και η ψυχή τους που τα βρίσκουν.Πάντως φοβερό πανί με φοβερά χρώματα.Την ίδια εποχή έβαλε και η κόρη μου τέντα.Εκείνη έχει πιάσει μούχλα και έχει μαυρίσει (μάπα το πανί που πλήρωσε 15 ευρώ το μέτρο) και η δική μου με 1 ευρώ το μέτρο  είναι σαν καινούργια μιλάμε.

Και μετά έχεις και κάποιους να λένε πως ότι πληρώσεις παίρνεις.🤣🤗 (βλέπω έβαλαν και χρώματα στις καινούργιες φατσούλες) 🚜

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

Αυτά με το μεταμεσονύκτιο νομικό φροντιστήριο, το οποίο να ξέρετε χρεώνεται διπλά.

Χρήσιμες οι συμβουλές φίλε μου τουλάχιστον για όσους έχουν την όρεξη όχι απλά  να τις διαβάσουν αλλά και να τις εφαρμόζουν.

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

 Γιατί είναι δημόσιας τάξης η συγκεκριμένη διάταξη και άλλες όχι; Γιατί έτσι. Δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε αυτό. Ας το δεχθούμε ως έχει. Μας αρέσει δεν μας αρέσει ισχύει χωρίς να ενδιαφέρεται για την άποψή μας. Σαν το Πυθαγόρειο θεώρημα. Η πρακτική και σοβαρή τώρα σημασία όλου αυτού; Φυσικά ότι ο άλλος νομίζει ότι όλα είναι χαχαχα χουχουχου και έλα μωρέ τι έγινε, ένα χαρτί υπογράψαμε και τι θα μου κάνει; Ακόμα πιο εύκολα να το σκεφτεί εάν δεν είχε καν υπογράψει μισθωτήριο, όπου βεβαίως δεν αλλάζει κάτι. Και τα μαζεύει λοιπόν από το σπίτι και του έρχεται μια αγωγούλα που του λέει, φιλαράκο δώσε μου τα υπόλοιπα ενοίκια μέχρι τη συμπλήρωση του μισθωτικού χρόνου. Και εννοείται ότι γίνεται δεκτή η αγωγή. Έχουν γίνει αυτά τα πράγματα, γι’ αυτό τα λέω. Προς γνώση. Μόνο οι φίλοι μας οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν «ασυλία» στο θεματάκι.

Αν το συμβόλαιο λέει ένα έτος και μισθωτής δεν το τηρήσει ενώ ο εκμισθωτής το χρειάζεται για ιδιόχρηση τι ισχύει?

Καλύτερα μην επικαλείσαι μαθηματικά στην επιχειρηματολογια σου, γιατί το πυθαγόρειο όπως και πολλά άλλα που ο κόσμος θεωρεί δεδομένα δεν ισχυουν πάντα.... :)

Όταν λες ασυλία τι εννοείς? πιστολιάζουν κόσμο και τους καλύπτει ο νόμος ή οι δικαστές κρίνουν διαφορετικά γιαυτούς? 

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Έτσι λένε αυτοί τώρα ο Θεός και η ψυχή τους που τα βρίσκουν.Πάντως φοβερό πανί με φοβερά χρώματα.Την ίδια εποχή έβαλε και η κόρη μου τέντα.Εκείνη έχει πιάσει μούχλα και έχει μαυρίσει (μάπα το πανί που πλήρωσε 15 ευρώ το μέτρο) και η δική μου με 1 ευρώ το μέτρο  είναι σαν καινούργια μιλάμε.

Και μετά έχεις και κάποιους να λένε πως ότι πληρώσεις παίρνεις.🤣🤗 (βλέπω έβαλαν και χρώματα στις καινούργιες φατσούλες) 🚜

Τεντες απο τα Λιντλ πηρες;
Που βρηκες πανι με 1ευρω το τρεχον μετρο; Εχει συγκεκριμενο καταστημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, orck είπε

Τεντες απο τα Λιντλ πηρες;
Που βρηκες πανι με 1ευρω το τρεχον μετρο; Εχει συγκεκριμενο καταστημα;

Χαχαχαχα 1€ το μέτρο λέει ο άλλος.

 

Ούτε κλεμμένη δεν έχει τόσο.

 

Πανί από σκ@τ@ ανακυκλωμένα 😛 😛

Επεξ/σία από stelios18120
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Χαχαχαχα 1€ το μέτρο λέει ο άλλος.

Ούτε κλεμμένη δεν έχει τόσο.

Πανί από σκ@τ@ ανακυκλωμένα 😛 😛

Πριν από ένα λεπτό είναι τραβηγμένη.Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους ναι 1 ευρώ το μέτρο την πήρα πριν 10 χρόνια από εκεί που  είπα παραπάνω.Τώρα αν ήταν κλεμένη δεν το ξέρω.

Όσο για την ποιότητά της και τη μάρκα δείτε στη ραφή και συγκρίνετέ την με τη δική σας .10 χρονών τέντα ανοιχτή χειμώνα καλοκαίρι.:P

IMG_1666.JPG

Και επειδή ποτέ δεν με είχε απασχολήσει η μάρκα της τέντας (σήμερα είδα ότι είναι Γερμανική με ότι αυτό συνεπάγεται):D

http://www.tentes-gogosis.gr/τεντες/υφασματα/calbari/

  • Like 3
Δημοσ.

Δεν διαβάζεται ή δεν θυμάστε τι γράφει ο παππούς και θα σας μαλώσω 

13 ώρες πριν, papoys1 είπε

 

Και εδώ είναι η διαφορά.Εκείνη την εποχή βρήκα στο παζάρι του Πειραιά όπου πάω τις Κυριακές ένα ΡΟΜΑ που πουλούσε κουλούρες από εργοστάσιο που είχε κλείσει,Πήρα μία κουλούρα 50 μέτρα με 1 ευρώ το μέτρο και όπως μου είπε ο τεντάς ήταν από τα καλύτερα πανιά.Έκανε και καλή δουλειά με τις ραφές και μετά από 10 χρόνια που τις έχω βάλει είναι σαν καινούργιες.

 

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, palasd είπε

Δεν διαβάζεται ή δεν θυμάστε τι γράφει ο παππούς και θα σας μαλώσω 

Αυτο δεν το ειχα διαβασει.
Οποτε ΔΕΝ μιλαμε για τεντοπανο 1ευρω το μετρο. Απλα καποιος εκλεψε το εργοστασιο και ο παπους αγορασε μια κλεμενη κουλουρα στην τιμη του 1ευρω/μετρο.
Μιλαμε ΣΙΓΟΥΡΑ για κλεμενο προιον και δεν εχει να κανει με τον ρομα. Οταν κλεινει εργοστασιο δεν πεταει πραγματα, εχουν ακομη αξια. Μαζευονται επαγγελματιες και σηκωνουν τα παντα σε πολυ καλες τιμες αλλα οχι τιμες κλεμενων.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, palasd είπε

Δεν διαβάζεται ή δεν θυμάστε τι γράφει ο παππούς και θα σας μαλώσω 

Εντάξει ρε συ αν είναι κλεμμενο πανί οκ.

 

Και εμένα μια φορά μου πούλαγαν ένα κλεμμένο cayenne με 3000 ευρώ αλλά δεν το πήρα χαχα

Λέω και εγω 1€ το μέτρο από μαγαζί η νορμάλ ανθρωπο δεν παίζει....

 

 

Το ίδιο είχε γίνει μια φορά στην δουλειά μου 

Είχα δώσει τιμή 300 ευρώ για μια δουλειά και είχε υλικά 150 και βάλε ευρώ. Και ήρθε ένας αλλος και έδωσε τιμή 180 ευρώ. Και λέω θα δουλέψει για μόνο 30 ευρώ τόση δουλειά μπράβο του. Και μετά έμαθα από τον ιδιοκτήτη ότι τελικα δεν θα πάει αυτός επειδη έκλεβε υλικά από μια αποθήκη εκεί κοντά και τον έπιασαν  😂😂😂😂

 

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

Πάμε πάλι άλλη μία μπας και ξεδιαλύνουμε κάποια πράγματα. Η βασική νομοθεσία, που ισχύει στη χώρα μας, ορίζει ότι "Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση." (592ΑΚ). Αυτό σημαίνει ότι το παραπάνω είναι ο κανόνας, κάτι που θεωρώ είναι σχετικά εύκολο να γίνει αντιληπτό και από τον μη ειδικό. Πάμε παρακάτω με τη σειρά σε αυτά που μπερδεύουν περισσότερο. Η πρώτη κάμψη των παραπάνω τίθεται από επόμενο άρθρο (594ΑΚ), που λέει κοντολογίς ότι δεν ισχύει το 592 εάν υπάρχει κακή χρήση του μισθίου από τον μισθωτή, οπότε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση ο μισθωτής ευθύνεται και ο εκμισθωτής δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση (χωρίς να χρειάζεται να επεκταθούμε στο σε τι συνίσταται αυτή η αποζημίωση). Η επόμενη κάμψη του κανόνα του 592ΑΚ μπορεί να έρθει από την ιδιωτική βούληση, η οποία μπορεί για το συγκεκριμένο ζήτημα να αποφασίσει διαφορετικά εάν το επιθυμεί, επειδή της αφήνει τέτοια δυνατότητα το νομικό μας σύστημα. Και της αφήνεται δυνατότητα περί διαφορετικής συμβατικής συμφωνίας τόσο σχετικά με το ποιός θα ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές, που ανήκουν στη συμφωνημένη χρήση, όσο και στο τι συνιστά συμφωνημένη χρήση για το συγκεκριμένο μίσθιο. Εάν προφανώς δεν αποφασίσει διαφορετικά, ισχύει ό,τι λέει ο βασικός κανόνας του 592 με τον αστερίσκο του 594. Εδώ λοιπόν, αποφασίζει διαφορετικά η ιδιωτική βούληση, άρα φεύγει από τη μέση ο βασικός κανόνας του 592, παραμένει βέβαια ο αστερίσκος του 594 (αν και δεν μας απασχολεί τόσο αυτό εν προκειμένω διότι, εάν έχουμε όντως κακή χρήση του μισθίου, σε κάθε περίπτωση και εκ του νόμου προκύπτει ευθύνη του μισθωτή). Οπότε αφού αποφασίζουμε διαφορετικά στην περίπτωσή μας, ενώ μας δίνεται τέτοια δυνατότητα, τι ισχύει; Μα φυσικά αυτό που συμφωνούμε μεταξύ μας. Το οποίο τι μας λέει; Ότι ο μισθωτής (εκτός από ευθύνη για κακή χρήση, που εκ του νόμου έχει) έχει (και) ευθύνη για φθορές από τη συνηθισμένη χρήση, κατά παρέκκλιση του νόμου, επειδή έτσι το συμφώνησε ο ίδιος συμβατικά, ενώ του δίνεται τέτοια ελευθερία.

Το ζήτημα σχετικά με το εάν έχουμε να κάνουμε με συμφωνημένη χρήση ή μη για εμένα προσωπικά δεν τίθεται, προφανώς και εντάσσεται η φθορά αυτή σε αυτή την χρήση. Πρόκειται για μια αρκετά ευρεία αόριστη νομική έννοια, η οποία όμως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης εάν αναλογιστεί κανείς το είδος και τον προορισμό του μισθίου.

Επίσης δεν μας ενδιαφέρει το ζήτημα σχετικά με το έαν πέσει το μπαλκόνι και άλλα επιστημονικά διότι έχουμε να κάνουμε με μία πολύ συγκεκριμένη φθορά, η οποία σε κάθε περίπτωση εντάσσεται στην έννοια της συμφωνημένης χρήσης, που μας ενδιαφέρει. Σε κάθε τέλος πάντων περίπτωση, για φθορές που είναι να βγούν στα δελτία ειδήσεων, υπάρχουν και οι διατάξεις σχετικά με την καταχρηστικότητα και οι γενικές ερμηνευτικές διατάξεις για την ερμηνεία τυχόν αμφισβητούμενου και μη σαφώς ορισμένου όρου του μισθωτηρίου.

Γι αυτό λοιπόν διαβάζουμε πριν υπογράψουμε. Παντού. Και διαβάζουμε και προσεκτικά. Και ρωτάμε και τους κατάλληλους ανθρώπους.

Και μιας και βλέπω και μια άλλη πολύ κοινή παρανόηση και εδώ, να πω σχετικά και με αυτό το ζήτημα δύο βασικά πράγματα. Εννοείται ότι η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης κατοικίας είναι τριετής. Τούτο σημαίνει ότι ακόμα και εάν προβλέπει το συμφωνητικό μικρότερη διάρκεια για τη μίσθωση, η συμβατική διάρκεια κάμπτεται υπό την αντίθετη πρόβλεψη της νόμιμης διάρκειας. Για ποιόν λόγο (μιας και ρώτησε κάποιος παραπάνω); Απλούστατα επειδή η συγκεκριμένη διάταξη είναι δημόσιας τάξης και δεν μπορεί να παρακαμφθεί από την ιδιωτική βούληση. Εξυπακούεται ότι αυτός ο περιορισμός αφορά μόνο την ελάχιστη διάρκεια και προφανώς όχι κάτι επιπλέον. Η ιδιωτική βούληση δηλαδή προφανώς μπορεί να πει ότι ορίζω τη διάρκεια της μίσθωσης ως 5ετή για παράδειγμα. Γιατί είναι δημόσιας τάξης η συγκεκριμένη διάταξη και άλλες όχι; Γιατί έτσι. Δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε αυτό. Ας το δεχθούμε ως έχει. Μας αρέσει δεν μας αρέσει ισχύει χωρίς να ενδιαφέρεται για την άποψή μας. Σαν το Πυθαγόρειο θεώρημα. Η πρακτική και σοβαρή τώρα σημασία όλου αυτού; Φυσικά ότι ο άλλος νομίζει ότι όλα είναι χαχαχα χουχουχου και έλα μωρέ τι έγινε, ένα χαρτί υπογράψαμε και τι θα μου κάνει; Ακόμα πιο εύκολα να το σκεφτεί εάν δεν είχε καν υπογράψει μισθωτήριο, όπου βεβαίως δεν αλλάζει κάτι. Και τα μαζεύει λοιπόν από το σπίτι και του έρχεται μια αγωγούλα που του λέει, φιλαράκο δώσε μου τα υπόλοιπα ενοίκια μέχρι τη συμπλήρωση του μισθωτικού χρόνου. Και εννοείται ότι γίνεται δεκτή η αγωγή. Έχουν γίνει αυτά τα πράγματα, γι’ αυτό τα λέω. Προς γνώση. Μόνο οι φίλοι μας οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν «ασυλία» στο θεματάκι.

Για να μην το κουράζω άλλο, ξαναλέω τούτο: πριν κάνετε κίνηση που θα έχει νομικές και οικονομικές επιπτώσεις, συμβουλευτείτε νομικό. Όχι τον φίλο σας τον ντελιβερά ή τον ταξιτζή ούτε τον καφετζή. Ούτε να ρωτάτε εδώ κι εκεί. Κρατήστε 30-40€ και πηγαίνετε έστω σε έναν νέο άνθρωπο, που έχετε ακούσει ότι γνωρίζει κάποια πράγματα και ζητήστε του έστω μία γνώμη. Έχω βαρεθεί να έρχονται κατόπιν εορτής άτομα και να μου λένε για παράδειγμα, υπέγραψα ως εγγυητής σε 5 συμβάσεις δανείων φίλων μου επί εποχής ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ, τώρα τι να κάνω; Όσο και άμπαλος να είναι ο άλλος, δυο πράγματα παραπάνω από αυτά που μπορείτε εσείς ν’ αντιληφθείτε, θα σας τα πει.

Αυτά με το μεταμεσονύκτιο νομικό φροντιστήριο, το οποίο να ξέρετε χρεώνεται διπλά.

Φίλε μου με την ίδια λογική όπως μας τα λες, σύμφωνα τότε με το προηγούμενο έντυπο πριν το taxisnet, το πιο κοινό δλδ που έχουν όλοι υπογράψει (169) αν έχεις διαβάσει τι λέει, όλες τις ζημιές θα έπρεπε να τις αναλαμβάνουν οι ενοικιαστές άνευ όρων. Σύμφωνα με την παράγραφο 6 κατά την διάρκεια της μίσθωσης, ο εκμισθωτης(δλδ ιδιοκτήτης) δεν έχει καμία υποχρέωση συντήρησης, αντικατάστασης, επισκευής ζημιών και βλαβών του μισθού των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του για τα οποία αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση έχει ο μισθωτης (ενοικιαστής). Αν ήταν έτσι, κανένας ιδιοκτήτης και πουθενά δεν θα αναλάμβανε ζημιές από φυσιολογικές φθορές γιατί θα πατούσε εκεί πάνω.  

 

Επισης ισχύουν τα παρακάτω :

 

 

Screenshot_2018-08-05-09-18-55-962_com.android.browser.png

Επεξ/σία από Vasilis_salonika
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...