Luana Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Παιδιά ξέρει κάποιος τι καιρος παίζει αρχές Νοέμβρη στη Βουδαπέστη ? Ψάχνουμε προορισμό αλλά δεν θέλουμε βροχές. Κρύο δεν μας νοιάζει να έχει αρκεί να μπορείς να κυκλοφορήσεις.
Ola150 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά, θα πάω τον Οκτώβρη εκεί και θα ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με το συνάλλαγμα και πότε με συμφέρει να κάνω την αλλαγή καθώς και που! Σας ευχαριστώ!
Aggeluska Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 ωραια πολη. Οχι τοσο φθηνη οσο νομιζει κανεις. Δυσκολο να βρεις ανθρωπους να μιλανε αγγλικα και αυτο σου δινει την εντυπωση πως δεν εισαι ευπροσδεκτος. Κατα τα αλλα ειναι μια πολη με πολλα πραγματα να δεις. Εγω ειχα 2 μερες μονο οποτε πηγα στο καστρο, στο House of terror, σε ενα πυρινικο καταφυγιο που ητανε ΠΟΛΥ ωραιο και γενικα σε διαφορα μεγαλα παρκα. Γενικα ωραια ητανε. και εγω με Ryan Air Πηγα, γενικα δεν πολυ ελεγχουν την τσαντα πλατης. Απλα την κοιτανε στα γρηγορα κ εισαι οκ.
Ola150 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Στις 5/9/2018 στις 5:59 ΜΜ, Ola150 είπε Καλησπέρα παιδιά, θα πάω τον Οκτώβρη εκεί και θα ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με το συνάλλαγμα και πότε με συμφέρει να κάνω την αλλαγή καθώς και που! Σας ευχαριστώ! Είμαι στη Βουδαπέστη κι αφού κανείς δεν απάντησε, απαντώ ώστε να ξέρουν και οι επόμενοι. Πάρα πολλά μαγαζιά δέχονται είτε cash ευρώ και σχεδόν όλα αν όχι όλα δέχονται κάρτα. Πληρώνουμε με κάρτα γενικότερα και δεν έχουμε κάποια έξτρα χρέωση, δηλώνουν τα φιορίνια, πληρώνουμε με κάρτα και αφαιρείται το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ από την κάρτα χωρίς κάποια έξτρα χρέωση.
Dare-Devil Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 9/8/2018 στις 9:21 ΜΜ, titanforce είπε @overpower λες για τα ruin bars; Νομίζω κάπως έτσι τα λενε. Σίγουρα θα τα επισκεφθούμε! Ωστόσο μερικές ερωτήσεις. Καταρχάς λέγαμε να πάρουμε την κάρτα για τις 5 ημέρες, δεν αξίζει; Επίσης, κλείσαμε Airbnb σε μια περιοχή ανάμεσα από την εβραϊκή συναγωγή και την περιοχή "inner city" (όπως το λέει στο Google maps). Λέτε να μας βολεψει με τις μετακινήσεις; Τέλος, λέγαμε μήπως πηγαίναμε και Βιέννη για μια μονοήμερη εάν βρούμε χρόνο. Πιστεύετε ότι αξίζει τον χρόνο,την ταλαιπωρία και τα λεφτά που θα χαλάσουμε; Δεν αξίζει η buda card . Πήγα πριν ένα μήνα βουδαπέστη για 5 μέρες . 5 μερες είναι μια χαρά να τα δεις όλα . Να πάτε στα λουτρά σε αυτά: http://szechenyispabaths.com/ Να πάτε και στα ερείπια και συγκεκριμένα σε αυτό βράδυ : https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g274887-d668397-Reviews-Szimpla_Kert-Budapest_Central_Hungary.html Είναι το πιο γνωστό και τουριστικο μαγαζί .Χώρος με πολλά stages σε σπίτια ερειπωμένα και στο κέντρο αυλή . Κάθε stage παίζει άλλο είδος μουσικής . Αμα θες να γίνει κομμάτια γίνεσαι . Οι τιμές είναι ουγκάντας . 2.5 ευρώ παίρνεις 500 αρα μπύρα τοπική της Ουγγαρίας . Βοτκες κτλ αν θυμάμαι καλά παίζουν στα 4-5 ευρώ . ΕΠΟΣ ΑΠΛΑ ! Να πάτε και στο margaret island . Ενα νησί μέσα στο ποτάμι που είναι χώρος αναψυχής (πάρκο) θα ντρέπεσαι να πατήσεις μην το λερώσεις ! Να πάτε στo https://www.google.gr/search?q=The+Fisherman’s+Bastion&oq=The+Fisherman’s+Bastion&aqs=chrome..69i57j0l3.343j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Απο κει και πέρα δες τον παρακάτω οδηγό όπου τον ακολούθησα : https://www.travelstories.gr/community/threads/Βουδαπέστη-2016-πλήρης-ταξιδιωτικός-οδηγός.55362/ Προσωπικά το ταξίδι το συνδίασα με επίσκεψη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και Βιέννη (Αυστρία) όλα δίπλα κυριολεκτικά είναι . 8 ευρω να πας 2μιση ώρες ταξίδι με λεωφορείο είναι η Μπρατισλαβα . Απο Μπρατισλάβα να πας Βιεννη είναι κάπου 4 ευρώ με λεωφορείο και 50 λεπτά διαδρομή . Εγώ πήγα με αμάξι βέβαια (40 λεπτά) 57 λεπτά πριν, Ola150 είπε Είμαι στη Βουδαπέστη κι αφού κανείς δεν απάντησε, απαντώ ώστε να ξέρουν και οι επόμενοι. Πάρα πολλά μαγαζιά δέχονται είτε cash ευρώ και σχεδόν όλα αν όχι όλα δέχονται κάρτα. Πληρώνουμε με κάρτα γενικότερα και δεν έχουμε κάποια έξτρα χρέωση, δηλώνουν τα φιορίνια, πληρώνουμε με κάρτα και αφαιρείται το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ από την κάρτα χωρίς κάποια έξτρα χρέωση. Επίσης για όσους ενδιαφέρονται να πάνε να αποφεύγουν συνάλλαγμα σε Euronet ATM (αμέτρητα στο δρόμο ή και σε μαγαζιά μέσα) έχουν κακή ισοτιμία και προμήθεια συνήθως . Ναι όπως τα λες είναι . Στο 99 % των συναλλαγών σου κάρτα δέχονται . Υπήρξαν στιγμές πυο χρειάστηκα cash (fiorint ) οπότε είχα τραβήξει λεφτά απο τράπεζα εκεί . Στις 5/9/2018 στις 7:09 ΜΜ, Aggeluska είπε ωραια πολη. Οχι τοσο φθηνη οσο νομιζει κανεις. Δυσκολο να βρεις ανθρωπους να μιλανε αγγλικα και αυτο σου δινει την εντυπωση πως δεν εισαι ευπροσδεκτος. Κατα τα αλλα ειναι μια πολη με πολλα πραγματα να δεις. Εγω ειχα 2 μερες μονο οποτε πηγα στο καστρο, στο House of terror, σε ενα πυρινικο καταφυγιο που ητανε ΠΟΛΥ ωραιο και γενικα σε διαφορα μεγαλα παρκα. Γενικα ωραια ητανε. και εγω με Ryan Air Πηγα, γενικα δεν πολυ ελεγχουν την τσαντα πλατης. Απλα την κοιτανε στα γρηγορα κ εισαι οκ. Φθηνή είναι . Κατα πολύ σε σύγκριση με Ελλάδα . Super markets φαγητό έξω ποτά έξω coctails . Το μόνο που είναι σε τιμές Ελλάδας ή και πιο ακριβά είναι τα ρούχα και τα ηλεκτρονικά είδη . Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από Dare-Devil
shikabalas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Θα ειμαι Βουδαπεστη αρχες Νοεμβρη, φτανω με βραδυνη πτηση και θα ειμαι στην πολη μετα τις 22.30,ημερα Τεταρτη. Υπαρχουν εστιατορια/ταβερνες που θα ειναι ανοιχτες τετοια ωρα για να φαμε κατι μετα το ταξιδι και γενικα να κανουμε μια πρωτη βολτα την πολη ή θα ειναι ολα κλειστα?
Thulogur Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Που θα μείνεις περίπου ; Για να σου προτείνω κάτι εκει κοντά Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2018 από Thulogur
Thulogur Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εδω είσαι https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274887-d696070-Reviews-Mosselen_Belgian_Beer_Cafe-Budapest_Central_Hungary.html φαε εκει και θα με θυμηθείς. Το ξέρω οτι δεν ειναι παρα πολυ κοντά, αλλα η πολη ειναι μικρη, δεν θα πρότεινα πιο μακρυά (για 1ο βράδυ) Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2018 από Thulogur 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις