Προς το περιεχόμενο

Ειναι τρελοι αυτοι οι Ρωμαιοι


Istros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O Αστερίξ είναι γαλλοβελγική σειρά κόμικς γραμμένα από τον Ρενέ Γκοσινί και εικονογραφημένα από τον Αλμπέρ Ουντερζό. Ο Ουντερζό ανέλαβε και τη συγγραφή μετά το θάνατο του Γκοσινί το 1977. Η σειρά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γαλλο-βελγικό περιοδικό κόμικ Pilote στις 29 Οκτωβρίου του 1959. Μέχρι το Νοέμβριο του 2017, κυκλοφόρησαν 37 τόμοι.

Η σειρά ακολουθεί τα κατορθώματα ενός χωριού ανυπότακτων Γαλατών που αντιστέκονται στη Ρωμαϊκή κατοχή. Μπορούν να το πράξουν με τη βοήθεια του ενός μαγικού φίλτρου, που παράγεται από τον Δρυίδη τους, τον Πανοραμίξ, χρησιμοποιώντας το μαγικό χρυσό δρεπάνι του, το φίλτρο δίνει στον παραλήπτη υπεράνθρωπη δύναμη. Ο πρωταγωνιστής, ο τιμητικός χαρακτήρας Αστερίξ, μαζί με τον φίλο του τον Οβελίξ έχουν διάφορες περιπέτειες. Το τέλος και των δύο ονομάτων σε "-ίξ" (όπως και όλα τα άλλα ψευδο-γαλατικά ονόματα που τελειώνουν σε "-ίξ" στη σειρά) εννοεί την κατάληξη "ρίξ" (που σημαίνει "βασιλιάς") που υπάρχει στα ονόματα πολλών αληθινών γαλατικών οπλαρχηγών όπως ο Vercingetorix, ο Orgetorix, και ο Dumnorix. Σε πολλές από τις ιστορίες τους ταξιδεύουν σε ξένες χώρες, αν και άλλες τοποθετούνται μέσα και γύρω από το χωριό τους.

Το κόμικ Αστερίξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλοβελγικά κόμικ στον κόσμο, με τη σειρά να είναι μεταφρασμένη σε πάνω από 100 γλώσσες!!!

Δύο εξαιρετικοί Γάλλοι δημιουργοί ο Ρενέ Γκοσυννί και ο Αλμπέρ Ουντερζό μεγάλωσαν μια ολόκληρη γενιά, ανά τον κόσμο, με τις ιστορίες τους. Αναμφίβολα ένα παγκόσμιο κόμικ, που ακόμα νοσταλγούμε όλοι και βλέπουμε να ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο Αστερίξ, ο... εύσωμος φίλος του Οβελίξ, ο Καίσαρας, το γαλατικό χωριό και οι.., τρελοί Ρωμαίοι, ακόμα μας κάνουν και γελάμε με τις ξεκαρδιστικές ιστορίες τους.Απο το καλυτερα comic στον πλανητη με απιστευτο χιουμορ!εχουν μεγαλωσει γενεες ολοκληρες μεσα απο τη συγκεκριμεμη σειρα απο το 1977 μεχρι και σημερα.Ποιος αραγε δεν εχει διαβασει ενα comic του Asterix?Ποιος δεν γνωριζει τον Οβελιξ που οταν ηταν μικρος επεσε στην χυτρα με το μαγικο ζωμο που φτιαχνει ο δρυιδης του χωριου Πανοραμιξ και απεκτησε απιστευτη δυναμη?Απωθυμενο του να πιει λιγο μαγικο ζωμο και αγαπημενο του φαγητο τα αγριογουρουνα.Παρεα με τον Asterix και τον σκυλο τους Ιντεφιξ εχουν ξεκληρησει αρκετες λεγεωνες Ρωμαιων.Ποιος απο μας δεν εχει γελασει με τα καμωματα τους και δεν εχει λυπηθει τους Ρωμαιους για το ξυλο που ετρωγαν?Απιστευτοι οι χαρακτηρες του Γαλατικου χωριου με ξεχωριστη προσωπικοτητα ο καθενας.Αποκορυφωμα ο Κακοφωνιξ ο οποιος στο τελος καθε τευχους παιζει μουσικη για να διασκεδασουν οι υπολοιποι κατα το τσιμπουσι με τα αγριογουρουνα και την τελικη καταληξη που τον περιμενει.

78f186bc67f6f40a379043043a7095e0.jpg

2f9d29094105b378ce68c96fed0116f0--comics.jpg

Asterix,_Obelix_&_Dogmatix.png

asterix-monomaxos1.jpg

post-277-0-38109000-1456242401.jpg

treloirwmaioi.jpg

ASTERIX.jpg

17129505.jpg

_253cd55c-1ac3-11e7-8dd7-d947b0232760.jpg

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...