Konstantinos2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Έχω ένα σκυλάκι 4 χρόνων διαγνώστηκε με καλάζαρ δυστυχώς είναι άνεργη με ένα μωρό 12 μηνών χωρισμένη. Δεν τα βγάζω περα και τώρα πρέπει να βρω λεφτά να του κάνω θεραπεία. Μου είπε η κτηνίατρος milteforan .μηπως έχει κάποιος περισσευούμενη που θα μπορέσει να το δώσει να σωθεί μια ψυχή; 1
Konstantinos2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Κονσταντίνος λέγεται ο γιος μου Αν δεν το πιστεύεται δεν πειράζει . Έγραψα το πρόβλημα μ απλά.γιατι το σκυλάκι είναι σε άσχημη κατάσταση .το δικό μου όνομα είναι δημητρα. Ευχαριστω. Και το προφίλ μ ανοιχτό δεν λέω κάποιο ψεμα 1
Lakou Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Φίλε-φίλη λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά από κυνηγόσκυλα που τυγχάνει να ακούω στον κύκλο μου η θεραπεία είναι πανάκριβη χρονοβόρα και με καμία εγγύηση ότι θα φέρει ουσιαστικά και μόνιμα αποτελέσματα.... δυστυχώς μάλλον καλυτερα να κανονίσεις ευθανασία και να υιοθετήσεις ενα άλλο. Ελπίζω να κάνω λάθος..... 1
Comic maniak Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Η καλαζαρ ειναι θανασιμη. Στο λεω απο εμπειρεια γιατι ειχε παθει παλαιοτερα ενα απο τα σκυλια μου. Αν ειναι σε πρωιμο σταδιο ισως καταφερεις κατι. Μακαρι να μπορουσα να βοηθησω. Ελπιζω ολα να πανε καλα. 1
LouCi4er Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Εχουμε στην δουλεια ενα σκυλι(μαλλον καποια διασταυρωση λαμπρατορ πρεπει να ειναι αλλα με τι θα σας γελασω) το οποιο καπου 3 ετων ξαφνικα αρχισε να μην εχει ορεξη γενικα και με τον καιρο να χανει βαρος.Καπου περισυ τον Δεκεμβριο ο κακομοιρης ειχε μεινει ο μισος,απο συμπτωματα περα της μειωμενης ορεξης και της αδυναμιας δεν ειχαμε παρατηρησει κατι.Τεσπα να μην τα πολυλογω φωναξε το αφεντικο μου κτηνιατρο και μετα απο αρκετες εξετασεις του ειπε οτι εχει λεισμανιαση και σκουληκι στην καρδια.Του εκανε θεραπεια με ενεσεις(τις πρωτες μερες ο σκυλος ηταν μονιμα ξαπλα και τον ταιζαμε στο στομα) και μετα απο καποιους μηνες ηρθε στα ισα του.Θελει παρακολουθηση,ο κτηνιατρος ερχοταν τακτικα και του επαιρνε αιμα,τον ζυγιζε και τετοια.Θα παιρνει και το Zylapoor νομιζω μονιμα αλλα αυτο φθηνο ειναι.Απ' οτι μου ειπε το αφεντικο δεν νομιζω να εδωσε και πολλα χρηματα,σιγουρος δεν ειμαι αλλα αν θυμαμαι καλα καπου στα 500€ στοιχισε,θα τον ρωτησω αυριο.Ενταξει για μια ανεργη μητερα με μωρο ειναι σιγουρα μεγαλο ποσο αλλα γενικα δεν νομιζω οτι ειναι και κατι τραγικο.Ουτε θυμαμαι να ειπε ο κτηνιατρος οτι η θεραπεια εχει αμφιβολα αποτελεσματα.Τον ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο αν θα γινει καλα ο σκυλος οταν ειχε ερθει να μας πει τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις και μου ειχε πει σιγουρα,θα παρει την θεραπεια και θα γινει περδικι.
Konstantinos2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, Lakou είπε Φίλε-φίλη λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά από κυνηγόσκυλα που τυγχάνει να ακούω στον κύκλο μου η θεραπεία είναι πανάκριβη χρονοβόρα και με καμία εγγύηση ότι θα φέρει ουσιαστικά και μόνιμα αποτελέσματα.... δυστυχώς μάλλον καλυτερα να κανονίσεις ευθανασία και να υιοθετήσεις ενα άλλο. Ελπίζω να κάνω λάθος..... Είναι σε μεσαίο στάδιο μου είπε αν δεν έχει πάθει νεφρική ανεπάρκεια Γτ χτυπάει συκώτι και νεφρά έχει ελπίδες. Του έκανα τις εξεταςεις και γι αυτά και περιμένω απάντηση .πι εξεταςεις μόνο έφτασαν κοντα στα 100 €
margaritagr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 33 λεπτά πριν, Konstantinos2017 είπε Είναι σε μεσαίο στάδιο μου είπε αν δεν έχει πάθει νεφρική ανεπάρκεια Γτ χτυπάει συκώτι και νεφρά έχει ελπίδες. Του έκανα τις εξεταςεις και γι αυτά και περιμένω απάντηση .πι εξεταςεις μόνο έφτασαν κοντα στα 100 € Υπαρχουν παρα πολλα σκυλια που ζουν χρονια με καλαζαρ παντα με παρακολουθηση βεβαια αλλα δεν ειναι τοσο δυσοιωνα τα πραγματα. Στο fb υπαρχουν παρα πολλες ομαδες γραψε σε οσες μπορεις μηπως βγει ακρη. Ειναι αρκετα πιθανο να βοηθηθεις. Οσο για ποστ χλευαστικά, μη δινεις καμια σημασια. Δυστυχως αυτα τα αντιμετωπιζουμε καθημερινα ολοι. Ευχομαι να πανε ολα κατ ευχην 6 1
talibanakos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Comic maniak είπε Η καλαζαρ ειναι θανασιμη. Στο λεω απο εμπειρεια γιατι ειχε παθει παλαιοτερα ενα απο τα σκυλια μου. Αν ειναι σε πρωιμο σταδιο ισως καταφερεις κατι. Μακαρι να μπορουσα να βοηθησω. Ελπιζω ολα να πανε καλα. Καλο θα ειναι αν δεν γνωριζεις ( που προφανως δεν εχεις ιδεα ) να μη γραφεις τετοια σχολια,γιατι διαλυεις τον αλλο που τα διαβαζει. Προς τη φιλη,η λεισμανιαση ( και οχι καλαζαρ ) δεν ειναι θανασιμη εαν γινει θεραπεια σχετικα νωρις.Αν περιμενεις να πας για θεραπεια οταν ο σκυλακος εχει ξεφτισει ολος τοτε ειναι αργα. Εχουμε ενα σκυλακο ο οποιος ζει με λεισμανιαση,απλα κοντρολαρεται με χαπι καθε μερα. Η αρχικη θεραπεια και οι εξετασεις ειναι ακριβες,παιζει να ειχαμε δωσει 350 για φαρμακο και εξετασεις,αλλα ο σκυλακος ειναι καλυτερα απο ποτε. Την ειχε καιρο την αρρωστεια,του καναμε εξετασεις οταν αρχισαν να εμφανιζονται τα πρωτα ξεφτισματα και ξεκινησαμε θεραπεια. Αυτο εγινε πριν 2 χρονια και ολα πανε καλα,με καποιες εξετασεις ανα διαστηματα για να ελεγχουμε την κατασταση. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από talibanakos 1
Comic maniak Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, talibanakos είπε Καλο θα ειναι αν δεν γνωριζεις ( που προφανως δεν εχεις ιδεα ) να μη γραφεις τετοια σχολια,γιατι διαλυεις τον αλλο που τα διαβαζει. Προς τη φιλη,η λεισμανιαση ( και οχι καλαζαρ ) δεν ειναι θανασιμη εαν γινει θεραπεια σχετικα νωρις.Αν περιμενεις να πας για θεραπεια οταν ο σκυλακος εχει ξεφτισει ολος τοτε ειναι αργα. Εχουμε ενα σκυλακο ο οποιος ζει με λεισμανιαση,απλα κοντρολαρεται με χαπι καθε μερα. Η αρχικη θεραπεια και οι εξετασεις ειναι ακριβες,παιζει να ειχαμε δωσει 350 για φαρμακο και εξετασεις,αλλα ο σκυλακος ειναι καλυτερα απο ποτε. Την ειχε καιρο την αρρωστεια,του καναμε εξετασεις οταν αρχισαν να εμφανιζονται τα πρωτα ξεφτισματα και ξεκινησαμε θεραπεια. Αυτο εγινε πριν 2 χρονια και ολα πανε καλα,με καποιες εξετασεις ανα διαστηματα για να ελεγχουμε την Πιστευε ο,τι θες φιλε μου,δεν με αφορα. Διαβασε εδω: http://www.healthyliving.gr/2013/08/09/kalazar-leismaniash/ Η καλαζαρ ειναι θανασιμη αν δεν αντιμετωπιστει νωρις και γρηγορα. Αυτο ειπα και εγω,αυτο ειπες και εσυ. Μην κανεις τον κοπο να απαντησεις,βαρεθηκα ηδη. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από Comic maniak
margaritagr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, Comic maniak είπε Πιστευε ο,τι θες φιλε μου,δεν με αφορα. Διαβασε εδω: http://www.healthyliving.gr/2013/08/09/kalazar-leismaniash/ Η καλαζαρ ειναι θανασιμη αν δεν αντιμετωπιστει νωρις και γρηγορα. Αυτο ειπα και εγω,αυτο ειπες και εσυ. Μην κανεις τον κοπο να απαντησεις,βαρεθηκα ηδη. Οχι δεν εγραψες αυτο. Αυτο που εγραψες απεχει αρκετα απο την πραγματικοτητα.
Comic maniak Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, margaritagr είπε Οχι δεν εγραψες αυτο. Αυτο που εγραψες απεχει αρκετα απο την πραγματικοτητα. Εγω: 4 ώρες πριν, Comic maniak είπε Αν ειναι σε πρωιμο σταδιο ισως καταφερεις κατι Εγω και μετα παλι αυτος: 11 λεπτά πριν, Comic maniak είπε Η καλαζαρ ειναι θανασιμη αν δεν αντιμετωπιστει νωρις και γρηγορα. 32 λεπτά πριν, talibanakos είπε δεν ειναι θανασιμη εαν γινει θεραπεια σχετικα νωρις Γενικοτερα η καλαζαρ σκοτωνει ειτε γρηγορα ειτε αργα. Δεν ειπα οτι δεν θεραπευεται,αλλα δεν ειναι και ο,τι πιο ευκολο ως προς την θεραπεια. Τελως παντων,συνεχιστε το post. Ρωτηστε και κτηνιατρο αν θελετε,δεν ασχολουμαι αλλο. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από Comic maniak 1
margaritagr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Νταξει προφανως δε βλεπεις τη διαφορα των οσων λεμε, ακομα και στο ιδιο σου το ποστ μιλας αντικρουομενα. Τη λες θανασιμη, λες οτι σκοτωνει αργα ή γρηγορα και μετα "δεν ειπα οτι δε θεραπευεται" Ισως θες να πεις το ιδιο ναι αλλα δεν γινεται κατανοητο οπως τα γραφεις. Οποιος διαβασει το ποστ σου και δεν ξερει περι τινος προκειται θα καταλαβει πως το σκυλι δεν εχει μελλον. Για να βαλουμε λοιπον τα πραγματα σε μια σειρα για οσους δεν γνωριζουν: Η ασθενεια δεν θεραπευεται ουσιαστικα ποτε, οντως. Ο σκυλος που εχει νοσησει παραμενει φορεας και χρειαζεται συχνη παρακολουθηση. Τα φαρμακα που δινονται στοχευουν στο να κρατειται "σε υφεση" και βεβαια στην αντιμετωπιση των συμπτωματων στα οργανα οπως στο συκωτι. Η πορεια που θα εχει το ζωο εξαρταται απο ενα πληθος παραγοντων οπως το σταδιο στο οποιο διαγνωστηκε, το αν εχει επιδρασει και ποσο στα ζωτικα οργανα, η ηλικια, η γενικοτερη κατασταση του οργανισμου, η χορηγηση σωστου σχηματος αγωγης κλπ. Υπαρχουν πολλα ζωα που ως τα βαθια τους γεραματα ζουν με καλαζαρ , εχοντας βεβαια την καταλληλη φροντιδα. Υπαρχουν σκυλια που διαγνωστηκαν με σοβαρο τιτλο, με θεματα στο συκωτι, και τελικα ανταποκριθηκαν καλα στην αγωγή. Το κυριοτερο ειναι η προληψη οποτε παιρνουμε τα καταλληλα μετρα για την απωθηση της σκνιπας (κολλαρα, αμπουλες, σπρευ....) και κανουμε εξετασεις αιματος. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, margaritagr είπε Νταξει προφανως δε βλεπεις τη διαφορα των οσων λεμε, ακομα και στο ιδιο σου το ποστ μιλας αντικρουομενα. Τη λες θανασιμη, λες οτι σκοτωνει αργα ή γρηγορα και μετα "δεν ειπα οτι δε θεραπευεται" Ισως θες να πεις το ιδιο ναι αλλα δεν γινεται κατανοητο οπως τα γραφεις. Οποιος διαβασει το ποστ σου και δεν ξερει περι τινος προκειται θα καταλαβει πως το σκυλι δεν εχει μελλον. Για να βαλουμε λοιπον τα πραγματα σε μια σειρα για οσους δεν γνωριζουν: Η ασθενεια δεν θεραπευεται ουσιαστικα ποτε, οντως. Ο σκυλος που εχει νοσησει παραμενει φορεας και χρειαζεται συχνη παρακολουθηση. Τα φαρμακα που δινονται στοχευουν στο να κρατειται "σε υφεση" και βεβαια στην αντιμετωπιση των συμπτωματων στα οργανα οπως στο συκωτι. Η πορεια που θα εχει το ζωο εξαρταται απο ενα πληθος παραγοντων οπως το σταδιο στο οποιο διαγνωστηκε, το αν εχει επιδρασει και ποσο στα ζωτικα οργανα, η ηλικια, η γενικοτερη κατασταση του οργανισμου, η χορηγηση σωστου σχηματος αγωγης κλπ. Υπαρχουν πολλα ζωα που ως τα βαθια τους γεραματα ζουν με καλαζαρ , εχοντας βεβαια την καταλληλη φροντιδα. Υπαρχουν σκυλια που διαγνωστηκαν με σοβαρο τιτλο, με θεματα στο συκωτι, και τελικα ανταποκριθηκαν καλα στην αγωγή. Το κυριοτερο ειναι η προληψη οποτε παιρνουμε τα καταλληλα μετρα για την απωθηση της σκνιπας (κολλαρα, αμπουλες, σπρευ....) και κανουμε εξετασεις αιματος. Ετσι ακριβως...Σπανιες οι περιπτώσεις που ζει ένα σκυλι που είναι φορεας .Εχασα εννα πριν 3 χρονια παρα τις επιμονες και πολυέξοδες θεραπείες .Εν μπουκαλακι μιλτοφεραν 170 ευρω και εξετασεις κάθε λιγο . Για την φιλη μας η μονη ελπιδα είναι το facebook μπας και βρει καποιο υπολοιπο οπως δωσαμε εμεις ότι ειχε μεινει πριν φυγει το σκυλι μας.Ευτυχως ειχε φτασει τουλχιστον τα 13 χρονια (ημααιμο και μεγαλοσωμο) αντίθετα με ένα που χασαμε περυσι από νεφρικη ανεπαρκεια σε μια εβδομαδα χωρις πριν να εχει δειξει συμπτώματα εκτος από μια ανορεξια 2 ημερων. Ηταν γιορκσαιρ 8 ετων. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από Γιάννης Platano
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Η ιστορίες άλλων ιδιοκτητών σκύλων δεν είναι ο κανόνας και δεν πρέπει να τις λαμβάνετε υπόψιν (τουλάχιστον όχι απόλυτα)... Ο γιατρός θα σας ενημερώσει για την κατάσταση και τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. 2
talibanakos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, Comic maniak είπε Δεν ειπα οτι δεν θεραπευεται Δεν θεραπευεται ομως,αλλα πανω στο μπλεξιμο σου εμπλεξες και αυτο. 7 ώρες πριν, Comic maniak είπε Η καλαζαρ ειναι θανασιμη Ξανα,δεν ειναι η καλαζαρ αλλα η λεισμανιαση. 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Σπανιες οι περιπτώσεις Σπανιες εαν ξεκινησει η θεραπεια αργα. Για αυτο κανουμε προληπτικες εξετασεις 2 φορες το χρονο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα