Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λεϊσμανίωση

Επίσης, είναι νόσημα που προκαλείται από το πρωτόζωο Leishmania infantum . Δυνητικά, προσβάλλεται και ο άνθρωπος ( βλ Βραζιλία ) από άλλα στελέχη της Leishmania spp. 

Η νόσος που προκαλείται στους σκύλους ονομάζεται Λεϊσμανίωση. 

Η νόσος που προκαλείται στον άνθρωπο ( η σπλαχνική μορφή της νόσου ) ονομάζεται Kala-azar ("καλαζάρ")

Η Λεϊσμανίωση είναι χρόνιο καχεξιογόνο νόσημα (όπως και οι νεοπλασματικές νόσοι)και, όσον αφορά τον σκύλο, προσβάλλει (μεταξύ άλλων) τους νεφρούς όπου, μέσω ανοσοσυμπλόκων προκαλείται σπειραματονεφρίτιδα , και σε βάθος χρόνου και όσο η νόσος υφίσταται χωρίς διάγνωση, Χρόνια Νεφρική Νόσο ( "χρόνια νεφρική ανεπάρκεια") . Αντιληπτό (φαντάζομαι) γίνεται πως όσο περισσότερο έχουν προσβληθεί οι νεφροί την στιγμή της διάγνωσης, τόσο χειρότερη είναι η πρόγνωση σε βάθος χρόνου. Σε περίπτωση προσβολής των νεφρών και ανάλογα το στάδιο της Νεφρικής νόσου στην οποία βρίσκεται ο σκύλος ( σύμφωνα με το σύστημα κατά IRIS ) υφίσταται κατάλληλη αγωγή, υποστηρικτική, για το σπίτι , ενδεχομένως και παρηγορητική.

Όσον αφορά την θεραπεία, Milteforan για 1 μήνα και Zylapour εφ'όρου ζωής .

Το νόσημα δεν θεραπεύεται 100%,απλά η αγωγή σκοπό έχει να κρατήσει χαμηλό το παρασιτικό φορτίο . Για αυτό και σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται έλεγχος του τίτλου αντισωμάτων για την Leishmania , που είναι μια "ποσοτική" μέθοδος για να ελέγχεις τον "βαθμό" προσβολής. όπως επίσης έλεγχος των βιοχημικών παραμέτρων των νεφρών.

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Adon1s είπε

Λεϊσμανίωση

Και τα 2 ειναι σωστα. 

59 λεπτά πριν, Adon1s είπε

Όσον αφορά την θεραπεία, Milteforan για 1 μήνα και Zylapour εφ'όρου ζωής .

Πικρα,αλλα μικρο το τιμημα.. 

Εγω εχω καβαντζα παντα ενα κουτι στο σπιτι μου γιατι η οικογενεια της κοπελας μου ( που εχουν το σκυλακο με τη λεισμανιω(α)ση  δεν ειναι πολυ προνοητικη,με αποτελεσμα να ψαχνουν συχνα τελευταια στιγμη για χαπια..

Καλο ειναι οποιος εχει σκυλακι που παιρνει zylapour να εχει και ενα πακετακι εξτρα,ποτε δεν ξερεις πως μπορει να κολλησει το μυαλο και να ξεχασεις να παρεις..

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά επειδή θα φύγω για μόνιμα Γερμανία και θα πάρω και το μικρό μου μαζί (Λαμπραντόρ 6 μηνών) 

Ο κίνδυνος υπάρχει και εκεί να τον τσιμπήσει σκνίπα και να πάθει καλαζάρ ή είναι κυρίως σε θερμά κλίματα όπως η Ελλάδα ?

Δημοσ.

Εμένα ο σκύλος μου ήταν anaplasmosis positive φέτος και του κάναμε συνολικά 4 εμβόλια και του δίναμε για 25 μέρες ένα χάπι... Από άποψη διάθεσης είναι καλύτερα, βέβαια συνεχίζει να είναι πετσί και κόκαλο. Του έχει ανέβει η όρεξη τελευταία, ελπίζω να βάλει κανα κιλό. Αυτό που φοβάμαι είναι μην απλά υποχώρησε προσωρινά η ασθένεια. Ελπίζω να τη καταπολεμήσαμε μια και καλή. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...