Προς το περιεχόμενο

Hands-on με το Galaxy Note 9 της Samsung


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από πολλές διαρροές -μέχρι και από την ίδια τη Samsung-. το Galaxy Note 9 παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγο στη Νέα Υόρκη, όπου και μπορέσαμε να έχουμε μια πρώτη επαφή με το κορυφαίο smartphone της νοτιοκορεατικής εταιρείας για τη φετινή χρονιά.

Σε γενικές γραμμές, το νέο Galaxy Note 9 μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί μια «συντηρητική» αναβάθμιση έναντι του περσινού μοντέλου, με την εμφάνιση να παραμένει σχεδόν ίδια με τις χαρακτηριστικές συμμετρικές καμπύλες, το μεταλλικό πλαίσιο και την αναλογία διαστάσεων 18.5:9. Eξαίρεση αποτελεί το μέγεθος της Infininty οθόνης η οποία μεγαλώνει ελάχιστα από τις 6.3 στις 6.4 ίντσες, αποτέλεσμα των μικρότερων περιθωρίων πάνω και κάτω από την οθόνη. Στηριζόμενη όπως πάντα στην τεχνολογία Super AMOLED και υποστηρίζοντας HDR, η οθόνη του νέου Galaxy Note προστατεύεται από Gorilla Glass 5 και έχει ανάλυση 2960 x 1440 κάτι που αντιστοιχεί σε 516 εικονοστοιχεία.

Αναμενόμενη κρίνεται η αλλαγή θέσης του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μια πολύ πιο σωστή θέση όπως στο Galaxy S9, κάτω από την κύρια κάμερα και πάντα στο πίσω μέρος. Παραμένει πάντα η υποστήριξη αδιαβροχοποίησης μέσω του προτύπου IP68 για αντοχή στο νερό σε βάθος 1.5 μέτρου και για 30 λεπτά, ενώ εντύπωση μας έκανε η παρουσία της κλασσικής θύρας ακουστικών 3.5 χιλιοστών για ακόμη μια χρονιά. Για τον ήχο, έχουμε παρουσία στερεοφωνικών ηχείων με δυνατή ένταση όπως διαπιστώσαμε ή αλλιώς 40% μεγαλύτερη από αυτή του Galaxy S8. Η σύνδεση πάντως συμβατών ακουστικών, δίνει το πλεονέκτημα στον χρήστη να αναπαράγει ταινίες με ήχο Dolby Atmos για μια πιο κινηματογραφική εμπειρία.

Η αυτονομία είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν στο νέο Galaxy Note 9 αφού η Samsung ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 4.000mAh, σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή της προηγούμενης γενιάς (3350mAh), ανεβάζοντας σημαντικά τα περιθώρια έντονης χρήσης της συσκευής που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 2 ημέρες. Η γρήγορη φόρτιση γίνεται γρηγορότερη με τον ενσύρματο τρόπο να ολοκληρώνει μια πλήρη φόρτιση σε 108 λεπτά και την ασύρματη διαδικασία σε 162 λεπτά.

P1170383.jpg.b70c852b7ba2763df4327a3c6c40a957.jpg

Στα ενδότερα, στην Ευρώπη θα καταφθάσει το μοντέλο με Exynos 9810 chipset, το ίδιο που βρίσκουμε και στο Galaxy S9+, με 6GB μνήμη και συνολικά κορυφαίες επιδόσεις. Η Samsung έχει προχωρήσει στην προσθήκη συστήματος υδρόψυξης στο εσωτερικό του Galaxy Note 9 προκειμένου αυτό να μπορεί να αντεπεξέλθει απροβλημάτιστα στα πολύ απαιτητικά παιχνίδια όπως το Fortnite αλλά και στο ανανεωμένο Dex. Και μιας και ο λόγος για το Fortnite, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που φέρουν το δημοφιλέστερο παιχνίδι της χρονιάς να έρχεται στο Android στο Galaxy Note 9 και το Galaxy S4 αποκλειστικά για 30 ημέρες. Επιπλέον όπως είχε διαρρεύσει, το νέο Note έρχεται με την αρχική έκδοση να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 128GB ενώ μια δεύτερη έκδοση υποστηρίζει 512GB και 8GB μνήμη, ένα από τα πρώτα smartphone που φέρει τέτοια χωρητικότητα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της μέσω microSD κάρτα με επιπλέον 512GB.

Για δεύτερη σερί χρονιά, η Samsung επιλέγει τη λύση διπλής κάμερας στο πίσω μέρος, η οποία φαίνεται ότι είναι σχεδόν ίδια με την υλοποίηση που βρίσκουμε στο Galaxy S9+. Με διπλό ISOCELL αισθητήρα 12MP και μάλιστα με υποστήριξη οπτικής σταθεροποίησης και στις 2 κάμερες, το Galaxy Note 9 ενσωματώνει το μεταβλητό μηχανικό διάφραγμα που είδαμε και στο Galaxy S9+. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει μέσα από δύο ρυθμίσεις διαφράγματος, το πρώτο σε f/1.5 για περιπτώσεις που επικρατούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και ένα δεύτερο στα f/2.4 για πιο φωτεινές καταστάσεις. Μια αλλαγή που συναντάμε είναι η ενημέρωση του χρήστη όταν μετά τη λήψη, το πρόσωπο είχε κλειστά τα μάτια του ή ότι η φωτογραφία δε βγήκε καθαρή επειδή υπήρχαν δαχτυλιές στην κάμερα.

Υποστηρίζεται εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση και στα 60fps αλλά και εγγραφή βίντεο σε πολύ αργή κίνηση (960fps), στην HD ανάλυση. Για τις λήψεις φωτογραφιών, υπάρχει πάντα η δυνατότητα οπτικού zoom 2x και ψηφιακού 10x. Αναβαθμισμένη είναι η εμπρόσθια κάμερα, στα 8 από τα 5MP του Galaxy Note 8.

P1170377.jpg.05699cc98b6e32a29748c0f21c14bd01.jpg

Το S Pen βρίσκεται και πάλι εδώ, ως το κομμάτι που διαφοροποιεί τη σειρά Galaxy Note από αυτή των Galaxy S. Μάλιστα φέτος είναι ένα από τα κομμάτια που έχουν δεχθεί τη σημαντικότερη αναβάθμιση. Πάντα αδιάβροχο, το χαρακτηριστικό S Pen κίτρινου χρώματος που είδαμε και στο teaser, το συναντάμε μόνο στη γαλάζια έκδοση του Galaxy Note 9. Αδιάβροχο και λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος, το ανανεωμένο S Pen υποστηρίζει Bluetooth, κάτι που του δίνει μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, μετατρέποντάς το σε...τηλεχειριστήριο. Για παράδειγμα το πάτημα του ενσωματωμένου πλήκτρου όσο έχετε ενεργή την κάμερα αναλαμβάνει τη λήψη φωτογραφίας, κάτι αρκετά χρήσιμο για selfies ενώ με διπλό πάτημα γίνεται εναλλαγή με την κύρια κάμερα.Ακόμα υποστηρίζεται η εναλλαγή slides στο PowerPoint, η εναλλαγή φωτογραφιών στη Gallery αλλά και η εναλλαγή κομματιού στο YouTube και άλλων players.

Το Galaxy Note 9 στηρίζεται στο Android Oreo με το γραφικό περιβάλλον της Samsung, να βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια του με διάφορες προσθήκες τις οποίες έχουμε δει και στο S9 όπως τα AR Emoji -που απογοητεύουν- αλλά και διάφορα κόλπα με την κύρια κάμερα. Σε αυτά ξεχωρίσαμε τα 10 διαφορετικά εφέ για δημιουργία φωτογραφιών με το γνωστό bokeh εφέ αλλά και την αναγνώριση 20 σκηνών για βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων κατά την περίπτωση λήψης ενός ηλιοβασιλέματος, του ουρανού κ.ο.κ. 

Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά κατατάσσουμε και το ανανεωμένο DeX mode που αναφερθήκαμε στην αρχή και το οποίο πλέον κάνει περιττή την αλλαγή του -ακριβού- περιφερειακού αφού αρκεί η σύνδεση του Note με την τηλεόραση ή την οθόνη μέσω ενός usb-c to hdmi προσαρμογέα προκειμένου να μεταμορφωθεί σε προσωπικό υπολογιστή, με τον χρήστη να έχει στη διάθεσή του ένα desktop. 

P1170370.JPG.37dd593d0204e06eb2688198111dff24.JPG

To Galaxy Note 9 κυκλοφορεί και στη χώρα μας στις 24 Αυγούστου με τιμή €1049 για το μοντέλο των 128GB (6GB RAM) και €1299 για το μοντέλο με τα 512GB (8GB RAM). Οι προπαραγγελίες να ενεργοποιούνται από σήμερα.

Samsung Galaxy Note 9 από τις 24 Αυγούστου


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To fortnite θα βγει αποκλειστικά για 30 ημέρες στο Note 9 και στο Galaxy S4? Σε Νokia 3210 δεν? 

 

Ντάξει πλάκα κάνω. Λογικά το Tab S4 θα λέτε.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άντε...θα αρχίσει σε λίγο το κράξιμο από τους iPhonάκηδες για την τιμή, και σε ένα μήνα θα κράζουν οι Androidάκηδες, πάλι για την τιμή.

Έχει ξεφύγει πάντως η κατάσταση εδώ και πολύ καιρό...

Υ.Γ. Ναι χαίρω πολύ, γνωρίζω ότι δε με υποχρεώνει κανείς να το αγοράσω, το πρόβλημα είναι ότι όταν γενικά ανεβαίνουν οι τιμές, ανεβαίνουν και σε όλες τις κατηγορίες, οπότε συσκευές που υπό κανονικές συνθήκες θα κόστιζαν 150€-200€ καταλήγουν να βαράνε 300άρια για πλάκα.

  • Like 16
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι τιποτα αλλο, λυπαμαι αυτους που εσκαγαν 65+ ευρω για την αγορα του Dex. Να λοιπον ενα καλο του ανταγωνισμού: έβγαλε η Hua κινητο με desktop mode μονάχα με τη χρήση usb-c to hdmi adapter και ακολούθησε και η Sammy.

 

Κατα τα αλλα not impressed, θα μπορούσε να λέγεται  Galaxy s9++ . Θα περιμένω την παρουσιαση του mate 20 pro πριν αποφασίσω για νεο κινητό

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμφανίστηκαν οι πρώτοι, θ' ακολουθήσουν κι άλλοι φαντάζομαι. 

Καθαρό τρολάρισμα. Υπάρχει έστω ένας που περίμενε χαμηλή τιμή σε συσκευή Note; 

Φέτος μάλιστα έχει περίπου την τιμή εκκίνησης του Note8 το οποίο είχε ξεκινήσει μεν στα 1029 € αλλά με 64 giga.

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, ΘοδωρηςGR είπε

To fortnite θα βγει αποκλειστικά για 30 ημέρες στο Note 9 και στο Galaxy S4? Σε Νokia 3210 δεν? 

Ντάξει πλάκα κάνω. Λογικά το Tab S4 θα λέτε.. 

Και εγώ αυτό κατάλαβα :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από 3 χρόνια μου χάλασε το s6 edge και είπα να περιμένω να πάρω το note 9... και μετά ακούω το 1049 ευρώ... ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ!

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...