Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μένω στην Λευκόβρυση Κοζάνης, έχω αλλάξει 3 παρόχους Cyta, Wind και τώρα έχω vodafone, όλες ήταν 24άρες και σε όλες το download φτανει τα 314kbps max ανεξαρτήτου συσκευής.

Στον κάτω όροφο πιάνουν 2.9MB/s με ΟΤΕ, αλλά δεν νομίζω να ευθύνεται ο πάροχος, καμιά ιδέα περί του τι μπορεί να συμβαίνει?

Δεν ξέρω αν είναι άξιο αναφοράς αλλά να σημειώσω ότι το dsl καλώδιο του ρούτερ κουμπώνει σε αντάπτορα για να μπει στον τοίχο, καθώς θύρα adsl δεν υπαρχει, το σπιτι εχει τις παλιες τηλεφώνου με τις δύο τρύπες, αλλά με λίγο google search το ψιλο-απέκλισα. 

38850736_1952307384827056_8440936086238134272_n.jpg

38878095_286304898813928_5866710062575124480_n.jpg

Δημοσ.

Χωρις να ειμαι ειδικος/τεχνικος, αρχικα η εταιρεια οταν επικοινωνησες κ τους ειπες το προβλημα, τι σου προτειναν?

Καμια φορα, πρεπει να ανοιξεις καποια ports στο router (τα οποια στα λενε απ την εξυπηρετηση) αλλα δε ξερω οταν μιλαμε για 300kbps τι διαφορα θα κανει.

Δεν ηρθε τεχνικος να σου συνδεσει τη γραμμη, να κανει μετρηση ταχυτητας κ εφοσον δει τι συμβαινει να τσεκαρει τις καλωδιωσεις?

Δημοσ.

Επικοινώνησα με τεχνική υποστήριξη, το παλικάρι μου είπε ότι στην περιοχή μου θα έπρεπε να πιάνω τουλάχιστον 6mbps (bit οχι byte μην μπερδευτει κανεις).
Έκανε ότι μπορουσε απο κει, reset πράγματα κλπ κλπ, αλλά δεν άλλαξε κάτι, οπότε θα στείλει τεχνικό αύριο. Θα περιμένω μέχρι τότε και ανάλογα θα διαγράψω το ποστ η θα κάνω κάποιο update με την ελπίδα να βοηθήσω κάποιον στο μέλλον που έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PleaseKillMe1 είπε

Καλησπέρα, μένω στην Λευκόβρυση Κοζάνης, έχω αλλάξει 3 παρόχους Cyta, Wind και τώρα έχω vodafone, όλες ήταν 24άρες και σε όλες το download φτανει τα 314kbps max ανεξαρτήτου συσκευής.

Στον κάτω όροφο πιάνουν 2.9MB/s με ΟΤΕ, αλλά δεν νομίζω να ευθύνεται ο πάροχος, καμιά ιδέα περί του τι μπορεί να συμβαίνει?

Δεν ξέρω αν είναι άξιο αναφοράς αλλά να σημειώσω ότι το dsl καλώδιο του ρούτερ κουμπώνει σε αντάπτορα για να μπει στον τοίχο, καθώς θύρα adsl δεν υπαρχει, το σπιτι εχει τις παλιες τηλεφώνου με τις δύο τρύπες, αλλά με λίγο google search το ψιλο-απέκλισα.  

Πρέπει να έρθουν τεχνικοί να μετρήσουν τη συνδεση στο κουτί έξω απο το σπίτι και να δουν τι πιάνεις εκεί. Αν είναι να σου λένε για 6mbit τότε σημαίνει κατέβασμα γυρω στα 700 kb/sec .

Επεξ/σία από spartak1
Δημοσ.

Είναι εμφανές το πρόβλημα σου.... Όπου υπάρχει τέτοιο "πριζάκι" πρέπει να καταργηθεί και να μπουν οι νέου τύπου πλέον με "κλιπς".

• Like 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Είναι εμφανές το πρόβλημα σου.... Όπου υπάρχει τέτοιο "πριζάκι" πρέπει να καταργηθεί και να μπουν οι νέου τύπου πλέον με "κλιπς".

έχεις εμπειρία πάνω στο θέμα? έχεις αντιμετωπίσει εσύ η κάποιος γνωστός κάτι τέτοιο?

Επίσης τι διαδικασία πρέπει να γίνει για να το αλλάξω? Θέλει ηλεκτρολόγο?

Δημοσ.

έχεις εμπειρία πάνω στο θέμα? έχεις αντιμετωπίσει εσύ η κάποιος γνωστός κάτι τέτοιο?

Λιγο να πιανουν τα χερια σου και το κανεις μονος σου....Αγοραζεις μια πριζα με κλιπακι, ξεβιδωνεις αυτη που εχεις, βγαζεις τα καλωδια, τα βαζεις με την σειρα τους στην νεα πριζα, την βιδωνεις και τελειωσες. ΑΝ πιανουν τα χερια σου, αν οχι καλυτερα να φωναξεις καποιον μην χαλασεις τα καλωδια και μετα εχεις αλλα.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, PleaseKillMe1 είπε

Αυθαίρετα σίγουρα δεν τα γράφω...

Αυτο ισχύει από την εποχή που ξεκίνησαν οι adsl.

Καλύτερα απευθύνσου ή σε τεχνικό του παρόχου σου (μήπως δωθεί λύση τραβώντας μια γραμμή στο χώρο σου) ή σε κάποιο ηλεκτρολόγο (ή ηλεκτρονικό του είδους)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Περνα ενα μονοκομματο καλωδιο κατευθείαν μεχρι το ρουτερ χωρις κοψίματα χωρίς μουφαρισματα χωρίς κλιψακια και θα εισαι οκ ;-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...