Προς το περιεχόμενο

Ο ενισχυτής δεν δίνει ήχο στα ηχεία


Oxygene

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, καταρχάς το σετάρισμα των συσκευών/καλωδίων έχει ως εξής: Ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος με 2 HDMI καλώδια με 2 συσκευές, ένα για κάθε συσκευή. Η μία συσκευή είναι αποκωδικοποιητής της Digea και η άλλη συσκευή είναι το laptop μου. Από την HDMI out του ενισχυτή πάει ένα καλώδιο στην είσοδο HDMI του βιντεοπροβολέα.

Το αποτέλεσμα: Ο βιντεοπροβολέας δείχνει κανονικά εικόνα και δίνει ήχο (από το ενσωματωμένο ηχείο του) όποια και από τις δύο συσκευές επιλέξω στον ενισχυτή (με το τηλεκοντρόλ του ενισχυτή). Επομένως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι και ο αποκωδικοποιητής αλλά και το laptop στέλνουν κανονικά ήχο στον ενισχυτή μέσω των καλωδίων HDMI.

Το πρόβλημα: Συνδέω ηχεία στον ενισχυτή και δεν ακούγεται καθόλου ήχος. Ούτε από την θύρα ακουστικών του ενισχυτή όταν συνδέω ηχεία ακούω ήχο. Ο ενισχυτής ΔΕΝ είναι muted, έχει ανεβασμένη κανονικά την ένταση. Στην αρχή νόμιζα ότι έχουν πρόβλημα τα ηχεία, όταν όμως επιλέγω ραδιόφωνο στον ενισχυτή, τα ηχεία βγάζουν κανονικά ήχο.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν βγαλεις το hdmi που παει στον προβολεα μηπως εχεις ηχο

στα μενου του μηπως εχει επιλογες για το output mode, μηπως τωρα απλα λειτουργει σαν control center / switcher

επισης μηπως αυτα γινονται μονο σε πολυκαναλο περιεχομενο αρα και πολυκαναλη αποκωδικοποίηση / γιατι στο ραδιο που λες ακους ηχο ειναι στερεο σημα 

μηπως κανα κεντρικο / surround ηχειο βραχυκυκλώνει ;

μοντελο ενισχυτη;

αυτα γινονταν παλια; versions των hdmi εχισχυτη και καλωδιων; επισης αν εχεις dvd / blue ray player κανε τεστ μονο του με διαφορες συνδεσεις ηχου   optical/coaxial / hdmi

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δεν δίνει ήχο ο ενισχυτής στον βιντεοπροβολέα ούτε όταν τον αποσυνδέω από αυτόν. Το μοντέλο του ενισχυτή είναι SONY STR-DG510. Παρατήρησα ότι όταν επιλέγω σαν πηγή ήχου τον αποκωδικοποιητή ή το laptop εμφανίζεται στην οθόνη του η ένδειξη "Unlock" και δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει.

Επεξ/σία από Oxygene
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι σαν συσκευή αναπαραγωγής χρησιμοποιώ το laptop. Έχω κάποια νέα, συνέδεσα την coaxial του αποκωδικοποιητή με την coaxial του ενισχυτή και τώρα με τον αποκωδικοποιητή έχω ήχο. Το πρόβλημα είναι τώρα με το laptop, εκεί συνεχίζει να μου βγάζει την ένδειξη unlock και εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί ούτε άλλη coaxial έχει ο ενισχυτής, ούτε coaxial έχει το laptop.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον δικό μου έναν Denon avr 4300 έχει και σαν επιλογή στο μενού που θα στέλνει το ηχητικό σήμα.Στο hdmi out, δηλαδή στην τηλεόραση ή όπως σε σένα στον προβολέα, ή στα ηχεία.

Δες αν υπάρχει τέτοια ρύθμιση, αλλιώς ένα Reset μάλλον θα σου χρειαστεί.

Υ.Σ.Πιο παλιά είχα έναν Sony χωρίς HDMI και το δούλευα με την οπτική και είχα τακτικά τέτοια θέματα χωρίς λύση.

Επεξ/σία από palawiaris
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...